GAMBRINUS LIGA - PREVIEW 2. KOLA

05.08.2006, 15:08
Previews
Druhé kolo Gambrinus ligy zahájí dnes dva zápasy, od devatenácti hodin změří síly Liberec s Ostravou a Slovácko s Mladou Boleslaví. Z nedělních soubojů stojí za zmínku jihomoravské derby Brno - Zlín nebo večerní televizní zápas Slavia - Teplice, v pondělí se pak kolo opět před televizními kamerami uzavře v Plzni, kam zavítá Sparta.

SLOVAN LIBEREC - BANÍK OSTRAVA
2. kolo naší ligy otevře zápas mistra, Slovanu Liberec s Baníkem Ostrava. Domácí vstoupili do ligy velmi dobře, vyhráli na jihu Čech v Českých Budějovicích 2:0, po brankách Frejlacha a mladého Blažka, který svým výkonem zaujal a nejspíš by si zasloužil i místo v základní sestavě. K dispozici by měli už být nejspíš i Zbyněk Pospěch, Holenda, Dort a nová posila z Kostariky Winston Parks. Stále se čeká, kdy pořádnou šanci ukázat se dostane litevský útočník Radzinevičius. Hostujícímu týmu z Ostravy se i přes hezký výkon dobrý pro oči vstup nepovedl, doma už tradičně podlehl Slavii 0:2. Baníku bude stále chybět potrestaný David Bystroň a Zeher s Cigánkem, kteří odešli na hostování. Ostravští chachaři, ale doufají, že kapitán Radek Slončík dovede svůj tým k nějakému tomu bodu, i remíza z půdy mistra by totiž byla pro Baník úspěch.
TIP NA VÝSLEDEK: 1:0

1. FC SLOVÁCKO - MLADÁ BOLESLAV
Zajímavý zápas slibuje souboj Slovácka s teď už velmi silnou Mladou Boleslaví, která dokázala remizovat v Oslu a postoupit tak do 3. předkola Ligy mistrů, v němž ji bude čekat turecký mistr Galatasaray Istanbul. Mladá Boleslav pojede na jih Moravy asi už i s trochou únavy, ale také pro tři body. Všechny dosavadní soutěžní zápasy se Mladé Boleslavi velice povedly, ale i Slovácko bude usilovat o tři body, pomoci jim k tomu bude moci i Róbert Zeher, který přišel na hostování z Baníku. Otázkou však je, jak dopadne přestup kanonýra Milana Ivany, který byl na testech v dánském Aalborgu. Pro tým z Uherského Hradiště by to byla veliká ztráta, trenér Plíšek ani neví, jestli bude moci loňský nejlepší střelec nastoupit. Hrát ale bude moci další dobrý hráč Slovácka, Pavel Malcharek, který vstřelil první branku nového ročníku. Tento útočník či krajní záložník pocházející z Vítkovic byl už na zkoušce v Liverpoolu a Hamburku a to v 16 letech! Je to naděje do budoucna. Malcharek působil donedávna také v pražské Spartě, ale ve velké konkurenci se neprosadil.
TIP NA VÝSLEDEK: 1:1

KLADNO - FK JABLONEC
První prvoligový zápas na svém stadionu po 36 letech odehrají v neděli od pěti hodin fotbalisté Kladna, soupeřem jim bude FK Jablonec. Hosté pojedou do Kladna oslabeni o oporu zadních řad Richarda Hrotka, který nespíš kvůli obnovenému zranění bude chybět celý podzim. Kladenští jsou nabuzení už z prvního kola, kdy dokázali uhrát remízu 0:0 na Spartě. Jablonec i s kanonýrem Lafatou bude chtít ukořistit nějaký ten bod, nebo ještě lépe vyhrát.
TIP NA VÝSLEDEK: 0:0

SIAD MOST - MARILA PŘÍBRAM
Zápas černého koně ligy proti týmu, který bude chtít přesvědčit o tom, že není kandidátem na sestup, to je duel Mostu s Příbramí. Mostu se povedlo ze sousedních Blšan, s kterými mají od nové sezóny slíbenou spolupráci, přetáhnout argentinského ofenzivního záložníka Ezeqiuela Horatio Rosenda. Informace o tom, jestli nastoupí k ligovému zápasu, zatím nejsou známy. Marila bez nějakých větších hvězd, ale s mladíky Pilíkem a Vošahlíkem, kteří budou jednou velcí hráči, budou chtít pod trenérem Tobiášem potvrdit hubenou výhru 1:0 z domácího hřiště z jara, kdy SIAD porazili.
TIP NA VÝSLEDEK: 2:0

SIGMA OLOMOUC - DYNAMO ČESKÉ BUDĚJOVICE
Olomoucká Sigma, která nešťastně prohrála v Mladé Boleslavi, nastoupí proti nováčkovi, Českým Budějovicím. Sigma v minulém kole dokázala skórovat z penalty, když se trefil Tomáš Randa, na výhru to však nestačilo, ten zápas byl navíc řízen rozhodčím Handlířem všelijak, několika hrubkami poškodil oba týmy, Mladá Boleslav dokonce podala stížnost, na kterou však Olomouc reagovala. Parta kolem zkušeného Karla Poborského nedokázala na svém hřišti vyválčit ani bod proti mistru a po porážce 0:2 bude chtít výsledek odčinit na Andrově stadionu. Domácí poslali na hostování do Blšan brankáře Blahu.
TIP NA VÝSLEDEK: 2:0

1. FC BRNO - TESCOMA ZLÍN
Další menší jihomoravské derby sehraje ve 2. kole Tescoma Zlín, pojede na půdu Brna, které s posilami jako Wagner, Polách nebo Gjoreski bude chtít jistě uhrát víc, než remízu 1:1, jako v minulé sezóně. Svěřenci trenéra Mazury vyválčili bod za remízu 0:0 v Teplicích, zatímco Zlín vedený Petrem Uličným doma nečekaně podlehl Slovácku a bude chtít určitě rychle zapomenout a nepovedený zápas odčinit. Hostům měl chybět Lukaštík, kerý viděl v minulém kole červenou kartu za sražení Ivany, ale nakonec dostal pouze podmínku.
TIP NA VÝSLEDEK: 2:1

SLAVIA PRAHA - FK TEPLICE
První televizní zápas ve druhém kole obstará souboj pražské Slavie s Teplicemi. Domácí nastoupí s útočnou údernou dvojicí Vlčkem a Gaúchem, kteří skórovali v Ostravě a zařídili tak cenné vítězství na horké půdě. Hosté z Teplic v čele se zkušeným Pavlem Verbířem v minulém kole opět uhráli doma jen remízu, a to 0:0 s Brnem, tak se Severočeši do pohárů nedostanou. Slávisté doufají, že vítězstvím v úvodním kole přilákají na Strahov co nejvíc diváků a získají další tři body. Hrát už asi budou i Martin Latka a Marek Suchý. Tepličtí doufají, že se rozstřílí bosenský útočník Džeko. Zápas můžete sledovat živě na kanálu ČT4 SPORT.
TIP NA VÝSLEDEK: 2:1

VIKTORIA PLZEŇ - SPARTA PRAHA
V posledním utkání kola přivítá Plzeň favorita soutěže Spartu. Té však vstup do ligy nevyšel, jen remizovala s Kladnem a hned si uřízla pěknou ostudu. Těžké časy mají hlavně dva noví hráči - Tomáš Jun neproměnil několik šancí a od kouče si vyslechl kritiku, záložník černé pleti Ludovik Sylvestre se zase nezalíbil chuligánům, kteří chystají pískot a rasistické pokřiky, i přesto, že se jedná o hráče jejich týmu. Česká televize, která bude utkání vysílat, prohlásila, že v případě rasistických projevů fanoušků ztlumí zvuk nebo přenos zcela ukončí - možná se tedy dočkáme ne zrovna pěkného ukončení kola. Plzeň, která se v lize udržela darovanou výhrou v posledním kole právě na Spartě, do nové sezóny vstoupila remízou v Příbrami, kde však sahala po všech bodech. Sparta má sice tým plný zvučných jmen, ale jako tým nešlape a Plzeň jistě bude chtít bodovat.
TIP NA VÝSLEDEK: 1:1

Autor: Jan Lojek

Komentáře (23)

Přidat komentář
Shevchenko

Gambrinus liga 2006/2007:

1.Ml. Boleslav

2.Sparta Praha

3.Slovan Liberec

4.Slavia Praha

5.Baník Ostrava

6.Teplice

7.Olomouc

Gambrinus liga 2006/2007 (podle mého přání):

1.Baník Ostrava

2.Ml. Boleslav

3.Olomouc

4.Slavia Praha

..........

16.Sparta Praha

Reagovat
smazaný uživatel

Ideál:

1. Slavia

...

16. Sparta

Co bude mezi tím mi je úplně u (_._)

Reagovat
smazaný uživatel

16. Sparta ostatni je jedno...

Reagovat
HOST*alegre

Souhlas!!!

Reagovat
smazaný uživatel

1. Banik

15. Sparta

16. Slavia

Reagovat
HOST*

slavia

Reagovat
HOST*

SLOVAN LIBEREC - BANÍK OSTRAVA 2:0

1. FC SLOVÁCKO - MLADÁ BOLESLAV 0:1

KLADNO - FK JABLONEC 2:1

SIAD MOST - MARILA PŘÍBRAM 3:1

SIGMA OLOMOUC - DYNAMO ČESKÉ BUDĚJOVICE 1:1

1. FC BRNO - TESCOMA ZLÍN 1:0

SLAVIA PRAHA - FK TEPLICE 3:2

VIKTORIA PLZEŇ - SPARTA PRAHA 2:2

To je můj typ.....

Reagovat
Shevchenko

tolik gólů nepadne ani kdyby se měl bůh posrat

Reagovat
smazaný uživatel

Blahopřeji k brilantnímu odhadu výsledku SLavia - Teplice

Reagovat
HOST*

ten jeden na Slovácku už by jsme měli....

Reagovat
HOST*

ty dva v Liberci taky.....

Reagovat
smazaný uživatel

zatím tipuješ velmi dobře,i když je mi strašně líto,že Baníček zase prohrává...

Reagovat
HOST*kuk

Nechval sám sebe, Honzíku!!!!

Reagovat
HOST*

co to plácáš prosimtě já sám sebe nechválím není ani proč....

Reagovat
smazaný uživatel

já jsem chválil ne sebe ale toho týpka,co nemá označení (5.8.06 v 19:03

Reagovat
HOST*

Boleslav vyhrála 2:0 takže to není zas tak dobrý

Reagovat
Shevchenko

Baníčku...

Reagovat
smazaný uživatel

BTW Suchý ani Latka ještě hrát nebudou...

Reagovat
smazaný uživatel

Škoda, alespoň jeden z nich by byl potřeba..

Reagovat
smazaný uživatel

Na stoperu nás bota netlačí, tam rozhodně ne. Dosoudil i Aračič jsou kvalitní ( i když Dosoudil v Ostravě trochu zmatkoval ), Studík je ještě větší talent než Suchý, vůbec bych se ho nebál nasadit ( viz. Příbram 04/05 a Slovácko 05/06 ), případně ještě Nachtman by mohl.

Reagovat
smazaný uživatel

Studík je velký talent, ohledně Dosoudila a Aračiče, tam by mohl být problém s rychlostí, Nachtmana raději ne..Btw., Dosoudil v Ostravě hodně zmatkoval..

Reagovat
smazaný uživatel

U Dosoudila to beru jako vyjímku, na jaře byl spolehlivej. Aračič se mi líbí, je dost tvrdej, ale čistej. Docela si říkám, že by mohl jít místo Hubáčka, ostatně on je původem levej bek... A o Nachtyho strach neměj, do dvou let je v základu

Reagovat
smazaný uživatel

Včera jsme viděli nádhernou ukázku zářezu v přímým přenosu. Jen by mě zajímalo, jestli by sudí foukl ještě jednu pentli, kdyby se nějakým zázrakem podařilo Telicím vyrovnat. Podle mě asi jo. Přecejenom, bylo to nějak dohodnutý, tak to nějak dopadnout muselo, ne?

Po týhle komedii nechci tuhle sezonu od Slávistů slyšet nářky, jak moc je sudí řežou, páč tohle byla Pučkova bezbolestná vrtačka v nejlepší formě

Jen si tak představuju, co by se dělo, kdyby takhle dopískal k vítězství Spartu . To by bylo keců.

PS: tuhle sezonu Slávisti nebojujou za čistotu fotbalu, že okamžitě, po tý druhý pentli neodešli na protest do kabin?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele