GIULY VÝMĚNOU ZA ABIDALA?

10.04.2007, 21:44
Aktuality
Ludovic Giuly a Eric Abidal by si v létě mohli prohodit zaměstnavatele. Prvně jmenovaný bývalý kapitán Monaka nedostává od trenéra Barcelony Franka Rijkaarda příliš příležitostí a mohl by zamířil do Lyonu...

Giuly je pro Franka Rijkaarda po zotavení Messiho a Eto´oa až čtvrtým útočníkem a na hřiště tak přichází pouze jako střídající hráč. To se mu pochopitelně příliš nezamlouvá, tím spíše, když by si stále ještě rád zahrál za francouzský národní tým.

Giuly by se tak mohl vrátit domů, a to na místo činu. Prezident Lyonu Jean Michel Aulas by ho velice rád viděl na Stade Gerland a už pro něho začal připravovat smlouvu. Malý útočník dres Lyonu oblékal v letech 1994 - 1998, poté odešel do Monaka.

Barcelona by Giulyho mohla využít jako hráčskou kompenzaci ve snaze přivést na Nou Camp Erica Abidala. Úřadující španělský šampion má v tuto chvíli na post levého obránce hned tři alternativy, jenomže Giovanni van Bronckhorst kvůli malému hernímu vytížení uvažuje o přestupu do Feyenoordu Rotterdam a stále ještě není vyloučen návrat Gianluky Zambrotty do Itálie.

Abidalova cena na fotbalovém trhu se pohybuje okolo dvaceti milionů eur. Giuly má ve smlouvě výkupní klauzuli, jejíž výše činí trojnásobek. 60 milionů však za jeho služby zřejmě nikdo nedá a Barca by se tak musela spokojit s výměnou, popřípadě za Abidala ještě nějaký ten milion doplatit.

Abidal se zájmem opustit Lyon příliš netají a jeho přestup do Španělska je podle některých hotovou věcí. Francouzský magazín France Football již přinesl článek o přestupu do Barcelony, podle deníku Superdeporte by zase hráč raději zamířil do Valencie.

Autor: Tomáš Pavlík / goal.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
HOST*Cracker j.

Za ty prachy ho vůbec nechci,ale výměnu bych bral.

Reagovat
smazaný uživatel

Jsou lepší varianty. Ale Abidal by se hodil. V obraně potřebujem spolehlivé hráče, jeho podpora útoku není možná podle představ některých zdejších diskutérů, ale zas velmi kladná stránka je jeho bránění.

Reagovat
smazaný uživatel

Já to beru. Za Ludvu stejně nikdo víc nedá. Ale mám ho moc rád a ještě jednu sezonu by vydržet mohl. Je to dobrej záskok, ale chápu, že má ještě nějaký svoje osobní ambice

Reagovat
smazaný uživatel

Spokojit s výměnou?

Reagovat
smazaný uživatel

Jj, já bych se s ní spokojil.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele