Guidolina odchody hráčů netrápí, s vedením si rozumí

15.07.2012, 19:53
Aktuality
Udinese Calcio již podruhé v řadě skončilo v italské Serii A na příčkách zajišťujících předkolo Ligy mistrů, jeho kádr ovšem znovu opouštějí některé opory. Trenér Francesco Guidolin je ale s filozofií severoitalského klubu ztotožněn a s rodinou Pozzo má i nadále dobré vztahy...

Bianconeri loni prodali Alexise Sáncheze, Cristiana Zapatu a Gokhana Inlera, přesto se ale v uplynulé sezóně znovu drželi na špičce tabulky a nakonec skončili třetí. Letos pak z úspěšného týmu odešli Samir Handanović (Inter) a Mauricio Isla s Kwadwem Asamoahem (oba Juventus).

Pro úspěšného trenéra Francesca Guidolina ale odchody největších hvězd neznamenají důvod, proč zvažovat budoucnost na Stadio Friuli. ”Mezi mnou a vedením klubu proběhl otevřený dialog, vztahy jsou i nadále dobré. Každý trenér v tomto klubu si je vědom, jak se zde pracuje, a výsledky z posledních let potvrzují, že rodině Pozzo můžeme důvěřovat,” prohlásil šestapadesátiletý kouč.

”Je jasné, že fanoušci z těch prodejů nebudou nadšeni, ale klub byl s touto filozofií vždy úspěšný,” dodal Guidolin, který před svojí třetí sezónou v Udinese nemá hlavu v oblacích a primárním cílem pro něj je záchrana. ”Budeme se snažit znovu dělat problémy všem soupeřům, prioritou ale zůstává dosažení čtyřiceti bodů. Musíme zapomenout na těch sto třicet bodů, které jsme získali během minulých dvou sezón,” uvedl.

Autor: Petr Vaněček / football-italia.net

Komentáře (57)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Pro mě jeden z TOP trenérů :)

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

jak dlouho uz je v Udinese?

Reagovat
smazaný uživatel

zacina 3.rok

Reagovat
smazaný uživatel

diky

Reagovat
smazaný uživatel

”Je jasné, že fanoušci z těch prodejů nebudou nadšeni, ale klub byl s touto filozofií vždy úspěšný,” dodal Guidolin, který před svojí třetí sezónou (...)

Reagovat
smazaný uživatel

wow tady nekdo cte clanky?

Reagovat
smazaný uživatel

Víte někdo jestli letos vůbec někdo přijde co Man City? Stačí mi oficiálně i spekulace.

Díky za odpovědi

Reagovat
smazaný uživatel

koho by prosimte meli koupit? Maj dohromady snad 40 hracu :D Co se tyce spekulaci, tak snad neexistuje hrac co neni spojovan s odchodem do City!

Reagovat
smazaný uživatel

Příchod! Ne odchod!

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

a co sem asi psal, precti si to lip.

Reagovat
smazaný uživatel

lol, to chce brejle :)

Reagovat
FC Porto FC

Nemožné jim nepřát

Reagovat
Rssa

Reagovat
smazaný uživatel

a docela by me zajimalo, co vubec delaji s tema vsema penezma?

Reagovat
10

kupujou další týmy

Reagovat
smazaný uživatel

a jo vlastne, Granada a Watford, ty jo, to by me taky silene bavilo

Reagovat
smazaný uživatel

Starej Alessio z FC Juventus jsem já :D Takže ty jsi Pinturicchio a Pinturicchio tady je Alex? Pokud jeto tak, tak s Alexem jsme jednou byli na turnaji v Brně, ale s Pinturicchiem (to asi ty 10?) jsme se dost pobavili. dřív na tom webu právě...Ondro? Pokud jsem se opět spletl, tak se omlouvám :D

Reagovat
10

jsem...8 let Tome

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to teda je dobrý :) 8 let, no ty vole. Já se tady moc nevyznám, píšu tady do diskuze poprvé, takže nevím, jestli se tady dá na tebe něco sehnat jako mail. Před rokem jsem zkoušel psát na jistý email obsahující anglickou číslovku, ale buď jsem si už nepamatoval doménu nebo jsem to jenom napsal blbě, no zkrátka to neodešlo. Pokud si pamatuješ moje příjmení, tak mám mail alessio****** yahoo it. tak kdyžtak mi napiš, ať na tebe mám kontakt :) pokud si nepamatuješ, tak to vyřešíme i jinak, ale možná si pamatuješ, jmenuje se tak i jeden hokejista

Reagovat
Lemond Laws

OT: Šimák do Táborska!

Reagovat
smazaný uživatel

skoda, chtel jsem ho videt v GL, takhle asi nebudu mit sanci

Reagovat
olis

a este odide pravdepodobne armero, cuadrado a mozno benatia , ale podla mna udinese si s tym velmi elegantne poradi

Reagovat
AC.Milan

na te fotce z profilu vypada jak Louis de Funes

Reagovat
smazaný uživatel

kdo im bude chytat namiesto Handu?

Reagovat
smazaný uživatel

Asi Brkić, čo minulú sezónu hosťoval v Siene

Reagovat
olis

OT: behrami a gamberini mozu odist na lekarsku prehliadku

Reagovat
smazaný uživatel

Cena za oboch vraj okolo 9mil.

Reagovat
olis

ano pise sa v rozmedzi 8,5 - 10, uz sa strasne tesim dufam ze zajtra ich predstavia, konecne, no ak by to skoncilo tymito nakupmy budem velmi nespokojny, este sa pise velmi intezivne aj o Polim ale neviem naco by nam bol, lave kridlo treba, este jeden obranca na urovni a nie este dalsi zaloznik

Reagovat
Pettirosso

super posili na rozšíření kádru

Reagovat
smazaný uživatel

velmi dobrá práce

Reagovat
smazaný uživatel

Je veľká škoda že sa práve Udine kvalifikovalo do LM....Neapolu teda rozhodne nefandím, ale radšej by som tam videl ich, lebo by mali omnoho väčšiu šancu uhrať dobrý výsledok....som zvedavý či Guidolin a spol. vôbec postúpia cez predkolo...

Reagovat
olis

obavam sa ze nepostupia , no co uz, snad neapol vyhra EL, sance nato ma velke

Reagovat
Jajinek

postoupí....soupeři budou lehčí než vloni...z nejtěžších Spartak nebo Dynamo. Věřím jim

Reagovat
smazaný uživatel

Jen tak pro srandu jsem si zkusil spočítat, který klub je nejúspěšnější v transferové politice. Zkusil jsem odhadnout ty nejlepší v tomhle. Výsledek:

1. Porto - za posledních 10 let jsou za přestupy v plusu těžko uvěřitelných 198 mega. Neuvěřitelný. Klobouček, pánové.

2. Udine - +164 mega. Na tak malej klub je to snad ještě víc neuvěřitelný. Každý rok mít jen z transferů 16 mega ... Další parádní práce.

3. Ajax - +87 mega. Pro mě trochu zklamání. Od nich jsem čekal trochu víc. Každopádně i tak je to dobrá práce.

Docela velký zklamání:

Lyon - o Aulasovi jsem měl vždycky co se přestupů týká to nejlepší mínění, ale výsledek -54 za deset let mě trochu vyvedl z omylu. Není to tak vyjímečný obchodník, za jakýho jsem ho považoval.

Nepochlapili se ani zbylé dva portugalské velkokluby, o kterých jsem si myslel, že umějí nakupovat a prodávat - oba jsou +- na svým.

Arsenal - -95 mega je další hodne překvapivé číslo. Čekal jsem Arsenal spíš v plusu.

Kdyby někoho napadl další vyjímečný klub, tak ho klidně doplňte. Nedíval jsem se pochopitelně na všechny.

---------------------------------------------------------------------------------

Jeden podčarník:

Za 3 sezony pod Sandrem máme bilanci -46 mega. To je docela snová bilance.

Reagovat
smazaný uživatel

Klobúk dole že si to takto vyrátal, ja by som na to nemal nervy A o Benfike a Sportingu mi nevieš povedať nič ? Viem že nie su ani zdaleka tak úspešní ako prvé tri kluby, ale zaujíma ma to....

Reagovat
smazaný uživatel

Věnuju čas tomu, co mě zajímá.

Ty dva portugalské jsem nepočítal, protože už vizuálně byly +- na nule. Chtěl jsem vypíchnout ty zajímavé - ať už kladně, tak i záporně.

Reagovat
smazaný uživatel

hele, tak vizuální pohled byl k nim zbytečně krutej. Sporting je v plusu 15 mega a Benfica dokonce slušných 51.

Reagovat
Jajinek

Reagovat
smazaný uživatel

zdroj je transfermarkt?

Reagovat
smazaný uživatel

jj, neznám lepší

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Mě by zajmalo Palermo, Neapol, Athletic.

Reagovat
herbage

no, pokud ta čísla nezasadíš do kontextu a jen děláš rychlé závěry, tak to zas tak velkou výpovědní hodnotu nemá. Porto bych čekal ve výraznějším plusu, ale je fakt, že dost peněz jde na investice do mladých hráčů a ty když se posčítají, tak dělají také velká čísla. Nicméně Arsenal z toho výčtu klubů hraje finančně nejnáročnější ligu kde jsou i vysoké zisky z TV práv a když ho srovnáš s konkurencí, tak ta utrácela podstatně více. U Arsenalu bys měl brát v potaz éru od přechodu na nový stadion a ne éru na Highbury, kdy klub patřil mezi přední světové kluby a vyhrával i tituly. Navíc hráče neprodáváme kvůli prachům, ale že z nich udělám světové hvězdy a oni chtějí odejít. V tomhle nám ten stadion hodně zavařil, byť zvýšil podstatně příjmy ze vstupného a ekonomicky klub stabilizoval. Ale pokud to nezasadíš do kontextu, nenapíšeš, kolik utraila Chelsea, Mancity, MU či Liverpool, Real či ta tvoje Barcelona (zmiňovat účelově poslední 3 roky, když jistě víš, kolik ta suma činí za těch 10 let), tak to je zkrátka o nicneříkající. A to jsme tohle léto zatím jen nakupovali a ještě přijde výprodej

Reagovat
smazaný uživatel

sorry, ale tohle je hodně uražená reakce.

Já to nemyslel jako kritiku Arsenalu, ale spíš jako takový pozastavení nad tím, že jsem měl o Arsenalu (a nejspš nejen já) představu takovou, že se držíte v plusu. Prostě že z hráčů děláte hvězdy a vyděláváte na tom. Že hrajete na finance náročnou ligu, seamozřejmě ví každý. Ale obhajuje to mínusové nákupy jen zčásti.

Proč do toho pleteš Barcelonu? Vždyť o Barce je známé, že si za hráče, kterýho chce, dokáže připlatit. Navíc z ní hráči (v drtivé většině) neodcházejí na vrcholu sil, ale odcházejí až za zenitem, když už samozřejmě nejsou tak cenní. Ta do téhle kategorie vůbec nepatří.

Vůbec si neuvědomuješ, o co mi šlo, a pleteš do toho jakási vysílací práva nebo příjem ze stadionu. To s transférovou bilancí má společného asi jako Lokvenc s fotbalem nebo dolar s fotbalovou diskusí.

Dovysvětlím jen, že mi šlo jen o porovnání práce managementu jednotlivých klubů na fotbalovým trhu. O NIC VÍC.

Čekal bys, že bude mít Porto víc? Tak to mi přijde naprosto nesmyslný. Kde by to jako měli v Portu brát? Oni neprodávají za 50, 60 (Falcao byl extrém). Ale hodně se jim daří dělat ty přestupy 20 - 30 mega. Nebo dá se říct i dost přestupů 10+ mega. Koukni sem:

http://www.transfermarkt.de/de/fc-porto/transferrekorde/verein_720.html

Kdyby takhle pracoval management v klubu, kterej vlastním, tak si je hýčkám jak oko v hlavě. Naprosto unikátní práce. Vezmi si, že Porto hraje poměrně málo sledovanou ligu, tekže by MĚLI MÍT horší práci při zhodnocování svých hráčů. Ale nemají ... Je to divné, ale nemají ... Prostě se to už tak nějak obecně bere tak, že když je někdo v Portu v základu (ne-li místn hvězda), tak by to mohla potenciálně být výborná posila pro každýho. Prostě si vypracovali v tomhle nákup-prodej-systému ohromný jméno. To, že mají na každý rok v průměru jeden 30timilonovej prodej (jsou v plusu každej rok 20 mega a beru, že těch 10 mega daj do nákupu nových hráčů), mi přijde vynikající.

Třeba takový Arsenal (když už jsi začal tak vyskakovat) hraje v tomhle daleko sledovanější ligu, takže by teoreticky měl mít o hodně menší problémy se zhodnocením svých hráčů. Měl by mít daleko lehč práci dobré fotbalisty do svýho týmu dostat (hraje přece ligu, kde jsou tak vysoké TV poplatky ... ). A přesto Arsenal svoje hráče prodává levněji než Porto. Divné, že?

Prostě - neber si to osobně a nevztahuj to na Arsenal, protože mi spadl do tý kolonky "zklamání". Ber to spíš pozitivně, že vás lidi bez bližšího zkoumání zařadí na opačný pól, než Real, Barcelonu, City, Chelsea, Juve, MU apod. Čili ty utrácejcí týmy.

Reagovat
Tomanatura

Boca Juniors za poslednich 10 let 110 milionu v plusu, nejvyssi plat zamestance klubu byl 800 tisic dolaru rocne.

Reagovat
smazaný uživatel

mimoevropský kluby jsem nebral v potaz. Parádní práce.

Mimochodem - co takovej Santos?

Reagovat
Tomanatura

o nicem. Obcas prodaji nejakou hvezdu, ale vetsinu prestupovych obdobi nevydelaji.

Reagovat
SqueeZy

OT: něco málo u Luciovi, pokud budete mít chuť si přečíst

Bývalý trenér Brazilské reprezentace Dunga se vyjádřil k přestupu Lucia do Juventusu.

"Kdybych musel jít do války, Lucio by byl ten první, koho bych si vzal s sebou. Je to skvělá posila, věřte mi."

"Lucio je šampion a skutečný lídr. Zapadá do Turínského hladu po vítězství, protože chce vždy vyhrávat. S tímhle všechny své spoluhráče strhne s sebou."

"Hráči jako on je těžké najít a obvykle, když jednoho máte, tak se ho nezbavujete."

"Juve bude mít skvělou obranu. Nemůžu to říct s jistotou, ale Lucio by měl zvednout šance Juventusu."

První rozhovor s Luciem v barvách Juve.

"Prezident Andrea Agnelli má pravdu, Juventus vyhrál 30 Scudetti," uvedl brazilský stoper v neděli na tiskové konferenci po prvním tréninku s novými spoluhráči.

"Vážím si svých ex-spoluhráče z Inter, ale teď hraji za Juventus a já doufám, že jim budu chybět – a Inter si uvědomí, že udělal chybu.

"Pokud dám gól, určitě ho budu slavit jako vždy, já jsem vždy dával to nejlepší pro tým, za který jsem hrál."

34-letý hráč, jenž byl volný po zrušení jeho platného kontraktu v Interu, byl spojován s kluby v Turecku a ve Španělsku, ale on si zvolil zůstat v Itálii.

"Je to důležitý krok v mé kariéře," pokračoval. "Jsem v klubu s velkým projektem. Vybral jsem si Juventus, protože jsem ještě chtěl hrát na nejvyšší úrovni. "

"Jsem někdo, kdo vždy ctí, dres který nosím. Juventus se na Italský trůn a naše mentalita, musí být vítězná. "

"Jsem nyní k dispozici trenérovi s cílem přizpůsobit se systému."

Turín gigantů vyhrál letošní ročník Serii A, ale nyní má svůj zrak upřený na náročnou cestu po Evropě.

Lucio dodal: "Víme, že to nebude snadné vyhrát v Evropě, ale myslím si, že Juventus už patří mezi nejlepší týmy na světě. Budeme usilovat o maximum v Lize mistrů, stejně jako v Serie A a Coppě Italia. "

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Juventini Lúcia (pochopitelně) odsuzují pro to, odkud přišel, ale že to bude skvělá posila, nepochybuju ani na chvíli.

Reagovat
smazaný uživatel

Juventus vyhrál 30 Scudetti," uvedl brazilský stoper v neděli na tiskové konferenci po prvním tréninku s novými spoluhráči.

Reagovat
smazaný uživatel

Jde na to od lesa, to se musí nechat.

Reagovat
10

fanoušci na soustředění ho přijali nezvykle pozitivně

Reagovat
smazaný uživatel

Štetka jedna redajná. Lucio je odpad a hanba Interu Aj sliny by naňho bola škoda

Reagovat
smazaný uživatel

Miro si tu už dlho nebol Máš BAN na nick MSgoo ?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele