GIGGS JEŠTĚ NEKONČÍ

02.03.2007, 09:42
Aktuality
Velšský fotbalista Ryan Giggs patří ve 33 letech k nejstarším hráčům Manchesteru United, stále je však neodmyslitelným článkem týmu Sira Alexe Fergusona. O víkendu jej čeká už sedmistý zápas v rudém dresu a zdaleka není jedním z posledních.

Ryan Giggs je v týmu od roku 1990 a je již dlouhou dobu služebně nejstarším hráčem United Na svém kontě má 699 zápasů, víc nasbírala už jen legenda Bobby Charlton, ten se zastavil na čísle 757. Přestože sám Giggs zatím nevím, zda bude schopen pokračovat po vypršení svého kontraktu v roce 2008, jiní jsou o tom skálopevně přesvědčeni.

"Očekáváme, že bude bez jakýchkoli problémů pokračovat ještě další dva nebo tři roky," uvedl v rozhovoru pro BBC asistent Alexe Fergusona Carlos Queiroz. "Je to opravdu výjimečné, najít hráče, který je schopen hrát 16 let v jednom klubu a na Giggsově úrovni. Je to úžasná kariéra. On není jen na vrcholu, on je vždy o krok před požadavky, které na něj Manchester má, to je něco opravdu fantastického," nešetří Queiroz superlativy.

"To také říká něco o jeho osobnosti. Je to oddanost a nadšení pro klub, motivace a soustředění na tréninku. Po šestnácti letech, Giggs znamená Manchester United. Způsob, jakým hraje, se spoustou fantazie, kreativity, ale i jeho chování mimo hřiště. Je to opravdu fotbalový vzor," řekl dále portugalský trenér.

O tom, že Ryan Giggs bude ještě dlouhou dobu bavit fotbalové fanoušky, je přesvědčen i bývalý hráč Manchesteru a současný manažer Birminghamu Steve Bruce. "Má pořád hodně to nabídnout," řekl také pro BBC. "Nepřekvapilo by mě, kdyby pokračoval a odehrál na vrcholné úrovni dvacet let, protože má všechno, co k tomu potřebuje. Má stále stejný hlad po fotbale a to dělá velkého hráče," dodal Bruce.

Bylo by velkým překvapením, kdyby Giggs v sobotu chyběl v základní sestavě. Chystá se velké derby rudých, souboj nesmiřitelných rivalů, Manchester United jede do Liverpoolu. Pro United nesmírně důležitý zápas v boji o titul. A Ryan Giggs by své jubileum jistě rád oslavil vítězstvím...

Autor: Petr Starý / bbc.co.uk

Komentáře (2)

Přidat komentář
HOST*Manu

No ječtě tak 3 roky za nás budeš dávat góly a bude to super,hlavně ted proti Live ať pořádně oslavíš to výročí

Reagovat
HOST*Andy Conceicao

co góly , ale ty centry a rozkývané, zasekáváné kličky

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele