Gustavo v létě pravděpodobně zamíří do Bayernu

20.12.2010, 22:20
Aktuality
O Luize Gustava v poslední době jeví eminentní zájem mnichovský Bayern a po dnešku je již jasné, že brazilský záložník do bavorské metropole zamíří a to nejpozději v letním přestupovém období. Trenér Hoffenheimu Ralf Rangnick ale vylučuje hráčův odchod v průběhu ledna...

Obhájci prvenství v německé bundeslize hledají náhradu za Marka van Bommela, který po sezóně zřejmě odejde dohrát kariéru do rodného Nizozemí. "Střídaní stráží" v defenzivní části zálohy Bayernu mohla proběhnout už v zimě, k tomu ale nakonec zřejmě nedojde.

"Evidujeme oficiální zájem Bayernu, v zimě ale Luize Gustava nenecháme odejít a to za žádných okolností," rezolutně prohlásil Rangnick, jehož tým o víkendu i díky Gustavově trefě remizoval 2:2 ve Wolfsburgu a ligový podzim zakončil na osmé příčce se čtyřbodovou ztrátou na pohárové pozice.

Že se třiadvacetiletý Brazilec angažmá v Mnichově dočká, ale nepochybuje Dietmar Hopp. "Je nad slunce jasné, že Gustavo v létě přestoupí do Bayernu. Bylo by nefér či až přímo nemorální, kdybychom ho brzdili v kariéře," prohlásil mecenáš klubu z Kraichgau v zítřejším vydání Rhein-Neckar-Zeitung.

Hopp přitom nevylučuje ani možnost, že by se přestup uskutečnil již v lednu. "Pokud bychom získali adekvátní náhradu, tak by mohl odejít už teď. Pravděpodobnost, že se tohle povede, je ale každým dnem nižší," řekl o situaci kolem hráče, který má v TSG 1899 smlouvu až do roku 2014. "Dlouhodobé kontrakty se uzavírají také kvůli tomu, aby se zvýšila přestupová suma."

Autor: Petr Vaněček / kicker.de

Komentáře (32)

Přidat komentář
smazaný uživatel

má na to je to skvělej hráč jeden z nejlepších

Reagovat
smazaný uživatel

zase ty? (už je to asi automatický )

Reagovat
smazaný uživatel

?????

Reagovat
RickNash

Dobrý hráč, pokud by se přestup opravdu konal (a já nepochybuji o tom, že se Gustavo bude do dvou let stěhovat) bude velmi zajímavé pozorovat, jestli se prosadí

Ale Hoppenheim si určitě řekne o velký prachy...

Btw. Proč van Bommel odchází?

Reagovat
tulen

kvoli tomu ze uz neni najmladsi

Reagovat
smazaný uživatel

napadlo tě třeba stáří ?

Reagovat
RickNash

zvedni si ego, očividně to potřebuješ

Reagovat
Arne

De facto je to tam napsaný... Cena tak 15 mil.

Reagovat
smazaný uživatel

Uf. Tak to Hoffe pěkně vydělá jestli se to uskuteční. Dal bych tak 8 maximálně. Každopádně neříkám, že se neprosadí. Kolik se už takových zdánlivě průměrných přestupem zvedlo

Reagovat
Arne

Mě se jeví jako hodně kvalitní... Pokud Rubin dal za Eduarda 20, tak tady je těch 15 naprosto adekvátních. Gustavo je podle mě lepší a platnější, akorát to není ofenzivní hvězdička.

Reagovat
smazaný uživatel

No nevím, možná to vidím trochu zkresleně, protože ho moc nemusím, ale tolik bych za něj fakt nedal. C.Eduardo mi přijde trochu jiný případ. Za ofenzivní hráče se dává víc a navíc to byla ze strany ruského týmu docela přestřelená částka (přestože se jim vyplácí). U něj bych těch 15 viděl jako adekvátní (no možná o jeden, dva mil víc).

Reagovat
Arne

Jasný, jeho post a ruský faktor tu cenu tak zdvojnásobili... Gustavovi já věřím, 12 by možná bylo adekvátních.

Reagovat
RickNash

Jojo, mně spíš zajímalo, jestli se s Bayernem rozchází v dobrém... Hraje teď vůbec?

Reagovat
Arne

U van Gaala "Kapitän spielt immer", takže teď hrál, co se dostal ze zranění. Třeba v létě ještě neodjede, ale zatím se na smlouvě nedohodl a vypadá to tak.

Reagovat
Filipow

Mně se líbí že Hoffenheim má jednu generaci a teď ji rozprodává, takže budou €..

Reagovat
smazaný uživatel

tak ale ak by prepli na system s jednym defenzivnym tak ho nemusia kupovat a budu mat schweini/ottl/ (tymoschchuk alebo niekto z mladych)

Reagovat
smazaný uživatel

Ottl nemá v Bayernu co dělat... A tymo se podle mě s trnérem nemusí protože i teĎ když se mu daří tak spíš hledá náhradu než aby s nim počítal. ale ona se ta náhrada hodí i kdbyy s nim počítal to je pravda. Protože mít jako prvního náhradníka na DM ottla to je vážně výhra něco jako mít demichelise jako náhradu na stopera .

Reagovat
smazaný uživatel

a nejakeho defenzivneho mullera by mohol vyn gaal vytiahnut najlepsie v zime aby bol do leta na hostovani, v lete by odisiel van bommel, potom na sezonu mladika na hostovanie, tymoschchuk odide a bude tam trojica: schweini/mladik/ottl... a ak sa to nepodari treba kupovat... napr.: de jong, khedira, nzonzi a btw. demichelis je strasny... chcelo by to merteho a castra

Reagovat
smazaný uživatel

tak ale ak by prepli na system s jednym defenzivnym tak ho nemusia kupovat a budu mat schweini/ottl/ (tymoschchuk alebo niekto z mladych)

Reagovat
Godwinson

To by byla hrozná škoda, ale tak věčně ho udržet asi nemohli. Asi zatim nejlepší hráč Hoffenheimu. Ale Hopp to řekl pěkně. Spíš mě překvapila spekulace, že by měl jít opačnou cestou Klose.

Reagovat
Arne

Klose v Hoffe, to by bylo zajímavé... Já jsem slyšel o zájmu Werderu o Ibiševiće, to kdyby vyšlo, tak by i ten první přestup byl možný.

Reagovat
Godwinson

Právě, že ta ofenzíva Hoffe vůbec nikoho nepotřebuje, i když jsem třeba o odchodu By,) taky něco četl. Každopádně Vedad snad neodejde, to by pro mě byla katastrofa .. ještě do Werderu.

Reagovat
Arne

Dembu Ba chce Rennes, ale při vší úctě, to na klub na podobné úrovni Hoffenheimu a tam asi těžko půjde... O tom Ibim říkali na Sport1 v sestřihu, ale nikde jsem to neviděl, stejně jako toho Kloseho+TSG.

Ofenziva nikoho nepotřebuje, to máš pravdu, ale kdyby Ibišević fakt odešel, tak kus za kus, dovedu si to představit.

Reagovat
herbage

No, Rennes je při vší úctě k Hoffe o něco dál, i když ten skok není pravda takový

Reagovat
Arne

Já moc úcty k Hoffe nemám, takže v pohodě... Ne, když budu brát ty poslední sezóny, tak mi přijdou podobný v tom, že se dlouho pohybují i na těch pohárových místech, nakonec ale skončí až za nimi. Že je Rennes tradičnější klub a má lepší základnu fandů, o tom nepochybuji.

Reagovat
smazaný uživatel

prohlásil mecenáš klubu z Kraichgau v zítřejším vydání Rhein-Neckar-Zeitung. :)

Reagovat
Arne

Čekal jsem, že to někdo vypíchne...

Reagovat
j_mrazik

Co je na tom vtipnýho? Já tam nic nevidim.

Reagovat
Arne

>Zítřejší< vydání novin... Mě bylo prostě jasný, že se někdo zmíní a bude to pokládat za chybu.

Reagovat
j_mrazik

Ok.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

no dopr...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele