Hajduk Split mocně posiluje

16.12.2008, 10:43
Aktuality
Zaujalo nás
Chorvatský klub, který je po podzimní části na druhém místě ligové tabulky, začal na jaro mocně posilovat. Aby také ne, vždyť již 22.2.2009 jej čeká na Poljudu zápas o čelo ligy s momentálním lídrem Dinamem Záhřeb.

Hajduk nutně potřebuje posílit zálohu. Poté, co nevyšly námluvy s Rijekou, kde za Anase Sharbini nabízel kromě finančního vyrovnání ještě trojici hráčů: Bartoloviče, Bušiče a Arašiče a neuspěl, zaměřil svou pozornost do ostatních klubů. Podařilo se mu ze Zadaru získat tvořivého záložníka Marina Tomasova za 400 000 euro a v posledních dnech upekl další bonbónek v podobě příchodu kapitána NK Záhřeb Maria Brkljači.

Brkljača se narodil 7.2.1985 v Zagrebu, má ideální postavu pravého záložníka, měří 183 cm a váží 80 kg. Už jako čtrnáctiletý byl prohlášen za naději roku a má dokonce bronzovou medaili z olympijských her mládeže v Murcii. Nastoupil za chorvatskou jedenadvacítku ve 25 zápasech a dal čtyři góly. Ze Záhřebu (myšleno z NK) je do seniorské reprezentace přeci jen dost daleko, tak již na podzim kalkuloval s přestupem. Největším favoritem bylo italské Chievo, ale zřejmě nedošlo k dohodě, tak se Brkljača stěhoval sice také na jih, ale ten chorvatský.

Hajduku se upsal na tři a půl roku a ten za něj zaplatil částku 300 000 euro. Sám Brkljača pro server Slobodna Dalmacija uvádí: "Hajduk byl odmalička můj klub, otec totiž pochází z Rašteviče u Benkovce, takže mne to táhlo mezi bílé. Měl jsem s tím i problémy v Záhřebu, kde jsem vyrůstal ve čtvrti, která patřila Bad Blue Boys (fanoušci Dinama Zagreb) a tam bylo těžké prosadit svůj názor. Hajduk na mém místě má sice kapitána Srdana Andriče nebo zkušeného internacionála Josipa Skoka, ale já budu nastupovat tam, kde budu pro klub nejplatnější. Pro Hajduk totiž v mém rozhodování hovořilo i to, že je daleko větším klubem než Chievo!"

Autor: Ugljan / Slobodna Dalmacija

Komentáře (19)

Přidat komentář
Andis

Hajduk se tak do dvou let stane konkurencí týmů jako je Inter, Real, Chelsea atd. atd.

Reagovat
smazaný uživatel

To si nejsem tak úplně jistej, ale na druhou stranu už všechny v Chorvatsku štve, že jim chybějí mezinárodní úspěchy na klubové úrovni. A Hajduku ještě více než Dinamu..

Reagovat
cink

asi taková šance, že ty dostaneš do pěti let rozum

Reagovat
smazaný uživatel

nepravdepodobne ale tak na uroven takeho celtiku by sa dostat mohli

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Škoda toho Sharbiniho. V životě jsem ho neviděl hrát, tak bych rád viděl jak se popere s konkurencí v Hajduku a Hajduk s ním v pohárový evropě. Přece jen Rijeka moc šancí dostat se byť jen do UEFY.. To nemá ambice?

Reagovat
smazaný uživatel

Já ho hrát viděl, konkurenci v Hajduku by hravě zvládnul. jenže hodně hraje na sebe, málo pro tým. Rijeka na něj spoléhala, teď ho bude chtít prodat za těžký prachy, odhadoval bych to na minimálně 8 mega éček. Čekám, že se prosadí i v Evropě. Jinak Rijeka letos zvrtala celou sezónu, spoléhali na postup z domácího poháru, z ligy se do Evropy nedostanou, takže spíše budou prodávat.

Reagovat
smazaný uživatel

na druhou stranu v jiném klubu v životě nehrál, takže o prosazení jinde jsou to spekulace, v Rijece se točí všechno kolem něj.

Reagovat
smazaný uživatel

VJERNI SMO HAJDUKOVI NAVIJACI MI, ZA BIJELE PROLIT CEMO ZADNJU KAP KRVI

forza HAJDUK ŽIVI VJEČNO, BOG I NIKO VIŠE!

Reagovat
smazaný uživatel

Hvala, je si Torcidaš?

Reagovat
smazaný uživatel

da.. hvala tebi, že tady referuješ o HNL, jinde se snad ani běžny česky fanda nema možnost dočist o Hajduku atd. ...už dlouho premyslime ze bychom udelali českou fan-site Hajduku ale vzdycky to nejak sešlo, ovšem ty jako novinar nejsi ani Torcidaš ani BBB nepletu-li se?

Reagovat
smazaný uživatel

chodím v Chorvatsku na fotbaly nejraději do Rijeky (dříve), teď do Zadaru nebo na Poljud. Na Maksimir jen na repre. Jinak díky za pochvalu, snažím se, co se dá. Website Hajduku už nějaký Čech dělá (ty ofiko), protože ve fotogalerii jsou třeba český texty. Toho člověka bych rád poznal...

Reagovat
smazaný uživatel

Pojdmě udelat tu stranku ,jsem pro

Reagovat
smazaný uživatel

I PAPE I DIDA BILI SU TORCIDA....

Reagovat
smazaný uživatel

Přestoupí tam Ivica Križanac.

Reagovat
smazaný uživatel

bývalé Sparťany na Poljudu rádi přivítáme, ale zatím jsem o tom neslyšel. Uvažuje se spíše o koupi dalšího kvalitního útočníka.

Reagovat
smazaný uživatel

@Ugljan: Ty mas informace pravdepodobne od zdroje. Zijes v Chorvatsku ze? Tak se chci zeptat co je pravdy na odchodu Slepicky ze Sparty do Dinama? Uz aby vypad.

PS: Jinak tak poocku sleduji Zadar, Dinamo i Hajduk. Ty co me nejvic zajimaji, ale Zadar v letosni sezone je na tom celkem dost spatne co? Loni tusim neml problem se zachranou, ale letos to budou mit o hodne horsi. Dobra prace co odvadis.

Reagovat
smazaný uživatel

Informace mám samozřejmě od zdroje, takže o nákupu Slepičky Dinamem nikdo nic neví. (Co by s ním asi tak dělali..) Jinak tam žiju střídavým startem... Zadar loni hrál dobře, začátkem téhle sezóny museli rekonstruovat stadion kvůli tragické smrti hráče, takže hráli pár zápasů venku, pak už se nechytli. nehrál loňský král střelců terkeš, Župan má do loňské formy daleko.

Reagovat
smazaný uživatel

Diky za informace.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele