Greško po 15 letech ve slovenské lize

29.06.2014, 22:15
Aktuality
Začínajú doma, cestujú po skusoch vo svete a na sklonku kariéry sa vracajú naspäť do rodnej vlasti. Takto to bolo aj v prípade skúseného Vratislava Greška, ale kým sa dostal na prvoligové trávniky, okúsil aj nižšiu súťaž. Vo farbách Podbrezovej sa však suverénne v uplynulej sezóne prebojoval najvyššie a vracia sa na slovenské trávniky po 15. rokoch!

Greško odohral v slovenskej lige len 62 zápasov, pripísal si 5 zásahov. Vystriedal dresy Dukly Banskej Bystrice a Interu Bratislava. Potom sa už začala jeho legionárska kariéra, kde nazbieral množstvo skúseností, zahral si so Zamoranom a Ronaldom v Interi Miláno, bojoval i o titul v Serii A, hájil farby i v nemeckej Bundeslige či anglickej Premier league. Na to sa načas odmlčal a z futbalového života sa stiahol, ale na sklonku kariéry sa upísal ešte Podbrezovej s tým, aby pomohol a mladším odovzdal, čo sa naučil. Tam hral II. ligu, ale od budúcej sezóny sa vracia do tej najvyššej.

"Teším sa, rôznych súťaží bolo v mojej kariére už toľko... Keď som hral naposledy v najvyššej slovenskej súťaži, mal som o pätnásť rokov menej. Prichádzame do inej súťaže. Neverím, že by si niekto z nás v šatni myslel, že to bude, ako keď sme prešli z tretej do druhej ligy a v nej sme hrali hneď o špicu. Toto bude iné," hovorí veterán pre Denník Šport.

Veľmi dobre vie, že nováčikovská daň sa môže prejaviť už v prvých zápasoch naplno, veď novic v lige pravidelne inkasuje v žrebe tých najťažších súperov zo špice ligy zo sezóny uplynulej. A tak to bude aj tentoraz: "Čaká nás náročná sezóna. Vedeli sme o tom a vieme o tom. Mali sme dosť času rozmýšľať nad tým. Verím tomu, že sústredenie v Rakúsku nás postaví na miesto a zorientuje. Hráme so silnými súpermi a potom sa už budeme musieť s tým nejako vyrovnať," uzavrel pre Denník Šport Greško.

Autor: Ľubomír Hudačko / Denník Šport

Komentáře (14)

Přidat komentář
smazaný uživatel

sympatak

Reagovat
xaus

jeden z oblubencov :)

Reagovat
smazaný uživatel

Legenda Interu Milano

Reagovat
The Krupy

Iba takí futbalisti by tam mali hrať

Reagovat
Milan.B

Reagovat
Lokomotiv

Vrato

Reagovat
cubazi

skvelý spolukomentátor, môj oblubenec

Reagovat
Degree

Len dobre pre ligu ze ju bude hrat taka osobnost ako je Vrato

Reagovat
smazaný uživatel

budem mu držať palce, pán futbalista

Reagovat
ďuriLFC
Reagovat
smazaný uživatel

on nema co hladat v nasej lige proste uvidime ci daco so sebou urobi

Reagovat
wild

neskutocne hraca sme dotiahli do nasej ligy

Reagovat
wild

Mikus napokon do Bohemians

Reagovat
smazaný uživatel

Chcel Liberec a dopadol takto. Snád sa chytí.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele