Fink vyhlíží evropské poháry pro Hamburk

11.12.2012, 15:41
Aktuality
Hamburk už překonal špatný vstup do sezony a v průběhu podzimu se dostal do horní poloviny bundesligové tabulky. Po poslední výhře nad Hoffenheimem je HSV sedmý s minimální ztrátou na pohárové příčky, trenér Thorsten Fink proto věří, že Hamburk v Evropě chybět nebude.

"Zacílili jsme na Evropu. Když budou ostatní týmy ztrácet, tak máme dobrou šanci," říká Fink, jehož tým má nyní čtyřiadvacet bodů. Evropská liga je nyní vzdálena jediný bod, Liga mistrů tři body.

Hamburk se musí k útoku na poháry vyvarovat špatného jara, které mu loni nevyšlo podobně jako podzimní ligová část. Tradiční klub skončil až patnáctý, o příčku horší umístění by znamenalo baráž s druholigovým týmem.

"Nevidím důvod, proč by poháry neměly být naším cílem. Na začátku sezony jsme chtěli hrát pohodlný střed tabulky, z toho můžeme stále vycházet," dodává Fink. Nutno dodat, že Bundesliga je po šestnácti kolech hodně vyrovnaná. Hamburk ztrácí na poháry jediný bod, týmy za ním ale jsou rovněž v těsném závěsu.

Autor: Radim Šantrůček

Komentáře (38)

Přidat komentář
Hafna

má tady někdo nějaké bližší info o tom 20ti letém Korejcovi v útoku? hraje dobře?

Reagovat
smazaný uživatel

ano, hraje dobře

Reagovat
db18

OT: k "represnímu papíru"

Dagegen:

Hamburg

St. Pauli

Bochum

Hertha

Dafür:

Bayern München

Gladbach

Schalke

Dresden

Köln

Freiburg

No, Dynamo a 1.FC překvapili - teď jsem zvědav na reakci fanoušků

Reagovat
Ronaldo.com

zajímavé zrovna dynamo, které je hodně lidem známe jen díky fanouškům

Reagovat
HSV1887

Jsem rád, že to HSV nepodepsal!

A že to podepsalo Dynamo..tak to je pro mě velké zklamání :(

Reagovat
smazaný uživatel

O jaký papír jde? Ohledně pyrotechniky atd.?

Reagovat
db18

o "Sicheres stadionerlebnis" (ten proti kterému se teď v Německu protestuje)

Reagovat
smazaný uživatel

můžeš k tomu poslat pls víc, mam brzy prezentaci na Gewalt in den deutschen Stadien

Reagovat
db18

takže prezentaci o ničem

Rád bych ti k tomu řekl něco více, ale on každý uvádí něco jiného

...ale vzhledem k tomu, že máš téma v němčině, tak asi německy umíš - tudíž ti doporučuji to co se objevilo na stránkách Union Berlin

http://www.fc-union-berlin.de/data/misc/downloads/Kommission%20Sicherheit_Mitgliederversammlung_27%2009%202012.pdf

"papír" od DFB k nahlédnutí

a stanovisko Unionu:

http://www.fc-union-berlin.de/data/misc/downloads/Positionierung%20des%201.%20FC%20Union%20Berlin%20e.V._.pdf

je to docela dost rozsáhlé a nemám moc náladu na to se v tom hrabat (hlavně, protože na mne čeká 127 otázek z ekonomie ), tak bych pak mohl dát zkreslené informace...

Reagovat
smazaný uživatel

vielen dank....fakt díky moc....db18

Reagovat
db18

kdyžtak to tu můžeš potom případně shrnout

Reagovat
db18

...třeba až budeš mít odprezentováno

Reagovat
Arne

http://www.11freunde.de/artikel/warum-vereine-und-fans-das-dfl-papier-ablehnen

Slušný shrnutí, sám jsem zvědav, jak to zejtra bude... Ale hlavně nejsem přesvědčen o tom, zda to může bejt k něčemu přínosný a zda to je fakt nebezpečný, a taky by mě zajímalo, jak a kdo přesně za jednotlivé kluby rozhoduje.

Reagovat
smazaný uživatel

díky moc..v pulce ledna, mam prezentaci na to, zda opatření proti násilí ovlivňuje kulturu na Bundesstadien......pro-,kontraargumente..... Arne, db18 díky....ani nevíte jak to využiju až to budu dělat

Reagovat
Arne

No hele zase ne tak hrr, ono jestli to zítra schválejí, tak potrvá měsíce minimálně, aby se zjistilo, nakolik to tu atmosféru a celkově fanouškovskou kulturu ovlivňuje... Ono to není tak, že ten koncept automaticky znamená zrušení míst na stání (jak si můžeš přečíst od spousty demagogů ze strany německých fanoušků, nebo z článku na hooligans.cz). Ale rozepisovat se k tomu nechci, protože sám nevím, to bych musel celý to P'DFko projet odshora dolů a i tak by se v tom člověk jen těžko orientoval.

Reagovat
jv

Snad, taky by to byla pěkná blbost (zrušení míst na stání).

Reagovat
db18

Kvůli tomu to zamítlo St. Pauli, že to podle nich není potřeba a jen název "sicheres stadionerlebnis" je zavádějící...

Reagovat
smazaný uživatel

Njn, vedení SGD teď bude lézt do prdele svazu, aby se zavděčili.

Reagovat
Arne

Oni jsou první, kdo by měl souhlasit, protože vedení SGD zkrátka něco podniknout musí.

Reagovat
db18

Akorát je to pro ně nešikovně načasovaný - klub ztratil svou "postupovou" tvář, nedaří se - a teď ještě ten papír

Reagovat
db18

A jinak to zřejmě jde i bez toho papíru - Na Bayernu jsou důkladné prohlídky pod stanem (no, ikdyžpořád lepší než v Jihlavě, kde takhle kontrolovali Olomoučáky na volném place), navíc je každý sektor sledován kamerami...

...a tomu, že budou řádit venku se tímto stejně nezabrání - a stalo se to před stadionem, proč by pak měl být fanoušek souzen jinak než přistěhovalec z Turecka nebo notorický násilník...

Reagovat
smazaný uživatel

Ty převlékací stánky nejsou až takovou novinkou. Odhadem tak před 3 lety je používali na Schalke. A když se hrál zápas Evropské ligy mezi Schalke a PSG, tak je franouzští fanoušci poslali do hajzlu, že se svlékat do naha nebudou. A dali jim na vybranou, buď půjdou do města a švestky budou mít co dělat s pár stovkama nasrnanejch fanoušků, nebo je normálně prohledají a nechají je jít na fotba. Hádejte jak to dopadlo ?

Reagovat
db18

Tak se to schálilo, ikdyž 6 klubů chtělo hlasování odročit s tím, že nesouhlasí s některými body (se kterými nesouhlasila i většina klubů, ale ty se bojí politiků, kteří udělali bububu v tom smyslu, že na zápasy bude nasazovat větší počet policistů a platit je budou kluby)

Reagovat
smazaný uživatel

Na to,ze,pred sezonou byli pasovani na kandidata na sestup tak maji ted zas velke oci:-)

Reagovat
HSV1887

Dneska jsem četl rozhovor s Finkem na MoPo a tam říká něco jiného. Že cílem stále zůstává klidný střed tabulky a že o Evropě nechce mluvit.

Reagovat
stas87

"Zacílili jsme na Evropu. Když budou ostatní týmy ztrácet, tak máme dobrou šanci,"

to je najpodstatnejsia veta z clanku,hsv nie vo vsetkych zapasoch presvedcilo a ma realne viacej bodov podla hry ktoru predvadzaju podobna situacia ako loni na jesen s werderom ktory nebol herne lepsi ako superi ale dokazal vyhravat...superi o EL maju lepsi zaklad si myslim nez hamburk a to rozhodne

Reagovat
smazaný uživatel

Takže co všechno se změní? Respektive v čem se omezí svoboda fanoušků? Hádám, že pyrotechnika bude definitivní tabu a předpokládám, že se zpřísní cenzura choreografií...co dál?

Reagovat
smazaný uživatel

I slepej by se trefil na správnej komentář...pardón . Měla to být reakce na db18.

Reagovat
db18

zpřísní se kontroly, zvýší se počet kamer na stadionech, budou přísnější tresty (pro kluby i fanoušky, ale klub nebude muset platit náklady státu), dále se zvýší počet rizikových zápasů - u kterých zřejmě dojde k tomu, že se sníží kapacita sektorů pro hosty... (jinak pro fanouška Bayernu už se nic nového neobjeví, protože Bayern už si podle toho nějakou dobu jede )

Reagovat
smazaný uživatel

Hm...nic moc. Ale já si říkám, jestli je toho vůbec zapotřebí. Nepřijde mi, že by v Německu byl čurbes jak na divokém západě. Ne že by se občas nestala nějaká ta nepřístojnost, nebo že by se nenašel vyloženě problematický tábor...ale aby se museli lidi svlékat skoro do naha před každým rizikovým zápasem...

Reagovat
db18

spíš to odradí normály

Reagovat
stas87

proste je to hlupost z toho pohladu uplatnovania principu kolektivnej zmluvy,odpovednost by v prvom rade malo mat dynamo,niektore docasne opatrenia skusit u nich(treba miesta na statie)nesuhlasim s obmedzenim zmensenia kapacity stadionu pre hostov ale viac v tuto chvilu nema zmysel komentovat,len ma mrzi ze sa to robi na iniciativu politikov

Reagovat
db18

...ikdyž Jahn teď vydal své stanovisko, ve kterém říká, že oproti původnímu konceptu bylo v tom, o kterém se dnes hlasovalo hodně pozitivních změn - a to hlavně díky bojkotům/demonstracím fanoušků - takže v tom teď mam bordel a fakt nevim, co se odhlasovalo

Reagovat
jv

To nejsi sám.

Reagovat
db18

Snad se to vyjasní na ročním setkání Bayernu - letos očekávám extra rudého Uliho

Reagovat
smazaný uživatel

Jiráček do pohárů

Reagovat
smazaný uživatel

tech bodu je na to co predvadi az silene moc, ale to je dobre, ten tym se teprve stavi, ma vsechno pred sebou, myslim, ze tak za rok uz bude videt znatelnej posun.

Reagovat
HSV1887

Hraje se výsledek, ne na předvedenou hru..

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele