Grant: Chelsea už není nejbohatší

23.12.2007, 11:32
Aktuality
Manažer Chelsea Avram Grant tvrdí, že finanční možnosti mezi Chelsea a jinými kluby v Premier League už nejsou tak rozdílné jako v minulých letech. Obzvláště má na mysli konkurenty v boji o titul Manchester United a Liverpool, kteří si mohou koupit kohokoliv.

Když ropný magnát Roman Abramovič v roce 2003 koupil londýnskou Chelsea, přes noc z ní udělal jeden z nejbohatších klubů na světě. Sílu týmu oživil příchody mnoha miliónových hráčů a hned v prvním roce se Blues neúspěšně rvali o titul s Arsenalem.

Chelsea finančně dominovala, ale po změně majitelů v Manchesteru United a Liverpoolu současný manažer Avram Grant nevidí žádný propastný finanční rozdíl mezi těmito třemi kluby. Podle jeho názoru si prý můžou dovolit jakéhokoliv fotbalistou, na kterého si ukážou.

"Před dvěma nebo třemi lety bylo jednoduché ovládnout přestupní trh, protože Manchester United a Liverpool neměly peníze na utrácení jako teď," myslí si Grant.

"Nyní jsou noví majitelé v mnoha klubech, takže musíte být opatrní a chytří při vybírání pravých hráčů. Nemyslím, že peníze jsou v Chelsea problém, ale finanční konkurence je mezi kluby větší než před pár lety," řekl izraelský kouč s tím, že peníze stejně nejsou ve fotbale nejdůležitější věcí. "Musíte je spravovat správným způsobem, ale připouštím, že bez nich je to velmi obtížné," dodal Grant.

Autor: Pavel Janega / sportinglife.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

hm a tady furt čtu kecy, fuj chelsea tym na hovno plna prachu. A kdyby Man Utd neměl prachy nebyl by špičkový. Chápete už? Kdyby AC byl chudý, nemůže živit Didu, Kaká, Pirla atd. Takže by byl tým na hovno! Chápete! Best kluby maj taky best prachy

Reagovat
smazaný uživatel

mezi Chelsea a těmi jinými "bohatými" kluby je rozdíl především v tom, že ty jiné "bohaté" kluby si své peníze vydělaly a utrácejí méně než kolik vydělají....nekupují předražené hráče, nedávají nesmyslné platy hráčům aby si je k sobě přitáhli...to je ten největší rozdíl mezi běžným bohatým anglickým klubem a tou modrou zhovadilostí.....která jen rozhazuje CIZÍ peníze.....a tvoří každý rok finanční ztrátu přes 100 Mega liber....a to jsou velmi ale opravdu velmi vratké základy, na kterých se nedá dlouhodobě stavět....

Reagovat
smazaný uživatel

to je snad poprvý co s tebou souhlasim

Ambramovic mel investovat do budoucna a ne hned nakoupit hrace co se dalo.Chelsea mela obrovsky dluhy a on je splatil.Ale ted se CSKA zadluzuje znova.Jejich malinky stamford bridge a levný vstupenky jim vydelavaj hrozne malo.A utracej vlastne penize co vydelal abramovic a jeho mafie a ne penize co vydelala CSKA sama(sponzori,vstupný,práva)

Reagovat
smazaný uživatel

Ale dobry by bylo zduraznit, ze velikou ztratu zpusobil Mourinho svejma nakupama metodou pokus/omyl. Od Avrama vubec nevime, co mame cekat, ale zatim to vypada, ze se chysta tym omladit a nekupovat hvezdy. Ja si navic myslim, ze v pristich par letech tolik penez na prestupy potreba nebude, protoze osa tymu je priblizne jasna a jde hlavne o to, aby se hraci sehrali.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele