Fotbal je oproti ragby staromódní, říká komentátor Jiří Štěpán

19.09.2023, 09:16
Rozhovory

Ve Francii na začátku září odstartovalo mistrovství světa v ragby. A i když v Česku se o tomto sportu běžně tolik nemluví, během každého světového šampionátu jej i tuzemští diváci tradičně hojně sledují a jsou fascinováni mimo jiné i férovostí, která v ragby panuje. I o tom jsme mluvili s komentátorem ČT sport Jiřím Štěpánem v aktuálním vydání podcastu Livesport Daily.

"Mistrovství světa v ragby je třetí nejsledovanější sportovní událost na světě, víc jsou jenom olympijské hry a mistrovství světa ve fotbale," upozorňuje na zajímavý fakt Jiří Štěpán. "V Česku to tak asi nevnímá, ale je to dané tím, že ragby je hodně populární ve spoustě zemí, včetně těch největších. A dynamicky se rozvíjí i v dalších státech. Třeba v Kanadě, tam je dnes víc registrovaných hráčů ragby než fotbalu, který tam přitom taky zažil velký boom," vysvětluje Štěpán, proč je MS v ragby tak sledované.

Pokaždé se startem mistrovství světa se objevují srovnání fotbalu a právě ragby. "Faktem je, že v ragby se nesimuluje nebo že videorozhodčí je tam na daleko pokročilejší úrovni. Komentuju hlavně fotbal, mám ho rád, ale upřímně musím říct, že v tomhle je ragby o mnoho let napřed. Všichni víme, že fotbal má své nešvary, ale on sám se je nesnaží řešit. Ragby se neustále posouvá a pořád se chce zlepšit," doplňuje svůj pohled na srovnávání obou sportů komentátor České televize.

Ten v našem podcastu mluví i o tom, jak složité je připravit se na komentování ragbyového šampionátu. "Má to určitá specifika oproti fotbalu. Připravujete se na mnohem víc hráčů, na tomhle turnaji mě čeká komentování devatenácti týmů a v každém z nich je třiatřicet hráčů. Už to samo o sobě je fuška. A k tomu si připočtěte tu samotnou hru, jejíž pravidla jsou nesmírně složitá a já bych si ani po mnoha letech, co ragby komentuju, netroufl tvrdit, že znám jeho pravidla stoprocentně."

V aktuální epizodě podcastu Livesport Daily jsme také řešili:

Jak je možné, že si ČT stále drží práva na MS v ragby?

Proč jsou ragbisté zajímavější než fotbalisté?

Kdo je favoritem šampionátu?

Nový díl Livesport Daily najdete také na - Apple Podcasts a Google Podcasts.

Autor: Livesport.cz

Komentáře (154)

Přidat komentář
Greny

To chápu že to fuška se připravit, když na každého hráče musí něco pikantního zjistit

Reagovat
HalaMadrid_Flx

Reagovat
Lemond Laws

Dřív jsem ho nemusel, ale teď mi nějak ani nevadí.

A ta jeho příprava všech no možných info, kterým se většina vysmívá, tak já jsem s tím asi úplně v pohodě. Kéž by si všichni komentátoři dělali nějakou přípravu

A radši se dozvim, že jeho mamka byla zmrzlinářka, než pořád něco dokola, že přihrál tam a pak bežel tam, což vidim sám

Reagovat
HalaMadrid_Flx

Jako jo, svým způsobem to vidím podobně

Reagovat
Stannis Baratheon

Lepší než ti ňoumové na Nova Sport, kteří komentují stylem, jakoby to jen popisovali někomu slepému vedle sebe.

Reagovat
St. Pauli

Taky jsem hrdym clenem fanklubu Jirky Stepana.

Reagovat
Nieuwendyk

Já jsem a naprosto upřímně. Kolegové, co na něj tady nadávají, jsou party kokotských gajů, co by si neudělali přípravu ani před vlastní onanií

Reagovat
PP

Někdy to přehání, ale na druhou stranu se taky divím hejtu na Bosáka či Štěpána. Zkuste si komentovat něco 10 minut a uvidíte, jak je těžké něčím zaujmout. A oni mají komentovat 90 minut.

Reagovat
j_mrazik

Tak tohle není stand-up, abys zaujmul každých 11 vteřin.

Reagovat
king23

Přesně jak píše kolega nade mnou. Plus nechápu proč do stejného pytle hážeš idiota Štěpána a profíka Bosáka.

Reagovat
fabec1222

Bosák je devadesátkovej dinosaurus. Jeho pozice v ČT, kde aní není zaměstnanec, a stejně si vyzobe nejlepší zápasy, je urážkou pro všechny členy redakce ČT, kteří tam denně odvádí nějakou práci a pak dostanou na koment max druhou ligu.

Reagovat
king23

Mně se jeho komentář a znalosti líbí. Jak to v ČT funguje a jak to tam má Bosák zařízené je mi jako divákovi srdečně u prdele.

Reagovat
Nieuwendyk

Reagovat
Melda

Prej znalosti

Reagovat
jackinho10

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
iamek

Reagovat
Blasphemer

Reagovat
PP

Protože tady čítávám nemlich podobný hejt na Bosáka a jeho "moudra".. Já neposlouchám zvuk u fotbalu deset roků, jen jsem chtěl dát i druhou stranu a že to není prdel něco komentovat 90 minut.

Reagovat
kilobyte

Tak Štěpán si ten hate vysloužil komentování těch souhrnů. Kde vyprávěl o manželkách, apod. a občas mu utekl gól.

Reagovat
PP

vím, on je ocas.. Ale to by jste chtěli jen aby se hlásili jména, která mají balon? Jak říkám, zkuste něco komentovat 10 minut a uvidíte, jak je to dlouho..

Reagovat
king23

A ostatní komentátoři, kteří nejsou tak "bulvární" jako tento šašek to dělají jak?

Reagovat
PP

vždyť si přečti komenty při preview v české lize a uvidíš pičování na všechny a skoro na všechno co řeknou. Vlášek se Štěpánem jsou na topu, ale kolikrát ani na Bosákovi se nenechala nit suchá..

Reagovat
kilobyte

Podle mě je lepší si dát klidně pauzu než mlít nějaké blbosti. Navíc při komentování souhrnů fakt není čas na informace o manželkách.

Reagovat
romeo351

Naopak v tomhle byl nedostižnej

Reagovat
fabec1222

Oba jsou u fotbalu jedni z mála, kteří mají svůj rozpoznatelný styl. Třeba na Nově jsou z hlediska komentování fajn, ale vůbec je nedokážu rozeznat, protože jsou všichni tak nějak stejně nijací, ničím se nevyznačujou....

Reagovat
monty25

To jsem si taky říkal, když jsem na Nova Sportu sledoval MS žen. Vždycky jsem si musel najít, kdo to komentuje, protože podle hlasu jsem je prostě nerozeznal (s výjimkou Havrilly, co komentoval slovensky).

Reagovat
Nieuwendyk

MS žen! Až na ten strašnej humbuk poté. O co těm Španělkám jde, ty bys to mohl vědět. Jako já jim fandím, ale už jen čekám na to, kdy přijdou s tím, že chtějí "stejný výkon ocenit stejnými penězi"

Reagovat
monty25

O co jim jde? Ve zkratce o to, aby ze španělského svazu vypadli lidi, co jim házejí klacky pod nohy. A jako mistryně světa samozřejmě chtějí využít toho, že teď mají silnější pozici než předtím. Jsem ale hodně zvědav, jak bude z jejich strany vypadat páteční zápas Ligy národů ve Švédsku, protože atmosféra je u nich dost napjatá a ty hráčky by v nominaci nejradši nebyly. V sázce je ale postup na olympiádu.

Reagovat
Nieuwendyk

Takže souhlas naprostý. A přeju jim to nejlepší!

Rubiales měl problémy už jinde, ne že ne. Je to zkurvenej píčus, něco jako Fousek s koulema, přičemž Fousek žádný nemá. Je to zmrd bafuňářskej, co čekat od někoho, kdo byl léta spojenej s accountingem RMCF.

Na olympyjádu musí postoupit, holky šikovný. A hezký, narozdíl od Angličanek. Viva Espaňa!

A díky

Reagovat
Stannis Baratheon

Reagovat
Detective

Jo, dá se to tak brát, ovšem překvapuje mne že lidi ignorujou, že to nejsou často zajímavosti, ale výmysly. Nemůžu to teď najít ale po jednom zápasu si někdo dal práci a zjistil že v tom případu to bylo cca v poměru čtvrtina pravda, čtvrtina nezjistitelné a polovina absolutní nesmysly. Takže pro mne je to naopak hajzlík, kterej je línej si něco nastudovat o fotbalu a proto si pak za pochodu vymejšlí kraviny i když třeba zněj zajímavě.

Reagovat
0:1

U fotbalu, když ti řekne Štěpán něco z historie nebo statistik, tak můžeš vsadit ruku na to, že je to špatně.

Reagovat
Shevchenko

Reagovat
ACSeRw!n

detektiv

Reagovat
Selänne

Reagovat
naheCZ

Co si budem, kdo si ty kraviny bude ověřovat? Jako jo vždy se najde někdo jako ty, kdo to ze zvědavosti jednou udělá, ale jinak? Každopádně ho nechci tímto obhajovat, ať si aspoň nastuduje pravdivé věci, to je absolutně neprofesionální takto. A pokud fakt nedokážu dobře komentovat podle toho, co vidím a reálně si nastuduji, tak se na to radši vyseru...

Reagovat
Shevchenko

Reagovat
0:1

Kdo má rád Štěpánovi komentáře, nemá rád sport, ale bulvár.

Reagovat
Mass

Reagovat
Nieuwendyk

Hm. A nebo prostě dokáže ocenit to, že ten člověk chce něco říct a nebejt plochej jak dráha letu F35, jako jsou suchaři jinde.

Já jsem tým Jirka Štěpán a jeho kritiky beru jako psi štěkající na karavanu. A rugby komentuje skvěle. Shame to you, když to neoceníte

Reagovat
Lof

Reagovat
Alons0

Copak na hráče, ale těch rodinných příslušníků... Hlavně hráči Fiji, Samoi apod. musí mít každý alespoň 6 sourozenců.

Reagovat
Nieuwendyk

Ale oni mají! A všichni mají nějaké tajemství. Třeba ten borec, který manželce neřekl dvacet let, že hraje profi rugby

Reagovat
0:1

To máš 19 týmů co komentuje × 33 hráčů jednoho týmu × zhruba 30-32 přítelkyň a manželek + bývalky × rodiče + prarodiče + sourozenci + tetičky a strýčci + bratranci a sestřenice × kamarádi a dávní už mrtví příbuzní. Je to fuška.

Reagovat
Nieuwendyk

Cením velmi, že jsi to poslouchal. Jsme tu asi tři. A pro mě to byl první podcast, díky bohům, že šiškou

Reagovat
JFT97

Reagovat
ratusek

ragby

Reagovat
Lemond Laws

Pravidla občas pořád nechápu, ale i tak dobrý

Jako jak se obecně říká, že ragby je prostě o repsektu atd, tak je to fakt zajímavý. Někdo dal pětku, VAR zavolal, domluvili, všichni to slyšeli, on si pak zavolal kapitána, vysvětlil mu to, on řekl thank you a jelo se dál... To bylo fakt super

Reagovat
Neon

V jednom zápase trochu prasit a hráč, co nebyl kapitán se chtěl hádat. Rozhodčí okamžitě na něj, že s tebou já se bavit nebudu, běž pryč. Pak šel za kapitánem: "říkám to vám a řeknu to i druhému týmu. Dej si svůj tým do latě, jinak začnu rozdávat karty.". Pak šel za kapitánem druhému týmu a taky, že co jsem řekl těm druhým, říkám vám, vyřiď svému týmu, že začnu dávat žluté, pokud se nezklidníte.

Fakt úplně jiný přístup všech. Nebo strašně často rozhodčí chválí hráče za to, že poslechl výzvu, aby uvolnil hráče atd.

Reagovat
PP

Reagovat
Kucka

Reagovat
Nieuwendyk

Neustále se musí komunikovat a držet to v lati, jinak by se na to nedalo koukat, stejně jako na Tatru Smíchov vs RC Sparta Praha v předloňském finále Bitka v patnácté minutě.

Reagovat
kilobyte

Oboustranný respekt. Ve fotbale rozhodčí řekne hráčům, že jim neuzná gól, protože na videu nenašli důkaz o tom, že neporušili pravidla. Udělat tohle při ragby, tak by "thank you" taky nepřišlo.

Reagovat
PBLead

Reagovat
PP

Ono když to budeš sledovat alespoň pár MS, tak to není tak složité.

Mě na tom fascinuje:

ta přesnost pravidel

jakým způsobem tam funguje už 20 roků VAR

jakou autoritu mají rozhodčí

jaký respekt mají k pravidlům, rozhodčímu i soupeřům samotní hráči.

Proč to nejde aplikovat většinu z toho na fotbal je bohužel jasné.

Díky tomuto je to sport o dvě úrovně výše než fotbal a osobně sleduju MS v ragby víc než MS ve fotbale, byť jsem celoživotní "kopačka"..

Reagovat
Rezan

Mám to podobně. Fotbal sleduju spíš ze setrvačnosti a protože jsem ho hrál. Z ragby mám úplně jiný požitek.

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
Nieuwendyk

Reagovat
Nieuwendyk

Jenom takovej detail, ragbisti taky nosí kopačky

Reagovat
lampas

Když jsme u toho chvalozpěvu, tak jak se koukám na výsledky toho MS, tak chápu dobře, že na nějaké úrovni umí Rugby tak deset zemí max., a zbytek je za absolutní otloukánky?

Reagovat
ratusek

Ano přesně tak to je. Asi jako v hokeji. Mezi těmi zeměmi jsou velké výkonnostní schody po skupinách.

Reagovat
0:1

Ano. I ten hokej je mnohem vyrovnanější.

Reagovat
romeo351

Vyrovnanější? Spíš jsou 2 země uplně jinde. Další se dejme tomu chytá. Jedna je vyloučená. Jiné ujíždí vlak. Nám ujel. A Němcům se Švýcarama prostě fandíš za tu jejich práci

Reagovat
veikko

No zrovna v práci s mládeží Němci ani Švýcaři v posledních pár letech žádné zázraky nedělají. Němci těžili z toho, že se jim v ročnících 2000-2002 sešlo asi 5 fakt špičkových talentů, minulý rok snad i sestoupili do nižší divize. Na 80milionovou zemi bohatou zemi, kde hokej přece jen nějakou tradici má, dost bída. Ale zase vychovali aspoň ty jednotlivce, kteří jim teď nároďák delší dobu budou táhnout (i když teda dva ze tří největších talentů mají české kořeny ).

Reagovat
veikko

*sestoupila jim U18 do nižší divize

Reagovat
Kiss Me Polka!

ano jednozancne vyrovnanejsi. v hokeji muze ve skupine prekvapit temer kdokoli kohokoli, kurzy na zapasy s favority jsou tam uplne nekde jinde, zatimco v ragby se ani nevypisuji, protoze je dopredu znamy vysledek..

Reagovat
Nieuwendyk

Rozděluje se to na několik výkonnostních skupin, podle kterých se hraje i kvalifikace. Český rugby je díky loňským vítězstvím nad Israelem a Lotyšskem teď ve třetím výkonnostním koši, což je super. Bývali jsme i ve druhém.

V prvním je velká evropská šestka a silná čtyřka z jižní polokoule. Plus Japonsko.

Ve druhým jsou polynéské ostrovy + Uru, Chile a Namibie a ostatní evropský země. Na RWC mělo hrát Španělsko, ale podvádělo s hráči a tak tam hrají Rumuni

Reagovat
lampas

Ostatní evropské země je co? Rumunsko, Portugalsko, Španělsko a Gruzie?

A oproti té druhé evropské špičce jsme asi dost odskočení? Jsem namátkově koukal, že v roce 2019 tuším, nás Portugalsko dalo asi 93:0, což je docela kotel, navíc Portugalsko teď dostává kotel na MS...

Reagovat
Nieuwendyk

Přesně tak. Ale ty země, co jsi jmenoval, jsou o stupeň výše.

Nás nyní čeká v Conference North (Rugby Europe Trophy) Švédsko, Lotyšsko, Lucembursko (opravdu!), a Maďaři.

Pokud postoupíme z této skupiny z prvního místa, čekají nás ty země, které jsi jmenoval. Protože pochybuji, že si jeden z nich získá místo na příštím RWC - museli by skončit třetí ve své skupině na RWC což v případně Španělska je možné - nejsou na MS, v případě Gruzie nevím - mají ve skupině Austrálii, Fušál, Wales a Portugalci to samé - Rumuni mají Skoty, Jižní Afriku a Irsko. Takže spíš ne, nepostupí a budou ve skupině s námi, čili...

Příští rok, pokud postoupíme, budeme hrát právě s týmy, které jsi jmenoval. Patřilo by tam i Rusko, ale jsou to čuráci jak víme a tak byli expelled.

Reagovat
Firkraag

Fušál

Reagovat
Nieuwendyk

A ano, jsme. Je to smutné, ten zápas jsem viděl. A byl jsem i na třetím poločasu, což bylo krásné

Portugalci umí hltat metry běhové hry v rugby, ale plzeň tolik hltat neumí

A ta druhá špička je světelné roky před námi. Přece jen, mají profesionální ligu a hrají i ligu mistrů v rugby.

Reagovat
lampas

Chápu, že u nás to hrají přeci jen chlapi pro radost. Ale i ty země jako Portugalsko nebo Rumunsko mají tedy normálně profesionální ligové týmy?

Reagovat
kilobyte

Na první pohled má ragby složitější pravidla než fotbal, hlavně teda pro diváka. Ale pro rozhodčí je podle mě fotbal složitější.

Reagovat
PP

to je pravda, ale proč si nevezmou příklad alespoň z fungování VARu a jeho transparentnosti, tak to mě dokáže pokaždé nasrat, protože to je účel a nic jiného.

Reagovat
Maximm9

VAR by byl super. Problem jsou ''nekteri lide'' co u VARu sedi ve fotbale. Clovek by si rekl, ze s VARem zmizne kontroverze atd... ale na muj vkus je tam az moc chyb, tak se nedivim, ze to ma celkem odpor u lidi ve fotbalovem prostredi.

Nevim, jestli v rugby jsou i ty pravidla tak nejasne, jako fotbalova ''ruka'', kde vznika asi nejvice diskuzi, jestli ano nebo ne.

Reagovat
PBLead

problém Varu je, že lidi nechápou jeho smysl a pak brečej, že s varem přece měly zmizet kontroverze. Ale jak? Vždyť když se zaváděl Var, tak se dalo na přání tradicionalistů a řeklo se, že video bude jen "Video Asistent Rozhodčího" a tedy hlavní rozhodčí na hřišti bude mít stále své slovo.... Tak jak mohou ubýt kontroveze, když je to stejně pořád o rozhodnutí toho hlavního, který je jen člověk a ne stroj? Např. hlavní rozhodčí řekne, že to není penalta. U videa asistent vidí, že jde o hraniční věc, takže hlavního nemá právo zavolat k obrazovce. A jede se dál. Aby hlavního zavolal k videu, tak by s ním musel nesouhlasit, a to už je něco jiného, než když je situace hraniční...

Reagovat
PP

o to víc mě sere, že si nevzali příklad z rugby. Prostě je hraniční/sporná situace, zvedne se ruka, nechá se akce dohrát a poté se k tomu vrátí. Když je to OK, platí co se dělo dál, když ne, tak se to zruší. A ideálně rozhodčí oznámí, co bylo za problém a řekne resultát. Rozhodčí na hřišti a u VARu by měly být prostě "partneři" a nenechávat rozhodnutí jen na hlavním.

Reagovat
Nieuwendyk

Někdo prostě nechce, vymlouvá se na to, že by to bylo složitý a "zmizelo by fotbalové čaro", což znamená, že je vlastně dobře, že to sudí můžou kurvit, aspoň je asi o čem psát...

Já to nechápu. Ani v tej Anglii, což je výkladní skříň světovýho fotbalu (tedy alespoň určitě chce být), to nefunguje. Ale Kája Tvarohů říkal, že v nižších soutěžích se zkouší všecko možný.

Asi to pak narazí na protitlak těch, co mají rozhodující pravomoce.

Reagovat
Nieuwendyk

V rugby jsou všechna pravidla naprosto jasná, ale někdy prostě není vidět míč. To je prostě fakt

Reagovat
Mass

Určitě ty věci ve fotbale sou v mnohem větší rychlosti. Když v ragby dojde k nějakýmu přestupku, málokdy je to jako ve fotbale, že by to nebylo jasný nebo se tam vyhodnocovala nějaká intenzita nebo dokonce motivace.

Reagovat
Nieuwendyk

Ale jo, je to tam. Hlavně při high-tacklech. Posuzuje se intenzita nebo záměr hráče fakt složit zákeřně.

Reagovat
Mass

Tak high-tackle je taky celkem jednoduchej na posouzení.

Reagovat
Nieuwendyk

No právě není kamaráde a nepříteli ze sousedního břehu Někdo do někoho nalítne, nechá tam rameno nebo hlavu nebo loket. A třeba je to omylem, třeba je to motivací, třeba je to fakt čurák.

Viz teď ta červená pro Australana - resp. nakonec to myslím byla jenom žlutá - (proto je tam úžasná věc - oranžová karta), kterej ve výskoku nakopl protihráče. Nechtěl to udělat, jasné, ale prostě ty nohy tam byly. A trvalo to dlouho, než to rozhodčí rozmyslel.

Ale jinak souhlas, ty běhy ve fotbale jsou rychlejší, s míčem na noze, až na výjimky. Hlavně proto, že tě tam nehoní stokilový borci, co tě můžou srazit.

Jo, aby bylo jasno - já už pár let pískám děti a dorost, proto o tom tak melu a rugby tak hájím

Reagovat
Nieuwendyk

Jasný, špatně jsem to pochopil - hight-tackle nad ramena je jasnej, já myslel tu intenzitu při skládání nebo srážkách obecně.

Reagovat
j_mrazik

Tenhle frajer je důvod, proč radši vyhledávám anglický komentář. Co bych dal za to, abych mohl na TV sledovat anglickou ligu v TV rozlišení s anglickým komentářem…

Reagovat
king23

Reagovat
Maximm9

Peter Drury

Reagovat
lajka30

Reagovat
lajka30

Přesně proto si ani za těch směšných 90Kč na 6 měsíců nepředplatím Canal+.

Reagovat
j_mrazik

Já jsem u T-Mobileu, tam to je. Nechci se na fotbal koukat na toustovači nebo v mizerném rozlišení.

Reagovat
lajka30

Jako s AJ komentářem Premier league?

Reagovat
Rudy

Heh, kdejaky rusky stream je kvalitou obrazu vuci TV uplne jinde.

Reagovat
Selänne

Reagovat
Shevchenko

Článek o rugby na EF Tak že bych si pustil první podcast?

Reagovat
Rudy

Taky jsem nepochopil smysl tohohle jak to nazvat - spam? off-topic?

Reagovat
Kornovec

Nevim odkud vzal, ze MS v ragby je 3. nejsledovanejsi. Co ja vim, tak v top 3 spolecne s letnimi OH a MS ve fotbale, je Tour de France.

Reagovat
king23

Možná mají na mysli aktuální sledovanost a ne celkovou. Finále MS v rugby bude sledovat předpokládám víc lidí než nějakou random etapu v TDF, kteřá žádné finále nemá.

Reagovat
kilobyte

Pořád se najde dost finál, které budou sledovanější. Třeba kriket, LM, Super Bowl.

Reagovat
king23

Klidně by to mohlo být, že jsou třetí za finále LM a Super Bowlem.

Reagovat
kilobyte

Tak máš pak ještě finále MS ve fotbale a ten kriket. Zápas mezi Indií a Pákistánem sledovalo více než 300 miliónů.

Reagovat
Nieuwendyk

Tyhle ty koláče sledovanosti jsou imho píčoviny, právě proto, co píšeš ty. Finále SB sleduje kolik lidí - 400 mio?

Finále MS fotbal - miliarda?

No a dejme tomu 750 mio sleduje finále RWC. Nevím. Přijde mi to jako píčovina tohle porovnávat. Důležitý je, že to někoho zajímá - plný stadiony furt a tak dál.

Reagovat
kilobyte

Možná píčoviny, ale ty čísla jsou asi nejdůležitější pro sponzory a kupující TV práv. Takže z ekonomického hlediska je to nejdůležitější číslo.

Reagovat
Nieuwendyk

Rozhodně, ale mě jako fanouška to může bejt víš kde. Narozdíl od gridironu tu nejsou žádný reklamy vprostřed soutěžního utkání a to ani v nejlepších ligách světa - TOP14, Aviva Premiership, Super Rugby. Jinak souhlas.

Ale ta čísla bych nechal bejt. Osobně čumím třeba na TdF na ČT a vůbec nesleduju věci jako je tenis, kterej je taky asi super sledovanej.

Reagovat
kilobyte

Jako fanouškovi Jiří Štěpána by tě právě takové informace měli zajímat více než samotný zápas. Navíc je to další ukázka, proč ho ostatní nemají rádi. Prostě mele vymyšlené blbosti.

Reagovat
Nieuwendyk

Takhle, opět nekvalitní novinařina. RWC je 1x za čtyři roky a v tu chvíli je to nejsledovanější sportovní událost roku. Proto také moudré hlavy rozhodly, že se budou tyto šampionáty střídat.

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
Kiss Me Polka!

tdf je nejsledovanejsi kazdorocni akce

Reagovat
Shevchenko

A pořád jo? Rugby co se týče sledovanosti jde pořád strmě nahoru. Nechce se mi věřit, že by posraní pumpičkáři měli pořád takovou sledovanost.

Reagovat
Luc-Luc

Dobry no NS, ale jakousledovanost maji narodni souteze ? Fotbal > Ragby all day every day

Reagovat
Rezan

zrovna asi dva-tři podcasty zpět bylo řečeno, že minimálně ve Francii je rugby víc než fotbal

Reagovat
Kiss Me Polka!

tomu snad nemuze nikdo verit..

Reagovat
Nieuwendyk

Minimálně na jihozápadě země to tak je. Taky ne každý město, ve kterém je velký fotbalový klub, má i velký rugbyový klub. Vyjímky jsou, ale je jich málo - Toulose například.

Reagovat
kilobyte

Ale to říkal jen o nějaké oblasti, ne? Nebylo to v celé Francii.

Reagovat
Nieuwendyk

Přesně tak. A jak jsem psal, "tluče" se to jen v několika městech. Paříž, Lyon, Toulose, Montpellier snad. A donedávna Bordeaux, ale Bordeaux je v L2, ale rugby tým je v TOP 14 (nejvyšší liga ve FRA)

Reagovat
Rezan

to nevylučuju. Jen se mi nelíbí argument: Fotbal > Ragby all day every day

Na to jsem reagoval.

Reagovat
krisa

stačí chvilku koukat na rugby a vždycky se naseru, jací jsou téměř všichni fotbalisti strašné mrdky simulantské

Reagovat
PP

+ výklad pravidel, respekt k rozhodčímu, atd.. A ještě si přečteš na rukávech fotbalistů Fair play, Respect apod. piiičoviny..

Reagovat
0:1

Když musíš někomu vnucovat takto okatě respekt, tak se vlastně přiznáváš, že tam žádný není.

Reagovat
ratusek

Reagovat
Nieuwendyk

Naprostej souhlas. Smutné.

Reagovat
Mass

Reagovat
Cotton

Reagovat
Rustin Spencer Cohle

Reagovat
Mass

Nejen rugby, prakticky ve všech ostatních sportech nevidíš tolik nefér jednání jako ve fotbale.

Reagovat
krisa

No to je vlastně fakt

Reagovat
Nieuwendyk

Reagovat
0:1

Snad až na tenis máš pravdu.

Reagovat
kilobyte

Vodní pólo? Tam nechceš vědět, co se děje pod vodou.

Reagovat
Rezan

Dobrej podcast, díky

Reagovat
Selänne

Štěpán je bez nadsázky jeden z nejhorších komentátorů v moderní éře. Během zápasu (ale i sestřihů) je schopen říct tolik nepřesnosti a polopravd, že je až s podivem, že dostává lepší a lepší zápasy ke komentování.

Když si vezmu, že ještě před 15 lety měla ČT Bosáka v top formě, skvělého Svěcenýho, kvalitního Ondru Lípu nebo dojíždějícího Čapouna, tak dneska je to vyloženě tragédie.

Reagovat
Shevchenko

Reagovat
Nieuwendyk

Svěcený je už jenom hnědej pruh na trenkách mercedesa.

Reagovat
kilobyte

Tak on většinou plácá blbosti, které si nikdo neověří a nebo ověřit nejdou.

Reagovat
Nieuwendyk

Tak zrovna k rugby jsem si vše dohledal, i ty největší píčoviny a je to pravda Samozřejmě trošku upravená, ale ten základ tam je

Reagovat
Cotton

Reagovat
ACSeRw!n

Sveceny a Lipa byli super.. ale dostali lepsi nabidky proste no.. v CT nejsou prachy a vo tom to je

Reagovat
Nieuwendyk

Lípa!

Ten sešívanej omrd. Fuj.

Reagovat
Front hell

Sesivanej omrd nebo rudá chátrá je ta samá sracka

Reagovat
Selänne

Svěcený tenkrát psychicky vyhořel a na komentování se vysral. Dneska sice čas od času něco komentuje, ale s tehdejším stylem se to nedá srovnávat. Ale tenkrát byl fakt super. Lípa šel za lepším, jak píšeš, což byla škoda, protože kariéru měl rozběhnutou dobře a dneska by nejspíš byl tahounem sportovní redakce ČT. Co už. Ale co mě překvapilo, tak o víkendu jsem ho slyšel komentovat na Canal+. Ale netuším, jestli je tam delší dobu, nebo zase začal komentovat teprve nedávno. Každopádně jsem rád, že je zpátky.

Reagovat
romeo351

Svěcený udělal dobře, že se na to vysral. Každopádně dnes je škoda, že se více neangažuje - má snad jen tu svoji tikitaku

Reagovat
0:1

Celkem souhlas, ale to přídavné jméno před Svěceným jsem jakože neviděl jo?

Reagovat
Rustin Spencer Cohle

Hra buranů, kterou hrají gentlemani

Reagovat
Nieuwendyk

A vzdělaní. Jest tomu tak. Keep rugby clean!

Reagovat
JFT97

Fotbal (i Americkej) > Rugby

Reagovat
Nieuwendyk

Názory cizí je potřeba respektovat, i když jsou to bláboly. Netřeba stavět tyhle sporty proti sobě. To se děje snad jen u nás.

Reagovat
0:1

Fotbal>Rugby>cokoliv>Americký fotbal.

Reagovat
Nieuwendyk

Je to borec. A toliko nových informací se o všech každý zápas dovídám!

Reagovat
Mass

Já zase 90% těch "informací" vědět nechci, takže vypínám.

Reagovat
Nieuwendyk

Tvoje škoda no. Dej tomu šanci

Reagovat
Mass

Nechci a taky nečtu Blesk, Extra a podobný píčoviny.

Reagovat
Cotton

Dává Štěpán info o manželkách a sestrách hráčů i v rugby?

Reagovat
Nieuwendyk

Samozřejmě. Aj o jiných přibuzných. Ale je to dobré. Kupříkladu řekl, že jeden hráč z Fiji (Fušál), tajil cca 20 let své manželce (berou se brzy, jsou to katoličtí fanatici s příměsí divokého polynéského pohanství), že hraje Super Rugby. Manželka se divila, že mají tolik peněz a pak jej jednou viděla v TV.

Je to divný, ale tam je všecko možný.

Tahle informace je ověřená.

Jirka je borec

Reagovat
kilobyte

Jirka je bulvární novinář a tím pádem by měl dělat v nějakém bulvárním médiu a neotravovat při komentování.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele