Henry bude trénovat francouzský tým do 21 let a olympijský výběr

21.08.2023, 19:57
Aktuality
Thierry Henry (© AFP)

Bývalý útočník Thierry Henry je novým trenérem francouzské reprezentace do 21 let a také olympijského výběru. Agentura AFP uvedla, že o angažování mistra světa a Evropy dnes rozhodl výkonný výbor Francouzské fotbalové federace.

Šestačtyřicetiletý Henry povede olympijský tým do 23 let s povoleným triem starších hráčů příští rok na domácích OH s centrem v Paříži. Jeho úkolem také bude postoupit s jednadvacítkou na mistrovství Evropy na Slovensku v roce 2025. Henryho předchůdce Sylvain Ripoll skončil v létě po šesti letech po vyřazení ve čtvrtfinále ME.

Henry, jenž je legendou Arsenalu, dosud vedl jako hlavní trenér Monako a Montreal v MLS. Působil také jako asistent u belgické reprezentace.

Autor: ČTK

Komentáře (1)

Přidat komentář
Godwinson

Skvely, takze bude U21 nadale na hovno.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele