Hill-Wood: Nejsme na prodej

11.09.2007, 14:01
Aktuality
Chelsea, Liverpool, Manchester United, Aston Villa, Portsmouth. To je krátký výčet jen několika anglických prvoligových klubů, které během posledních let změnily majitele a vsadily na zahraniční miliardáře. Něco podobného rozhodně nemá v úmyslu londýnský Arsenal, což potvrdil jeho předseda Peter Hill-Wood...

"Majoritní vlastníci nemají na prodeji zájem a neuvítají žádnou nabídku. Ale budeme mít rozhovory s hlavními akcionáři. Pokud nám předloží rozumné návrhy, určitě je vyslechneme," prohlásil Peter Hill-Wood.

Otázka prodeje klubu se na Emirates Stadium přetřásá od odchodu vice-prezidenta Davida Deina. Ten se neshodl se členy vedení především v jedné otázce - podle Deina musí Arsenal změnit majitele, aby byl konkurenceschopný Chelsea, Manchesteru United a Liverpoolu, jinak si o titulu bude moci nechat jenom zdát. Dein chtěl původně klub svěřit americkému miliardáři Stanu Kroenkeovi. Poté, co vedení tento návrh smetlo ze stolu, ze své funkce odstoupil a svůj podíl (14.58%) prodal za 75 milionů liber společnosti Red and White Holdings Ltd, jejímž spoluvlastníkem je i ruský magnát Alisher Usmanov.

"Nemám žádné námitky proti zahraničním vlastníkům v Premier League, je to prospěšné. Myslí si, že fotbal a Premier League je zajímavou investicí a chtějí na tom vydělat. Vždy jsme se snažili řídit Arsenal jako byznys a nepřekročit určité hranice. Všechny tyhle nesmysly o potřebě miliardáře, který investuje do klubu spousty peněz, aby zajistil jeho každoroční chod, se u nás nestanou. Je to bláznovství," domnívá se Hill-Wood.

Autor: Tomáš Pavlík / bbc.co.uk

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Nejsem fanda tohoto klubu ale koncepci mají správnou. Fotbalový byznys by se neměl předimenzovávat jako třeba v Chelsea, která má myslím to nejlepší už za sebou

Reagovat
HOST*mysman

Ja jsem fanda tohoto klubu,da se rici ze ho primo miluju ,a koncepci mame spravnou,podle me dokonce nejlepsi.Ted sme v PL na druhym miste a kvalifikovali sme se do skupiny v LM.A za prestupovy obdobi sme vydelali 13 M liber.Hrajeme nadhernej fotbal pro divaky,a nas klub privedl na svetovou scenu mnoho world-class hráčů.

Arsenal je podle klub se skvelou historii,soucasnost je vyborna a budoucnost vypada přímo růžově-vzhledem k tomu ze Arsene prodlouzil a mame talentu na rozdavani

Reagovat
smazaný uživatel

plně s tebou souhlasím Arsenal 4ever!!!

Reagovat
HOST*VaVaVoom

akoze aj ja som gooner ale myslim si, ze kazdy kto sleduje futbal vie vsetko co si sa nam tu pokusil vysvetlit

Reagovat
HOST*TOMAS

ARSENAL JE DOBRY

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele