Gaspart: Zůstávám a Van Gaal také

17.12.2002, 13:12
Aktuality
Prezident Barcelony Joan Gaspart nehodlá ani odstoupit, ani vyhodit trenéra Luise van Gaala. To vzkázal rozzlobeným fanouškům, kteří přihlíželi dalšímu trapnému představení Barcelony - potupné domácí prohře 0:3 s FC Sevillou. Barca je v lize třináctá a od sestupových pozic ji dělí pouhé dva body...

Porážka se Sevillou byla v posledních pěti zápasech už čtvrtá a je nejhorším domácím výsledkem Barcelony za poslední tři roky. Srazila Barcu až na třinácté místo španělské ligové tabulky, celých 16 bodů za vedoucí San Sebastian. Forma katalánského velkoklubu v lize je v ostrém kontrastu s působením v Lize Mistrů - tam Barcelona letos ještě neztratila ani bod, vyhrála všech deset zápasů.

Po utkání se Sevillou fanoušci dokonce sepsali petici, která prezidenta Gasparta vyzývala k odstoupení. Ani 5000 podpisů od majitelů celosezónních permanentek však kontroverzního hotelového magnáta nevyvedlo z míry a prohlásil, že po dvou letech ve funkci nemá důvod odstoupit. "Byl jsem právě těmito majiteli permanentek zvolen a pokud jednou odstoupím, pak pouze podle pravidel volebního systému klubu," vzkázal fanouškům Gaspart. "Barcelona jako firma funguje dobře, jediné, co nefunguje, je tým v lize," dodal Gaspart.

Podobně se k výzvám fanoušků postavil i nizozemský kouč Luis Van Gaal, který je na trenérské židli Barcelony už podruhé. Nezapomněl pochopitelně připomenout výkony Barcy v Lize Mistrů, což je prý důkazem, že jeho práce v klubu přináší své ovoce. "Odstoupit není pro Barcelonu řešení. Nejdůležitější je jednota mezi hráči a trenérem a já mám dojem, že hráči stále stojí při mně," řekl Van Gaal.

Prohra se Sevillou byla první letošní porážkou Barcelony na domácí půdě. Na Nou Campu se jí daří, horší je to však na hřištích soupěřů. Venku Barca vyhrála jen jednou, hned ve druhém kole v Bilbau, mimo to jednou remizovala a pětkrát prohrála. V tabulce podle zápasů venku je až třetí od konce. Co je platné, že se jí v Lize Mistrů daří. Také ještě nenarazila na soupeře evropského formátu v plné formě. Lokomotiv Moskva a Club Bruggy nejsou pro Barcelonu adekvátními soupeři, Galatasaray porazila nejprve venku ještě v úvodu sezóny, kdy v krizi ještě nebyla, doma pak nad tureckým klubem zvítězila ve chvíli, kdy svou krizí procházel Galatasaray. A nijak přesvědčivý výkon Barca nepodala, měla štěstí. Ve druhé fázi sice také dvakrát vyhrála, ale nejprve na hřišti Leverkusenu, který je v krizi asi ještě větší a jeho loňská účast ve finále Ligy Mistrů byla zřejmě jen náhodou, a pak doma s Newcastlem, kterému chyběli dva klíčoví útočníci. Tím správným testem bude pro Barcu až dvojzápas s Interem, na ten si ale musíme počkat až do poloviny února. A kdo ví, co všechno se do té doby stane...

Autor: Petr Starý

Komentáře (14)

Přidat komentář
antimadrista

Musim ostře protestovat proti tomuto článku. Podle autora, každý tým, který prohraje s Barcou je v krizi. Autor mi připadá jako madristický redaktor madrických novin Marca. FORCA BARCA !!

Reagovat
HOST*Petr Stary

Omlouvam se, jestli jsem Te tim clankem pobouril, ale zkus se na to podivat objektivne a zjistis, ze je to fakt. Galatasaray - pred zapasem v Barcelone prohral v Bruggach a pak i doma s Lokomotivem, navic mel za sebou debakl 0:6 v lize s Fenerbahce. Leverkusen - v Bundeslize patej od konce, v LM mel vic stesti nez rozumu, tu krizi tam musi videt snad kazdej. A Newcastle - o tom sem nenapsal ze je v krizi, ale ze mu chybeli dva klicovy hraci. Sice je pravda, ze Barce vyhrala 10 zapasu LM za sebou a je to urcite dobrej vykon, ale nenarazila zatim na soupere srovnatelnych kvalit. To je jako se az do nebe vynasela nase kvalifikace na Euro 2000. Taky 10 vyher, ale s kym? Krome Skotska zadnej kvalitni souper... Jo a s madridskýma novinama fakt nic spolecnyho nemam :-)

Reagovat
antimadrista

Je fakt, že Barca nehrála s těmi největšími evropskými tými, ale koukni se na Real Madrid, už 5x za sebou nevihrál a taky nehrál s tou špičkou. GENT DEL BARCA a FORCA BARCA !

Reagovat
HOST*Petr Starý

Já taky nepíšu, že Real hraje nějak dobře. Ten článek byl jen a pouze o Barceloně - o tom, jak to nejde Realu, je tady článek o něco vejš :-)

Reagovat
HOST*

Přál bych barceloně aby sestoupila ale aby postoupila do finále ligy mistrů kde by prohrala s Realem Madrid

Reagovat
smazaný uživatel

pche, tak to ja bych pral madridu aby sestoupil a aby vypald i v LM. heheheheh.

Reagovat
Josifek

Real možna nemá formu,ale v Lm vyhraje a v lize bude nejhůř 3.!!!Barca se nedostane na příšty rok do Ligy Mistrů.!!!

Reagovat
smazaný uživatel

leda hovno....ani omylem...pche

Reagovat
antimadrista

Na něco si zapomněl, Madrid hraje hůř v LM, než v La lize. Kdežto Barca na tom je přesně opačně. Takže Barca vyhraje LM a v La lize skončí tak na 4.-5. místě a MADRID letos nevihraje NIC! GENT DEL BARCA !

Reagovat
HOST*Cules

Sem napište text.Van Gaal je fakt debil a jaště větší je Gaspart když ho nechtějí fanoušci tak proč se vtírá.to fakt nechápu.

Reagovat
HOST*Jan Luksa

Proc by meli vsichni z Barcy pryc. Videl nekdo z vas, jak Barca hraje v lize? Vzdy je lepsi nez souperi, akorat ma Smulu. V kazdem zapase prevaha, totez v LIze Mistru. Barcelona je nejlepsi klub na svete, tak se s tim smirte, takhle to bude na veky vekuv. Uvidite s Interem a co bude ted v Mallorce.

Reagovat
antimadrista

Řeknu vám co bude teď v Mallorce, Barca je rozkope.

Reagovat
Josifek

Barca nerozkope nic,možná tak hrište a zase prohraje!!!

Reagovat
antimadrista

Pukud bude hrát Carles Puyol (momentálně nejpopulárnější hráč Barci u fanoušků), tak se o výsledek nebojim. GENT DEL BARCA !!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele