GAMBRINUS LIGA - 30. KOLO

13.05.2006, 16:22, aktualizováno 13.05.2006, 17:24
Aktuality
Mladá Boleslav gólem z nastaveného času vyhrála v Liberci a uhájila druhé místo před Slavií, která zvítězila v Jihlavě. Teplice sice porazily Most, ale zbylo na ně pouze čtvrté místo. Plzeň v zápase o přežití zvítězila na Spartě a zachránila se v první lize, na sestupové patnácté místo klesla Jihlava.

Obrovské drama bylo k vidění v Liberci. Slovan, již jistý mistr nechtěl přijít o svou domácí neporazitelnost a chtěl se s fanoušky rozloučit vítězstvím, Boleslav bojovala o druhé místo a aby měla jistotu, musela vyhrát. Vedla už 2:0, když dvě penalty proměnil Marek Kulič, a zdálo se, že si výhru uhlídá. Domácí se však nevzdali a čtvrt hodiny před koncem dokázali vyrovnat. V závěru bylo k vidění velké drama, spousty ostrých osobních soubojů, šance na obou stranách. Šťastnější nakonec byli hosté - Kulič v nastaveném čase zkompletoval hattrick, zařídil vítězství svého týmu a také druhé místo zajišťující předkolo Ligy mistrů.

Na zaváhání Středočechů čekala Slavia, která cestovala do Jihlavy. I tam se čekal zajímavý souboj, domácí potřebovali vyhrát, aby si bez ohledu na další výsledky zachovali prvoligovou příslušnost. Měli několik dobrých příležitostí, ale ve druhé půli dostali lekci z produktivity - Slavia dala tři góly za devět minut. Nakonec jí to však vyneslo jen třetí místo a Pohár UEFA, Jihlava však dopadla ještě hůř...

Teplice sice v divokém zápase přestřílely 4:3 Most, i tak jim ale zbyly jen oči pro pláč. V minulém kole přivezly jen bod z Olomouce, klesly o dva body za své rivaly na čtvrté místo a tam také zůstaly. Zahrají si tak jen pohár Intertoto.

Další důležitý zápas posledního kola viděla Letná. Spartě už o nic nešlo, ale přijela Plzeň, vedená oblíbencem sparťanských fanoušků Františkem Strakou. Západočeši potřebovali zvítězit a čekat na výsledek z Jihlavy. Na jejich straně stáli i domácí fanoušci, hlavně kvůli trenérovi Strakovi si přáli setrvání Plzně v lize, což dali najevo i vyvěšeným transparentem. Sparťané se možná šetřily na semifinále domácího poháru, které je čeká příští týden a hosté toho využili. Brzy se dostali do vedení, to po půlhodině hry ještě zvýšili proměněnou penaltou. Po přestávce Plzeň přidala ještě jednu proměněnou penaltu, Sparta už jen korigovala na 1:3. Pro Viktorii vítězství znamená záchranu, do druhé ligy spolu s Blšany padá Jihlava.

Další zápasy se dohrávaly už jen z povinnosti. Parádní jaro završil Baník Ostrava, v moravském derby porazil 4:1 Olomouc a poslal jí do druhé poloviny tabulky a deváté místo. Blšany otočily zápas se Zlínem a s ligou se rozloučily výhrou 3:2, Brno nejtěsnější výsledkem porazilo Příbram a stejně si vedlo i Slovácko v utkání s Jabloncem.

Tabulka:
1. Slovan Liberec301611343:2259
2. Mladá Boleslav30166850:3654
3. Slavia Praha30159656:3454
4. FK Teplice301216238:2452
5. Sparta Praha301361143:3945
6. Baník Ostrava3010101035:3240
7. 1. FC Slovácko309111029:2838
8. FK Jablonec301071335:3937
9. Sigma Olomouc301071334:4437
10. Siad Most301061434:4136
11. 1. FC Brno30714935:3635
12. Tescoma Zlín308111127:3335
13. Marila Příbram308101236:3634
14. Viktoria Plzeň307101330:4331
15. Vysočina Jihlava306111320:3629
16. Chmel Blšany305111422:4426


Autor: Petr Starý

Komentáře (97)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Tak jsme videli v poslednim kole ubohost nasich funkcionaru a rozhodcich. Plzen prohraje na Baniku 6:0, doma se Slovackem 0:3 a najednou vyhraje na Sparte ? Typicka Košťálovina. Morava (Jihlava)ven cechy(Plzen) v lize. A v poslednim kole rozhodcim kontrolovane vitezstvi M. Boleslavi v Liberci ? Co to bylo za penaltu, ta druha ? To nemluvim o poctu branek v poslednim kole. Cela polovina cele jarni casti. Jak uz o nic nejde, tak se hraje utocne. To aby se chodilo jen na posledni ligova kola. Jinak ty betonarky stoji za ho*no. Takovy fotbal predvadejte behem sezony a budete mit plne stadiony a konecne se ukazou prave kvality tymu. Je mi z Vas vsech na zvraceni. Chytte se za nos a zacnete konecne predvadet vykony, kvuli kterym se hra zvana fotbal stala nejpopularnejsi na svete.

Reagovat
PJ

Boleslav v Liberci - je fakt, že ta penalta nebyla. Ale rozhodně bych neřek, že byl rozhodčí podmázlej, protože za stavu 2:2 tam byly dvě docela sporný situace před vápnem Liberce a kdyby rozhodčí chtěl, tak by je pro Boleslav písknul.

Ad Plzeň - ono by to bylo logický, prohraje 0:6 na Baníku, pak doma se Slováckem, tak přece nemůže vyhrát na Spartě, ale fotbal logiku nemá a stát se může cokoli. Každopádně, i jako Plzeňák musim bohužel uznat, že to vypadá podezřele...

Reagovat
HOST*Juza

Ne to nevypadá podezřele,to je ubohý... Velkorysí hráči Sparty to pustili "svýmu" milovanýmu kouči Frantovi Strakatýmu a ten se tedka tváří jako mistr světa... Kdyby jeli kamkoliv jinam než na Letnou,tak by dostali kladu a mazali by do druhé ligy... Aspon že Liberec ukázal, jak se má hrát i když o nic nejde,rozhodčí je řezal jak psy(druhá pecka Boleslavi, neodpískaná penalta Liberce a taky jsem se divil,jak přísně posuzoval hru Zbynka Pospěcha,kterej se mě moc líbil,jsu zvedavej,jestli mu tolik faulů pískne i příští rok,coby hráči Sparty,ale pochybuju o tom),ale oni (Liberec) bojovali jako lvi,výbornej fotbal,tak by se mělo hrát celou sezonu..... Akorát nevím proč rozhodčí tlačí Boleslav,ale asi to bude tím,že v poslední době nemají zrovna v lasce slavii a to zejména díky volbě předsedy ČMFS. A tedka dostávají za uši od Košťála a spol...

Reagovat
smazaný uživatel

ono vyhrát nad spartou neni nic težkýho

Reagovat
smazaný uživatel

Pokladam si tu otazku. Pokladam si otazku, jak je mozny, ze nektery dokazou klesnout tak neskutecne hluboko. At premyslim jak premyslim, odpovedi se mne nedostava. Posledni kolo nasi "fotbalove" ligy doopravdy jen ztvrdilo dlouhodoby obraz nasi ligy. Prezentovat se vic uboze, nez se dnes prezentovaly celky Sparty Praha, Viktorie Plzen a Mlade Boleslavy snad uz ve sportu ani nejde. Nase liga je neskutecna fraska, to co predvedla Sparta doma proti Plzni je snad nejhorsi moment v historii nasi samostatne ceske ligy. To co predvedla Boleslav a potazmo rozhodci v Liberci netreba komentovat. Takova neskutecna ostuda, ja vazne nemam slov! Uplatkarsky tym Mlade Boleslavy, ktery si Ligu Mistru zaslouzil hrat nejmene ji nakonec hraje. Plzen, ktera si sestup zaslouzila stokrat vic nez Jihlava nakonec nesestupuje diky trapnemu divadelnimu predstaveni na Letne, jejimiz hlavnimi aktery byly ti rudi ubozaci. Jedina moznost, jak by si tyto tri zminene kluby mohly zachovat jen tu nejmensi kapku reputace by bylo vraceni prvoligove licence, rozpusteni kadru a zacatek od znova od krajskych preboru.

Negativa kola:

- existence celku Sparta Praha

- existence celku Viktoria Plzen

- existence celku Mlada Boleslav

Pozitiva kola:

- vykon Liberce ktery zahral proti korupcnikum z Boleslavy vyborne

- paradni zakonceni ucasti v prvni lize ze strany Blsan, preju brzky navrat do ligy

- gol Petra Svancary

A zrejme nejvice najivnim muzem tohoto kola byl komentator na nove, ktery prohlasil ze toto kolo prineslo nekolik velice prekvapivych zapasu. A lhani v primym prenosu pana Matejovskyho po zapase, to asi doopravdy komentar nepotrebuje.

Nejvic je mne vsak lito fanousku trech zminenych klubu, ono je to tezky prijmout pravdu presto vsak doufam ze v tabore fanousku kazdeho z techto klubu se najdou objektivni lide se smyslem pro fair-play.

Reagovat
PJ

Já musim uznat, že výhra Plzně na Spartě vypadá podezřele. Ale takový zápasy, kde favoritovi o nic nejde a ten druhej potřebuje vyhrát, jsou úplně všude a dost často to dopadá tak, že vyhraje ten, co potřebuje...

Ad Boleslav - už sem to napsal nahoře - druhá penalta bejt neměla, ale byly tam situace, kde by podmáznutej rozhodčí 100% pískal a pískáno nebylo. A zpochybňovat výkon hráčů Liberce, když z 0:2 vyrovnaji na 2:2, hádaji se s rozhodčim - to je pěkná blbost.

Reagovat
PJ

To zpochybňování výkonu hráčů Liberce nebylo a tebe, ale na toho dole

Reagovat
HOST*

To právě není blbost, o tom to právě je!

Reagovat
PJ

Narážíš na to, že nehrál naplno a nechal Boleslav vyhrát? Proč by pak z 0:2 vyrovnávali na 2:2? To fakt nepochopim.

Reagovat
smazaný uživatel

Já etad neříkám, že jim to Liberec nechal, ani si to nemylsím, ale argumetnovat tím, že se hádali s rozhodčím?

Reagovat
PJ

Kdyby nechtěli vyhrát, tak se nebudou hádat s rozhodčím, když se jim nezdá nějakej výrok. Viz Abraham, kterej se hádal furt a byl zralej na červenou...

Reagovat
smazaný uživatel

No ale vždy´t oni nejsou blbí, oni i když nechcou vyhrát, tak se musí tvářitů. Kdyby vůbec neprotestovali, tak je to úplně všem jasné a není o čem. Nechápu, že by ses na takovou pózu nechal nachytat.

Reagovat
smazaný uživatel

Přesně tak,správné divadlo je to,co předvedl Liberec a ne to,co se dělo na Letné.To byl spíš trapas.

Reagovat
smazaný uživatel

Ano na letne to byl trapas ale z takovyho ocividnyho kseftovani v tak dulezite veci jako je sestup/nesestup z ligy by mela CMFS vyvodit dalekosahle dusledky!

Reagovat
smazaný uživatel

Ale dokaž to!Jak chceš donutit mužstvo,aby vyhrálo,když mu o nic nejde a ještě se chce soustředit na pohár?Mimochodem Jihlavě muselo být jasné,že jestli chce pokračovat v 1.lize,musí porazit sešívky.

Reagovat
PJ

Jasně, všechny vyházet a nechat v lize jen Brno, ne? Tady koukam maji všichni jasno o tom, že je všechno koupený, všechno domluvený a kdoví co ještě. Ale že když tým, kterýmu o nic nejde, prohraje s týmem, kterej hraje o život, je úplně normální a děje se to úplně všude, to asi nikdo nevíte...

Reagovat
smazaný uživatel

Ale to neni pravda, ale druha mela skoncit Slavia. A este k Sparta - Plzen su presvedcenej o tom ze na to melo treba rizeni Repka x Vecera - procpak asi pan Repka udelal zakrok po kterym Plzen kopala penaltu? Proc divaci na letne skandovali chceme Plzen v lize za stavu kdy Sparta prohravala? Proc Sparta mela pred utkanim reci ze zapas chce vyhrat a Griga rikal ze na pohar bude myslet az po tomto zapase? Nezlob se na me ale Plzen se nezachranila regulerne.

Reagovat
PJ

Proč Řepka udělal zákrok, po kterym se kopala penalta? Co já vim, třeba proto, že kdyby ho neudělal, tak by padnul gól. Proč fanoušci skandovali že chtěji Plzeň v lize? Proč asi, kvůli Strakovi. Proč Griga řikal že se na pohár bude myslet až po zápase? To žekne úplně každej trenér... A že se Plzeň nezachránila regulérně? Protože tým, kterýmu o nic nejde, třeba nepodá stoprocentní výkon? Možná to neni fér, ale s regulérností to nemá nic společnýho. A je to bohužel úplně normální, že tým, kterýmu o nic nejde, nehraje naplno a třeba se soustředí na další důležitější zápas...

Reagovat
smazaný uživatel

Z toho co sem slysel tak pro balon si sel golman bez problemu vicemene a Repka se umyslne postavil do cesty nakymu plzenakovi, kterej ten balon stihal, prestoze uz nebyla nadeje ze ten balon dobehne. Jinak to ze to fanousci skandovali kvuli Strakovi je mne samozrejme jasny - ale v tomhle prave spociva ta neregulernost, ze to byla od Sparty vypomoc. Mam takovej pocit ze dnes by spartansti fanousci pritomni na stadionu Sparte vyhru dokonce zazlivali. A i kdyby to co rikal Griga pred zapasem byly jen takovy ty klasicky reci, tak vykonnostni rozdil mezi tema dvema tymama, a to zvlast na jare (podivej se na tabulku jara) je naprosto citelnej navic kdyz vezmeme v potaz "formu" Plzne z poslednich zapasu...

Reagovat
smazaný uživatel

Bylo to naprosto regulérní typické poslední kolo.Ti,kdo potřebovali vyhráli.Kromě těch,kteří se potkali spolu(Jihlava).Snad sis nemyslel,že Sparta Plzeň porazí a Liberec obere Boleslav.Jo a ještě by mě zajímalo,čím si ta Slávia zasloužila to 2. místo?

Reagovat
smazaný uživatel

Ne bylo to jedno z nejmene regulernich kol v historii ligy. Cekal sem vyhru Sparty, remizu v Liberci a v Jihlave. A Slavia si druhy misto zaslouzila tim ze hrala nejpohlednejsi a nejutocnejsi fotbal v lize.

Reagovat
HOST*Jose

Ty seš debil se podívej co předvedla Sparta aby udržela zkurvenýho Straku v lize. Liberec hrál výborně a kdyby sudí neodpískal ani jednu penaltu tak se nemohl nikdo divit.. Liberec nic nepustil

Reagovat
PJ

Tvářit možná, ale ne jako Abraham, kterej by se červený kartě nemoh divit...

Reagovat
HOST*cartmic

ten rozhodci v liberci byl podplacenej...jenom jak tady nekdo furt rika ze za moh pisknout i dalsi penalty,to je pekna blbost,kdyz si vymysli dve,pridat jeste treti?to by ho mozna vyhodil i sam podplacenej spartanek Kostal....V tyhle sezone se CMFS dohodlo ze znici Slavii za kazdou cenu i mezinarodniho trapasu

Reagovat
HOST*

Podle mne i ten Liberec hrál jen na oko!

Reagovat
alegre

Nezlobte se na mne, ale: Zvracím nad českým fotbalem. A protože ten italský neni o moc lepší, tedy čistější, fandím na MS Ghaně a USA. Snad postoupí!!!

Reagovat
Shevchenko

Reagovat
Radin

Jako nezlob se,ale jak můžeš říct takovou blbost?V naší repre jsou skoro samí krajánci co nemají nic společného s českou ligou,snad jen to že tu začínali když to bylo ještě celkem normální.Tak že repre bych do toho netahal,druhá liga už vypadá regulérněji,pač to vypadá jako by nikdo z druhého místa nechtěl postoupit,snad jen Budějky:-D.Jinak já chci aby postoupila Čr a U.S.A

Reagovat
Votrok

Nesouhlasím! Mokrej šedivej brabec na košťálu se případným úspěchem budou chlubit dalších 5 let a nikdy se nic v této odporné podvodnické lize nezmění!

Reagovat
smazaný uživatel

Když už mě opustila ta euforie,že sešívky nemají 2.místo,tak mi připadá,že to v tom Liberci bylo jenom divadlo.Myslím,že všichni aktéři to zahráli velice slušně.Mrzí mě tragédie Jihlavy.Celý rok pro něco dřou a pak takový zářez na konci.Být na jejich místě,asi s tím seknu.Jinak nechápu proč to někoho z vás překvapuje a vůbec se nad tím pozastavujete.Bohužel je to normální a to nejen u nás,ale víceméně VŠUDE na světě.Na druhé straně jenom poslední kolo o podobě tabulky nerozhodlo.Každý hrál o to,co si za ten rok vybojoval a zvítězil ten,který měl štěstí na los.

Reagovat
HOST*

liberec to pustil kvuli koeficientu.....kdyby postoupila slavka tak chytnou nejake machry a slavka nejake mrdky z vychodu............a mel v tom prsty asi i rozhodci

Reagovat
smazaný uživatel

A v čem si jako teď pomohl?

Reagovat
PJ

Blbost. I kdyby Slavie skončila druhá a postoupila z druhýho předkola, tak by ve třetim nebyla nasazená, stejně jako nebude Liberec. Takže Liberci může bejt úplně jedno, jestli LM bude hrát Boleslav nebo Slavie...

Reagovat
alegre

To je pravda!

Reagovat
smazaný uživatel

Ne ne, právě že Slavia by byla před Libercem, jenže někde sem viděl koeficienty a už nějakou dobu je jasný, že Liberec bude v každym případě nenasazenej, v nejlepším případě by to bylo o jeden flek, ale tam se nerozhoduje. Slavia měla reálnoou šanci na nasazení, už loni nasazená byla a přišla o to "díky" Liverpoolu a jeho dodatečný nominaci, kdy jim nechali jejich koeficient.

Jinak k tomu zápasu: ani se mi nezdálo, že by to Liberec vypustil ( imho zase takový dobrý herci to nebudou... ), spíš ty dvě penalty vycucaný z prstu.

Ale co, pan Košťál se baví. Hlavně že díky těm skvělejm výkonům rozhodčích a kecech Sivoka s Řepkou to balí první velkej sponzor GL - Vekra ( http://www.deniksport.cz/clanek456429.htm ). A další budou následovat, na to vemte všichni jed.

Hašek už na to hodil asi bobek, takže ještě 4-5 let ( snad né víc ) to protrpíme pod Košťálem, zatim tu máme takovou zábavu http://chcemecistyfotbal.cz/ -> ať se má to tlustý prase čemu smát...

Reagovat
smazaný uživatel

A ještě něco: hodně mě mrzí, že do všeho mnohem víc nešťouraj novináři. Je sice pěkný, že všichni odsouděj Šedivýho s Járou, Krondla a další, ale v demokratický zemi by na tohle anti-vedení svazu měli vyvinout mnohem větší tlak.

Reagovat
PJ

Dvě penalty vycucaný z prstu - tim chceš jen říct "špatnej výkon rozhodčího" anebo naznačuješ že byl uplacenej? O tom bych dost pochyboval, jak už sem tu psal - za stavu 2:2 tam byly sporný situace, který se daly písknout ve prospěch Boleslavi, ale nepískla se ani jedna.. První penaltu sem neviděl, nemůžu soudit, ta duhá vymyšlená byla, to je fakt..

Reagovat
smazaný uživatel

Já sem o uplácení nemluvil, ani si nemyslim, že by to Bolka uplatila, dokonce si ani nemyslim, že třeba Šedivýho uplatila Sparta nebo Járu Liberec, ale ty výkony rozhodčích nejsou náhodný. Vedení ČMFS je takový jaký je, musim to dál komentovat? myslim že ne, kdo se o českej fotbal zajímá, ví o čem mluvím...

Reagovat
PJ

Tak nemusí to bejt přímo uplacený, ale obecně záměrně ovlivněný rozhodčim. Kdyby byl ovlivněnej (ať už penězma, Košťálem nebo ufounama, to je jedno), tak by za stavu 2:2 písknul pro Boleslav nějakou z těch spornejch situací. To neudělal, takže myslim že ty penalty byly prostě jen chyby a ne záměrný přípískávání...

Reagovat
smazaný uživatel

Jenže on jim už předtim písknul dvě, další už by ho úplně srazila...

Reagovat
PJ

Já nemyslim sporný situace ve vápně, ale kolem vápna. Dvakrát tam byl spornej zákrok pár metrů za vápnem, kterej mohl s klidem písknout, zvlášť kdyby chtěl Boleslavi pomáhat...

Reagovat
smazaný uživatel

Ale to pořád platí co sem napsal, on to zase nemohl moc natahovat...

Reagovat
PJ

Mě zas přijde nelogický, že by si troufnul napřed za stavu 0:1 fouknout druhou spornou penaltu a pak za stavu 2:2 netroufnul fouknout přímák pět metrů za vápnem.. Ale asi se neshodnem

Reagovat
HOST*Juza

Jo a proč nefouknul jasnou penaltu proti Boleslavi (na pospěcha) v prvním poločase za stavu 1:0,co?? On nebyl uplacenej,to jen vedení svazu poslalo nějaký notičky,podle kterejch to měl zahrát a on to tak udělal. Ale jak říkám,cením si hráčů Liberce za výkon a bojovnost,bohužel to nevyšlo,protože kdo jinej si zaslouží druhej flek,když ne Slavia,která dala nejvíc gólů ze všech,co??

Reagovat
PJ

Tak znova. Kdyby měl nějaký notičky, jak ty řikáš, a měl připískávat Boleslavi - proč by za stavu 2:2 nepísknul sporný situace kolem vápna? Ty penalty a nepísknutá penalta pro Liberec - samo o sobě to napovídá, že byl ovlivněnej. Ale pak je nelogický, že by připískával jen 60 minut a pak přestal... Takže každýho, kdo uvažuje objektivně a neni ovlivněnej zklamánim, musí napadnout, že ty penalty taky mohly bejt jen normální chyby, který rozhodčí dělaji na celym světě...

Reagovat
smazaný uživatel

Ale pochop, on už jim předtim písknul hodně ( 2 vymyšlený penalty ), víc hodně spornejch věcí už nemohl, již takhle to bylo hodně nápadný, další cucání z prstu by ho degradovalo pod úroveň psího výkalu ( ne že by teď byl o moc lépe hodnocen ).

Reagovat
PJ

To fakt nepochopim, že si troufne za stavu 0:1 vymyslet druhou penaltu a netroufne si za stavu 2:2 (když má "nařízeno", že Boleslav má vyhrát) písknout přímák po spornym zákroku. Navíc kdyby to měl, jak řikáte, nařízeno "shora", čeho by se měl bát?

Reagovat
smazaný uživatel

Novinářů, fanoušků. Pochop, že i zloděj, kterýho v úterý nechytnou nepůjde hned ve středu zase krást. Matějek toho udělal hodně, ale i přesto to nešlo podle představ.

BTW - teď sem četl, že u Synotu se kurz na Liberec v týdnu zvedl z 1,5 na 6. Náhoda???

Reagovat
PJ

Tak novnáři a fanoušci po něm jdou i tak, když si vymyslí dvě penalty, tak nějakej přímák už ho nemůže rozhodit

Ten kurz je ale zajímavej...

Reagovat
smazaný uživatel

Hele to se mě neptej, proč se najednou zdráhal. Třeba se v něm probudilo svědomí, i když spíš ne, on ho nemá ( stejně jako další rozhodčí a funkcionáři ). Spíš měl strach ještě přidat, už takhle neměl daleko od pár facek. Stačilo když přiběhl ten fanda - šel tam vyčinit pořadatelům a nějakej z nich ( v saku ) mu tam něco od plic řekl...

Reagovat
HOST*Zabit naivku PJ

HEj,ty Pj,si prisel do cech pred tydnem vid?myslis ze by si dovolil pisknout jeste neco navic?liberec mel mit dve penalty...ani jenu nepisknul...to uz samo o sobe svedci..a prave za stavu 2:2 o kterym tady ty porad kecas!!!takze byl s boleslavi az dokonce tak porad drz hubu a nebran ho! si asi jeho syn toho rozhodciho vid?co za ty penize od boleslavi budete mit novyho?Auto?nebo rovnou celej Dum??potom napis jak se v nem zije!!!!!!!

Reagovat
PJ

Jo a fakt by byla Slavie nasazená? No je to možný, ruku do ohně za svý tvrzení nedam, koeficienty sem neviděl

Reagovat
HOST*slavista

mozna mas s tim nasazenim pravdu ale je blbost aby mistr ligy byl nenasazenej a vicemistr nasazenej.....stejne by se do LM slavie nedostala ani kdyby hrala proti Hornimu Vydlakovu....a Mlada Boleslav?ta venku prohraje 5:0,doma 6:0 a potom budou nadavat ze se nechtel nechat uplatit rozhodci!!

Reagovat
HOST*vuk

jsme jen nosici ryb

Reagovat
HOST*Stifmaister

Takže já jsem velmi spokojený s tím jak skončila liga. Shrnu to: jsem strašně rád,že vesničani konečně sestoupili a snad už se ani do ligy nevrátí !Ligu bez vesnic,chceme ligu bez vesnic), s Jihlavou jsem taky spokojený, s tím jejím stadionem a komorním fanděním + hodně zápasů hráli na 0:0 zaslouží si sestup. Je pravda,že to co se stalo na Spartě dneska,bylo stopro uplacené,myslím,,že si i každý šel na to vsadit. Co se týče vrchu jsem strašně rád.Sparta ani Slavia nebudou hrát LM to je upe boží!! Liberec je fajn klub,ale na jaře jsemho moc nemusel,ale titul mu přeju,Mladá Boleslav se mi strašně líbí atak jsem rád,že dokázali se dostat do předkola.Co se týče Teplic tak jsou v pohodě,sice nemám rád jejich herní styl,ale jsou dobří.S tou Spartou to jsem neskutečně rád,kdyby si tak posali každou sezónu měl bych strašnou radost no a nakonec Baníček z toho jak byl někde na 13.místě a vytěžil z toho šesté místo se skvělým jarem tak to mám ohromnou radost!!!

Reagovat
smazaný uživatel

vcelku s tebou souhlasim...až na to uplácení na Spartě...podle mě v tom nebyla ani koruna...ale když Spartě o nic nešlo, její fanoušci si přáli jejich prohru a na druhé straně stál Straka, tak si myslím, že prohra Sparty byla prostě vynucená...ne podplacená...

Reagovat
smazaný uživatel

Taky bych řekl, prostě se na to vysrali, Franta je kamarád, jim o nic nešlo, tak proč mu nepomoct, vždyť se může ještě vrátit...

Reagovat
PJ

Přesně tak, tady určitě nebylo nic zaplacený...

Reagovat
smazaný uživatel

Otazkou je, jestli je to, ze to nebylo zaplaceny, omlouva...

Reagovat
smazaný uživatel

omlouvá, víš co to muselo bejt za zápas, aby v zápase Sparty nehrály hl.roli peníze ;)

Reagovat
PJ

Já to ale neomlouvam. Taky nejsem nadšenej z toho, že se Plzeň zachránila takovymhle způsobem. Taky si myslim, že kdyby Spartě o něco šlo, tak by zápas vypadal jinak. Ale tak je to prostě všude a nic s tim neuděláš - když týmu o nic nejde, tak málokdy hraje na 100%. A chtít trestat za to, že někdo nehraje naplno a prohraje s týmem, kterej by měl podle papírovejch předpokladů porazit, to mi přijde fakt směšný...

Reagovat
HOST*jampadampa

Chelsea nebo Barca by tohle nikdy neudělala. Jinak co se týká Boleslavi, tak to ten nemožný komentátor na Nově řekl nevědomky asi jedinou moudrou věc během celého přenosu: "za Boleslaví stojí silná automobilka".

Reagovat
PJ

To by Chelsea a Barca neudělala? Neprohrála náhodou Chelsea poslední dva zápasy, když už měla titul jistej? Nenasadila náhodou oslabenou sestavu? A Barca - neprohrála teď náhodou se Sevillou, protože šetřila klíčový hráče? Neřikam že prohráli proto, že by to hráči vypustili, ale proto, že nastoupili oslabení. Ve výsledku je to totéž - tým, kterýmu o nic nešlo, nehrál na 100% a prohrál...

Reagovat
smazaný uživatel

viděli jste Střepiny, kde byla reportáž o korupci? Byl tam skvělý rozhovor s Košťálem, tak esli na něj někdo má odkaz, tak by mi ho sem klidně mohl hodit :) díky ;)

Reagovat
smazaný uživatel

http://www.nova.cz/tvarchiv/?prog=STREPINY Teď jde o to, jakej díl myslíš, asi ten s tim odchodem ze hřiště -> http://www.nova.cz/tvarchiv/video/?video=38582

Reagovat
smazaný uživatel

díky ti, tohle mě nenapadlo :)

Reagovat
HOST*Jose

Tak to co se dneska událo v gambrinus lize nemá obdoby. Ať mi nikdo neříká, že je liga čistá. Jihlava si zasloužila zůstat v lize a to co předvedla Sparta (v čele s vymatlancem Řepkou) to je k neuvěření. Je mi líto i Liberce, který zařízl rozhodčí a tak si nemohli oslavy vychutnat na 100%. Vyzívám všechny aby přestali chodit na český fotbal, dokud se nezmění poměry v lize!!!!!

Reagovat
PJ

Ano, to skutečně nemá obdoby. Tým, kterýmu o nic nejde, prohrál s týmem, kterej bojuje o záchranu

Reagovat
smazaný uživatel

Ale tady to nebylo tak ze to Sparta vypustila proto ze uz jim o nic neslo. Vem si Plzen - v Ostrave kde dostala debakl ji taky o nic neslo? Doma se Slovackem, klicovej zapas, tam jim taky o nic neslo ze prohrali rozdilem tridy? A pak zapas na Letne posledni nadeje. Sparta, nejlepsi tym jara, zapas nehrala naplno, podle tebe pro to, ze uz ji o nic neslo? Predstav si situaci, ze by na letne nehrala Plzen ale Jihlava (Blsany, Brno, Ostrava, Slovacko, Zlin...), to je jedno a ten tym by byl ve stejnym postaveni jak mela Plzen, ale na lavicce by nesedel Straka :) V takovym pripade by asi Sparta zapas taky nehrala na plno, protoze uz ji o nic neslo, ale i tak by to to stacilo se souperem kde je vykonnosti rozdil tak velkej minimalne na remizu, spis na pohodou vyhru o gol, o dva...

Reagovat
smazaný uživatel

tím chceš říct, že kdyby Sparta chtěla, tak porazí Plzeň kdykoliv 7-8:0?...

Reagovat
smazaný uživatel

Tim chcu rict ze kdyby nehrala v Plzni tak za totozne situace porazi tym kterej je na tom stejne tak 1-3:0

Reagovat
smazaný uživatel

proti Plzni teda

Reagovat
smazaný uživatel

Myslim ze tady ty vyzvy uz tady sou nekolik let a vysledkem na vetsine stadionu je to ze skalni fanousci chodi porad a ostatni temer ne a to vyustuje v ty prumerny navstevy 1000 - 4000 divaku.

Reagovat
smazaný uživatel

jako slávista jsen byl před zápasem přesvědčen, že to Liberec Bolce nechá. Sice nehrálo asi šest hráčů základní sestavy, ale na druhou stranu ti ostatní do zápasu dali všechno. Už se můžeme jen dohadovat, jak by vše dopadlo, kdyby hráli všechny opory.

Libe sice hrál naplno, ovšem dnes byl proti rozhodčí. První penalta - mohla být písknutá, ale v tom případě se měla na druhé straně po chvíli pískat penalta po faulu na Pospěcha... a ta druhá penaltička A nezvládl mnohem víc momentů.

Dnešní zápas se mi kromě výkonu rozhodčího docela líbil - je vidět, že stačí, aby na utkání přišel i nějaká ten fanoušek a je to hned o něčem jiným.

konenčné pořadí, myslím, neodpovídá opravdové síle týmů - 1. Liberec má titul zaslouženě; 2. Bolka bude hrát příští rok okolo pátého fleku, Slavia i Sparta mají lepší týmy a řekl bych že i Teplice 3. Slavia měla smůlu na zranění a na výkony rozhodčích, ale pokud se jí nerozutíká celej tým, může příští rok myslet hodně vysoko 4. Teplice doplatily na tříbodový systém. holt s remízama se výše myslet nedá 5. Sparta na jaře hrála trochu líp, takže si myslím, že by mohla příští rok hrát zase i o lepší příčky. Jenom ten dnešní zápas

Reagovat
smazaný uživatel

K te Slavii, neoddiskutovatelny je to, ze ju poskozovali rozhodci. Na druhou stranu jina skupinka rozhodci ji zas pomahala. Prevazuje ale urcite to zarezavani Slavie nad pomahanim ze strany rozhodich. Doufam ze od pristi sezony nebudeme svedky ani jednoho. Kazdopadne to nic nemeni na tom ze Slavia letos hrala nejlepsi fotbal a druhy misto si zaslouzila a finalni zarez krome Jihlavy odnesla prave Slavia, skoda.

Reagovat
smazaný uživatel

ještě k rozhodčím - ukazuje se, že jsou potřeba zahraniční sudí na důležitý utkání...

Reagovat
smazaný uživatel

Presne tak, v to pevne doufam ze se tu objevi.

Reagovat
Shevchenko

Jaké předkolo hraje Ml. Boleslav ?? Jinak Baník win cup a hurá do UEFY !

Reagovat
PJ

Boleslav bude hrát druhý předkolo, ale ještě neni jasný, jestli bude nasazená nebo ne. Vypadá to ale tak, že jestli na Slovensku vyhraje Artmedia, tak bude nasazená právě na úkor Boleslavi. A ještě záleží na tom kdo vyhraje v Maďarsku.

Liberec ve třetim předkole bude pravděpodobně nenasazenej, ale ještě to neni jistý. Bude záležet na tom, jaký týmy se kvalifikujou z Itálie, Španělska, Francie, Bulharska a Rumunska - tam všude jsou ve hře týmy, který maji lepší koeficient než Liberec, ale i týmy s horšim koeficientem... A myslim že když tři z těch pěti budou mít horší koeficient, tak se Liberec vejde mezi nasazený...

Reagovat
PJ

Tak z Francie jde Lille a to má koeficient určitě lepší než Liberec.

Reagovat
Shevchenko

Strakovi, ikdyž Sparťanovi, jsem záchranu přál. Baník skvělý výkon, 6. místo je good. Já si ale myslím že Boleslav si to druhé místo zasloužila a ten zápas byl čistej.

Reagovat
smazaný uživatel

Vidim ze se dostavil komik, ktery nas vsechny chce rozesmat.

Reagovat
Shevchenko

A jako čim voe? Něco se ti na tom NELÍBÍ?

Reagovat
smazaný uživatel

Presne tak. Nebo to snad byl pokus o vtip? To ale potom musim konstatovat, ze znacne nepovedenej.

Reagovat
Shevchenko

Ale co?? To myslíš čistej zápas Boleslavi?

Reagovat
smazaný uživatel

samozrejme

Reagovat
Radin

Boleslav porazila jednoznačně aji Slavii,tak že je prostě druhá a navíc když už nic má aspoń za sebou silného sponzora:-D

Reagovat
HOST*Vincent

jsem moc rád že Slovánek ukázal charakter, bojoval jako o vlastní záchranu (bohužel prachy mi v sázce s kolegou nevyhrál), Plzeň věděla proč angažuje Straku, dal bych ruku do ohně že je to napadlo, že se to v posledním kole vyplatí , ale to co předved Matějek při druhý penaltě - TO SE PROSTĚ NEMUŽE STÁT - selhalo celé rozhodcovské trio (proč třeba neudělají že 4 sudí sedí u videa). Kdybych já při hanspaulce pískl takovou nepenaltu tak dostanu přes hubu , jim to zase z.... projde

Reagovat
HOST*Vincent

Straka: "moje mise byla úspěšná" , bejt jím tak někam zalezu a jsem rád že jsem rád

Reagovat
HOST*Vincent

Repkovo vyjadreni zadny nebude? Vzdycky ma plnou hubu tech jeho stupidnich kecu a najednou ticho? Nebude nic v tom smyslu ze vyhrat meli oni? Nebo neco o kralich Prahy?

Reagovat
smazaný uživatel

EE, Řepka přece před komisí řekl, jak po něm všichni jdou, jenom po něm, jsou na něj zasedlí a má toho dost. ( směju se proto, že se ho v zimě novináři ptali, jestli s tim počítá a on že počítá a nevadí mu to )

Reagovat
HOST*Stifmaister

Jak dlouho budeme slepí???

14.05.2006 18:58:10 - erny

Ač nejsem častým dopisovatelem na těchto stránkách, včerejší den mi tak hodně hnul žlučí, že mi to nedalo a musel jsem zde uveřejnit "SVUJ NÁZOR". Tím chci předejít případným osočením či nadávkám provozovatele těchto stránek skupinky e-maniacs, lidí, kteří opravdu mají Baníček v srdci a protože vnímají jakýsi půst po informacích ze strany fanoušků o dění kolem Baníčku, založili tyto stránky a snaží se je dělat co možná nejlépe.

Rád bych tento příspěvek rozdělil na dvě části. V té první bych se chtěl pozastavit nad "kaprligou", kterou se pár tlustých páprdů zahleděných jen do sebe odvažuje nazývat Gamrinus ligou, tedy nejvyšší soutěží kopané České republiky, té republiky, která se momentálně nachází téměř na špici světových fotbalových reprezentací a která, jak pevně věřím, dá zanedlouho výprask celému fotbalovému světu anebo možná ne a bylo by to asi lepší, protože pak by padli chráněnci pana trenéra Brucknera a možná by si musel i Koště nasypat popel na hlavu, i když tomu vůbec nevěřím.... V té druhé části bych rád učinil výzvu lidem, kteří by měli mít Baníček v srdci, kteří by měli tuto naši loď vést kalnými a často hnusnými bažinami nazývající se Gamrinus liga.

Opravdu by mě zajímalo, jak dlouho ještě budeme všichni slepí, hluší a tupí, jak dlouho dokážeme přehlížet ta nechutná svinstva, která se v naší lize dějí. Jak je možné, že v posledním kole ligy vypíše nejmenovaná sázková kancelář na výhru nového Mistra ČR v domácím prostředí kurs 6 a na hostující družstvo jen 1,5??!!! Vždyť to je urážka všech fanoušků této kdysi krásné hry, je to urážka nového Mistra republiky ( byť s jeho předvedenou hrou můžeme souhlasit či nesouhlasit, ale už tím Mistrem je ), je to urážka diváků i fair play, se kterou se to naše zprofanované vedení svazu tak často ohání! Jak dlouho by se ještě muselo hrát, kdyby Kulič nedal gól v 94 minutě, když už všude jinde byly zápasy dobojovány? To si ani nedovedu představit, možná by to byl zápis do knihy nějakých rekordů. Proč pisálci píšou ve všech novinách o tom co je výhodnější a co ne pro jedno či druhé mužstvo a i o tom, jak musí svěřenci trenéra Lavičky dokazovat, že chtějí svůj poslední zápas před domácím publikem vyhrát a předejít tak všemožným spekulacím? Oni by možná chtěli, ale proti jedenácti hráčům soupeře a ještě k tomu s rozhodčím v zádech to asi půjde dost těžko.

Jak je možné, že celé jaro slyšíme ze všech médií, že jakési mužstvo z jakési trabantí arény, stále myslí na druhou příčku, tudíž na možnost dostat se do Ligy Mistrů ( bůh ji před takovými kluby ochraňuj) a najednou v posledním kole, kdy už i těmto lidem došlo, že to bylo jen prachsprosté tlachání hubou, doma prohraje s týmem, jehož herní styl i výkony jsou ještě žalostnější? S týmem, který na Bazalech ostudně prohrál 0:6 a hned v dalším kole utrpěl další porážku? Jak je možné, že se vždy říkalo, že na Letné prostě cizí mužstva kopou penalty opravdu jen omylem a tento jev prý připomíná jakýsi květ jménem Šafrán a najednou a hned v jednom zápase se kopou penalty dvě?!?! Co to jsou za fanoušci, kteří v daném utkání přehlíží svůj klub a v podstatě fandí trenérovi soupeře? To jsou fanoušci? A pak se ještě na závěr společně radují ze své vlastní porážky.... Nevím, nějak mi to hlava nebere. Já jen doufám, že jsem si toho nevšiml jen já sám, ale i ti pisálkové, kteří měli celou ligu plnou hubu více či méně planých keců a začnou se v tom lejně šťárat a vrtat. Vždyť takovou sílu, jakou mají média nemá v této republice snad nikdo. Sám jsem zvědavý na dnešní pořad Dohráno...Ono těch otázek je daleko daleko víc a silně pochybuji, že alespoň na desetinu z nich získám odpověď, nicméně toto už není sport, toto už není ta krásná hra jménem fotbal. On ten fotbal už vlastně svůj smysl dávno prohrál volbou vedení ČMFS v čele s MokrýmKošťálem. Škoda, že ve fotbale si své prezidenty a premiéry nemůžou fanoušci volit stejně jako do Parlamentu ČR. To by to vypadalo určitě jinak. Již zmiňovaní pánové se tak často ptají, proč chodí na fotbal tak málo lidí, proč třeba i na zápas posledního týmu Bundesligy přijde víc lidí, než na dvě kola ligy, kterou oni sami řídí. Já vám to řeknu pánové, dokud tam budete vy dva, pánové rozhodčí typu Šedivého či Járy, kteří už měli být dávno zavření, dokud budete trestat provinilce podle různých výkladů pravidel, dokud si budete z lidí dělat srandu, tak těch diváků bude chodit čím dál méně. Moc bych vám přál, aby se na vás vykašlali všichni sponzoři, protože si nechtějí špinit své jméno takovým svinstvem, všichni diváci, protože on se ten fotbal stejně nehraje pro lidi, ale pro prachy, kterými si vycpáváte ty své tlusté zadky a panděra a pak možná pochopíte, kam jste ten fotbal kterému věnovali celý svůj život takoví velikánové jako pan Masopust, Plánička, Panenka dostali...

Je mi z té naši ligy špatně, hodně špatně. Dnes už asi na stadióny chodí jen tři druhy fanoušků: důchodci, lidé majíci problémy se zrakem či racionálním úsudkem a zoufalci, kteří pořád věří, kteří svůj klub milují a chtějí ho podporovat stůj co stůj... Ale jak dlouho jim to ještě vydrží? Dalo by se o tom psát hodně dlouho, ale čím víc píšu, tím víc jsem naštvanější a proto raději přejdu ke druhé části....

Chtěl bych tímto veřejně vyzvat předsedu představenstva FC Baník Ostrava pana Kahouna a sportovního ředitele pana Krejčího k účasti na on-line rozhovoru na těchto stránkách, rozhovoru s fanoušky, kterým Baníček leží v srdci. Věřte mi pánové, nebude to nic jednoduchého a ani příjemného, chachaři byli vždy velmí svérázní a upřímní. Chachaři nesnáší a k smrti nenávidí lež, křivárnu a podrazáctví, vždy se ptají na věc otevřeně a upřímně a vždy očekávají otevřenou a upřímnou odpověď. K této výzvě jsem byl již přemlouván delší dobu od mnoha lidí. Doufám, že můj návrh na souboj otázek přijmete a čelem se postavíte hlasu lidu, hlasu fanoušků Baníčku... Já v tu rovnost věřím a věřit budu...

Reagovat
smazaný uživatel

To máš recht, jenom bych mega věrný fanoušky nenazval zoufalci, spíše velmi loajálními lidmi, kteří jsou z týhle situace zoufalí. Znám ty lidi, za Beránka sem měl permici a rok a půl sem nechyběl na Strahově ani na jednom zápase a zoufalci to nejsou

A abych pravdu řekl, na MS si úspěch ČR už nepřeju: sice je to naše repre a na jednu stranu by jim člověk přál to nej, lae jestli to skončí úspěchem, tak to ještě posílí pozici svazovejch činovníků a to převáží všechna pozitiva.

Kdy sxe tohle změní? Snad někdy, ale to by si někteří museli sundat pásky z očí a místo neustálejch slov o brečení by se měli kouknout na netu na záběry třeba z utkání Slavia - Liberec a pak na výrok komise, podle které pan Jára udělal jednu jedinou chybu - nevyloučil ještě Kratochvíla...

Reagovat
smazaný uživatel

No ten clanek ma prakticky ve vsech bodech pravdu.

Reagovat
HOST*jampadampa

Tak to co se stalo ve 30. kole je opravdu vrchol. Pominu výhry všech adeptů na LM (dokonce i uremízovaných Teplic). Ale ten Sparťanský teátr to by stálo za to udělat z toho divadelní hru. A jak vím, že byl ten zápas prodaný? Tak tohle jsou moje argumenty:

1.) Sparta s takovýma mužstvama jako Plzeň prohraje doma tak jednou za dva roky. Naposled to tuším dokázal Zlín

2.) Fans Sparty tlačí celou dobu Plzeň

3.) Šimák který hrává obvykle neskutečně měkce se nechá nepochopitelně vyloučit.

4.) Řepka doslova zařídil penci pro Plzeň

5.) Franta Straka po vítězství obíhá vítězné kolečko a Sparťanští/poražení fans mu aplaudují - to působí až morbidně.

A zřejmě by se toho našlo i více. Tak uvažuji jestli naše liga může klesnout ještě níže... Můžete říct, že v Itálii je to podobné. Jenomže tam když něco vyplavalo na povrch tak odstoupilo snad celé vedení Juve. To u nás mají pánové hroší kůži.

Reagovat
smazaný uživatel

ad 3 - Šimák byl údajně jedinej, co bojoval a prej mu z výkonů "králů Prahy" vytekly nervy, takže jeho bych moc nevinil, spíš to pro něj bude důvod odejít zpátky do Neměcka...

Reagovat
smazaný uživatel

To ze to Sparta Plzni nechala je proste uplne jasna vec. O tom sem skalopevne presvedcenej. Souhlasim se vsema bodama cos napsal, jeste bych doplnil ty dve penalty na letne. Docela by me zajimalo, kdy naposledy kopalo na letne hostujici muzstvo dve pencle. Dalsi veci je to ze Plzen na Sparte vyhrala po 46 letech. S tim Simakem nevim, mozna je v tom nevine, kazdopadne takovej Repka ten je v tom namocenej az po usi.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele