Govou zatím zůstává

09.07.2008, 20:42
Aktuality
Přestože si Sidney Govou přál zahrát si v jiném klubu než v Lyonu, kouč Claude Puel prohlásil, že tohoto francouzského reprezentanta v příští sezóně bude potřebovat a odmítl mu dovolit odejít ze Stade Gerland. Naopak transferu beka Sebastiena Squillaciho do španělské Sevilly dal trenér zelenou.

Ve francouzských médiích je již dlouho dobu propírán případný přestup Sidneyho Govoua do Paris Saint Germain. Sám Govou strávil zatím v Lyonu celou svoji kariéru a chtěl by zkusit i něco nového. Osmadvacetiletý fotbalista se v květnu příïznal, že by rád odešel do některého ze zahraničních velkoklubů. Zároveň však prohlásil, že mu na Stade Gerland nic nechybí, a nechal si tak otevřená i zadní vrátka. Výkonný ředitel klubu Marino Faccioli nyní jednal o Govouovi s trenérem a ten dal jasně najevo, že s tímto ofenzivním záložníkem či útočníkem počítá pro příští sezónu.

"Claude Puel vyjádřil přání udržet Sidneyho Govoua v Lyonu," řekl Faccioli. "Vím, že Sidney chtěl odejít, ovšem do této doby nemám na stole žádnou konkrétní nabídku a ani jsem s nikým nejednal o případné ceně. Díky tomuto faktu a díky přání Clauda Pulela by se měl Govou hlásit příští týden v tréninkovém centru Lyonu."

Druhým hráčem, o jehož budoucnosti se v Lyonu v posledních dnech vedla debata, je obránce Sebastien Squillaci. Ten se dostal hodně vysoko na seznamu vyhlédnutých potencionálních posil Sevilly. Faccioli na adresu tohoto přestupu prohlásil: "Ano, s tímto týmem z Primera Division stále o Squillacim jednáme. Jsme s vedením španělského klubu v kontaktu a v tuto chvíli čekáme na konkrétní nabídku. Prezident Lyonu Jean-Michel Aulas se setkal s řediteli Sevilly na setkání představitelů Asociace evropských klubů v Nyonu. Stále je pár věcí k doladění. Potřebujeme od Sevilly záruky, hlavně ty finanční, ovšem nemyslím si, že by mělo být problém tato jednání dotáhnout do konce."

Olympique Lyon se již ve svém tréninkovém středisku, zatím bez účastníku Eura 2008, připravuje na novou sezónu. Ročník začal velice smolně pro Fabia Santose. Ten má po srážce s Lamine Gassamou pochroumaný kotník a hrozí mu, že nestihne start francouzské Ligue 1. Přes všechna vyšetření zatím ovšem není jasné, jak vážné Santosovo zranění je. "Vypadá to na velice ošklivě vymknutý kotník," řekl klubový doktor Jean-Jacques Amprino pro oficiální server Lyonu. Santos přišel do Lyonu z brazilského Cruzeira v roce 2007, ale nevybojoval si místo v kádru, a proto se stěhoval na hostování zpět do Brazílie.

Santos není ovšem jediným zraněným hráčem. Z tréninku odkulhal také jeho krajan Fred. Brazilský útočník si poranil levé koleno a musí podstoupit vyšetření magnetickou rezonancí, aby se zjistilo, nakolik je jeho zranění vážné.

Autor: Ondřej Štícha / soccernet.com

Komentáře (9)

Přidat komentář
j_mrazik

Já čekal, že mu je víc. Hodně dobrej hráč, málokdo se udrží v takovém dobrém týmu, jakým je Lyon. I když je pravda, že je pak prodán. Proč vlastně nešel pryč? Nabídky nejspíš měl... Asi je to srdcař

Reagovat
havrys99

bajo...já taky.......to je roční 80???neřek bych

Reagovat
havrys99

79

Reagovat
j_mrazik

No když nakouknou do ligy v 17, pravidelně hrajou od 19, tak má pocit, že takovýmu Raulovi musí být 40

Reagovat
smazaný uživatel

Govou je skvely!!!!!mohl by jit do liverpoolu www.fc-liverpool.estranky.cz

Reagovat
smazaný uživatel

hlasujte pls a pripiste komentar

Reagovat
Shevchenko

ban

Reagovat
smazaný uživatel

Digao je brácha kaká, jsem ani nevedel

Reagovat
Shevchenko

Jo, Rodrigo Izecson dos Santos Leite. Teď už to víš.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele