FRANCIE: MLÁDÍ VPŘED

22.03.2007, 18:44
Aktuality
Absence šesti klíčových hráčů v reprezentačním výběru sice vrásky na čele kouče Raymonda Domenecha zajisté přidělala, ovšem na šanci v závětří čekalo mnoho kvalitních mladíků. Domenech po nich musel sáhnout, tým není tak hvězdný, jeho kvalita klesla, ale noví hráči se budou chtít ukázat.

Pro dvojutkání Francie proti Litvě a Rakousku se Domenechovi postupně omluvila celá šestice hvězd. Z různých důvodů se se na sraz nemohli dostavit Thierry Henry, Patrick Vieira, Franck Ribéry, Louis Saha, Mikaël Silvestre a David Trezeguet. Pro většinu reprezentačních výběrů by taková absence byla katastrofou, ale Francie má širokou hráčskou základnu, a proto mohou hvězdní hráči najít kvalitní zastoupení v mladých fotbalistech. Ti svojí příležitost budou chtít naplno využít, a proto by ani toto nemusela být pro Francii tak obrovská ztráta.

Nominováni byli devatenáctiletý Samir Nasri z Olympique Marseille, o tři roky starší Lassana Diarra, hráč londýnské Chelsea, Abou Diaby z Arsenalu a spoluhráč Milana Baroše z útoku Lyonu Karim Benzema.

"Nominaci jsem ani v nejmenším nečekal," řekl Diaby. "Nejdrříve jsem cítil obrovskou euforii, kterou po chvíli vystřídaly malé obavy, ale moc jsem se na sraz těšil. Je to něco neuvěřitelného třeba jen pouze mluvit s takovými osobnostmi, jakými jsou Lilian Thuram nebo Claude Makelele," pokračoval středopolař Arsenalu a Diarra se k němu přidává přidává: "Jsem samozřejmě připraven hrát, ale již to, že jsem tady je něco neuvěřitelného."

Dalším hráčem, který dostane šanci, je osmadvacetiletý útočník Monaka Frédéric Piquionne. Také ten byl svojí nominací hodně překvapen. "O ničem jsem neměl tušení. Ale je to příjemné překvapení," zářil Piquionne. "Bylo hodně příjemné vidět zvonit telefon, když se objevilo moje jméno v televizi při hlášení nominace."

Bylo by ale ovšem velký překvapením, pokud by Piquionne proti Litvě nastoupil. Fovority pro základní sestavu na místě útočníků jsou Nicolas Anelka a Karim Benzema. "Jsem si jistý, že to zvládnu a jsem na to připraven," řekl teenager z Lyonu.

Nasri, typický tvůrce hry, který by mohl v budoucnu nahradit Zinedina Zidana, by se také rád v reprezentaci již naplno prosadil. Srovnání se Zidanem však odmítá. "Zidane také určitou dobu trpěl tím, že byl srovnáván s Platinim. Já takový tlak na svoji osobu nechci připustit. Jsem Samir Nasri, Zidane je Zidane."

S málo známými mladíky v týmu bude chtít Domenech v sobotu porazit Litvu. "Již mám jasno o základní sestavě. Můžu nominovat jen osmnáct hráčů, ale každý, kdo je v reprezentaci, je tam kvůli skvělé výkonnosti," řekl trenér Francie. Šanci to dokát budou mít hráči v sobotu v Kaunasu.

Autor: Ondřej Štícha / uefa.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
HOST*

FRAAAAAAAACE FRAAAAAAAAAAAAAAAACE FRAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAANCE

Reagovat
HOST*Grégory

co pak to tu máme za mentální vřed???

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele