Francie by Euro 2016 mohla pořádat spolu s Itálií

05.03.2009, 11:58
Aktuality
Francie prý zvažuje, že bude na pořadatelství mistrovství Evropy v roce 2016 kandidovat společně s Itálií. Pro L’Equipe to řekl sportovní sekretář francouzského svazu Bernard Laporte.

Přihlášky pro kandidaturu musí být podány do 9. března. Itálie a Francie byly zatím jedinými kandidáty, ovšem každá země zvlášť. Nápad se společnou kandidaturou zaznívá vůbec poprvé. "Je to federace, kdo bude rozhodovat, ale kdyby to bylo na mě, preferoval bych společnou kandidaturu, která by tak jistě zvítězila," řekl Laporte.

"Ideální by samozřejmě bylo kandidovat sólo, ale asociaci by to stálo peníze a úspěch není zaručen, pokud jde dělat i něco jiného, pak bychom se neměli stavět proti tomu," myslí si Laporte. S italskými protějšky budou francouzští funkcionáři jednat v nejbližších dnech.

Prezident Francouzské fotbalové federace Jean-Pierre Escalettes si myslí, že Francie rozhodně má na to uspořádat vrcholný evropský podnik samostatně, společnou kandidaturu si ale údajně nechává v rukávu jako plán B. Prezident Francouzské ligy Frederic Thiriez je ale proti Laporteho návrhu. "Francie je dost velká na to, aby takovou akci zvládla sama, nikoho nepotřebujeme. Máme možnosti i zkušenosti. Je to otázka prestiže," řekl nedávno.

Společnou přihlášku zvažovaly také Norsko a Švédsko, 1. dubna UEFA oznámí, zda země, které projevily zájem mohou připravovat jednotlivé body kandidatury a v květnu příštího roku pak vybere pořadatele.

Autor: Jiří Fišara / football365.com

Komentáře (17)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Zbytečnost

Reagovat
fantomas

Proč dávat jeden šampionát dvěma velmocem?

Reagovat
smazaný uživatel

tak tý francii, jak koukám, jde jen o to, aby ušetřila peníze z případné neúspěšné kandidatury, jestli všici funkcionáři z itálie řeknou, že jsou dost velcí na samostatný šampionát, bude to itálie - francie 1-0 už teď...

Reagovat
smazaný uživatel

Taktiež to nechápem

Reagovat
risk je zisk

Reagovat
smazaný uživatel

Zase týmy které už nejsou co bývaly a ví, že na šampionát by se probojovávaly jen stěží.

Reagovat
smazaný uživatel

presne tak

Reagovat
smazaný uživatel

to je blbost francie-italie,to si delaj snad prdel....a potom nemecko-anglie,spanelsko -portugalsko.

Nemam slov.

Mensi staty mozna,ale ani to moc nemusim,melo by to byt v jedne zemi,to je super.

Ze mensi zeme na to nemaj?Tak at jim daj penize ty sasci

Reagovat
smazaný uživatel

No dobre,chapu,ze nejaky zeme to nezvladnou,hlavne jde o ty stadiony.Jako napr'rakousko svycarsko

Polsko-ukraina

Norsko-svedsko to by mohl byt super turnaj,ty by to zvladli na

Treba nechapu Holandsko-Belgie,ty by to zvladli sami,stadiony pekny,kolem 30000 kapacita coz na euro staci,noa ekonomicky sou na tom dobre,takze nejaky mensi prestavby NO PROBLEM

anglie,francie,italie,nemecko,spanelsko,portugalsko,recko,holandsko,belgie,rusko,turecko,vsichni tyhle by to zvladli sami.

Reagovat
smazaný uživatel

a potom svedsko-norsko,dansko-finsko,a co treba takle skotsko-irsko,to by nemuselo byt spatny.

no a potom rumunsko-bulharsko(jugoslavie),cesko-slovensko(madarsko) no ale tam ty prachy fakt nejsou,to by byl madarskej gulas

Reagovat
smazaný uživatel

Byl bych pro Itálii, leckde by to chtělo nové stadiony.

Reagovat
smazaný uživatel

Chystá se nový stánek v Římě?

Reagovat
smazaný uživatel

možná Lazio se bude stěhovat, aspoň Lotito něc říkal...Snad ale půjde do lochu.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Bakary3

No vzhledem k rivalitě mezi Itálií a Francií mě to dost překvapuje...

Reagovat
smazaný uživatel

me totez

Reagovat
božský John

To by bylo ideální, už takhle se nadává na Pšonky a na UKáčka a někteří se tu diví,proč to přiklepnout zrovna žabožroutům a makarónům...já jsem pro

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele