Gazzajev opustí po skončení sezóny CSKA

09.07.2008, 19:55
Aktuality
Zkušený trenér Valerij Gazzajev po sezóně opustí lavičku CSKA Moskva. Prezident klubu Jevgenij Giner o tom rozhodl na bázi ve Vatutinkách.

Gazzajev tak povede CSKA do konce roku 2008. O jeho konci v moskevském klubu informoval sportovní server Sports.ru s odvoláním na zdroj uvnitř armádního gigantu. O konci Gazzajeva se nahlas hovořilo už téměř rok. 53letý trenér totiž v minulé sezóně skončil s CSKA až na třetím místě, což pro klub znamenalo pouhou účast v Poháru UEFA. V tomto ročníku sice Gazzajev dovedl CSKA k triumfu v Kubok Rossiji, ale v ruské Premier Lize se klub krčí až na devátém místě.

Gazzajev vedl fotbalisty CSKA od roku 2001 do roku 2003, ale po vyřazení z předkola Ligy mistrů byl nahrazen portugalským lodivodem Arturem Jorgem. Vedení však uznalo, že byl lepší trenér a po půl roce se na lavičku vrátil. Ze své sedmileté působení v klubu získal třikrát titul, čtyřikrát Kubok Rossiji a dvakrát Superkubok Rossiji. Svého největšího trenérského úspěchu dosáhl v roce 2005, kdy dovedl CSKA k triumfu v Poháru UEFA. V minulosti vedl Spartak Ordžonikidze, Dinamo Moskva a reprezentaci Ruska. Je považován za nejúspěšnějšího trenéra v ruské historii.

Autor: David Kubáň

Komentáře (7)

Přidat komentář
havrys99

"až na třetím místě"?????nvm v ruský už je docela konkurence....5 dobrejch týmů a bejt na 3.fleku je ještě dobrý...jedna sezona nic nepoví

Reagovat
smazaný uživatel

Pro CSKA je třetí místo přeci jenom málo.

Reagovat
smazaný uživatel

CSKA to jedině prospěje . Hráči už potřebují novou výzvu .. CSKA je můj nejoblíbenější klub v Rusku a vážně mě mrzí že odešel Jô - když už tak do Chelsea . Drogba mohl dohrát tuto sezonu a mezitím by Jô za ním sbíral zkušenosti a otrkával se v PL a od té další sezony by mohl být tahounem

Reagovat
smazaný uživatel

Třeba s příchodem nového kouče dostane šanci Luboš Kalouda

Reagovat
smazaný uživatel

Kubok Rossiji??? Stačí napsat ruskej pohár , blbe

Reagovat
Kapřík

Tak to se nechám překvapit, koho přitáhnou na jeho místo...Rusko se stává čím dál atraktivnější destinací, tak jsem vážně zvědavej .

Reagovat
smazaný uživatel

Řekl bych někoho z Evropy namátkou mě napadá třeba Laudrup

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele