Gallas je novým žolíkem Wengera

25.11.2007, 08:38
Aktuality
83. minut se Arsenal ve včerejším utkání s Wiganem střelecky trápil. Snažil se vymýšlet všelijaké kulišárny, ale až ve zmíněné minutě se jedna chytla. Gólově se prosadil obránce William Gallas, záhy na to přidal druhou branku Tomáš Rosický a fanouškům Gunners se nesmírně ulevilo.

Díky této obtížné výhře má Arsenal tříbodový náskok nad druhým Manchesterem United, který překvapivě zaváhal v Boltonu. Tím je vítězství nad Latics o to cennější.

"Wigan hrál dobře defenzivně. Potřebovali jsme něco výjimečného a trpělivost, než otevřeme skóre zápasu," řekl na po zápasové tiskové konferenci manažer Arséne Wenger.

"Gallas je takový nenápadný střední útočník. Kdykoliv se může vysunout do šestnáctky soupeře, pokud je potřeba."

Pár minut před prvním gólem ovšem Arsenalu zatrnulo hrůzou. Mladému útočníkovi Walcottovi se totiž protočil kotník a jedenáct minut před koncem musel být vystřídán. Jak Wenger přiznal, prvně se všichni báli nejhoršího, ale rentgen prokázal, že nepůjde o nic vážného.

Arsenalu v tomto utkání navíc chybělo několik hráčů ze základní sestavy, což byl podle českého záložníka Tomáše Rosického hlavní důvod střeleckého trápení více než osmdesát minut. "Přece jen nám chybělo dost klíčových hráčů, kteří samozřejmě vývoj zápasu ovlivnit dokážou. Vykartovaný Fabregas a zranění Hleb, Flamini, Gilberto a Van Persie, to už musí být znát," řekl Rosický pro iDnes.cz.

"Oni navíc výborně bránili, poprvé hráli pod novým trenérem a chtěli se mu ukázat. I proto měli velkou motivaci. Zaplať pánbůh, že jsme nakonec vyhráli, vůbec to totiž nebylo jednoduché. Ale tři body se počítají, a to je v tuhle chvíli nejdůležitější," zakončil střelec druhé branky.

Autor: Pavel Janega / soccerway.com, iDnes.cz

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Dival jsem se na ten zápas a opravdu WIGAN překvapil. Hráli 82 vyrovnaně i když neustále pod tlakem. Rosa a Galas,tak to byli krásně a duležité body

Reagovat
smazaný uživatel

ARSENAL-i bez tolika opor,super vykon,i nahradnici zahrali skvele,kandidat na titul spolecne s Manchastrem

Reagovat
smazaný uživatel

Arsenal je nejlepší a vyhraje všechno!!! GO GUNNERS

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele