Gudjohnsen a Ezquerro na odchodu z Barcelony

17.10.2007, 14:10
Aktuality
Obrovská konkurence je v útoku Barcelony, kde se o tři místa v základní sestavě pere hned osm kvalitních fotbalistů. Nejvíce prostoru na hřišti dostávají Thierry Henry, Lionel Messi, Ronaldinho a Samuel Eto'a, jimž dýchají na záda mladíci Giovani Dos Santos a Bojan Krkič. Naopak vůbec se na hřišti neobjevují Eidur Gudjohnsen a Santiago Ezquerro a čas této dvojice na Nou Campu se chýlí ke konci...

"Vždycky budou existovat nějaké neshody, protože v kádru musíte mít 21, 22 nebo 23 fotbalistů. Gudjohnsen věří, že stále má šanci se zde prosadit, ale trenéři v tuto chvíli dávají více prostoru Giovanimu a Bojanovi," řekl sportovní ředitel Barcelony Txiki Beguiristain.

O odchodech Gudjohnsena a Ezquerra se hodně spekulovali již v létě, kdy katalánský velkoklub získal Thierryho Henryho a do prvního týmu byli zařazeni také Krkič a Dos Santos. Oba zkušení útočníci letos ještě za Barcelonu neodehráli ani jednu minutu a v zimě podle všeho odejdou zkusit štěstí jinam.

"Pokud se i nadále nebudou dostávat na hřiště, najdeme takové řešení, které bude výhodné pro všechny. Jasné je, že v případě nějaké nabídky budeme vše probírat nejprve s hráčem. Vím, že o Ezquerrovi se uvažuje v souvislosti se zahraničím," dodává Beguiristain.

Autor: Tomáš Pavlík / football365.com

Komentáře (53)

Přidat komentář
HOST*Mrazik

Nic nového...

Reagovat
smazaný uživatel

Oba už měli být dávno pryč a to především Ezquerro. Jeho příchod do Barci jsem nikdy nepochopil.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak ale doktor tady říkal, že je to fajn parťák do kabiny . Já jsem teda moc nepochopil ani toho Guddyho, zvlášť když jistý exkanonýr Manchesteru stál skoro stejný peníz .

Reagovat
smazaný uživatel

Možná, že je skvělý parťák, ale jinak je k ničemu. Do Barci se vůbec nehodí.

Gudhjonssen byl dobrý kauf, ale Frank ho neuměl využít.

Reagovat
smazaný uživatel

Trochu úcty k Santimu by ti neškodilo. Od začátku bylo jasné a Santi to dobře věděl, že přichází jako hráč na lavičku, abychom rozšířili kádr. Protože má zkušenosti a nestěžuje si na nedostatek příležitostí, mě to přišlo jako logický tah. Teď už je ale nepotřebný, to je pravda - v útoků je hráčů dostatek, nevím proč neodešel už v létě...

Reagovat
smazaný uživatel

Úctu k němu fakt nemám, protože mě nikdy nepřesvědčil, že by si ji zasloužil. On ani i v těch minimum příležitostech nedokázal, že na to má.

Reagovat
smazaný uživatel

Asi nevíš jak je pro hráče "lehké" něco předvést, když nastoupí co pět týdnů na deset minut a podobně...

Reagovat
smazaný uživatel

To je těžké, ale o nic nepředvedl, i když hrál v poháru celé či většinu utkání.

Reagovat
smazaný uživatel

Pro hru Barcy je v podstatě nevyužitelný on, ne že ho Frank neuměl využít.

Reagovat
smazaný uživatel

To bych netvrdil. První část minulé sezony hrál Guddy dobře, ale pak i z důvodu dalších zraněných a špatné formy některých hráčů, začal Frank dělat experimenty, které Guddymu nesvědčili.

Reagovat
smazaný uživatel

Ja jsem od něho dobré výkony teda neviděl.

Reagovat
smazaný uživatel

Ta to jsi špatně koukal. Hned první utkání proti Celta Vigo rozhodl, pak zápas na Mallorce, doma proti Villarealu hodně pomohl a to je jen co si těďka vybavím.

Reagovat
HOST*Inzaghi

Co takhle Gudhjonssen do AC?? To by se mi líbilo.... a když už ne on,tak Drogba....

Reagovat
HOST*

Možnost tam je

Reagovat
smazaný uživatel

Gudhjonssen by do ac nepřinesl tu potřebnou kvalitu, je na úrovni Gilardina a Oliveiry - ale ten Drobga by byl parádní kup.

Reagovat
HOST*

me se zda jako dostatecne kvalitnej

Reagovat
smazaný uživatel

Potřebujete někoho, kdo umí dávat goly. Tímhle byste si moc nepolepšili.

Reagovat
HOST*GATTUSO

přesně tak, Gudjohnsen by nebyl dobrá volba. potřebujem gólovýho snajpra, jakým BYL Shevchenko.

Reagovat
HOST*Borec

Ezquero by se hodil do Arsenalu nebo do slavie co vy nato

Reagovat
HOST*

seš Borec

Reagovat
SqueeZy

boze...

Reagovat
HOST*mysman

v Arsenalu by nemel ani na Bcko,vscihni nasi utocnici ho strcej do kapsy.

Reagovat
HOST*MUfan

gudjohnsen se vratí do anglie

Reagovat
smazaný uživatel

Ezquerro byl byl dobrý "kup", stále si za tím stojím. Většina fanoušků ho uráží jen proto, že skoro nehrál, ale on taksy nepřišel hrát základ, ale krýt záda. Nikdy si nestěžoval, nikdy nedělal problémy, pár gólů v tom málu, co odehrál, dal (v LM, lize, Copa del rey i Copa Catalunya), nikdy pro mě nebyl problém. Nikdy nebyl problém pro Barcu.

Gudjohnsen přišel jako slušný náhradník, na základ ale nemá a měl tu smůlu, že se Etoo zranil a on se náhle měl předvést jako nejlepší devítka vítěze LM a to on holt není.

Stejně ale nepochopím "fanoušky", co se naváželi vždy zrovna do těhle dvou, vžfdy makali, vždy se snažili, nikdy nedělali problémy...

Reagovat
smazaný uživatel

S Ezquerrem máš pravdu, ale s Guddym bych nesouhlasil. Přišel za 15 míčů z Anglie, s velice dobrou vizitkou. Stál velký prachy a přišel z klubu, který byl kvalitativně na stejné úrovni jako Barca. Sice neměl moc času na adaptacia taky nehrál ten svůj post, ale to co předvedl bylo tak strašný a těžkopádný, že se to dá těžko omluvit... On má svoje kvality, ale k nám se nehodí, rozhodně ne do našeho systému jako útočník. Prostě pro něj neni místo, tak ať jde. Celkově proti němu nic nemam, ale taky na něj rozhodně nebudu vzpomínat v dobrym. To co odehrál v Barce nestálo za nic.

Reagovat
Xavi

Naprosto s tebou souhlasím. Ještě bych řek, že šancí hrát měl po Eto´ově dlouhodobém zranění dost, ale v mých očích byl fakt příšerný.

Reagovat
smazaný uživatel

To je právě ono, nejde o šanci hrát, ale o to, že on přišel jako náhradník, ne jako naše střelecká reference. Všichni po něm chtgěli, at dává najendou góly tak, jak je dával Etoo, ale holt už to ak bývá, že náhradník je horší než hráč základu.

A příšerný rozhodně nebyl, dal gol Liverpoolu, dal gol Chelsea, vystřílel i několik gólů v zápasech, které byly na remízu, Jakub19 je tam zmiňuje.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Xavi

No jasně měl to ohromě těžký, Etoˇoa prostě nahradit nešlo. Jak psal Tavo, já proti němu taky nic nemám. Ale nepochopil jsem právě už samotný nákup, on se prostě k nám herně vůbec nehodí, to je přesně typ na anglickou ligu a takový hráč se prostě v nejtěchničtějším týmu nemá šanci prosadit. Dal sice gól Liverpoolu, Chelsea a několik dalších důležitých gólů, ale byl přece v Barceloně, kde se prostě útočník prosazovat musí a v tak ofenzivním týmu ikdyby devítku hrál nejvědší dřevák, tak do těch šancí se prostě dostávat bude.

Reagovat
Xavi

5x prostě.

Reagovat
smazaný uživatel

Souhlasím, do naší hry se nehodí, něco málo předvedl, ale opravdu to bylo MÁLO.

Reagovat
smazaný uživatel

Málo to nebylo.

Reagovat
smazaný uživatel

Jako náhradník přišel, ale to také Larrson a svou úlohu splnil nesrovnatelně lépe.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak nemyslím, že je na místě každého srovnávat s legendou jakou je Henrik Larsson.

Reagovat
smazaný uživatel

Legenda světově nebo v rámci Barcelony?

Reagovat
smazaný uživatel

Světově, u nás byl bohužel velmi krátkou dobu, přesto je i u nás nejen díky finále LM zapsán zlatým písmem.

Reagovat
smazaný uživatel

Přišel z Chelsea, kde byl také spíše NÁHRADNÍK. A jako náhradník k nám přišel, nebyla jeho chyba, že se zranil Etoo a z náhradníka se musela stát naše hlavní devítka.

Reagovat
HOST*petris

v chelsea urcite nebyl nahradnik tu sezonu predtim hral zaklad at v utoku nebo v roli podhrotoveho utocni

Reagovat
smazaný uživatel

Hrál v záloze, v útoku poslední sezóny buď vůbec nebyl, nebo jako náhradník.

Reagovat
smazaný uživatel

Přeháníš. Nehrál tak špatně. Psal jsem to výš, z počátku hrál skvěle, ale pak mu škodili ty Frankovi experimenty. Ve zpoustě utkáních nám pomohl.

Reagovat
smazaný uživatel

Kdyby byl tak užitečný, tak v této sezoně dostane více šancí.

Ne, prostě není to ono, Španělsku není jeho styl. Jako člověk je to sympaťák, ale jeho hra mi v Barce k srdci nepřirostla a je mi silně nesympatická.

Reagovat
HOST*GATTUSO

dobře, tak teda přišel jako náhradník, ale proč vůbec přišel ? taky souhlasím s tím, že se do Španělska a kor do Barcy nehodí, tak proč, z jakýho důvodu ho kupovali ? i náhradníci musí být přece schopný něco předvést a Gudjohnsen toho opravdu moc nepředved (netvrdím jako jiní, že to byla katastrofa), jenže on ani nemohl předvést víc, protože na to svým herním stylem v Barce prostě neměl...

Reagovat
smazaný uživatel

Proč přišel? Protože to byla jedna z nejlepší variant na trhu (cena/výkon) protože stejně jako Etoo má slušný presing, což je velmi důležité. Protože je to velmi slušný hráč na lavičku (není totiž jiun ak běžné tam mít třeba Henryho). Loňská sezóna byla tragická skoro všech, proč se šije zrovna do něho, nevím...

Reagovat
smazaný uživatel

Proč nedostává příležitosti? Pač je dostávají mladí.

Reagovat
HOST*Madridista

Prisel k vam za 7 milionů liber a to rozhodne zadne velke prachy nejsou, vzhledem k tomu, ze v Chelsea hral docela slusne.

Reagovat
HOST*don dani ocho

Nedivím se, Gudjohnsen by jen střídal, a Ezquerro jestli vůbec to! Vždyť má Barca Ronaldinha, Lea Messiho, Thierryho Henryho, Samuela Eto'a a i mladej Bojan Krkic je lepší než ty dva

Reagovat
smazaný uživatel

Tak s tym ze sa eidur vrati do anglicka mate asi pravdu. A ja by som ho rad vzal aj spat do chelsea. A na drogbu si prosim nesahat,hlavne nie z ac milan...ale hadam by nebol taky blby aby tam siel

Reagovat
smazaný uživatel

No, Ezquerrův jediný klad byl, že byl levný, že je dobrej parťák do kabiny, to je asi fór, protože to bych tam mohl klidně jít já (hmmmm, ale spíš asi ne...) a Gudjohnsen jako náhradník za 15 mega byl hustě předražený... Ale jsou to prachy Barcelony, my za 15 máme Ruuda a zkuste najít pár rozdílů, tak kolem dvaceti bych to viděl...

Reagovat
smazaný uživatel

No, těch nevydařenejch drahejch přestupů a přestupovejch přehmatů máte dáááááááleko víc než my, takže klidni hormon

Reagovat
smazaný uživatel

Fanoušek Real se posmívá Barce za nákupy.

Reagovat
HOST*

JHFBDNBLKD

Reagovat
HOST*stoka

ten by mohol prist do manU

Reagovat
HOST*

gudjonsen by se měl vrátit do Anglie-WIGAN

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele