Forlán končí s reprezentací, rozhodl se uvolnit místo mladším

12.03.2015, 10:29
Aktuality
Uruguayský národní tým bude letos v létě obhajovat čtyři roky starý triumf na jihoamerickém šampionátu a k dispozici mu nebude Diego Forlán. 35letý útočník a hráč s nejvíce starty za Uruguay se rozhodl ukončit své působení v reprezentaci...

Forlán za Uruguay odehrál 112 zápasů a nastřílel 36 branek, třikrát si zahrál na světovém šampionátu a z toho v roce 2010 si odvezl cenu pro nejlepšího hráče turnaje.

"Bylo to ohromně těžké rozhodnutí, ale cítil jsem, že nadešel správný čas. Vše má svůj začátek a konec a já cítil, že je třeba uvolnit místo mladší generaci. Je čas, aby se národní tým vydal jiným směrem. Hrát za reprezentaci a oblékat stejný dres, jako spousta skvělých hráčů, to byla obrovská čest. Hrát za Uruguay bylo mým snem už od dětství, pamatuji si, jak jsem se díval na televizi a zpíval hymnu. Naplňuje mě to emocemi a svého snu jsem dosáhl, když jsem oblékl dres a zpíval hymnu přímo na trávníku," prohlásil.

"Bude to divná zkušenost, až nebudu hráčem a stanu se fanouškem Uruguaye, ale tým budu i nadále podporovat celým svým srdcem. Vždy jsem se snažil své kvality ukázat na trávníku místo toho, abych mluvil. Uruguayští hráči mě nepotřebují k tomu, abych jim řekl, co znamená oblékat národní dres," dodal.

Forlán během své kariéry hrával za Independiente, Manchester United, Villarreal, Atlético Madrid, Inter Milán, Internacional a aktuálně působí v japonském celku Cerezo Osaka. S ním se začátkem února dohodl na prodloužení smlouvy.

"Na odchod ze světa fotbalu nemyslím, po fyzické stránce na tom nejsem hůře, než v předchozích letech," říká fotbalista, jehož zaměstnavatel loni opustil japonskou nejvyšší soutěž. "Chci Cerezu pomoci k návratu mezi elitu a během přípravy jsem kvůli tomu hodně dřel."

Autor: Tomáš Pavlík / fifa.com

Komentáře (22)

Přidat komentář
k0udy

Reagovat
cetto

Koho tam ted mají??

Reagovat
smazaný uživatel

Cavani, Suarez, Abel Hernandez

Reagovat
cetto

Myslel jsem z tech mladejch. Nejaky ročníky 95-98..

Reagovat
smazaný uživatel

tak Jonathan vypadá na dobré cestě

Reagovat
smazaný uživatel

Villareal, fanoušci a repre děkují ! man with big cojones

Reagovat
smazaný uživatel

Asi mě už nepřestane fascinovat, co vede lidi k tomu, aby stvořili větu jako "man with big cojones". Když už chci použít španělský výraz pro koule (proti tomu nic nemám, je to tématické), tak proč to musím nastrkat do anglické věty v českém textu? Abych byl in? Aby ostatní viděli, že to umím? Nechápu tohle slepé vyznávání hustodémonskykrutopřísnosti...

Reagovat
smazaný uživatel

A aby to nevypadalo, že si jen stěžuju, tak Diego byl asi největší důvod, proč jsem Uruguayi fandil na MS 2010. škoda, že to tenkrát nevyšlo na medaili. Minulý rok to už nebylo ono, holt věk nezastavíš.

Reagovat
frankiefcb

si to, ale vynahradil na Copě, kde patřil mezi strůjce vítězství.

Reagovat
smazaný uživatel

si asi neviděl kultovní film Scarface, kde to Al Pacino říká s kubánsko-mexickym přízvukem

Reagovat
Robochelsea

Top film Ale videl som len s dabingom.

Reagovat
smazaný uživatel

Forlán by si hlavně měl dojít k Messimu domů pro svůj zlatý míč...

Reagovat
smazaný uživatel

Spíš Sneijder ne?

Reagovat
patas92

http://u.goal.com/119000/119039hp2.jpg

Tady ten mu musí stačit.

Reagovat
kardous

Divím se,že nehraje někde v arábii nebo MLS než někde 2. japonskou ligu.

Reagovat
smazaný uživatel

asi chce hrát fotbal a né mrdku

Reagovat
kardous

blbost co jsi napsal.

Reagovat
REPLIKATOR

Už loni bylo pozdě.

Reagovat
smazaný uživatel

Po něm sáhne Liberec

Reagovat
smazaný uživatel

forlán je legenda(borec)

Reagovat
smazaný uživatel

Ešte jeden palec a možno by zvážil, či si to nerozmyslí...škoda

Reagovat
Robochelsea

Legenda, na MS2010 bol úžasný a je jedným z hráčov, kvôli ktorým som začal aktívne sledovať futbal

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele