"FINÁLE ANGLICKÉ LIGY"

17.04.2003, 01:39
Aktuality
"Finále anglické ligy" se dnes hrálo na stadionu Highbury. Londýnští "kanonýři" ztráceli před zápasem na vedoucí "Rudé ďábly" tři body, měli však utkání k dobru. Případná výhra domácích by s největší pravděpodobností přisoudila titul Arsenalu, výhra hostů naopak Manchesteru. Při remíze by zůstalo vše otevřené...

V prvním poločase byli o poznání aktivnější hosté z Manchesteru, i když statistiky o tom nesvědčili. Ďáblové za celý první poločas nekopali jedinný roh, a statistika držení míče byla 58% - 42% z pohledu Arsenalu. První úspěch ze své aktivity vytěžili hráči Manchesteru ve 24. minutě, kdy Nistelrooy zpracoval skvělou Giggsovu přihrávku, obešel obránce Campbella a Keowna a poté přehodil náhradního gólmana Taylora, který chytal místo zraněného Seamana. Ve 35. minutě se navíc zranil kapitán domácích Patrick Vieira, kterého vystřídal Edu.

Kouč Wenger o přestávce zřejmě promluvil svým svěřencům do duše a na hřišti to bylo znát. Navíc se ve 48. minutě zranil O'Shea, nahradil jej Gary Neville. Hned od začátku druhého poločasu si Arsenal vytvořil tlak, který vyvrcholil v 51. minutě, když se k míči dostal Ashley Cole, obešel dva hráče hostí a ve vápně vystřelil zpoza obránce Ferdinanda. Míč by s největší pravděpodobností skončil v náručí skvěle chytajícího gólmana Bartheze, míč ale omylem tečoval Henry a Barthez tak poprvé kapituloval.
Netrvalo dlouho a přišel nejspornější okamžik celého zápasu. V 62. minutě brazilec Gilberto Silva vyslal centr na Thieryho Henryho, který však stál v ofsajdu, což potvrdily i opakované zpomalené zaběry - rozhodčí si toho ale nevšimli, a tak Henry bez problémů zvíšil na 2:1 pro Arsenal.

Z vedení se ovšem domácí neradovali ani minutu. Hned po rozehraní se hráči United skvělou kombinací dostali až před Taylorovu branku, z pravé stranky nacentroval Solskaer a Giggs hlavou vyrovnal na 2:2.

Situace se poté obrátila a mírnou převahu si vytvořil Manchester. Další horká chvilka přišla zhruba 15 minut před koncem, kdy vyloučen obránce Arsenalu Sol Campbell za hrubý faul loktem při souboji se Solskjaerem. Manchester početní převahu nevyužil a Arsenal už si v deseti příliš netroufl. Až ve druhé minutě nastavení pálil z hranice vápna Henry, brilantním zákrokem se ale vyznamenal Fabien Barthez. Konečný stav 2:2 tedy zaručuje ještě velký souboj o titul v letošním ročníku anglické Premier League. Pokud by oba soupeři své zbývající zápasy vyhráli, pak bude rozhodovat skóre. A to v tuto chvíli hovoří ve prospěch Arsenalu.

Autor: Jan Werner

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Manchester United vyhraje Premier League!

Reagovat
PJ

To je tutová věc :-)

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele