HEARTS: NOVÁ JEDENÁCTKA

01.02.2006, 13:02
Aktuality
Nejaktivnějším týmem byli v lednovém přestupovém období asi skotští Hearts od Midlothian, v kabině se hlásí jedenáct nových hráčů! Sedm z nich, včetně česko-slovenského dua Stracený - Petráš, přišlo včera.

Lee Johnson, Chris Hackett a Nerijus Barasa byli první tři, v polovině měsíce k nim přibyl zkušený skotský reprezentant Neill McCann. Ten se však hned v prvním zápase zranil a bude chybět asi dva měsíce.

Prakticky celý leden se táhl přestup bosenského záložníka Nenada Bešliji z Racingu Genk. 26letý fotbalista už byl jednou nohou ve Skotsku, měl už jen podepsat smlouvu a stvrdit tak svůj přestup přibližně za milión liber, pak však Hearts couvli. Jejich stanovisko znělo, že se s Genkem nedohodli na odstupném, belgický tým zase hlásal, že je vše dohodnuto, a hrozil soudy. Nakonec Skotové ještě jednou změnili názor a přestup dotáhli do konce. 800 tisíc liber, které za Bešliju zaplatili, je rekordním nákupem v historii klubu.

31. leden byl v Hearts hodně rušným dnem, po Bešlijovi klub ohlásil další tři posily. Mladý portugalský obránce José Goncalves (20) nejprve odešel za půl miliónu liber ze švýcarského Thunu do litevského týmu FBK Kaunas, odkud byl ihned poslán na hostování do Hearts. Podobně putoval jeho 24letý krajan Bruno Aguiar (24), jen jeho počáteční "stanicí" byla Benfika, která ukončila jeho smlouvu. Kaunas je jakousi farmou Hearts, oba kluby totiž vlastní jeden muž, Vladimir Romanov.

Čtvrtou včerejší posilou se stal finský útočník Juho Makela z HJK Helsinky a asi hodinu před půlnocí klub potvrdil pátého hráče, 19letého gólmana Raise M'Bolhiho, který předtím ukončil své angažmá v Marseille.

Ani to však nebylo všechno. Již odpoledne se objevily zprávy, že Hearts jednají o hostováních dvou hráčů české Gambrinus ligy. Čtvrtým Čechem v klubu se stal Luděk Stracený z Viktorie Žižkov, který naposledy hostoval v Příbrami, a spolu s ním se do Skotska přesunul i slovenský reprezentant Martin Petráš, obránce Sparty. Oba zatím odchází na hostování do konce sezóny, na oba však Hearts mají opční právo.

Jedenáct nových hráčů, to už je pořádný vítr v kabině. Hearts po dlouhé době narušili hegemonii "starých firem" Celticu a Rangers, bojují o titul. Uvidíme, zda jim posily v tomto boji pomůžou, nebo naopak tolik nových tváří bude mít negativní vliv...

Autor: Petr Starý

Komentáře (9)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Čo tam majú také zaujímavé, že sa tam tak tí Češi hrnú

Reagovat
HOST*HOST dekos

asi to co tam hnalo smatlaveho slovaka petrase ze sparty

Reagovat
Xavi

Peníze?

Reagovat
smazaný uživatel

Ale tie mená Nakupujú samých neznámych hráčov. Ten Rus má asi nejaký "sen".

Reagovat
Xavi

Vypadá to na noční můru. Do týmu co šlape přivést 11 nových jmen.

Reagovat
Xavi

Jinak se to ale tak děje běžně, že když přijde do zahraničí nějaký cizinec, který se tam chytne, tak pak i na jeho doporučení si vybírají hráče ze stejné země.

Reagovat
HOST*1860

OK, ať vybírají, ale až se jim přestane dařit..Taky to nechápu

Reagovat
HOST*HOST dekos

asi prachy ne,vsak proc tam sel smatlavy patras ze sparty

Reagovat
HOST*HOST dekos

asi prachy ne,vsak proc tam sel smatlavy patras ze sparty

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele