Hanousek o fotbale v Turecku: Když někdo napadne rozhodčího, trest musí být devastační

27.03., 08:52
Rozhovory
Napadený rozhodčí Halil Umut Meler (© AFP)

Další incident v turecké nejvyšší fotbalové lize. Během předminulého víkendu neudrželi své emoce na uzdě fanoušci Trabzonsporu a po zápase vtrhli na hrací plochu, kde napadli slavící hráče soupeře. Skandální moment se odehrál jen čtyři měsíce poté, co prezident klubu Ankaragücü dal pěstí rozhodčímu po zápase s Rizesporem. Jak těžké je takovým excesům předcházet a proč jsou tresty za takové činy většinou jen symbolické? To jsme probrali s hráčem Ankaragücü Matějem Hanouskem v podcastu Livesport Daily.

"Nebyl jsem přímo u toho, byl jsem v tunelu na cestě do kabiny, ale pak začali přibíhat spoluhráči s tím, že rozhodčí dostal pěstí a že tím, kdo ho udeřil, byl prezident klubu," vzpomíná Hanousek na chvíle, kdy se o incidentu dozvěděl.

Faruk Koca dal nejprve rozhodčímu pěstí, a když Halil Umut Meler ležel na zemi, kopali do něj ještě nejméně další dva členové realizačního týmu domácích. Předseda svazu Mehmet Büyükeksi vyhrožoval nejtvrdšími možnými tresty - podle Hanouska jsou ale udělené tresty ve skutečnosti "směšné", hlavně proto, že má Koca dlouholeté vazby na tureckého prezidenta Erdogana.

Koca nesmí doživotně působit ve fotbale, z vězení se dostal na kauci. Klubu hrozilo vyloučení ze soutěže, nakonec dostal jen pokutu v přepočtu 1,5 milionu korun a pět domácích zápasů odehrál bez fanoušků.

"Takovou pokutu dostane Sparta, když fanoušci hodí světlici na trávník, to porovnáváme neporovnatelné," říká Hanousek, podle kterého měl být trest úplně devastační.

V dnešní epizodě Livesport Daily jsme také řešili:

- o nedodržené smlouvě ze strany Ankaragücü

- o posledním incidentu v Trabzonsporu

- o jeho zkušenostech v turecké lize

Všechny díly Livesport Daily najdete také na oblíbených podcastových platformách - Apple Podcasts a Google Podcasts.

Autor: Livesport.cz

Komentáře (7)

Přidat komentář
dextroza_m

Turky vyřadit z Uefy, ať si hrají Asijské poháry.

Reagovat
Raul=Real

verbež moslimská

Reagovat
didosh

Reagovat
didosh

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
IgorMičinec

Se divím, že tam tuhle morálně pokřivenou trancku ještě někdo nezapálil.

Reagovat
didosh

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele