Giggse už nikdo nenapodobí, je přesvědčen Ferguson

23.02.2012, 20:38
Aktuality
Velkého milníku může dnes večer dosáhnout Ryan Giggs. Pokud nastoupí v odvetě 2. kola Evropské ligy proti Ajaxu, bude to jeho 900. start v dresu Manchesteru United. Manažer Rudých ďáblů Sir Alex Ferguson je přesvědčen, že nikdo jiný už něčeho podobného nedosáhne...

Osmatřicetiletý Giggs se chystá už na 900. zápas v rudém dresu a Ferguson, jenž si ho před 24 lety přivedl na Old Trafford ještě jako školáka, tvrdí, že se s věkem welšský záložník zlepšuje. Rozhodně u něj zkušený manažer nepozoruje, že by šel s výkonnostní dolů. I proto s ním letos o další rok prodloužil smlouvu.

"Podle mého názoru, se kterým pochopitelně všichni nemusejí souhlasit, protože každý má své oblíbence, už žádný hráč něčeho podobného nedosáhne. A to ani když si odmyslíte, jak dlouho v Premier League hrál a čeho všeho dosáhl," prohlásil Ferguson.

"S přibývajícím věkem se s míčem neustále zlepšoval. Když se z kraje hřiště přesunul více do středu, přidalo to jeho hře nové prvky. Vždycky si budeme Ryana pamatovat jako neúnavného brusiče lajny, čímž se proslavil, ale dnes je to jiný Ryan Giggs," upozorňuje skotský stratég. "Nadále si uchoval své přednosti, ale už není tak rychlý jako před 10 lety, což ho donutilo hrát trochu jinak."

Giggsův výrazný milník přichází téměř čtyři roky poté, co se vyhoupl do čela klubových tabulek v počtu odehraných zápasů. Tehdy ve finále Ligy mistrů v roce 2008 předskočil Sira Bobbyho Charltona a Ferguson přiznává, že je překvapen, jak vysoký standard od té doby Giggs nadále předvádí.

"Je to skutečně úžasné. Když mluvíte o Moskvě, je to téměř před 150 zápasy. Udržuji si formu navzdory rostoucímu věku. Letos hraje stejně jako hrál před lety v Moskvě," dodal Ferguson.

Autor: Ondřej Holzman / soccernet.com

Komentáře (329)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele