Hazard může být da Vincim fotbalu, tvrdí Luiz

19.02.2014, 11:22
Aktuality
Londýnská Chelsea se díky příchodu kontroverzního portugalského stratéga Josého Mourinha dostala zpět do čela tabulky, ale pozornost jí se zvýšeným zájmem věnují také média. K situaci v kabině se vyjádřil také brazilský reprezentant David Luiz, který při té příležitosti vyzdvihl kvality spoluhráče Edena Hazarda. Belgický mladík by se podle jeho slov mohl stát fotbalovým umělcem da Vinciho kvalit.

Blues jsou v tabulce probíhající Premier League na první příčce a manažer José Mourinho tedy neváhá ze své pozice vytěžit maximum. Čtenářsky oblíbené výroky populárního kouče se sice dotkají nejednoho protivníka, ale tato taktika, zdá se, budí respekt a přináší úspěch. Že se jedná spíše o strategii, než osobní antipatie, potvrdil také zkušený obránce David Luiz.

Brazilský reprezentant si našel v nabitém programu Chelsea čas na interview pro stanici Sky Sport News a redaktorovi řekl: "Takhle to ve vrcholovém fotbalu zkrátka chodí. Nemůžete poslouchat všechny trenéry, protože pak byste jich měli deset, dvacet, sto. Osobně mám tlak na svoji osobu i klub rád, proto jsem také v tomto týmu. Nemusíte na nás vytvářet tlak uměle, my ho máme rádi. Nemáme strach, patří nám první místo a jsme s ním spokojeni," nebojácně hlásá defenzivní univerzál.

A vzhledem k tomu, že toto interview bylo pořízeno na akci propagující fotografie, podělil se Luiz také o svůj náhled na umění. I tento aspekt lidské činnosti brazilský hráč převádí na fotbal, když říká: "Pro mě je umělcem Eden Hazard. Ten bude jednou nejlepším hráčem na světě, takový Leonardo da Vinci fotbalu," složil rodák z Diademy poklonu belgickému talentu. Kromě jeho schopností hovořil také o šancích své země na blížícím se světovém šampionátu, který v létě Brazílie pořádá.

"Když chcete vyhrát světový šampionát, musíte mít na své straně hrozně moc okolností. Samozřejmě je to pro každého hráče splněný sen. Kromě nás je tam ale také noho dalších zajímavých týmů. Třeba Angličané. Ti by měli víc věřit svým hráčům, protože občas slyšíte fanoušky, jak říkají: OK, semifinále je skvělé. Ale no tak, proč přestat, když to můžete dotáhnout dál? Angličané mají hráče jako je Jack Wilshere, skvělý člověk i profesionál, který má mnoho zkušeností a talentu," poukazuje obránce Chelsea.

"Pořád si myslím, že člověk by se měl pokoušet v životě něčeho dosáhnout. Pokud se snažit přestanete, nikdy nevyrostete. Být na mistrovství si zaslouží mnoho hráčů, mezi nimi také Ashley Cole a Frank Lampard. Sice nehrají každý den, ale na trénincích tvrdě pracují, aby mohli týmu pomoci. Bavíme se tu o mistrovství světa, takže každý hráč z něj musí být nadšený. Podporujeme se navzájem," sportovně zakončuje Luiz.

Autor: Ondřej Pražák / football365.com

Komentáře (397)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele