Henry odehrál stý zápas v reprezentaci

04.06.2008, 10:52
Aktuality
Thierry Henry si na své konto připsal další dosažený milník, když včera nastoupil k jubilejnímu stému zápasu v dresu francouzské reprezentace. Na přátelské utkání s Kolumbií bude vzpomínat v dobrém, jeden z největších favoritů letošního evropského šampionátu ho díky proměněné penaltě Francka Riberyho vyhrál 1:0...

"Není to zase tak důležité. Je to jenom detail v našich přípravách na Euro," nepřeceňoval Henry svůj jubilejní zápas.

Henry se v dresu francouzské reprezentace poprvé představil v říjnu roku 1997 v přátelském duelu proti JAR, o osm měsíců později pak na domácím světovém šampionátu proti témuž soupeři zaznamenal premiérovou trefu. Těch zatím posbíral 44 a v tomto ohledu vede francouzské historické tabulky.

V polovině srpna 31letý útočník je teprve šestým francouzským fotbalistou, který dosáhl mety sta reprezentačních startů. Více jich mají jenom Lilian Thuram (139), Marcel Desailly (116), Zinédine Zidane (108), Patrick Vieira (105) a Didier Deschamps (103). Poslední dva může Henry překonat již na evropském šampionátu. Deschampsovi se může vyrovnat v základní skupině. Vieira sice je kapitánem a figuruje v nominaci, má ale problémy s kotníkem a pokud se jeho stav do konce týdne nezlepší, nahradí ho v nominaci Mathieu Flamini.

Autor: Tomáš Pavlík / uefa.com

Komentáře (11)

Přidat komentář
stiba

Zidaneho,Vieru a Deschampse překoná, možná i Desaillyho, ale Thurama ne, ale to nemění nic na tom, že je to jeden z nejlepších francouzských hráčů v historii (a jeden z nej útočníků na světě) - a přál bych mu aby se mu ME vydařilo a aby rozšířil svoji bilanci o nějaký ten gól

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Frantici vychovali poradnou tlupu špičkovich fotbalistu

Reagovat
smazaný uživatel

jj muj oblibecen byl Didier Yorkaff nebo tak nejak se jmenoval a jeste Petit

Reagovat
smazaný uživatel

Youri Djorkaeff

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

dik hral myslim za Kaiseslautern moc dobre uz si to nepamatuju

Reagovat
fantomas

No tak především hrál za Monaco a Inter.

Reagovat
smazaný uživatel

a za Bolton a Blackburn

Reagovat
fantomas

Řekl jsem především a to jen za tyto kluby.

Reagovat
smazaný uživatel

Já si myslim, že když se mu vyhnou zranění tak Thurama může překonat....Těch přáteláků a kvalifikací ještě bude.......Si myslim že do tří let ještě neskončí s repre...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele