Grant plánuje návrat do Premier League

07.11.2008, 12:39
Aktuality
Avram Grant by se jednou rád vrátil do anglické Premier League, kde si v loňské sezoně udělal slušné jméno. 53letý trenér na začátku sezony nahradil na lavičce Chelsea Joseho Mourinha a dokázal pozvednout londýnský klub, který následně sahal po triumfu v Lize mistrů a do posledního kola bojoval o ligový titul...

Grant v minulosti trénoval izraelský národní tým a vyzkoušel si i funkci technického ředitele Portsmouthu. Jeho blízkým přítelem je majitel Chelsea Roman Abramovič, který měl velký podíl na Grantově stěhování na Stamford Bridge.

Blues se příliš nevydařil vstup do loňské sezony, což stálo místo Joseho Mourinha. Grant začal prohrou na hřišti Manchesteru United, poté se ale Chelsea rozjela a sahala po několika trofejích. Na ani jednu ovšem nedosáhla - v lize těsně zaostala za Manchesterem United, se stejným soupeřem smolně prohrála finále Ligy mistrů a neuspěla ani ve finále Carling Cupu, kde po prodloužení podlehla Tottenhamu.

Grant byl po sezoně propuštěn z funkce manažera a nakonec se rozhodl nepřijmout zpět ani svůj bývalý post na Stamford Bridge, do Premier League se ale jednou hodlá vrátit. "Návrat? Ano, miluji Premier League. Celý svůj život jsem se chtěl vrátit do Premier League, na kterou mám krásné vzpomínky. Rád trénuji, mám rád výzvy. Každá výzva je pro mě dobrá," řekl Grant v rozhovoru pro Sky Sports.

Grant nedávno údajně mohl dostat jednu nabídku. Z Portsmouthu odešel Harry Redknapp a vedení tohoto klubu hledalo nového manažera. Tím se nakonec stal Tony Adams, Grant měl dostat nabídku v případě, že by bývalý obránce Arsenalu odmítl.

Autor: Tomáš Pavlík / skysports.com

Komentáře (33)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Grant Doufám,že bude někde na očích - nejlépe ACM,aby bylo vidět srovnání s portugalcem nebo něco v PL,aby bylo srovnání s brazilcem

Reagovat
smazaný uživatel

třeba toho neschopného Brazilce vedení brzo vykope...

Reagovat
smazaný uživatel

Jinak by se mi hodil třeba do NUFC

Reagovat
smazaný uživatel

On by se hodil do hodně týmů... Adamse moc neznám, ale spíš myslím, že měli Pompeys angažovat právě Granta.

Reagovat
Devil

Ty jsi pohrbil Chelsea a ted fandis Strakam?

Reagovat
smazaný uživatel

Proč bych měl fandit strakám? Jediný tým,který nemá stálého kouče a má na to hrát o poháry...

Reagovat
Devil

NU je muj klub cislo 2,tak me to jen zajimalo.Kdyz uz nefandis smoulum,tak jsem myslel ,ze ses vydal na sever!

Je fakt,ze straky nemaj staleho trenera,ale rek bych,ze Kinnear se jim casem stane!

Reagovat
smazaný uživatel

Brazilec se píše s velkým B a Portugalec s velkým P, nekňubo.

Reagovat
smazaný uživatel

Však se ještě Avram vrátí do Chelsea, až po prohře s Arsenalem vykope vedení Scolariho.

Reagovat
smazaný uživatel

Ty ses z toho brazilce zbláznil víc než já I kdyby ho vykopli,tak přivedou Rijkaarda nebo Ancellotiho.Grant se nevrátí,alespon ne v dohledné době.

Reagovat
smazaný uživatel

Nejsem zase taková naivka, abych věřil návratu Avrama, je to spíš jen takové zbožné přání...

Reagovat
smazaný uživatel

Optimista doufá v příchod Zoly,tohle je už nemožné...

Reagovat
smazaný uživatel

Zola ještě potřebuje zkušenosti, i když v každém případě bych ho bral. Nicméně raději budu, když přijde za pár let a vydrží v Chelsea dlouho, než když přijde teď a nevydrží rok...

Reagovat
smazaný uživatel

Neříkám okamžitě... Ale Grant je každopádně nereálný

Reagovat
smazaný uživatel

Výborná zpráva, moc mu přeju, aby se do PL vrátil.

Reagovat
smazaný uživatel

mne je nesimpatickej a nemam ho rada jo mozna vytahl Chelsea do finale CHL ale .... ... jose je o moc lepsi ...

Reagovat
smazaný uživatel

podľa mňa najlepší tréner, čo viedol chelsea počas abramovičovej éry.

Reagovat
smazaný uživatel

Nevím, proč to kdo nechápe, ale celá chelsea pořád těží z práce Josého. Co změnili Grant se Scolarim? Styl hry??? Vždyť hrají pořád stejně. Stejně hloupě. Nechápu, jak můžou hrát na jednoho utočníka - navíc takovej šmatlák jako je Anelka - a tahat to po stranách, když tam hrají Malouda a Kalou - tři nejslabší články chelsea a hrají přes ně, přestože obrana a střed zálohy je na té nejvyšší možné úrovni. Jedinej Cole, kterej teďka nehraje, to na tom kraji zálohy zvládal...bohužel jsem fanoušek Chelsea a nevidím v ní teď nic pozitivního, krom toho, že anelka s maloudou mají předkoupené štěstí na milion let dopředu a odráží se k nim míče na penaltě a na malém vápně...neříkám, že to není umění si dobře stoupnout, ale všichni dobře víte, jak dlouho tohle trvá...jestli půl roku, tak budou rádi

Reagovat
smazaný uživatel

Pochopitelně, že Chelsea těží z práce Portugalce. Podobně jako Chelsea za éry Portugalce těžila z práce Ranieriho, když vyhrála dva ligové tituly za sebou... a od té doby co naplno těží z práce Mourinha, nevyhrála žádnou trofej.

Jinak styl hry se změnil dost (neříkám, že k lepšímu), byť rozestavení zůstalo úplně stejné…

Reagovat
smazaný uživatel

Doufám, že ho v EPL už neuvidím..Je to nudný trenér s nudnou hrou.

Reagovat
smazaný uživatel

Nezatracuj Avrama po necelém roce. Zlepšil toho relativně dost. Jenom dělal postupné změny, nikoliv radikální, které si ze své nejisté pozice vlastně ani nemohl dovolit...

Navíc řekl bych, že pořád lepší než Scolariho nátlaková házená se sice spoustou, ale zato naprosto laciných a vesměs nudných gólů. Krom toho styl Chelsea je hnus, který se až nápaditě začíná podobat té kinderbandě z North Londonu - přehnané držení míče a nekonečná dávka uspávajích přihrávek... Loni se dalo občas kochat alespoň hrou soupeře, ale k té teď CFC nedává nikomu prostor. Navíc je ten fotbal zbrklý a chybí mu větší propracovanost a jakýkoliv solidnější systém.

S tím se dá možná rozstřílet Portsmouth, Middlesbrough nebo Sunderland, ale už ani na Tottenham to nestačí...

Reagovat
smazaný uživatel

S tím souhlasím. Sice jsem letos zatím viděl zápasů Chelski pramálo, ale nijak mě ta hra neoslnila....Jinak Granta nechci zatracovat. Své kvality určitě má. Ale nějak už ani nechci sledovat. Radši bych v EPL uvítal mladší trenéry s větší perspektivou jako je Soutgate, Zola atd.

Reagovat
smazaný uživatel

Kdo teď trénuje Newcastle United?

Reagovat
smazaný uživatel

Joe Kinnear

Reagovat
smazaný uživatel

Díky. A jak se mu vede?

Reagovat
božský John

No,co jsem vysledoval já tak z mýho pohledu stih zje*at novináře a dostat NUFC z úplnýho dna(poslední 4 zápasy 2 výhry,1 plichta a jedna prohra)

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to je solidní...

Reagovat
smazaný uživatel

Je to zvlastni, v podstate nikdy zadnej vetsi klub netrenoval..

Reagovat
vodka

Proč je to zvláštní? Spousta manažerů předtím nevedla žádný větší klub a spousta se jich prosadila (teď mě zrovna napadá jenom Southgate a Jol, i když uznávám, že ti znali prostředí). Zrovna Newcastleu se podle mě hodí takový ten burcující typ, který hráčům zvedne sebevědomí a má k nim zároveň otevřený přístup..

Reagovat
smazaný uživatel

Jen se vrať.

Reagovat
smazaný uživatel

Grant není trenér,ale kamarád.

Reagovat
smazaný uživatel

granta bi som si vedel predstavit v arsenale newem preco ale asi arsenal

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele