Hartson: Van Dijk je hráčem pro čelo tabulky Premier League

07.03.2015, 22:56
Aktuality
Už druhou sezonou je nizozemský stoper Virgil Van Dijk nepostradatelnou součástí defenzivní linie skotského Celtiku. Obhájci titulu přitom loni v létě i před pár týdny zvládli 23letého zadáka udržet na uzdě, bývalá hvězda glasgowského celku John Hartson nicméně věří, že Van Dijk brzy zamíří vysoko...

"Viděli jsme už mnoho hráčů opouštět Celtic ve prospěch týmů ze dna tabulky Premier League," předesílá někdejší kanonýr, který za Hoops mezi lety 2001 a 2006 nasázel téměř 90 ligových branek.

Virgil Van Dijk ovšem pro Hartsona představuje jiný případ, už jen proto, že se klub neunáhlil a nepustil ho v létě k prvnímu zájemci.

"V Celtiku se postupně bude zlepšovat, stane se prvotřídním stoperem a začne se o něho zajímat hodně klubů," maluje si Velšan, který donedávna působil jako stálý expert televizní stanice ITV.

"Jestli je špičkou? Zdali se vyrovná Laurentu Koscielnymu? Já si myslím, že ano. Myslím, že je hráčem pro prvních šest týmů Premier League. Opravdu," dušuje se dále Hartson. A něco takového opravdu nelze vyloučit; však se o Van Dijkovi v nedávné době údajně informovali zástupci Arsenalu či Southamptonu.

Ideální příležitost zaujmout skauty předních klubů měl Virgil Van Dijk zrovna nedávno v prvním kole vyřazovací fáze Evropské ligy, jakmile jeho Celtic stanul proti Interu Milán. A tuto šanci mladý Nizozemec promarnil, když se ještě uprostřed prvního poločasu milánské odvety nechal po druhé žluté kartě vyloučit a de facto tak připravil skotské mistry o jakékoliv vyhlídky na postup.

Také zde nicméně John Hartson přichází s vysvětlením. "Tady (ve Skotsku) není pořádně prověřován týden co týden a některé zápasy jsou pro něho hračkou. Tím pádem se potom na evropské úrovni setkává s něčím docela novým," nabízí svou teorii 51násobný velšský reprezentant, který Van Dijkovu cenovku odhaduje na 12 milionů liber.

Autor: Tomáš Daníček / sport.stv.tv

Komentáře (837)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele