FRANCIE PROTI ČESKU V PLNÉ SÍLE

07.02.2003, 16:54
Aktuality
Mistr světa z roku 1998 a mistr Evropy z roku 2000, Francie, se ve středu utká v přátelském utkání s Českou Republikou na slavném stadiónu Stade de France. Galský kohout je na zápas v plné síle, do týmu se po dlouhé době vrátili hvězdy Pires, Trezeguet a Lizarazu.

Do branky se nakonec postaví Fabien Barthez z Manchesteru United, který se uzdravil se zranění kyčle. Trenér Francie řekl, že souboj s námi pro ně bude velice prestižní. Francie bude mít proti nám po dlouhé době tu opravdu nejsilnější sestavu. Například Robert Pires hrál za Francii poslední zápas téměř před rokem proti Rumunsku. Lizarazu se zase v týmu objeví poprvé od loňského MS v Japonsku a Koreji, kde Francie utrpěla debakl, když nepostoupila jako obhájce ani ze základní skupiny.

Ve dvacetičlenné nominaci kouče Santiniho je deset hráčů, kteří pamatují úspěch z roku 1998, a jedenáct fotbalistů, kteří zažili úspěch na Euru 2000. V nominaci není žádný nováček a jen pět hráčů z francouzké ligy, tým je tedy složen hlavně z legionářů. Jak jsem uvedl výše, trenér Santini řekl, že český tým budí respekt: "Navíc víme, že jeho lídry jsou hráči nejlepších klubů, ať už jde o Šmicera z Liverpoolu, Kollera a Rosického z Dortmundu a především o Nedvěda z Juventusu," řekl francouzký kouč o našem týmu.

NOMINACE FRANCIE:

Brankáři: Barthez (Manchester Utd.), Coupet (Lyon)

Obránci: Desailly, Gallas (oba Chelsea), Lizarazu (Bayern Mnichov), Mexés (Auxerre), Silvestre (Manchester United), Thuram (Juventus Turín)

Záložníci: Giuly (Monako), Makelele, Zidane (oba Real Madrid), Pedretti (Sochaux), Petit (Chelsea), Pires, Vieira (oba Arsenal)

Útočníci: D. Cissé (Auxerre), Henry, Wiltord (oba Arsenal), Marlet (Fulham), Trezeguet (Juventus Turín)

Autor: Jan Werner

Komentáře (28)

Přidat komentář
HOST*Moriss

Pekne zpracovany clanek az na do oci bijici pravopisne chyby.

Dokazal bych prehlednout nejakou tu carku,ale slova "oběví" a "víše"..... Urcite kazi prestiz techto jinak velice vydarenych stranek.

Reagovat
Webmaster

Díky za pochvalu webu a zároveň se omlouvám za ty chyby. Bohužel jsem se k opravě článku dostal pozdě...

Reagovat
HOST*

Na Francii máme. Podle mě na Stade de France neprohrajem.

Reagovat
smazaný uživatel

To bude asi dost dobrej mač. Zizou zase potvrdí proč je asi tak 6x lepší než ubožák Rosický.

Reagovat
smazaný uživatel

Na takovou blbost ani nebudu reagovat...

Reagovat
smazaný uživatel

To ani nemusíš. Na Rosického se sice hezky kouká, ale kde je produktivita? 2+0 za bundesligový podzim, to snad ani nemůže myslet vážně!

Reagovat
HOST*russianrocket

Podle mě na Stade de France prohrajem maximálně o gól. Nejsme zas takový chudáčci jak z nás dělají. I když Frantíci nejsou zrovna špatní.

Reagovat
smazaný uživatel

Francie je nejlepší mužstvo na světě! Vieira, Makelele, Pires, Zidane, Henry. To jsou hráči jako hrom. Na svých postech nemají ve světě konkurenci!!!

Reagovat
HOST*

K tomu jeste Barthez, Silvestre...

Reagovat
smazaný uživatel

Ale ani jeden nebude hrát.

Reagovat
smazaný uživatel

Coze? To uz vazne prehanis! jesi nebude Barthez hrat tak jen kvuli tomu zraneni!

Reagovat
smazaný uživatel

Však jo.

Reagovat
PJ

A proč ti skvělí hráči na MS dopadli tak, jak dopadli? Jsou to skvělý individuality, to určitě jo, ale jako týmu jim to zřejmě moc nejde. I když i tak myslim, že dostaneme náklep :-)

Reagovat
smazaný uživatel

Na MS ale Henry, Pires a Zidane prakticky nehráli. Navíc byli v sestavě Leboeuf a Lizarazu, kteří tam neměli co dělat.

Reagovat
PJ

Dobře, ale i tak, Francouzi totálně propadli. Nejlepší na světě asi nebudou, protože kdyby byli, určitě by nefopadli tak bídně...

Reagovat
smazaný uživatel

Francouzi jsou nejlepší na světě a proti nám to potvrdí! Za posledních pět let jim prostě nevyšly tři zápasy.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak čtyři zápasy. Je to pěkná ostuda. Zidanův nejhorší výkon v poslední době, Makelele si uhrál svoje.

Reagovat
smazaný uživatel

Zidane hral spatne proto, ze sme mu nedali k nicemu prostor! Myslim ze v soucasne dobe patri cesky tym k nejlepsim na svete!

Reagovat
PJ

Asi sme taky měli štěstí, kdyby Gallas z malýho vápna trefil bránu, třeba se Francouzi chytli a eště sme dostali na budku. Ale hráli dobře, paráda!

Reagovat
PJ

Hehe to je dobrý :-) Zidane machroval a dojel na to... Občas se to prostě nevyplácí :-)

Reagovat
Josifek

Ten rozhodčí pískal jasně pro frantíky...Jakejkoliv náznak faulu na nějakýho francouze,už pískal...A když nám okopávali Kolera tak ani nepísk.A měl ná m písknout penaltu,asi v 70 minutě na Baroše,ta byla jasná

Reagovat
smazaný uživatel

Já jsem asi zrádce, ale fandím víc Francii. Jsou tam přece moji dva miláčci. Zizou byl bráněn velmi dobře a jeho přihrávky často nenašly adresáta v modrém. Ale bylo to i tím, že byli všichni skvěle pokryti. Naším tahounem nebyl Rosa (snad ho zase nebudou vynášet do nebes!), ale Paolo Nedvěd.

Reagovat
smazaný uživatel

Takze merenguesi, byl to skvely kolektivni vykon, ke kteremu velkou meou prispel i Rosicky. HRal obetave, casto chodil na zem, vybojoval spoustu balonu a skvele kombinoval s Kollerem

Reagovat
smazaný uživatel

Nezblázni se z něho.

Reagovat
PJ

Teda, že se nestydíš :-)

Reagovat
smazaný uživatel

kdo? hral dobre

Reagovat
PJ

Merengues že se nestydí proto, že fandil Francii :-)

Reagovat
smazaný uživatel

Ale v Holandsku budu fandit našim! Holandsko = Barca.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele