Grant se opřel do Mourinha, jeho Chelsea prý byla lepší

20.01.2009, 21:49
Aktuality
Nástupce Josého Mourinha na lavičce londýnské Chelsea Avram Grant, jenž již mimochodem tento post nezastává, přišel se sebevědomým prohlášením. Jeho Chelsea prý byla alespoň tak dobrá jako ta Mourinhova.

Izraelec Grant tak reagoval na slova Josého Mourinha, jenž prohlásil, že jeho nástupce během sedmi měsíců v pozici manažera Blues neudělal vůbec nic. Grant Chelsea dovedl k historicky prvnímu finále Ligy mistrů, kde však na penalty podlehl Manchesteru United. 'The Special One' tvrdí, že kdyby zůstal na Stamford Bridge on, došel by dál.

Grant byl kritikou současného kouče Interu Milán překvapený a brání se tím, že klub nepřebíral v ideálním stavu. "Fanoušci si musí zapamatovat, že José mi nepředával tým, který by byl šampionem. Tím byl Manchester United a my byli po velice špatném startu do sezony až šestí," řekl pro bulvární deník News of the World Grant.

"Všichni byli v šoku. Atmosféra v kabině nebyla dobrá, naše hra byla kritizována kvůli její nudnosti a my jsme právě remizovali v Lize mistrů s Rosenborgem Trondheim. Fanoušci po zápase pískali a stadion zel prázdnotou. José věděl, že jeho čas nadešel."

"Nakonec odešel pár dní před venkovním duelem s Manchesterem United a nám chyběla klíčová osa Drogba, Lampard, Carvalho. Já však přesto souhlasil s tím, že do funkce nastoupím."

"Do té doby jsem byl fotbalovým ředitelem a svou práci jsem si užíval. José souhlasil, abych přišel a pracoval s ním. Dělal svou práci a já se mu snažil pomoci, trvalo to asi tři měsíce. Cítil jsem, že je to důležitá pozice. Věci ale nešly tak, jak bychom si představovali. Morálka byla nízká a my stále museli odpovídat na spoustu otázek. S velkým usilím, spoustou přemýšlení a tvrdé práce jsem postupně začal dávat tým zpět do pořádku."


"Měl snad Mourninho málo příležitostí?"

Po menším zrekapitulování situace se Grant již tvrdě opřel do Josého Mourinha. "Vůbec nechápu, jak může José prohlásit, že by vyhrál Ligu mistrů, kdyby byl stále ve funkci," prohlásil 53letý Izraelec s tím, že Portugalec měl na úspěch v milionářské soutěži času dost. "Byl manažerem více než tři roky a během nich se nedostal ani do finále. Co ho brzdilo? Měl největší rozpočet v historii fotbalu, nejlepší hráče a vlastníka, který mu splnil jakékoliv přání."

"Dvakrát ale padl v semifinále s týmy, které měly mnohem méně prostředků než on. Zapomíná na to, že jsme porazili Liverpool, který měl Fernanda Torrese a ve finále nám sláva unikla o milimetry. To, že jsme prohráli penaltový rozstřel z nás nedělá špatnou stranu."


"Ligu v úvodu zpackal Mourinho!"

Ve finále rozhodl o zisku titulu pro United neproměněnou penaltou Nicolas Anelka a de facto pečetil konec Avrama Granta na lavičce Chelsea. Lidé však často zapomínají, že Grant s Blues bojoval do posledního kola také o první místo v Premier League, což bylo s ohledem na špatný start velkým úspěchem.

"José říká, že jsem v lize nic neudělal. Možná, že zapomíná to, že moje procentuální úspěšnost v počtu výher byla mnohem lepší než ta jeho. Vyhráli jsme všechny velké zápasy, porazili jsme Arsenal, Manchester United i Liverpool. Pokud by José sezónu na začátku tak nezpackal, mohli jsme být šampioni, to je fakt. Za ztracené body v úvodu jsme však na konci tvrdě platili."

Autor: Ondřej Holzman / goal.com

Komentáře (163)

Přidat komentář
honziss

Těším se na diskuzi.

Reagovat
Paddy

jo bude zajimava

Reagovat
terry

Kvůli tomu jsem to napsal. Poděkuj Talkersovi.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

suhlasim s Grantom pod jeho vedenim sa mi zdala Chelsea uvolnenejsia a nehrala ten Mourinhov strojovy futbal

Reagovat
smazaný uživatel

Souhlasím s Grantem. Mourinho má v poslední době ubohéá vyjádření.

Reagovat
smazaný uživatel

michale michale ubohy si jedine ty

Reagovat
smazaný uživatel

mourinho byl naposledy nejlepsi ve sve funkci v Portu. S tím co napsal Grant o prostredcich Josého se neda nic nez souhlasit. Avram pozvedl CFC tak 2x nahoru v morálce. Neprivedl si jedineho nového hráce a hráli o mnoho lepe nez za doby Joseho (koncem jeho pusobeni, samozrejme ty 2 tituli v PL se ceni). ZA dob Granta jsem pomalu prestával CFC nenávidet. Ted tam prisel ten arogantní brazilec, a slo to s mym vztahem k CFC z kopce. Myslím, že budou až na 4. místě v PL. 1.MU 2. LFC 3. AV 4.CFC 5. Gunners nebo Everton

Reagovat
terry

Grant má pravdu. Jinak Talkersi, tady to máš.

Reagovat
Arbiter

Grant nemá pravdu a na podobný článek jsem už psal svůj názor na chelsea-fc

Reagovat
terry

A ten názor zněl?

Reagovat
Arbiter

Mám to celé překopírovat???

Reagovat
$dolar$

Mohl bys?

Reagovat
Arbiter

Moc se mi nechce, strašně stručně jsem to sepsal níže...

Reagovat
Arbiter

Pro mě prostě není manažér do velkého klubu, protože nemá ani charisma ani přirozenou autoritu, která by zkrotila velké hvězdy, což si myslím je velký deficit na pozici, kterou vykonával...A vymlouvat se na zranění je směšné, k tomu všemu nepřebíral tým na konci sezony, takže nemůže říct že neměl dostatek času na to, aby si tu pozici vylepšil

Reagovat
Bakary3

Neměl charisma, autoritu, ale výsledky jo A to si navíc nemohl postavit svůj tým, to, že je přebíral v rozjeté sezoně, je ještě těžší

Reagovat
Arbiter

Jo a k tomu ještě jeho občas nesmyslná střídání...

Reagovat
terry

Scolariho jsou rozhodně lepší.

Reagovat
Arbiter

Já mluvím o Grantovi, Scolari sem nepatří;)

Reagovat
terry

Myslím to tak, radši jeho střídání než teď ty Scolariho.

Reagovat
$dolar$

Nikdo neporovnava Granta a Scolariho, ale Joseho a Granta .

Reagovat
vitasrp

Třeba s Arsenalem nám vyhráli zápas....

Reagovat
Arbiter

A kolik dalších zápasů???

Reagovat
vitasrp

Já neřeším počet, já řeším to, že i on měl záblesky trenérské geniality, kdy se díky němu otočil vývoj utkání... Vem si to, bylo to jeho první angažmá v TOP klubu, tak bylo logické, že nějaké trenérské chyby udělá, že prostě podělá nějaké zápasy(finále CC, venku zápas na Tottenhamu), ale jak rychle se z nich dokázal poučit, jak rychle tyhle nedostatky začal odstraňovat, to mne právě takto s odstupem času začíná fascinovat... Spousta lidí ho kritizovala, nechtěla mu dát šanci, chtěla jeho odvolání(já jsem tuto chybu ze začátku taktéž udělal, přiznávám se), ale mne nakonec přesvědčil o opaku.. Já zkrátka nevěřím, že kdyby v té rozehrané sezoně přišel kdokoli jiný, tak by toho dokázal stejně jako Avram.. On byl v tomhle vyjímečný, dokázal toho dost na to, že mu prostě nikdo nevěřil... Proto si zaslouží obdiv, teda alespoň ten můj určitě.. Navíc to byl sympatický chlapík

Reagovat
Arbiter

No mi moc sympatický nepřipadá, ale to je otázka názorů

Reagovat
terry

Minimálně sympaticky vedl tým.

Reagovat
Arbiter

To taky záleží na úhlu pohledu a co komu víc vyhovuje;)

Reagovat
Staenly10

Já jsem za Grantem

Reagovat
smazaný uživatel

Vidim to velice podobně. Sice jsem nedokázal vypozorovat jeho pokroky co se týče vhodných střídání, na to jsem viděl moc málo zápasů. Ale zase jsem od začátku nebyl pro jeho vyhazov, byl jsem na něj velice zvědavej

Reagovat
Paddy

Jo máš pravdu, toto se už rozebítralo na chelsea-fc

Reagovat
smazaný uživatel

Hm...že to Josému a Grantovi za to stojí..to je jak se hádat na pískovišti o to,kdo má větší bábovičku.

Reagovat
Shevchenko

Ten klub se mi neuvěřitelně zhnusil po tom vyhození Granta a příchodu Scolariho.

Reagovat
smazaný uživatel

si muj clovek. Ted se mne CFC presne jak rikaz hnusi. Jinak. Komu v PL fandis?

Reagovat
Paddy

Já nesouhlasím, Grant byl ve funkci příliš krátkou dobu na to, abychom to mohli hodnotit. Mourinho toho s Chelsea dokázal za ty tři roky mnoho a to mu nikdo neupře. Navíc Grant vycházel z jeho práce.

Reagovat
$dolar$

Reagovat
božský John

Talkers na plac!!

Reagovat
smazaný uživatel

Grant bol dobrý, José mal 2 roky šťastie že mal rozpočet aký mal a preto sa stal 2x majstrom. Keby som to trénoval ja tak sa tiež minimálne raz stanem majstrom.... Ale veľké zápasy nedokázal Muriňo nikdy vyhrať (rovnako ako ich nevyhrá ani Scolari)

Reagovat
Paddy

s tímhle zásadně nesouhlasím

Reagovat
Paddy

až na toho Scolariho

Reagovat
smazaný uživatel

tak preco uz niekde netrenujes ale stracas cas svojim blbymi prispevkami???

Reagovat
honziss

Diskuze byla zablokována.

Reagovat
smazaný uživatel

no já si mylsím že grant byl úspěšnější než mourinho a taky lepší

Reagovat
$dolar$

To teda byl opravdu uspesnejsi

Reagovat
Arbiter

Úspěšnější?? Nenech se vysmat. CC nevyhral, FA Cup nevýhral, LM nevýhral, PL nevýhral, hráče nedokázal zkrotit, co dodat...

Reagovat
smazaný uživatel

Nebudu se zastávat ani jednoho,jen mi nejde na rozum,proč o Grantovi tvrdí fanoušci tvrdí jak je skvělý manažer. Vždyť přivedl jen tehdy tragického Anelku.

Reagovat
vitasrp

Ano, možná tehdy nestřílel goly, nehrál uplně nejlíp, jenže i v tehdejším období toho na hřišti odvedl maximum, co mohl a ty goly hlavně vypracovával.. Vzpomeň si na zápas na WHU, kdo byl u všech 3 golů v 1. půli??? Kdo tam vyhrával souboje, aby spoluhráči mohli skorovat?? A takových zápasů, kdy Anelka gol nedal, ale vypracoval bylo více, třeba doma s Wiganem, další gol vypracoval s Wiganem v FA Cupu atp.. A hle, letos se Anelka plně adaptoval, trenér mu věří a je nejlepším střelcem.. A faktem je, že jeho nákup prostě provedl Avram, proti tomu se nedá nic namítat..

Dalším nákupem byl Ivanovic, další spolehlivý záskok(vzpomeň si na Ben Haima ), pokud je mu dána příležitost, tak povětšinou neudělá chybu, své si odvede a pro tým má přínos... Další Avramův přestup... No a nakonec Bosingwa, který byl ve velkém množství zápasů letos jeden z nejlepších... Zkrátka Avram věděl koho, proč a za jakým účelem koupit, EPL měl dokonale zmapovanou, věděl, který hráč by se mu do systému hodil a kde CFC tlaší bota.. Navíc potvrdil i své trenérské schopnosti, dostal se do finále LM, což žádný manažer v CFC před ním nedokázal a on to zvládl za necelý rok působení...

Jako celkově srovnávat Mourinha s Grantem nejde, Grant byl v CFC necelý rok, neměl ani zdaleka takový finanční potenciál jako Jose, byl pod daleko větším tlakem, nadávali na něj vlastní fanoušci a další různé nepříjemnosti.. Můžeš říci, že Mourinho měl více úspěchů, já bych odpověděl, že Grant měl čas jen půl roku a i přesto se dostal do finále LM a kdo ví, třeba by za stejný časový úsek měl stejné množství trofejí jako Jose.. Ale všechno to jsoou jen a jen spekulace.. Jediné, co se dá porovnávat je to, že Mourinho se svým rozesraným kádrem dokázal CFC dostat do krize, vytvořit rozhodující ztrátu v sezoně a nebyl schopen ten tým z té krize vytáhnout(nebo k tomu nedostal čas??).. Grant se stejným kádrem, se stejnou morálkou týmu ho dokázal z té krize vyndat a dotáhnou na 3 druhá místa.. Nikdo neví, jak by právě ta sezona vypadala pod Josem, zase můžeme jen spekulovat, ovšem dosáhnout toho, co dokázal Avram, to by dělalo i Josemu obrovský problém.... Nehledě na to, že proti němu by nestáli média, fanoušci atp..

Tohle srovnávání je strašně těžký, dle mne se to ani pořádně srovnat nedá, dá se tak maximálně říci, že Jose byl fascinující trenér, ale velice špatný manažer(kolik zbytečných a hloupých přestupů udělal, přitom měl obrovský finanční potenciál a měl z toho týmu udělat kolos, kterej by EPL válel doteď, místo toho ten tým rozebral) a Avram byl dobrý trenér, i když asi horší jak Jose(prostě to štěstí ve finále neměl, to sice není jeho chyba, ale to prostě dělá velké kouče), ale zato je daleko lepším manažerem(porovnejte ceny nákupů a jejich přínos)...

Reagovat
terry

Reagovat
smazaný uživatel

Ou,nečekal jsem na takový malý koment,takovou dlouhosáhlou reakci. No ty přestupy sice jeho byli,ale všichni tři hráli skvěle až pod Scolarim. Na jaře Anelka odehrál jen pár dobrých zápasů. Ivanoviče Grant ani nevyzkoušel a na Bosingwu neměl čas. Jinak proti Grantovi nic nemám a jsem taky vděčný za to co pro nás v tak krátké době udělal,ale celkem se bojím,že kdyby Avram zůstal,tak bysme začli být věčně druzí. Ale každopádně 100x radši on než LFS,když víme,jak too teď u nás vypadá.

Reagovat
smazaný uživatel

Presne tak,ja jsem ho mel rad hlavne proto,ze nemel hvezdne maniry. Byl to takovej deda vseveda a to se mi na nem libilo a taky jsem byl hodne nastvanej,kdyz je s Ten Catem vykopli

Reagovat
smazaný uživatel

Hlavně nezapomenu na tu tiskovku po matchi na Evertonu.

Reagovat
vitasrp

Já bych na "věčně druzích" v naší situaci nic špatného neviděl, ten tým je potřeba přebudovat, nastolit koncepční práci, udělat generační výměnu a to si dovolím tvrdit by Avram dokázal.. Respektive k tomu měl velké předpoklady... Ten současný kádr není dostatečně kvalitní na to, aby vyhrával trofeje, navíc je už docela starý, celkem by se dalo tvrdit za zenitem a každým dalším rokem jeho výkonnost půjde dolů.. Proto by nebylo od věci klidně 2 sezony nic nevyhrát, nechat tu Avrama a budovat tým, do kterýho by se zapracovávali odchovanci a vhodně by se doplňovali nákupy hráčů, na které teda Avram měl čuch... Prostě je potřeba tým omladit, vykopat žoldáky a vybudovat zbrusu nový tým... S tím souvisí i chvilková stagnace výkonů, ten tým by si na sebe musel zvyknout, musel by se naučit hrát požadovaný systém atp.. No a po těch 2 letech by ten tým dozrál a koncepční prací!! bychom vytvořili tým jako to tehdy dokázal Ranieri(samozřejmě ten proces může trvat déle, ty 2 roky jsou jenom příklad).. Pak by byli 2 možnosti: Buď by Avram s tím týmem byl schopen získat úspěchy a vyhrávat trofeje(a já pevně věřím že ano), nebo kdyby se ukázal jako tohoto neschopný, odešel by a přišel by zase trenér stylu Mourinha, který by měl za cíl jen vyhrávat, vyhrávat a vyhrávat.. Klub by ovšem riskoval, že by za to plodné období znovu zaplatil rozskladem týmu... Já se přikláním všeobecně k té první variantě, když už si tu ten manažer rozdělá práci, tak ať si jí také dokončí a ne že třeba Ranieri tu vybuduje mančaft, dostane jednu sezonu s finančními prostředky a protože nevyhraje titul, balí kufry...

Reagovat
smazaný uživatel

Já to taky beru,ale co mi víme,jaký by byl Avram manažer a hlavně trenér v budoucnu. Co my víme,jestli by zrovna on,byl ten,který nám vytvoří ten nový fungující tým,který si přejem..možná jo,možná ne...Každopádně si myslím,že od toho pravidla 6+5 se to asi povede ať už to bude pod kýmkoliv,jen jestli za nás nebude hrát pár dost nic moc angličanů,toho se trochu bojím.

Co vůbec říkáš na to pravidlo? Jako nemyslím teď jeho výhody a nevýhody,spíš by mě zajímalo jak to bude vypadat v EPL. Si myslím,že ty nejlepší kluby jako my,United a tak..prostě jako teď vykoupí to nejlepší z anglické ligy a ten zbytek nebude mít vůbec žádnou šanci se té špičce přiblížit.

Zajímalo by mě jak to vidí jiní.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Staenly10

Grant mě opravdu milepřekvapil . Sice nehrálinějaký fotbal ze strany na stranu,ale pořád to bylo lepší než za Mourinha. Ještě k tomu se dostal do finále Ligy MIstru,o čemž si mohl Mourinho jen zdát. A v PL do dotáhli opravdu perfektně...

A nechápu.jak Mourinhomuže říct,že by tu LIgu Mistru vyhrál ...Buď to ten chlap nemá v hlavě v pořádku,nebo chce být zajímavý...

Reagovat
Arbiter

On už ji totíž jednou vyhrál, tak to říct může;)

Reagovat
Staenly10

Ale s Chelsea měl na to dlouhou dobu a nic...A když se něco víc povede Grantovi,tak to hned snižuje...

Reagovat
Arbiter

Co se povedlo Grantovi a Josému ne?

Reagovat
$dolar$

A co se mu povedlo vic?

Reagovat
Staenly10

Tim jsem myslel postup do finále...

Reagovat
Arbiter

Jenže postup do finále neni nic...

Reagovat
Staenly10

Ale mně se nelíbí že Mourinhovi se to nepovedlo a když se to povede Grantovi,tak to snižuje...

Reagovat
Arbiter

Snižuje, protože to je opravdu nic, velká nula z poháru...

Reagovat
Staenly10

Ale jemu se to nepovedlo...

Reagovat
Arbiter

Grant byl prostě takové intermezzo v historii klubu

Reagovat
vitasrp

Jo, jenže přesně to tvé intermezzo mělo obrovský potenciál postavit ten klub zpět na nohy a udělat z něj znovu konkurence schopné a anglické mužstvo.. Jo, a úspěchy by měl, o to se nebojím.. Zkrátka by si něco sám vybudoval a pak by buď slízl smetanu, když by na to měl, anebo by přišel trenér jako Jose a z toho týmu vymlátil, co se dá... Každopádně měl dostat čas, jeho odvolání byla jedna z kardinálních chyb vedení CFC.. Takovej LFS nás na ty nohy asi znova těžko postaví a pokud ho vedení bude muset na konci roku odvolat, jakože asi jo, tak jsem promrhali rok nic neděláním.. A to je sakra dlouhá doba..

Reagovat
Staenly10

Souhlas

Reagovat
Arbiter

Já si nemyslím, že by Chelsea postavil na nohy, už jenom proto, že pro mě není manažérem pro velký klub, jak už jsem napsal někde tady...

Reagovat
terry

Aspoň je ale manažer. To Mourinho ani Scolari nejsou.

Reagovat
Arbiter

To je zase otázka, jestli je Mourinho manažer či nikoliv, jako moc se mi dneska nechce přemyšlet ani psát, chce se mi spát, bo mám za sebou zkouškové...

Reagovat
terry

Rozhodně je Grant schopnější manažer než Mourinho. Trenéra pak asi ne.

Reagovat
Arbiter

Musíš to brat taky tak, že nevíš, co po něm chtělo vedení (po Josém) a kolik hráčů vlastně přivedl José...

Reagovat
terry

A vím co chtělo po Grantovi?

Reagovat
Arbiter

Ale timhle neubírám nic na manažerských schopnostech pana Granta, to vůbec, jen si kladu třeba otázku, či nákup byl například Ševa, jestli Josého nebo pana majitele...

Reagovat
vitasrp

Všechny přestupy, které Jose v CFC provedl byli na jeho přání.. O takovém Ševovi sice prohlásil, že nebyl jeho PRVNÍ volbou, ale zkrátka o něj zájem měl a když nevyšel hráč na jeho seznamu výše, šel na řadu Ševa.. Někde tohle prohlásil i Kenyon, že o přestupech rozhodovali 3 lidé.. Jose, ten měl konečné slovo koho přivést a vybíral si posty, které budou posíleny, dále Kenyon, ten měl na starosti finance, kolik se do toho vrazí a samozřejmě jeho náplní práce taky bylo dotáhnout ten přestup do konce, a nakonec Arnesen, u kterého coby vrchního skauta byla práce jasná....

Reagovat
Tomanatura

Tak až budeš mít čas, tak mi můžeš povyprávět, jak je to s tou historií Chelsea. Zaslechl jsem od nejmenovaného zdroje, že ji má Chelsea vcelku stejnou jako Manchester, rozdíl je jen v maličkostech.

Reagovat
Arbiter

Počkej, co s tim má společného historie Chelsea (vyjíma toho, že jsem napsal, že pro mě Grant byl v její historii pouhe intermezzo)

Reagovat
Tomanatura

Reaguji na něco z předešlé diskuze. Jestli ti to postačí, tak připíšu OT.

Už mi to vysvětlíš?

Reagovat
Arbiter

Asi jsem zabedněný, ale vůbec nevím, o čem mluvíš...

Reagovat
Tomanatura

Nemůžu to najít. Možná to byl jenom někdo s podobným nickem...

Reagovat
Arbiter

Jak stará by měla být ta diskuse? Já jsem tu totíž už nějaký čas nijak extra nepsal...

Reagovat
Tomanatura

Maximálně 3 dny. Jestli si to nebyl ty, tak se omlouvám za nařčení, máš podobný nick

Reagovat
Arbiter

Omluva přijatá, stane se...

Reagovat
Arbiter

Pokud vím, tak jsem nikdy (teda aspoň o tom nevím) nepsal, že by měla Chelsea stejnou historii jako ManU, až na pár detajlů

Reagovat
vitasrp

A důvod je předpokládám to, že ho hráči nerespektují, že?? Jedinej, kdo dělal obrovskej bordel byl Drogba, ten tu kabinu trhal a upřímně, po odchodě Mourinha by si respekt tohoto exempláře získal málokterý trenér.. Pak se psalo o různých roztržkách v šatně, ale do toho my nevidíme, navíc Terry prohlašoval, že za manažerem všichni stojí atp.. Tehdy třeba došlo k pár roztržkám, ale to je řekl bych celkem normální, těch 25 chlapů si prostě nemůže sednout s každým akorát v té době to strašlivě zveličovala média.. A tím vznikalo to údajné dusno a i s tímhle se dokázal Avram vyrovnat... Ten tým právě táhl za jeden provaz, jinak by se nedostal do finále LM, jinak by nebojoval o titul v PL.. Vem si, jak vypadá rozhádaný kádr bez sebevědomý, kde to uvnitř skřípe, takovej příklad je letošní CFC a třeba se to krásně ukázalo v zápase na MU... Kdyby to mužstvo netáhlo za jeden provaz, v životě by v prodloužení neporazilo Liverpool, v životě by se tím zázračný způsobem nezvedlo ve finále LM, ono by se tam spíše ani nedostalo atp.. Avram to prostě měl těžký, před ním tam byl člověk s obrovským charizmem, proto měli hráči Joseho rádi, v tomhle se mu málokterý trenér vyrovná... Grant ale dokázal to rozhádané a roztrpčené mužstvo v rámci možností zjednotit a přesvědčit je, že i on je správným trenérem...

Reagovat
Arbiter

No tak zrovna u kapitána se předpokláda, že před medii vystupuje za manažerem, nečekal bych nic jiného...A myslím si, že to nebyl jenom Drogba, to je otázka, každopádně si stojím za svým, že Grant není pro velký klub, teda zatím ne...

Reagovat
vitasrp

Dobře, tak ale důvod, řekni mi tvůj názor, proč není vhodným typem trenéra pro velkoklub...

Reagovat
Arbiter

Mi se nechce psát jedno a to samé dokolečka...Ale budíž. Pro mě (je to teda můj osobní názor) je manažer TOP týmu charismatická osobnost (tím nemyslím, že se musí projevovat stejně jako u Mourinha), která má buď přirozenou autoritu (o které u Granta pochybuju) nebo aspoň si tu autoritu dokáže vybudouvat (o čemž ovšem u Granta taky pochybuju). Ten zbytek, jako třeba taktika atd. by se dala zařadit spíše mezi trenérské dovedností, než manažerské

Reagovat
vitasrp

Tak samozřejmě, je možné, že Grant přirozenou autoritu u těch fotbalových zabedněnců třeba neměl nijak velkou, s tím by se i dalo souhlasit, ovšem já bych si zase dovolil tvrdit, že on si jí postupem času a svým působením v týmu dokázal vydobýt.. A zase těžko říci, zda-li jeho autorita u hráčů nebyla ovlivněna tou tehdejší situací v týmu, kdy skoro každej miloval Joseho, měl ho téměř za boha a nedokázal si připustit jeho odchod... Pak v těch mini mozečcích těch hráčů proběhne reakce, řeknou si, že vlastně Grant je ten, kdo Mourinha vyhnal a jdou proti němu... Klidně to takhle mohlo být, ovšem nemuselo, zase a znovu je to jen naše spekulace, stejně jako o té autoritě.. Prostě my nebyli v té kabině a jediné, co jsme se dozvěděli bylo od Terryho, Granta, Drogby a bulváru... Grantova oblíbenost u hráčů by prostě mohla být uplně jiná, kdyby nahradil normálního průměrného trenéra někdy v letní pauze... Takhle mu z toho vznikly problémy, které ale on dokázal řešit a jak se ukázalo, asi je řešil správným způsobem...

Reagovat
Arbiter

Taky to co říkám neprezentují jako jasnou pravdu ale jako názor. Když se zmiňuješ o mini mozečcích, tak zrovna Petr Čech ho nijak malý nemá, aspoň si to myslím. Ale kdo ví, jak by to probíhalo, to je samé kdyby (jak už jsi to napsal). Každopádně já píšu jen názor na člověka, kterého jsem nikdy naživo neviděl a ani s nim nemluvil, takže je to těžké hodnocení...

Reagovat
$dolar$

Zas o tolik vic to neni, Mourinho byl v LM s Chelsea jednou v semifinale kde nestastne prohrala s Lpoolem. A podruhe ve ctvrtfinale s barcou, ale ta hrala v famozni forme a LM pak vyhrala

Reagovat
Staenly10

Mně se jen štve,že když Grant postoupil do finále,tak Mourinho řekne,že by CHL vyhrál...

Reagovat
$dolar$

Grant byl dobry, rozhodne lepsi nez LFS, ale na Joseho nemel spojit Granta (manazer) s Josem ( trener) tak mame vynikajici mancaft

Reagovat
Paddy

vystihl si to

Reagovat
papos182

nevite kde pracuje grant ted?

Reagovat
honziss

Na pracáku.

Reagovat
Paddy

nikde, porad se nikde nemuze domluvit na angazma

Reagovat
$dolar$

Hajduk Split pokud se nemylim.

Reagovat
honziss

Tak to se mýlíš.

Reagovat
$dolar$

To jsem neco prospal, jako bych to cetl ted, clanek fotka byla kotel fanousku.

Reagovat
honziss

Asi jsi už měl vypito.

Reagovat
$dolar$

Asi jo

Reagovat
honziss

Nic si z toho nedělej. I ty zjistíš, že než-li kořalku, je lépe píti rum.

Reagovat
$dolar$

Mozna s colou

Reagovat
honziss

Fuj. Spíš s Griotte.

Reagovat
smazaný uživatel

byla téměř stejná, ale pod Grantem hráli hezčí "fotbal"

Reagovat
$dolar$

To tezko za Mourinha predvadela Chelsea jeden z nejhezcich fotbalu

Reagovat
Staenly10

Pro toho,komu se líbí defenziva,tak ano...

Reagovat
Arbiter

S tou jeho defenzívou vyhrál 2x za sebou PL

Reagovat
Staenly10

Já neřikám že to je špatné,jen,že mi tonepříde jako atraktivní fotbal

Reagovat
smazaný uživatel

mě se to nelíbilo, protože hráli jenom dokaď nedlai gól, pak se snažili se ten jednogólovej náskok udržet... je to věc názoru no...

Reagovat
smazaný uživatel

Grant byl majstr

Reagovat
fantomas

No tak sme se dočkali, paráda. Talkers ted asi skáče radostí do stropu.

Reagovat
terry

Taky se to psalo na jeho přání. Ale jaksi tu není.

Reagovat
honziss

Mu napiště sms.

Btw. doufám že to je poslední článek o Chelsea na následující aspoň týden.

Reagovat
terry

Nemám číslo.

Reagovat
fantomas

Já jo.

Reagovat
terry

Já vlastně asi taky. Když jsem mu psal výsledky.

Reagovat
fantomas

No tak šup, napiš kolegovi.

Reagovat
fantomas

No však na to já narážim.

Reagovat
smazaný uživatel

Grant odvedl v Chelsea kus práce aniž by se nějak vychvaloval. Když se s ním rozloučili a přišel Scolari, tak nějak jsem mi přišlo, že z Chelsea už nepůjde strach a po půlce sezony to tak i je.

A teď akorát Grant stručně popsal svůj díl úspěšné práce na CFC, když to prakticky nikdo jiný neudělal. Zato José se ho snaží shodit až až.

Grant si zaslouží

Reagovat
smazaný uživatel

Blablabla, další zbytečná slátanina na zbytečné téma o zbytečném klubu. Nechápu proč řešit žabomyší válku dvou přebarvených volů, když je to dneska skutečně naprosto jedno, Scolari to tam doprasil úplně, sice se mi zdála úvaha o jeho manažerských schopnostech rovněž zbytečná, ale aspoň to bylo aktuální, kdežto tohle....

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Tomanatura

Novinka

Reagovat
smazaný uživatel

Mourinho je kretén a Grant ještě větší, že na tohle vůbec reagoval.

Reagovat
smazaný uživatel

jen scumí vřískot je konečným výsledkem tohoto naprosto zbytečného článku

Reagovat
Staenly10

Se ti divim že jsem vubec chodíš...

Reagovat
fantomas

"že jsem vůbec chodíš"...Mě už ty jéčka před každym "si" a "sem" opravdu serou. Nezlobte se.

Reagovat
Staenly10

Tak tammělo být "Se ti divim,že sem vubec chodíš" no

Reagovat
Arbiter

Jsem nevěděl, že jsi nasraný, když se píše Jsem s "J"

Reagovat
fantomas

Sem, jako na toto místo, se opravdu s "j" nepíše, zlato.

Reagovat
Arbiter

Já to brál s nadhledem, samozřejmě, že tam má chybu:)

Reagovat
fantomas

Oukej, už sem se zděsil, co to tu sem chodí za...ehm.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
fantomas

...jazykovědce.

Reagovat
honziss

Já už se tady opravdu ničemu nedivím.

Reagovat
Tomanatura

Reagovat
fantomas

Reagovat
ElectrickMann

grant byl rozhodne lepsi nez jose... klub prebiral ve srackach a bojoval do konce v LM a PL

Reagovat
smazaný uživatel

Můj názor je že všichni sme milovali Josého protože se předváděl a taky pouze dokud vyhrával . Potom přišel Grant ze začátku to vypadalo na propadák ale on to dokázal , dokázal vnést do hry Chelsea něco nového a už to nebylo to samý jako 3 roky předtim . José Mourinho říkal že by tu LM vyhrál kdyby se tam dostal jako Grant ale josé nikdy v LM neměl tu možnost padnout na kolena a radovat ze zaslouženého vítězství . Je to hloupost porovnávat tyhle dva .Protože každý dokázal to svoje . Mourinho má pravdu že ve fotbale je skoro nic , ale ale za to že chelsea prohrála finále LM minulý rok může on . Protože na jeho žádost Chelsea koupila Anelku . Chelsea De facto dala 14 milionu liber aby prohrála finále LM.

Reagovat
smazaný uživatel

souhlas,až na ten konec - takhle se to brát nedá.

Reagovat
smazaný uživatel

To se Grantovi říká, když hrál s mančaftem, který mu tam několik roků sestavoval právě Mourinho. Vždyť tam nic skvělého neudělal, furt hrával v plus, mínus te samé sestavě..

Reagovat
terry

Mourinho mu ho nesestavoval. On mu ho rozesral. Ještě před nimi ho sestavil Ranieri.

Reagovat
smazaný uživatel

"'The Special One' tvrdí, že kdyby zůstal na Stamford Bridge on, došel by dál."

První blbost - On měl tři pokusy,kdy navíc mohl dělat s kádrem,co chtěl. Grant měl jediný a dostal se tam s vybrakovaným kádrem,který měl možnost změnit jen minimálně.

"Fanoušci si musí zapamatovat, že José mi nepředával tým, který by byl šampionem. Tím byl Manchester United a my byli po velice špatném startu do sezony až šestí,"

Přesně tak,Avram dostal kádr vícemistra a ne mistra a dokázal s ním více,než Mourinho předchozí sezonu.

"Nakonec odešel pár dní před venkovním duelem s Manchesterem United a nám chyběla klíčová osa Drogba, Lampard, Carvalho. Já však přesto souhlasil s tím, že do funkce nastoupím."

Nemožnost získat 3 body v Manchesteru byla jasná,ztráta nějakých 8 bodů během prvních sedmi utkání.. To je dostatek na ztrátu titulu.

"S velkým usilím, spoustou přemýšlení a tvrdé práce jsem postupně začal dávat tým zpět do pořádku."

Jinak přeloženo - Grant musel dostávat tým ze sraček,do kterých ho uvrhl Mourinho.

"Vůbec nechápu, jak může José prohlásit, že by vyhrál Ligu mistrů, kdyby byl stále ve funkci,"

Taky nechápu,jak mohl Mourinho tvrdit,že by vůbec něco mohl vyhrát - PL na titul během prvních pěti zápasů nevypadala,LM se mu taky nepovedla 3x,natož s tím zdemolovaným kádrem,možná nějakej domácí Cup...

"Dvakrát ale padl v semifinále s týmy, které měly mnohem méně prostředků než on. Zapomíná na to, že jsme porazili Liverpool, který měl Fernanda Torrese a ve finále nám sláva unikla o milimetry. To, že jsme prohráli penaltový rozstřel z nás nedělá špatnou stranu."

Možná kdyby to jeho miláček Drogba neposral,tak by nešel kopat penaltu Anelka a dopadlo by to jinak. Ale Drogba byl víceménně marnej celou sezonu,takže nějakej jeden zápas,tomu se nedá divit když měl v hlavě nasr*no...

"José říká, že jsem v lize nic neudělal. Možná, že zapomíná to, že moje procentuální úspěšnost v počtu výher byla mnohem lepší než ta jeho. "

Jn,malý fakt,na který special one zapomněl...

Celkově je to od Granta skvělej Fuck off Mourinhovi - vždycky to vrací on,tentokrát to dostal vyžrat on a dobrým stylem - někdo se opírá o svojí aroganci,někdo zase o fakta..

Víceménně se dá nakonec říct,že je Mourinho výbornej trenér,ale tragickej manažer. O Grantovi se dá říct,že je to výbornej manažer,který se navíc velmi rychle učí. Rozhodně mu přeju angažmá třeba v ACM,rozhodně by si to zasloužilo jak ACM,tak on. Umí změnit tým,umí se postavit proti všemu a je úspěšný. Navíc by se mi líbilo srovnání Grant - Mourinho - Ranieri v dlouhodobém měřítku. Vsadil bych si,že on z klubu vypadne první...

Reagovat
smazaný uživatel

Jinak děkuju kilymu a terrymu za ten článek

Reagovat
terry

Reagovat
smazaný uživatel

hezké

Reagovat
Deywid

Reagovat
smazaný uživatel

první opravdu rozumný příspěvek v tomto jinak zbytečném topicu...

Reagovat
smazaný uživatel

Hranica medzi slávou a zabudnutím je tenká...ak by Chelsea na pokutové kopy vyhrala,asi by ťažko niekto mohol zhadzovať Grantovu prácu...Ale tie jedenástky nevysli a tak sa vedu rozsiahle diskusie o tom,či mohol dosiahnuť viac...Chýbala trocha štastia a nikdy by neupadol do zabudnutia...ale nebudem zakrývať,že som rád,že to nevyšlo,lebo fandím united

Reagovat
smazaný uživatel

štěstí si čukotak vybrala nejprve v lehounkém losu a pak ji LFC vyloženě daroval postup do finále, nebylo by proto normální aby se jich taková haluz pořád držela, MU si finále perně vybojoval, takže si trochu toho štěstí v něm zasloužil.....říká se tomu "boží mlýny"

Reagovat
smazaný uživatel

Keď sa pozriem von,mám pocit,že božie mlyny už dávno nestíhajú

Reagovat
smazaný uživatel

Keď sa pozriem von,mám pocit,že božie mlyny už dávno nestíhajú

Reagovat
jtbs

grant mal zostat, mourinho mu vazne spackal tu sezonu (ved prave preto skoncil)...scolari je z tychto troch urcite najhorsi, myslim ze on ma vazne na repre ale vo velkoklube to ruzovo nevidim

Reagovat
smazaný uživatel

Tady se proste ukazalo, ze Grant je jeden z nejchytrejsich lidi, co do toho fotbalu v posledni dobe vstoupili. Vsichni i jako Ranieri se nechaji Mourinhem vyprovokovat a tohle byla klidna reakce plna argumentu, po ktery Mourinho asi nemuze rict ani slovo, aniz by se neztrapnil a nebo to Grantovi neodsouhlasil:)))..

Reagovat
smazaný uživatel

No sám jsem zvědavý,jestli José nějak zareaguje se smyslem pro pravdu.

Reagovat
smazaný uživatel

Souhlas, mělo by být víc takových.

Reagovat
smazaný uživatel

souhlas...Jose je trapny

Reagovat
smazaný uživatel

Má pravdu !

Reagovat
smazaný uživatel

starý

Reagovat
smazaný uživatel

grant najvecsi debil na svete jose je naj trebner tak newem co chce debil

Reagovat
smazaný uživatel

A já bych zase řekl ,že ty seš Debil, nevim co si myslíš . Nejdřív se nauč psát . A pak něco říkej. Grant se Josému rovná a statisticky je lepší . Jenže to tobě asi dojít nemůže , protože seš dost zabedněnej .

Reagovat
smazaný uživatel

grant nemel vubec prijit prece se chelsea pod mourinhem darilo jenze pod grantem se to stridalo a chelsea uz neni a nebude takova jako driv

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele