FIFA false play

02.11.2010, 11:49
Názory a komentáře
Zaujalo nás
"FIFA fair play", heslo, jež lze spatřit na takřka každičkém stadionu, kde jest holdováno míči kopanému. Nakolik jde však o prázdné gesto, toť otázka. V době, kdy lidstvo posedl mamon a honba za úspěchem, v čase, kdy zloděj a vrah je televizní hvězdou, v onom mírně zvráceném prvním desetiletí nového milénia, by bylo až příliš naivní si myslet, že fotbal zůstane stranou. Že snad je čistý jako lilie a průzračností se mu ani křišťál nevyrovná. Přemýšlejme společně!

Vybaví se vám z poslední doby nějaký skutek, který by bylo možno zařadit do kategorie "Fair play"? A teď si otázku otočte o 180 stupňů! A hle... prsty nestačí počítat. Góly a přihrávky rukou, hráči létající vzduchem po nevybíravých zákrocích soupeře, otočená kolena a kotníky, otevřené zlomeniny a naposled téměř polomrtvý Portugalec, který vzápětí jako laňka vyhupne vzhůru, vysměje se bezmála osmi desítkám tisíc návštěvníkům "divadla snů" a s infantilně vypláznutým jazykem nakonec zesměšní před celým světem zejména sám sebe.

Kudy z tohoto bludného kruhu ven? Otázka, kterou plebs prostě nevyřeší. Můžeme o ni rokovat, hádat se u piva a možná se i chytit pod krkem, ale pravdou je, že jen blahoslavení mají ve svých rukou páky. K jejich rozpohybování je však potřeba jisté námahy, a tak se dále jeví jako jednodušší schovat se za bezduchou frázi, která na nás potutelně kouká z reklamních panelů podél hřišť a upadá tak na stejně dekadentní úroveň, jakými jsou ony samy.

Existuje však ještě jedna možnost. Trnitá až běda. Plná bažin a močálů. Ale s o mnoho sladším a kouzelnějším cílem. Ta cesta se jmenuje prozření a je utopičtější než pokus o komunismus, kde všechno náleží všem. Týká se těch nejdůležitějších. Hráčů a diváků. Vraťme se ještě k Nanimu, i když už bylo a ještě bude na toto téma napsáno hodně slov a mnohé stromy díky nedostatku papíru budou nuceny ukončit svůj život. Co by se asi tak stalo, kdyby oněch 75 223 diváků na Old Trafford povstalo a začalo pískat? Kdyby Sir Alex, hoden svého šlechtického titulu, sundal rukavičku a nedbale prolískal svého nezbedného svěřence? Kdyby fotbaloví gentlemani Ryan Giggs a Paul Scholes přinutili zbytek slovutných "Rudých ďáblů" nechat Tottenham znovu snížit na rozdíl jednoho gólu? Ano, jsem naivní, ale proč ne?! Vždyť jsme v Anglii. V zemi, která se holedbá zrodem hry zvané kopaná. V zemi, která si stále zakládá na tradicích. A hlavně v zemi, která o sobě tvrdí, že disponuje nejlepší fotbalovou ligou na světě. Tak proč to nedokázala tímto? Proč neudělala, ona megasuperbomba Premier League, obrovské gesto, o kterém by se mluvilo několik let? I tady nejspíš platí známá teorie elit, která ty nejlepší nakonec donutí zakrnět a tím i přenechat své místo jiným.

Nemá však smysl křivdit Anglii. Podobných situací, i když méně okatých, je více než mnoho po celém světě. Nedostatek respektu k protihráči, to je hlavní důvod a virus, který hubí fair play. V dobách, kdy se hráči fotbalem bavili, bylo možno vidět, že jsou všichni na stejné lodi. Všichni přeci fotbal milují stejně, tak proč nečistým způsobem zařídit, aby přišli zkrátka? Nasadíš mi jesličky, vymeteš našemu gólmanovi šibenici, protočíte nás krátkými přihrávkami a řeknete si o deset korun za kolotoč? Ok! Fajn! Jsi lepší a já to beru. Smekám svůj klobouk. Ale nečiň něčeho, co bys sám nerad zažil na vlastní kůži.

Přejdeme-li nazpět o několik řádků výše, dostaneme se znovu k původní otázce. Už jste si vzpomněli na nějaký čin hodný zanesení do knihy fair play? Jeden mám pořád v živé paměti a kdykoli se na něj podívám znovu, mrazí mě. Zároveň si však říkám, že snad ještě není tak zle. Nicméně, je s podivem, že hráč, který tohle dokázal, má za sebou velmi rozporuplnou kariéru a za vzor by určitě dáván být neměl. Ale když ono je to už dlouhých deset let, že Paolo?!

Autor: články čtenářů / Robin Kasprzyk

Komentáře (415)

Přidat komentář
smazaný uživatel

velmi subjektivní článek

Reagovat
smazaný uživatel

Fanoušek Manchesteru United, hádám.

Reagovat
smazaný uživatel

jj jsem, ale i kdyby to bylo napsano u Realu, Barcy nebo CFC tak tu napíšu to stejné. Články by měly být nestrané, objektivní a přinést nějakou užitečnou informaci. Tohle je jen hon na čarodejnice a autor si tím asi něco léčí

Reagovat
niflheim

Že by tiket?

Reagovat
kiwwi

Reagovat
niflheim

Pěkný člínek, ael nevím proč je ve většina psáno pouze o United a jednom zápase. Kolik už v téhle sezóně bylo nafilmovaných pádů, které zařídili pencli, která rozhodla o výsledku. Před nějakým tím pátkem obdržel Reading v Championship gól, který vůbec nepadl. KDyž se v Příbrami přiznal hráč k tečování balónu na roh a z něho padl gól, byl seřván spoluhráči za to, že hrál fér. A co takhle jistý g´pl proti Arsenalu v minulém ročníku LM?

Reagovat
Benesse

tiež som čakal trošku obšírnejší článok

Reagovat
niflheim

Porto - Arsenal - http://www.youtube.com/watch?v=hGpV5aK-WHs - určitě si pamatujete

Reagovat
smazaný uživatel

Keby len spoluhraci, dokonca aj italsky "expert" Marko vtedy Husbauera zvozil aj v mediach..

Reagovat
smazaný uživatel

link na přibram

Reagovat
salami

"fotbalový gentleman Ryan Giggs", myslíš ten Ryan Giggs, kterej zlomil statečně bojující Lille až golem z trestnáku, když si ještě golman rovnal zed a nechytal?

Reagovat
homeles8

Reagovat
Cipinho

Paul Scholes taky není žádnej svatoušek

Reagovat
kiwwi

no to je teda hovado

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
homeles8

kdyby měl opravdu dobrou duši, tak by počkal...

Reagovat
salami

princip je stejnej jako u Naniho golu, takže je dost těžký si představit, že se zrovna proti Naniho golu postaví, jak píše autor článku, nikdo tu nemluví o hovadu, tak se neposer, když někdo řekne něco špatnýho o tvym hrdinovi

Reagovat
kiwwi

lenze ja na Naniho gole nic zle nevidim

Reagovat
salami

taky ten první komentář nebyl na tebe, reaguju na autora článku, kterej kritizuje Naniho gol a jako příklad ctnosti uvede Giggse, kterej udělal to samý v bledě modrym, nevim co s tim máš za problém, nikde netvrdim, že to či ono je špatně, jenom si myslim že když někdo odsuzuje nějakou nefer hru, tak by to měl dělat důsledně.

Reagovat
kiwwi

tak sorry mne sa zdalo ze mas Giggsa za prasaka kvoli tomu golu alebo co

Reagovat
smazaný uživatel

To je smutné.

Reagovat
salami

pro doplnění mého názoru na věc, Naniho gol byl chytrym využitím zmatku, kdy nikdo pořádně nevědel jestli se hraje nebo ne, gol Giggse a jemu podobný za chytrost nepovažuju, je to podle mě selhání rozhodčího a mělo by se přísně trestat, protože kdyby to takhle kopali všichni tak golmani ani nebudou stavět zdi.

Reagovat
smazaný uživatel

Ale oni tak kopou všichni, právě proto bránící hráč stojí u míče dokud rozhodčí neukáže, že bude rozehrávat na píšťalku.

Reagovat
$dolar$

Reagovat
smazaný uživatel

ironie...

Reagovat
salami

to potom jo, ale nebylo to jasný, spousta lidí ho jak vzor rytířství vidí

Reagovat
homeles8

Di Canio? Jinak souhlasím, dnešní fotbal je nefér.

Reagovat
kiwwi

prosim ta a kedy bol futbal fer

Reagovat
homeles8

nevim,já jsem to ještě neviděl, akorát toho Di Cania na videu, to je tak všechno. Jinak hráči myslí víc na výsledek vlastního týmu, než na pravidla a někdy i zdraví spoluhráčů.

Reagovat
Benesse

Di Canio za to gesto

Reagovat
Minister

Reagovat
clinger

pěknej článek.bohužel fotbal stejně jako všechno ostatní je čím dál větší žumpa

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
homeles8

akorát tam nemusel bejt tolikrát zmiňovanej ten Nani

Reagovat
r.mrazik

to je clanek na flame jak blazen...normalne Blesk je proti tomu nic...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Minister

Reagovat
domingo

Blesk je bulvární žumpa, ale aspoň se netváří jako pilulka na spasení světa

Reagovat
r.mrazik

Reagovat
kiwwi

presne tak

Reagovat
domingo

Zajímalo by mě, kdo tohle napsal a schválil... patetický, mesiášský, mučednický a hlavně naprosto nesmyslný blábol, který nepřináší ani otázky k řešení, tudíž je od nějakých odpovědí vzdálen asi tak daleko jako já od papežského stolce. Popularizační blábol, jehož jediným proneseným argumentem je absurdní a utopická vize jakéhosi pseudorytířství. Jazyk je rádoby honosný a klenutý, ale neskutečně užvaněný a ty obraty jsou nejenže téměř nečitelné, ale navíc mimo mísu. Groteskní tuna připitomělých klišé navalených na hromadu jako jakási obžaloba moderní společnosti, což je nesnesitelně vágní kvaziargument v rukou těch, kteří chtějí mít pocit morální superiority.

Reagovat
smazaný uživatel

To je fakt, patos z toho nekape, ale rovnou mu to stříká z uší

Reagovat
Ligter

Tomu říkám konkrétní a přesně směřující kritika.

Jinak mám pocit, že se pamatuje, a asi jako vždy, jen to špatné.

Reagovat
smazaný uživatel

Ten clanok asi pisal fanusik Spurs co znizuje jeho hodnotu, ale inak je dobry. Jeho zmyslom podla mna nebolo priniest ziadne odpovede na otazky, len uviest do povedomia ludi istu vec. Ved ktory clanok tu dava nejake odpovede? Je ich velmi malo. Autor len chcel nasadit ludom chrobaka do hlavy... co keby to bolo takto?

Nevidim na tom nic zle, niekto si mozno z toho nieco zobere a niekto vobec nic... dot.

Reagovat
domingo

Myslíš uvést do podvědomí lidstva tu věc, u které vyšly v posledních 2 dnech 2 články s celkem 1500 komentáři?

Reagovat
smazaný uživatel

Tak zmyslom tohto clanku podla mna nemalo byt dalsie rozvrtavanie situacie Nani ale dat taky sirsi pohlad na bezvyznamnost hesla fair play vo futbale. Je tam par dobrych myslienok ale ako som povedal, tym ze to pisal pravdepodobne spursfan ta hodnota dost klesa. Rozobera sa zbytocne zase iba nablbly Nani

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Biozdenda

je to tak, me dostalo: "..v čase, kdy zloděj a vrah je televizní hvězdou.." je to jakoby to psal nejaky hodne naivni dedek, nebo clen silne konzervativni sekty.. Klise na klise a pritom jedina vec, na ktere konkretne stavi v celem clanku, je Naniho hvezdny moment.. Navic se tam zaplita v hromade odsuzovani a treba zminka o komunismu je uplne mimo jakoukoli misu.. Resultat: bulvarni blabol

Reagovat
smazaný uživatel

Hele, z takového hlediska je i to heslo fair play utopické, zbytečné, povrchní a pokrytecké...

Reagovat
domingo

Co má ideál fair play společný s tímhle pompézně nafouklým bulením?

Reagovat
smazaný uživatel

že jeho jediným argumentem je utopické pseudorytířství?

Reagovat
domingo

Ale ideál fair play je IDEÁL. Tenhle článek nabízí jako řešení prosadit ho jako normu. To je rozdíl, který z něj právě dělá to utopické pseudorytířství.

Reagovat
smazaný uživatel

Pokud FIFA nezačne řešit takové podvody, jako jsou simulace apod., tak je pro mě to heslo pokrytectvím...

Reagovat
domingo

To jo.

Reagovat
smazaný uživatel

"nebe nad hlavou a morální norma ve mě" nebo tak nějak to bylo...promiň..já jsem idealista..

Reagovat
soukup

Reagovat
vodka

Reagovat
fantomas

Reagovat
Usty

vágní kvaziargument.. hustý

Reagovat
smazaný uživatel

peknej hnus tady zminovat v obecnem clanku o fair play jen jmeno manU

Reagovat
smazaný uživatel

promiň...nebyl záměr

Reagovat
smazaný uživatel

Nemůžu se zbavit dojmu, že by autor snad chtěl, aby hráči po uklouznutí stopera útočník raději zakopl balon na tribunu, než aby se řítil na branku.. Fotbal je nejen hra fyzické síly, ale také psychické a nejlepší hráči mají v malíčku být také vyčůraní.. (naznačují pohyb doleva a pohnou se doprava, snad to podle autora není un-fair hra taky) Nani využil chyby rozhodčího a Gomese.. Za to, že bych je takhle přechcal bych se usmíval tak ještě půlrok po tom gólu.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
kiwwi

ziadna chyba rozhodcu kurnik sopa

Reagovat
smazaný uživatel

Pískl ruku, nebo ne..?

Reagovat
kiwwi

nepiskal lebo NECHAL VYHODU!!! Nejdem sa uz o tomto bavit aj tu, ak chces precitaj si diskusiu k tomu golu

Reagovat
smazaný uživatel

Výhodu ve vlastním pokutovým území? Tak to jsem ještě nezažil...

Reagovat
kiwwi

takze to co si ty nezazil je chyba rozhodcu hej?

Reagovat
smazaný uživatel

Samozřejmě.

Reagovat
smazaný uživatel

Marty, tak to si asi nikdy nehrál fotbal. Já jako brankář tohle zažil několikrát, že rozhodčí namísto trestného kopu nechal brankáři míč v ruce, ať si s tím dělá, co chce.

Reagovat
Jajinek

ta výhoda je pro něj krásná berlička, protože sám ví, že to posral. Tu výhodu nijak nesignalizoval ( i když nemusí ) a ukecat to na pravidlo, že kdyby odpískal ruku, vznikla by Manchesteru nějaká výhoda je taky dost zajímavé.

Reagovat
kiwwi

preco? ved bola 85. minuta a Spurs chceli vyrovnat, tak to zbytocne nezdrziaval ale dovolil brankarovi okamzite rozohrat...jak sa na to pozeram, tak sa na to pozeram, na tej vyhode nevidim nic divne (teda okrem toho ze mohol tu vyhodu ukazat)

Reagovat
Jajinek

výhodu může poskytnout jen, když by provinivšímu se družstvu odpískáním vznikla nějaká výhoda. Tady to není vůbec jasný případ, daleko lepší mohlo být třeba pro Spurs udělt dlouhý výkop od brány a přesunout tam hráče než rychle rozehrát. Tohle ale nemůže posuzovat rozhodčí, výhoda se ponechává jen, když by z toho prokazatelně ten provinivší tým má výhodu. Tady to moc prokazatelné nebylo. A když už tedy tkovouhle výhodu chce sudí ponechat, tak by ji měl aspoň signalizovat.

Reagovat
smazaný uživatel

jemu to nevysvetlis... ale inak

Reagovat
smazaný uživatel

Navíc, když rozhodčí zjistí, že z té "výhody" může mít výhodu nakonec soupeř, tak má možnost ihned ten předešlý faul odpískat..

Reagovat
kiwwi

nastuduj si prosimta pravidla ked sa tu uz nimi ohanas

Reagovat
smazaný uživatel

Koukal jsi teď o víkendu na Spartičku? Tam zrovna jedna taková situace byla Byla nechána výhoda, ale balon vzali Sparťani a výhoda se ihned přerušila v odpískání faulu.

Reagovat
Jajinek

tak co se prosím píše o výhodě v pravidlech?

Reagovat
kiwwi

Rather than stopping play, the referee may allow play to continue if doing so will benefit the team against which an offence has been committed. This is known as "playing an advantage". The referee may "call back" play and penalise the original offence if the anticipated advantage does not ensue within a short period, typically taken to be four to five seconds.

od toho kym Gomes vzal lptu do ruk az kym k nemu nepribehol Nani preslo cca 10 sekund, cize podstata vyhody bola naplnena...to ze to Gomes posral ide uplne mimo rozhodcu

Reagovat
kiwwi

a aby bolo jasne, ja som viac krat pisal ze rozhodca to mohol riesit aj inac (koniec koncov sa ukazalo ze by to bol pre seba vyriesil lepsie ak by tu ruku odpiskal), ale NEPORUSIL ziadne PRAVIDLA a bodka. O tom pisem cely cas.

Reagovat
Jajinek

mě jde o to, že takhle si tu výhodu mohl v klidu vymyslet až po té akci a je z obliga...

Reagovat
kiwwi

odpovedal som ti nizsie

Reagovat
Jajinek

no vidíš, a copak tohle byl jasný příklad toho, že kdyby se rozehrávalo z vápna, tak by United získali nějakou výhodu? Pro mě tedy ne...

Reagovat
kiwwi

nechapem

Reagovat
Jajinek

co nadělám no.

Reagovat
kiwwi

no mohol si skusit vysvetlit ako si to myslel

Reagovat
Jajinek

vždyť to tu píšu pořád dokola. Ta situace nebyla jasná, tedy výhodu poskytnou mohl a nemusel...když ji tedy poskytnul, měl ji aspoň nějak signalizovat, zvláš´t po tom, co viděl, že všichni hráči jsou z toho zmatení. To neudělal, takže si myslím, že si ji vymyslel až dodatečně. že tu ruku neviděl a tak nechal pokračovat ve hře, když mu pak asisntent řekl, že šlo u hru rukou, musel by gól odvolat a přiznat vlastní zaváhání, tak si vymyslel to s tou výhodou, což bylo tedy objektivně dost chytré...

Reagovat
smazaný uživatel

teraz troška plácaš...som rozhodca...ano, súhlasím, rozhodca má právo svoj verdikt o výhode stiahnúť, lenže nie v momente keď už je pomaly 15 sekúnd od zákroku..brankár si nikým neatakovaný položí loptu a pozerá čo má urobiť..podľa tvojej filozofie keby bol faul na polke, hráč by išiel sám na bránu a nedal by gól tak by mohol rozhodca vrátiť hru zase naspäť...veď výhoda nebola využitá...tak to nie je...veľakrát sa stane keď pískam že nechám výhodu obrancovi, ten urobí dva kroky a blbe nahrá, ale hra pokračuje ďalej a niekto nič nepovie..tu je to len a len chyba Gomesa..suhlasim tu s kiwwim, že to že rozhodca nechal výhodu aj vo vlastnom pokutovom území je úplne normálne...Gomes mal loptu v moci, nikto ho neatakoval...bola to len a len jeho vina, ze si hodil loptu 10 metrov pred seba a Nani to využil...nechápem prečo sa všetka vina hádže na rozhodcu, keď najjasnejšie chybujúcim hráčom celej situácie bol Gomes

Reagovat
Jajinek

Gomés chybu určitě udělal, nikdo ho tu neobhajuje, jde jen o to, že když už takovouhle "problamtickou" výhodu poskytne v případě, kdy není zcela jasná, měl by to aspoń signalizovat. pak to vypadá podezřele jako tento případ.

Reagovat
smazaný uživatel

On si myslel, že výhodu nemá.. Vždyť to bylo vidět na první pohled. To pak opravdu podstata výhody není naplněná a má právo písknout.

Reagovat
smazaný uživatel

právo pisknúť má hocikedy....môže pisknúť aj päťkrát opakovať pokutový kop pri vybehnutí brankára...má na to právo...a koľkokrát to urobí....? ale aj tak tam stále vidím Gomesovu chybu...prvý moment u každého kvalitného brankára, keď púšťa loptu z rúk je že sa poobzerá za seba či tam nie je žiadny hráč

Reagovat
salami

jenomže Gomes vycházel z jednoduchý rovnice, Nani hraje ve vápně rukou, takže se samozřejmě bude kopat od naší branky

Reagovat
smazaný uživatel

to z akej rovnice vychádzal Gomes nie je dôležité...od momentu keď sa Nani dostal k lopte a vystrelil prešlo možno 5-7 sekúnd...Gomes mohol kľudne pribehnúť a postaviť sa k lopte a tým mu zmariť čo i len snahu o strelu...on tam len stál...aj ak Clattenburg urobil chybu...pískané nebolo to myslím vieme všetci..aj Gomes...takže nechápem potom jeho rovnici z čoho si myslel, že sa kope od jeho brány, keď nebolo pískané?

Reagovat
kiwwi

Reagovat
Jajinek

asi tak...celá ta situace je prsotě taková, že sudí přehlédl tu ruku a aby to nevypadalo, že udělal chybu, tak si vymyslel tu věc s výhodou. Ale když by ji fakt chtěl poskytnou a viděl zmateného Goméze jak s ní vůbec nepočítá, stačilo ji jakkoli naznačit a nebyl by problém.

Reagovat
kiwwi

neni pravda, vid nizsie

Reagovat
smazaný uživatel

ale však aj Nani sa obzrel na rozhodcu, že či má hrať alebo nie, rozhodca rozpažil ruky a kývol ramenami...Gomes tam stál ako prikovaný....a až keď lopta bola pomaly v sieti tak sa ju snažil chytiť..povedal by som, že Nani si tiež nebol istý či môže hrať

Reagovat
Jajinek

nebyl...a to je právě chyba..(že je Gomés magoer a že to posral je jasné) Ale když v nepřehledné situaci všichni čučí na sudího a nevědí co mají dělat, je prostě něco špatně. Když nechal tu výhodu a viděl co se z toho děje, měl na nic v situaci, kdy ji mnozí nečekali, prostě nějak upozornít.....takhle i když pak Nanimu řekl ať hraje, tak to mohlo být proto, že tu ruku neviděl a tak nic nebránilo ve hře.

Reagovat
smazaný uživatel

teraz som niekde čítal že Clattenburg si priznal, že urobil chybu....je pravda že ja keď pískam a zakričím "hraj" tak to počujú všetci ale tam je 500 ľudí nie 75000 takže v podstate asi je pravda v tom že chybu urobil Clattenburg a mohol tu hru prerušiť...na druhej strane, tým že ju neprerušil, žiadne pravidlo neporušil, teraz sa tu môžeme baviť akurát tak o morálnej povahe tejto situácie

Reagovat
Jajinek

no tím, že z toho vybruslil díky té výhodě nic neporušil, ale já prostě myslím, že žádnou výhodu nedával.

Reagovat
smazaný uživatel

ten zápas som nevidel, videl som len nejaké videá, takže neviem, ale pravedpodobne rukami výhodu nesignalizoval, tam asi teda chybu urobil...aj keď nie je povinnosť rozhodcu signalizovať výhodu rukami...stačí prípadne zakričať nech hrajú...ale aj keby....tak proste brankár nemôže urobiť to, že si loptu pustí na zem keď je hráč za ním...mohol v kľude počkať...atď atď...ale to už je keby a zase len na dlhú debatu

Reagovat
Jajinek

o Gomésovi se nidko nebaví a nevím kolikrát ti mám napsat, že vím, že udělal chybu. Jen se snažím prosadit svou teorii o sudím.

Reagovat
smazaný uživatel

lenže na druhej strane, ak naozaj zakričal play on, čo už ja teda neviem, tak potom naozaj nepochybil..pretože dal Gomesovi najavo že môže hrať ... samozrejme výraznejšie by bolo, keby ukázal rukami, ale ak aj zakričal, tak si svoju povinnosť tým pádom splnil...stále mám pociť že najväčší zmäatok tam urobil ten asistent, lebo zdvihol tú zástavku asi ani sám nevedel prečo

Reagovat
Jajinek

ale to play on zakřičel až asi po 10ti vteřinách když k míči přiběhl Nani a pohledem se ho ptal, jestli ho může uklidit do branky. Na Gomése nic negestikuloval, i když ten byl zmatený daleko dřív, takže to evukuje to, že tu ruku neviděl a křičel na Naniho at hraje dál.

Reagovat
kiwwi

Reagovat
kiwwi

mozes mi dat nejaky odkaz nato kde to Clattenburg povedal? Celkom by ma to prekvapilo kedze dvaja rozhodcovia z anglickej ligy (jeden byvaly ktory je v komisii rozhodcov - Alan Wiley) povedali ze Mark neurobil ziadnu chybu. To by im pekne nasral do huby

Reagovat
smazaný uživatel

Tak výhoda - podle mého je výhoda, když má golman šanci rychle rozehrát... Mohl to nakopnout do nezformované obrany stejně jako si počkat, až se mu zformuje útok. To bylo vyloženě na něm.

Reagovat
Jajinek

Dobře, pro mě je to tedy pořád situace, která není jasná a je přinejmenším sporné, co by po který tým bylo výhodnější a proto měl sudí tu výhodu aspoń signalizovat... A já jsem přesvědčen, že by ji signalizoval, kdyby ji chtěl poskytnout už v ten moment, spíš si ji takhle vymyslel jako berličku, když se mu ta situace zbortila.

Reagovat
kiwwi

nemas pravdu, pretoze on to sice nesignalizoval ale zakrical HRAJTE DALEJ (je mi uplne jedno ci ho Gomes pocul alebo nepocul), cize ta tvoja teoria je chybna

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Jajinek

on zakřičel play on? To jsme slyšel až ve chvíli kdy u míče stál Nani a taky váhal...bezprostředně po zákroku nebo v momentě kdy se míče ujal Gomés jsem nic nezaznamenal.

Reagovat
kiwwi

podla toho co povedal Graham Poll je to tak ze to zakrical ked mal Gomes loptu v rukach...to ze ty o tom nevies este neznamena ze to tak nebolo

Reagovat
Biozdenda

on ale daval vyhodu Manchesteru, misto zlute karty dal Nanimu gol

Reagovat
smazaný uživatel

v rámci plynulosti hry, je úplne normálne, že by Nanimu dal žltú kartu až v prerušenej hre...to že mu ju nedal, asi bolo spôsobené tými všetkými zmätkami.....

Reagovat
Biozdenda

me se taky zda, ze si tu vyhodu rozhodci vymyslel dodatecne, kdyz se bavil s asistentem a nevedel, jak omluvit tenhle svuj zkrat.. A resit plynulost hry v dobe, kdy ma brankar odkopavat? To by mu tu kartu nedal nikdy, protoze by se hralo porad.. Jinak, ted mozna kecam, ale neni nahodou v pravidlech, ze kdyz ma prijit karta, tak se ma hra zastavit a karta udelit?

Reagovat
Jajinek

nene...karta se může udělit klidně až za 2 minuty...

Reagovat
smazaný uživatel

napríklad situace...je to síce absurdita, ale mne sa to stalo napr. na FIFE útočník ide sám na bránu..hráč čo už ma žltú kratu ho stiahne vo vyloženej šanci, ale k lopte sa dostane jeho spoluhráč, postupuje ďalej sám na bránu rozhodca nechá výhodu....brankár loptu chytí...je z toho rýchly protiútok a ten hráč čo predtým fauloval dá gól..rozhodca gól uzná, hráčovi udelí druhú žltú a následne ho vylúči

Reagovat
kiwwi

myslim si ze je to koser

Reagovat
Biozdenda

to je na hlavu

Reagovat
smazaný uživatel

ale je to tak podle pravidel napríklad situácia z finále ligy majstrov pár rokov dozadu medzi Arsenalom a Barcelonou...keď Lehmann fauloval Eto´a ten napriek tomu pokračoval a dal gól ale rozhodca prerušil hru a vylúčil Lehmanna, nebolo to nesprávne rozhodnutie, ale všetci sa zhodli, včetne obidvoch trénerov, že by bolo citlivejšie a lepšie vtedy ponechať výhodu

Reagovat
smazaný uživatel

ty si pako . jak zadna chyba ?? nemnel pisknut ruku alebo co ty magore:D

Reagovat
smazaný uživatel

ty si fakt uplny zabednenec

Reagovat
smazaný uživatel

asi tak ten clanek je HNUS SMAZAT :)

Reagovat
IkerCasillas

Reagovat
smazaný uživatel

jj, už jsem to psal. Být na Naniho místě já, tak se popadám za pupek asi do večera. Takový gól FAKT POTĚŠÍ.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Já dal jednou branku přes půlku hřiště, když byl brankář kopat penaltu a náš gólman ji chytil a rovnou vykopl.. Já jsem se zastavil, chvilku na něj počka až tam skoro dosprintuje a pak ho přehodil Byla to nefér hra, ale neskutečně jsem se pobavil. Nani gólmana taky přechcal.. To jsou prostě nejzábavnější branky, tak to má být..

Reagovat
salami

jenomže u tvýho případu nebylo žádný pochybení rozhodčího, tvuj příběh je jenom zesměšnění soupeře, takže něco jako housle tam a zpatky, ale vubec se nedá diskutovat o tom, jestli to bylo fair.

Reagovat
smazaný uživatel

Počkej, ale já kvůli pochybení rozhodčího mám přestat hrát? To mi teda nepřijde nefér, oba mají stejné podmínky.

Reagovat
salami

příklad, běžim po lajně s míčem a ten mi ujede 20 cm za lajnu, ale rozhodčí to nevidí a neodpíská, pokud jseš fer necháš soupeři balon, pokud ne hraješ dál, vysvětli mi v čem jsou podmínky pro oba týmy stejný, když jeden tým svym rozhodnutim rozhodčí poškodí?

Reagovat
kiwwi

takze Bale je rovnaky "hajzel" ako Nani

Reagovat
salami

nevim, co máš namysli, neviděl jsem zápas, pouze video a netušim jestli se Bale dopustil něčeho podobnýho

Reagovat
kiwwi

Bale potiahol loptu jasne za brankovu ciaru, lenze rozhodca (ten isty ktory nezmyselne dvihol praporok pri Naniho gole az po gole a zhodou okolnosti ten isty co s cistym vyhladom pustil Drogbovi proti United 2m ofsajd), Rio prestal hrat pretoze lopta bola out ale Bale pokracoval dalej v akcii - tak sa pytam, nie je to pokrytectvo zo strany fanusikov Spurs nadavat na Naniho pre unfair hru?

Reagovat
smazaný uživatel

Nefér by to bylo, kdyby si hrál někde na plácku a nebyl by tam rozhodčí.. Ale jestli tam ten rozhodčí je, tak je hra přerušená až po hvizdu rozhodčího.. Tohle totiž můžeš říct i z druhé strany. Jsi dva metry před hráčem, ten zakopne o kotníky a je z toho penalta a červená pro tebe.. Jak se potom můžeš bránit? Hru řídí prostě rozhodčí..

Reagovat
salami

to je tvuj omyl, ten rozhodčí by tam nemusel bejt kdyby všichni hráli fair play, rozhodčí by měl rozhodovat sporný situace, ale je to taky jenom člověk a dělá chyby, nevidim důvod proč by mu hráči nemohli pomoct, když se splete, místo toho si mejou ruce a když nafilmujou penaltu, řeknou nemůžu za to, rozhodčí to odpískal.

Reagovat
smazaný uživatel

Právě, že všude jsou tihle hráči.. Proto je právě na hřišti rozhodčí. Sice se můžeš ozvat, že to byl aut, nebo že si ve vápně prostě zakopl o tkaničku, ale zeptej se sám sebe, udělal by to tak i soupeř? Proto je lepší nechat rozhodčího pískat, aby žádný tým neměl výhodu.. je to alibismus, ale je to tak..

Tím neříkám, že mu nemůžeš pomoct, třeba s tím, že budeš 20 cm za lajnou a prostě přestaneš hrát.. Ale pokud jde o větší věci, tak by se prostě měli nechat na rozhodčím..

Reagovat
salami

tak jsou sporný věci, který sám nerozlouskneš, kolikrát si nejsem jistej jestli šel balon do autu ode mě nebo od soupeře a od takovejch situací tam je a já myslim že by se mu mělo pomoct i u větších věcí. Máš pravdu s tim, že soupeř to samý nemusí udělat, ale já jdu vždycky do zápasu s tim že se bude hrát fair a mnohdy je k vidění potom co se přiznáš k tomu, že roh měl bejt, soupeř udělá v podobný situaci to samý. Nicméně uznávám že potom co bych dostal gol jako dal Nani bych rozhodni v tom zápase fair play už nepraktikoval ba naopak.

Reagovat
smazaný uživatel

My jsme jednou dostali branku, když našemu kapitánovi jeden z hráčů převrátil kotník a všichni jsme se k němu seběhli, tak šli ve 4 na 2 a dali gól.. Spíš ale než abychom se vymlouvali (je jasný, že jsme chvilku protestovali) jsme dostali od trenéra vylágoš a druhou půlku jsme vyhráli o 5 branek.. Nevím, jsem naučený na to, že rozhodčí má prostě pravdu.. Pak se vyhneš i tomu, aby si nadával, když pískne něco špatnýho na tebe..

Reagovat
salami

ted jsem si uvědomil, že jsi vlastně spartan, což pro mě dojísté míry vysvětluje tvoje vnímání, s jinym názorem, než že rozhodčí má vždycky pravdu by se jistý roky se spartou dali jen těžko vydržet. Já to vidim trochu jinak, ale tak každej jsme jinej a musim říct, že sám nevim jak bych se na Naniho místě zachoval, pokud by tomu nepředcházela moje ruka a simulování určitě bych mu ho tam máznul a ani trochu se nestyděl, ale takhle bych asi balon nechal ležet ladem.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to raději vysvětli jaké roky to myslíš... Teda jestli jsi Slávista, tak ani vysvětlovat nemusíš, chápu...

Já bych hlavně na místě Naniho nesimuloval.. Ale kdyby se tam ten míč ocitnul, tak bych to tam šoupl taky.. to stopro.

Reagovat
smazaný uživatel

tohle nefér nebylo! to bylo tvé umění

Reagovat
smazaný uživatel

To bys měl vysvětlit tomu gólmanovi, kterej sprintoval 80 metrů jen kvůli tomu, že sem si na něj počkal.. klidně jsem mohl zakončovat úplně do prázdný..

Reagovat
homeles8

tak ty jsi takovej i doopravdy...

Reagovat
$dolar$

Jj a s tebou i ostatni zm°di...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

ano..takhle by to mělo být...tvoje první část

tvá druhá část...čti pozorně.."nasad mi jesličky, povodte nás na kolotoči" do toho pasuje tvá změna směru útočníka..to není nefér, to je umění...

Reagovat
smazaný uživatel

Nemyslím si, že by to tak mělo být.. Pokud by to tak bylo, není potřeba rozhodčí. Rozhodčí je tam od toho, aby tu hru řídil, je za to placený a je to pevná součást hry.. Obcházet by se neměl..

Reagovat
smazaný uživatel

a co zápas ajaxu už nevim s kym....to byla jasná ukázka fair play

Reagovat
smazaný uživatel

No nevím, podle mě k fotbalu patříjou situace ve kterých hráč využije příležitosti a udělá něco co by nikoho jiného nenapadlo. Třeba Gluščevičům tresťnák v pohárech kdy nečekal na hvizd rozhodčího. Když se hráč chová v rámci pravidel, tak se tomu nedá vytknout vůbec nic. Nesnáším simulování, za zdržování bych trestal a hráč co se nechá odnést polomrtvý na nosítkách by měl být povinně pět minut mimo hřiště na "pozorování" od doktora, aby náhodou chudák znovu nezkolaboval, ale myslet si, že hráči hnaní za výhrou udělajou něco co jim tu výhru ztíží a nebo znemožní je blbost. To se nedělo ani když sem hrál za barákem s kámošama. A to sem hrál zadarmo a živili mě rodiče.

Reagovat
smazaný uživatel

Kvůli takovému "využívání příležitostí" by stálo za to změnit nebo ujasnit pravidla. Když hráč chytne úmyslně balon do ruky, měla by být žlutá, tímpádem přerušená hra. Stejně tak je to s tím přímákem. Pokud rozhodčí neukáže, že se bude zahrávat na píšťalku, je bránící tým bezmocný. Jediná obrana, jak nedostat tyto vyloženě srabský góly ala gluščevič, je postavit hráče před balon, za což dostane kartu. Takže když se nezahrává na píšťalku a máš nějakýho blázna proti sobě, můžeš zábranit brance jen za cenu karty a to je špatně.

Reagovat
salami

Reagovat
smazaný uživatel

Tolik sporný situací zase není. A já si myslím, že na fotbale je krásné to, že se o něm dá mluvit aji dávno po zápase. Ten Naniho gól padl v sobotu, je úterý a lidi to prožívajou pořád stejně. Do týdne se to neuklidní a pak je zápas United s City a bude zase o čem mluvit.

Reagovat
smazaný uživatel

Tolik jich sice není, ale fotbal je nejsledovanější sport na světě a tak je trochu ostuda, že má tak nejasná pravidla. Uznávání branek z třímetrových ofsajdů a neuznávání, když je míč 2 metry za čárou, na to si člověk nějak zvykne, když to je měsíc co měsíc, ale když pak taková věc jako zjevná ruka Henryho vyřadí chudáky Iry z možnosti hrát o MS, tak to je podle mě docela velká sportovní tragédie a v jiném sportu se takovéto věci nestávají.

Snad jediný podobný úlet pamatuju v hokeji, kde byl ve čtvrtfinále MS tuším loni uznán Amíkům gól, kterej dali boční sítí, a to i po přezkoumání u videa.

Reagovat
smazaný uživatel

Mě se to právě líbí. Podíváš se na fotbal a ze stadionu deš rovnou do hospody kde to probereš ještě jednou. Pokud není rozhodčí podplacený a věřím že v Anglii není, tak su jim ochotný tolerovat lecjaké chyby. Jiná věc je, když rozhodčí zjevně a vědomě zvýhodňuje jeden tým. To je sviňárna co do fotbalu nepatří. A to vyřezení Irů je sice nefér, ale Irové veškeré moje sympatie ztratili svým nekonečným brečením a snahou se na MS nějak vsomrovat. To do fotbalu nepatří každopádně.

Reagovat
domingo

Reagovat
Biozdenda

ty ale na druhou stranu proc by v Anglii nemeli byt rozhodci podplaceni? Ti, co maji plne huby idealu jsou vetsinou ti nejhorsi. Anglie si buduje uz dlouho image NEJ ligy sveta, tak to nemuzou kazit korupcnim skandalem (a konspiracni teorie je na svete ) jinak Fergieho until we score a benevolence vuci Ferdinandovym prasarnam jsou v Anglii prislovecne..

Reagovat
smazaný uživatel

Fergieho until we score se praktikuje ve všech zápasech, aji v těch ve kterých United v pohodě vedou a nebo ve kterých vůbec nehrajou. United na to letos už párkrát doplatili. V Anglii se tolik natavuje protože hra v nastavená je dynamická, nervózní, je plná vzrušujících momentů a dobře se na ňu dívá, ergo dobře se prodává. A jinak bych řekl "právě proto" Anglie buduje image nej ligy světa, investovala do toho dost peněz a jakýkoliv skandál by je poslal dost dolů. Což třeba českou ligu trápit nemusí.

Reagovat
smazaný uživatel

To já se radši v hospodě pobavím o pěkných gólech, o krásných kombinacích a podobně. Takhle jsem naposledy sledoval chytrost hráčů a sporný situace na MS, kde vypadl můj favorit Anglie a favorti číslo 2 Mexiko, nebo pár měsíců předtím úžasně chtrého hráče Slovácka, kterej 2 metry před vápnem skočil do šestnáctky a sudí foukl pentli. Jo, člověk se o tom pobaví, ale znám i lepší zábavu. No a brečení Irů pěkné nebylo, ale nemuselo k němu vůbec dojít nebýt Henryho a já se tak nějak od sezony 3-4 roky zpátky umím vžít do pocitů takového týmu, kterej je poškozovanej.

Reagovat
smazaný uživatel

Taky se nám všichni smáli. Buď jak buď, bylo by lepší na ně kašlat a hrát.

Reagovat
kiwwi

a aby autor clanku a vsetci co snim suhlasite vedel, tak Paul Scholes krical na Naniho aby dal gol...a nech vas tu aj rozpuci

Reagovat
homeles8

tak je pro mě svině i Paul Scholes, no.

Reagovat
Rssa

Reagovat
smazaný uživatel

Scholes je tiez tvoj kamarat?

Reagovat
kiwwi

pocuvaj ty vies napisat aj nieco normalne?

Reagovat
smazaný uživatel

Autor článku Robin Kasprzyk je původem Polák?

Reagovat
smazaný uživatel

důvod, proč to chceš vědět?

Reagovat
smazaný uživatel

Zajímá mě to

Reagovat
smazaný uživatel

spíš by mě zajímalo jaký ma nick

Reagovat
smazaný uživatel

To mě taky

Reagovat
smazaný uživatel

Autor se sice snaží, ale bojuje s větrnýma mlejnama. Už od mladých žáků se učí, jak spadnout ve vápně a kdy přerušit akci soupeře tzv. "dobrým (nebo taktickým) faulem". To je fair play ...?

Takových situací, kdy se nehraje fair, je mnoho. FIFA a UEFA se sice na oko snaží s nefair hrou bojovat, ale když může trestat zjevně nasimulovaný pád Eduarda, tak radši alibisticky prohlásí, že sudí rozhodnul správně (neskutečný ...). Pravda - teď dostal dva mače stopku Pinto, který mával na útočícího hráče, že je v ofsajdu. O tom si myslím své, ale pokud by to měl být začátek boje proti nefair hře, tak to beru. Uvidíme dále.

No a k Nanimu - to si někdo opravdu myslel, že Nani ten kus nedá? Jeho tým držel jednogólové vítězství a on tím gólem vyhrál zápas. Na tom, že to dal, nevidím pranic špatného. Sice se pak choval jak šílený, ale to už je jen jeho věc. S fair play to má společnýho jen velmi málo. V té situaci udělali chyby sudí i Gomez. Nani byl jen chytrý a využil chyby dvou spoluzůčastněných.

Reagovat
Rssa

Máš pravdu, a je to zdokumentováno!

http://www.youtube.com/watch?v=HoC8aVXvCZE

Reagovat
smazaný uživatel

Fair play a nesimulování je podle mě něco jiného. Simulovat by se nemělo. Bez pardonu. A kór né v Anglii. To by měla být normální věc. Jako fair play si představuju nějakou situaci ve kterých hráč vědomě způsobí, že soupeř získá výhodu ve hře. Třeba že neoprávněně nařízenou penaltu kopne mimo a tak podobně.

Reagovat
smazaný uživatel

Jak píšu níž, mám pocit, že minimálně 50% hráčů by ani nenapadlo, že můžou v danou chvíli hrát a se sklopenou hlavou by běželi zpět na svou polovinu a nebylo by jim to divné. Co z toho je správné, to už je na postoji každého z nás.

Reagovat
smazaný uživatel

jj,Pinta jsem měl taky na mysli, ale do článku prostě nemohl být vložen. nebyla berlička, ale toho bych sundal na x zápasů..ale on stejně nechytá

Reagovat
smazaný uživatel

Dobrý příklad fair play z Rumunska. Costin Lazar z Rapidu Bukurešť sám řekne rozhodčímu, který odpískal penaltu, že to nebyl faul a přesvědčí ho, ať jí odvolá a "míč rozhodčího" pak doevzdají soupeři.

http://www.youtube.com/watch?v=mw6MYwokbhU

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

chtěl bych vědět:

1. Jak zápas dopadl?

2. Co tomu pak řekli v kabině jeho spoluhráči a kouč?

Je to gesto hodný hlubokýho uklonění, ale takhle to prostě nechodí a chodit nikdy nebude. Nebuď snílek.

Reagovat
smazaný uživatel

Zapas skoncil 4:0 /dalo sa to cakat/, ta "penalta" bola za stavu 2:0...ale na 2. otazku nepoznam odpoved

Reagovat
smazaný uživatel

v tom případě ho asi spoluhráči pochválili. Otázkou je, zda by tomu tak bylo, ikdyby ten zápas dopadl opačně.

Reagovat
smazaný uživatel

Tomu sa mi nechce verit Futbal je biznis, vitazstva = peniaze, Fair Play ako taka uz nie je v mode...

Reagovat
smazaný uživatel

Bohužel by to tak asi nebylo, ostatně ani hráč by to asi ani neudělal. Ale u fanoušků by rozhodně získal velký respekt, obdivovala by ho minimálně půlka fotbalových fanoušků, byl by zřejmě celosvětově proslulý, získal by nějakou cenu fair play a HLAVNĚ by měl naprosto čisté svědomí.

Reagovat
$dolar$

Reagovat
smazaný uživatel

Mluví se o Messim co dal góla rukou, o Ronaldovi kterému egoisti vyčítajou jeho egoismus a o Rooneym kterému jde o prachy. Ty hrdiny fair play nikdo nezná, nikdo je nevyvolává. Prakticky všecky ty ukázané fair play situace se staly za rozhodnutého stavu, v nižších ligách a nebo v pohárech. A hlavně si je nikdo nebral za příklad. Fotbal takový není. Možná by měl být, nebo kdysi byla myšlenka že takový bude, ale nikdy takový nebyl.

Reagovat
smazaný uživatel

Ale lidi je neznají jen proto, že nejsou známí jako dobří fotbalisti. Ti, co o nich ví, tak je obdivují. A ze současných a minulých hvězd? Ronaldo? Fantastickej fotbalista, ale řekneš před někým to jméno a lidi ti řeknou, že to je buzna, simulant, herečka. Maradona? Jeden z nejlepších fotbalistů všech dob. Ale 1. co se mi vybaví: feťák, lhář, podvodník. Totti? Zákeřný hovado, rasista, prase, co plive na soupeře. Drogba? Simulant. Jen u toho Messiho jsem na nějakou ruku nebo co zapomněl. A bude to asi tím, že se neprojevu jako ostatní neustálým padáním, skandály v soukromí atd, ale vystupuje jako skromnej kluk, sympaťák.

Btw který olomoucký hokejista je v Olmiku nejznámější? Jsou to Čuřík, Bartoň a Zbořil. Na ledě průměr až podprůměr, ale loni zachránili život soupeři a ví o nich i lidi, co se o hokej nezajímají.

Reagovat
$dolar$

Fair play dostalo poradnej kopanec do kouli tim, kdyz meg

Reagovat
$dolar$

Fair play dostalo poradnej kopanec do kouli tim, kdyz meg

Reagovat
$dolar$

a fair play hrac Henry ( ) poslal Francii na MS rukou...

Reagovat
smazaný uživatel

Jak vidím podle současných hráčů i diskutujících tady, tak jsem asi jeden z mála lidí na světě, pro které fair play není prázdný pojem, stále věří ve férovost hry a dokáže ho férová hra potěšit. Naniho gól byl možná podle pravidel ok, budiž. Ale když hráč nejdřív simuluje, pak úmyslně chytne míč do rukou a vzápětí po chybě gólmana skóruje do prázdné brány a pak se raduje jak malý děcko, udělal z mého pohledu minimálně 3 velice nemorální věci, se kterými se já jako fanoušek fotbalu nemůžu smířit a už vůbec ne za to hráče obdivovat, jako většina lidí tady. Jsem ještě schopen pochopit úlet ala Henryho ruka, kde šlo o momentální zkrat a je jasné, že po gólu se nemohl přiznat, ale tohle je vychcanost v nejhorší možné podobě. Někdo někde psal, že kdyby Nani branku nedal, byl by pro spoustu lidí za idiota. Já si naopak myslím, že kdyby prostě jen normálně běžel kolem míče na svou polovinu, nikdo si ani ničeho nevšiml a byl by to naprosto standartní postup, který by udělal většinu hráčů. Mě by třeba upřímně ani nenapadlo, že bych za takovéto situace mohl hrát.

Předpokládám, že se na mě sesype vlna kritiky, ale je mi to jedno, asi jsem holt ještě naivní. Jak říkám, každý čin fair play mě dokáže potěšit a aby se neřeklo, přidám jeden takový odkaz. Mimochodem tento gól byl taky naprosto regulérní a nikdo by nemohl říct ani popel, kdyby to tak borci z Ajaxu nechali. A myslím, že být na jejich místě United, tak by se to opravdu stalo.

http://www.youtube.com/watch?v=Pro7ZY-Xab8

Reagovat
smazaný uživatel

hraci Ajaxu borci

Reagovat
$dolar$

Nejsi, jsem v tom s tebou, spis to vypada, ze je v mode byt zm°d, protoze to tak dela vetsina... Pro me je to nepochopitelny, daleko lepsi pocit budu mit z toho, kdyz si o me nekdo rekne, ze jsem fair hrac, nez vychcanej...

Reagovat
smazaný uživatel

Nezlob se na mě, ale tvým vzorem je Mouřenín a kážeš tady o zmrdech a nefair hře ostatních?

Reagovat
$dolar$

Vidis v tom nejakej problem?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Mimochodem, k tomuhle mám svou výhradu i k Plzni a jednomu jejímu letošnímu gólu, proti Liberci. Počítám, že jako Plzeňák na to můžeš mít jiný pohled, ale Petržela se taky zachoval hrozně.

Reagovat
$dolar$

Nemam, i jako Plzenak priznavam, ze to byl humus, bral bych klidne radsi 1 bod, kdyby to byl poctive zakopnul...

Reagovat
Kily

nechce se mi hledat, nemáte někdo link? Tehdy jsem nebyl doma a jenom jsem slyšel, že tam padl pochybný gól

Reagovat
$dolar$

Hledal jsem to, ale na idnesu to neni a jinde nevim

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
Kily

díky

tohle je hodně nesportovní, Petržela moc dobře věděl, že hráč je zraněný a navíc si mohl uvědomit i to, že jinak by se k tomu míči nedostal. Proti pravidlům to není, ta nenakazují zakopnout míč, proti jakýmsi zásadám už to ale je

Reagovat
smazaný uživatel

To už je o morálních vlastnostech člověka. Být na jeho místě já, tak ani nepřemýšlím a balon zakopnu. Což mi tady samozřejmě nikdo nemusí věřit, ale bral bych to jako automatickou věc. Koneckonců ono se to tak i dělává, klidně i v podobných pozicích, málokoho vůbec napadne, že by z toho mohl být gól. A když se to tak vyvine, tže z toho branka nakonec padne, tak je to hodně špatný. A možná nejvíc toho lituje sám Petržela, protože nebýt to gól, nikdo o tom ani neví (hráč Slovácka loni udělal proti Sigmě to samý, branka z toho nepadla, nikdo se o tom ani nezmínil), navíc by Plzeň stejně vyhrála, Liberec dal pak gól jen z penalty, která byla zjevně brána jako jakási kompenzace.

Reagovat
smazaný uživatel

Jen je trochu škoda, že kdyby to zakopl, tak se to bere jako naprosto normální věc, takhle se to hodně řešilo a spousta lidí Petrželu teď nemůže ani cítit. Každé takovéto zakopnutí balonu si zaslouží velký potlesk, jak je vidět, úplně běžné to není. Ale pozor, nesmí se to zneužívat k simulacím apod, jako bývalo v 90% případů. Pravidla jsou na tohle nastavena dobře, jen je potřeba rozeznat, kdy hráč chce zdržovat a kdy mu opravdu něco je. V případě Petržely bylo naprosto zřejmé, že Liberečák dostal křeč nebo něco podobného, jinak šel balon vlastně přímo na něj a Petržela by se k míči dostat nemohl.

Reagovat
smazaný uživatel

Pleteš si dvě věci. Kdyby Nani útočil, nesimuloval a nespadl, Gomes by vzal balon, položil ho na zem a Nani mu dal góla a pak šel slavit, tak je za hrdinu. S tím simulováním a hraním rukou ze sebe udělal blba který nakonec dal chytrý gól. Takže jo, simulovat neměl, hrát rukou neměl, vztekat se neměl a góly má slavit tradičním saltem a ne jak mentál. Ale zbytek toho je na jedničku

Reagovat
smazaný uživatel

Ano, kdyby to byla normální akce, standartní faul, za který se běžně nedává karta a nepřerušuje hra, tak by bezesporu Nani byl za chytrého hráče asi i pro mě. Ale tady je to právě o okolnostech a proto

Reagovat
smazaný uživatel

V tom případě Nanimu nemůžeš vyčítat že využil situaci. Mě štve jeho simulování, to jak se válel po zemi (ani ne tak kvůli tomu, že by se mě při sledování toho kazila karma, ale že mohl zbytečně dostat žlutou a to nenávidím, stejně jako žlutou za zbytečné kecy )

Reagovat
smazaný uživatel

No jako sorry, ale když nafilmuju pád, ještě chytnu balon do ruk, tak sklopí uši, jsem rád, že jsem z toho vyvázl takhle a nepřemýšlím nad tím, jak bych mohl vychcaně okamžitě dát gól. Dobře, Nani takový myšlení má, ale za tohle ho rozhodně nebudu obdivovat, ba právě naopak.

Reagovat
smazaný uživatel

video mi nefunguje, tak to nevim, ale naprostej souhlas, taky to tak vidím.

Myslim, že obdivovat by se měli spíš lidi, který udělaj něco správnýho, za co je někdo (trenér, spoluhráči) zjebe, než takovýhle "chytrolíni"

Reagovat
smazaný uživatel

Tolik hlouposti v jednom videu, to se jen tak nevidí.

Reagovat
smazaný uživatel

No vidíš, naštěstí existují i lidé, kterým to hloupé nepřijde a možná se budeš divit, ale dokonce to dokáží ocenit.

Reagovat
smazaný uživatel

Já ocenil to, že hráč vrací míč střelou na branku a precizně provedený protiútok soupeře.

Reagovat
smazaný uživatel

Může se to stát. Trefíš míč špatně a zaplave do brány. Už jen to, že ho vracel gólmanovi bylo fair play. Rozhodně lepší, než to kopat do autu a získat si útočnou výhodu.

Reagovat
uff

nie nie si v tom sam, aj ked som sam u seba zazil nieco zaujimave dal som gol nohou v hokejbale v zapase play off a radoval som sa, doteraz tomu nechapem a rozhodca nastastie gol neuznal. O rok sa stala podobna situacia ked sme dali gol nohou a bol som prvy kto spoluhracovi krical nech sa prizna a nech gol neplati a nastastie neplatil. Cely pribeh ma konecnu pointu taku ze o rok nato nam ten super dal gol nohou a akosi sa nepriznal hlavne ze rok predtym krical na nas ze chalani priznajte sa takze odsudzovat niekoho je jednoduche daleko tazsie je zachovat sa spravne v danom momente.

Reagovat
Ligter

Jinak nemůžu najít video, ale ještě si pamatuju jak v zápase Dánsko - Írán před pár lety byla špatně odpísknutá penalta a trenér Dánska řekl hráči, aby ji schválně kopl vedle. Jedno z mála opravdu fair play gest na které si vzpomínám.

Reagovat
smazaný uživatel

Dík za článek.

Reagovat
smazaný uživatel

o akom Paolovi autor hovorí?

Reagovat
Biozdenda
Reagovat
Kily

no tohle

Reagovat
smazaný uživatel

ok diky...no co kukam na wikipedii bol to celkom "borec"

Reagovat
domingo

Velkej respekt za tohle.

Na druhou stranu je třeba si uvědomit, že kdyby se takovýhle chování stalo normou, zmizela by diverzita. Di Caniovi by se nedostal (zasloužený) obdiv, protože by to prostě dělal každý.. a nebyly by "svině" jako Nani. Byla by nuda. Takhle je aspoň fair play jak ocenit.

Reagovat
smazaný uživatel

tohle je docela stupidní uvažování, něco na způsob- chovejme se všichni jak skety, aspoň budem moct ocenit, když se někdo jako sketa chovat nebude

Reagovat
domingo

Ne. Chovejme se tak, jak uznáme za vhodné - pokud uznáme za vhodné nechovat se jak skety, lidé to ocení Ale pořád je víc takových, kteří se jako skety chovat budou.

Reagovat
smazaný uživatel

tak to je dobrá blbost

Reagovat
smazaný uživatel

vidíš domingo...tohle byl smysl článku..ocenit to a pokusit se to prosadit

Reagovat
fantomas

Reagovat
Kily
Reagovat
smazaný uživatel

Nejvic fair play hrac v historii fotbalu

Reagovat
smazaný uživatel

hej hej som prekvapeny,potom co som sa dozvedel to co som sa dozvedel spravil nieco takéto

Reagovat
Y.N.W.A

Článek se mi líbí - autor se snaží o opsání obecné problematiky a využívá přitom diskutovaný okamžik z toho víkendu - o něčem se psát musí. Pojďme tedy k tomu Nanimu.. :)

Prosím, jak to bylo? Mám v tom trochu zmatek. Rozhodčí nechal výhodu - ok. Gomes udělal chybu - ok. Nani ji potrestal gólem - ok. Proč ale lajnový mával tím praporkem? Ale vážně nejsem úplně zasvěcený, tak jestli mi to můžete vysvětlit, díky...

Reagovat
smazaný uživatel

precitaj si diskusiu u inych clankov. Ale hlavny problem bol v tom ze rozhodca neurobil nic iba krcil ramenami ked sa nanho Nani pozeral. Gomes nevedel co ma robit, zazmatkoval a Nani dal gol.

Asistentovi sa to nepacilo, hlavny sa s nim siel radit a povedal ze dal vyhodu (aj ked ju vobec nesignalizoval). Proste komedia ...

Reagovat
$dolar$

Souhlas se clankem, ale ten text mi opravdu vadi

Reagovat
$dolar$

sakra jazyk, ne text

Reagovat
Ligter
Reagovat
smazaný uživatel

A ještě navíc jako příklad unfair play uvádět naprosto regulerní situaci (Naniho gól)

Reagovat
smazaný uživatel

Regulérní situaci v podobě simulace

Reagovat
smazaný uživatel

popiš mě tu simulaci.. Já tam totiž žádnou neviděl.. Možná Nani lehce přidal tomu pádu ale předcházel tomu jasnej kontakt s Kaboulem a těžko říct v té rychlosti stačí lehkej kontakt a pořádně tě to rozhodí...

Reagovat
Biozdenda

no jednak s sebou placl o zem jak zrala hruska, evidentne prifilmovane (tak pekny pad v normalnich podminkach nedostanes) a pak na poplacani od golmana reagoval, jakoby mu vrazil tupy nuz do nosu.. A ony jsou ty simulace hned dve co?

Reagovat
smazaný uživatel

Posle mě jsi to vůbec neviděl pač po poplácání Gomesem Nani nic nefilmoval.. a už mě to nebaví psat furt dokola.. tak se na to dívej trošku objektivně..

Reagovat
smazaný uživatel

Podle***

Reagovat
kiwwi

prifilmovanie a filmovanie su dve veci - pri prifilmovanie nie je vylucene ze ten hrac bol naozaj faulovany...napr. v hokeji som parkrat videl ze dal faulujucemu hracovi trest za faulovanie a faulovanemu hracovi trest za prifilmovanie...

Reagovat
j_mrazik

Ten článek je kvůli tomu Nanimu? Já to číst nebudu.

Reagovat
smazaný uživatel

není. Nani je mi ukradený. je to jen exemplární případ

Reagovat
j_mrazik

Ok. Zamyslím se.

Reagovat
vodka

Reagovat
smazaný uživatel

Dobrý článek Fair play ale nikdy nemuže být,hráči musej vyhrávat za každou cenu .

Reagovat
smazaný uživatel

Mnoho povyku pro nic, proč autor tak květnatě mluví o něčem co lze říct jednoduše a používá zbytečné nadsázky a jednostranného názoru... Když chceš fair play vzpomen si třeba na nedavny potlesk Eduardovi na arsenalu za jeho gol do jejich sitě

Reagovat
smazaný uživatel

ano...a jsi jediný, kdo si vzpomněl

Reagovat
$dolar$

Proste asi nikdy nepochopim to vase - Vsichni se chovaji jako svine, tak ja budu taky...

Reagovat
j_mrazik

Je to pohodlný.

Reagovat
$dolar$

Nechapu, je to jedna z veci co obdivujeme na lidech co bojovali proti komunismu/nacismu, ze se nechovali jako ostatni co se podridili systemu...

Reagovat
domingo

Jenže ty mluvíš o ideálech, mrazik o normě to je rozdíl. Mít ideály je v pořádku, taky je mám a postavit se na odpor útlaku je věc, které si hodně cením. Ale nejsem tak blbý, abych si myslel, že to udělají všichni - pro většinu lidí je podřídit se prostě pohodlnější, to říkají výzkumy, experimenty i dlouhodobá empirická zkušenost.

Reagovat
$dolar$

Ano, ale kdo ziska nasledne vetsi slavu/chvalu/obdiv? Ten co se podridi urcite ne, spis naopak...

Reagovat
domingo

Troufám si říct, že o slávu a obdiv jde minimálnímu počtu lidí. Všeobecný společenský diskurs je být "obyčejný člověk".

Reagovat
smazaný uživatel

a v tomto případě bohužel platí normální (nebo též obyčejný) člověk=sketa...

Reagovat
$dolar$

Reagovat
j_mrazik

Já mluvím o tom, že je jednoduchý být sebestředný hajzl.

Reagovat
Biozdenda

bohuzel u nas se tyhle geneticke linie moc nezachovaly, protoze cesi si vsechny tyhle hrdiny vetsinou napraskali a sami popravili..

Reagovat
smazaný uživatel

Jak vidno, tyhle režimy by měly šanci i dnes. Pořád je dost lidí, kteří se podřídí čemukoliv. Já mám třeba to štěstí, že mám tátu, který opravdu hodně usilovně bojoval proti komunismu a jsem tak nějak naučenej, že si mám stát za svým názorem, ve většině věcí jdu proti proudu a odmítám poslouchat moderní hudbu, smířit se s multikulturní společností nebo třeba na fotbale nadávat na pyrotechniku jen proto, že to dělá většina.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

jojo, lidí jsou líné svině

Reagovat
j_mrazik

Tak jsem to nemyslel.

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
$dolar$

Regulerni ano, ale naprosto neferovej a pro me je to proste neskutecnej humus...

Reagovat
smazaný uživatel

Eurofutbal Ked sa už tak chceli byť za "fair-play" mohli ukázať aj jasnejšie príklady ako regulárny gol Naniho Futbal a nielen futbal,ale celý šport nikdy nebude fér...občas sa niekto nájde, kto niečo pozitívne urobí (ako ten chlapík z Rumunska), ale vždy to bude nefér. Keby bol futbal fér, neexistovali by žiadny simulanti, ktorí na základe svojho herectva získavajú vymyslené penalty. A to je fér? Takže nabudúce, ked budete chcieť moralizovať si dajte o kávu naviac a skúste porozmýšľať nadtým čo napíšete..

P.S Clettenburg niekde teraz vyhlásil,že ON urobil chybu..takže čo pindajú na Naniho by sa mali zamyslieť..to že využil niekoho chybu neznamená,že je hajzeľ, ale že je šikovný

Reagovat
smazaný uživatel

hajzel a šikovný sa nevylučuje

Reagovat
smazaný uživatel

šikovný hajzeľ ale keby si bol na jeho mieste, 85.minúta, vyhrávate 1:0, stojíš tam pred "prázdnou" bránou a máš šancu dať gol, ale je to "nefér"..čo by si urobil?

Reagovat
Kily

to, že by to udělala drtivá většina, nemusí nutně znamenat, že je to správné

Reagovat
smazaný uživatel

ou je

Reagovat
$dolar$

Reagovat
C-M@ster

Kdo ma patent urcovat co je a co neni spravne?

Reagovat
smazaný uživatel

já bych hlavně nesimuloval, nebral balón do rukou bez zapískání rozhodčího apod...

Reagovat
smazaný uživatel

Furt čekám až mě vysvětlíš tu simulaci kde jsi ju vidělale furt se nemůžu dočkat

Reagovat
smazaný uživatel

Hlavně jsem neviděl kontakt, po kterém se Nani skácel jako podťatý a viděl jsem, jak se po "pohlavku" Gomese překulil a čekal, že mu to rozhodčí sežere...

Reagovat
smazaný uživatel

Tak se na to podívej znova a uvidíš že kontakt mezi ním a Kaboulem tam byl... a po tom poplácání bylo jednoznačný že Nani se nesnažil simulovat ale byl to prostě jen projev frustrace.

Reagovat
smazaný uživatel

kontakt neznamená, že pak padne jak podťatý...

Reagovat
smazaný uživatel

Ty nemůžeš vůbec vědět jak moc ho to rozhodilo. Podle mě tomu možná trošku přidal ale do jaké míry ví jen on sám.

Reagovat
smazaný uživatel

netvrdím, že to je správne..možno to je "nefér", ale bohužiaľ dnes sa na fér a nefér nehrá

Reagovat
smazaný uživatel

kruci, furt si to mýlim..to bolo na teba Kily :)

Reagovat
smazaný uživatel

tedy několik poznámek...

1. autorem jsem já a za tím, co jsem napsal si stojím. hraju fotbal a penaltu bych opravdu, kdyby nebyla, kopnul klidně vedle. stejně jako přiznávám rohy, auty apod. pro mě to není prázdný pojem, beru protihráče jako člověka, který má fotbal stejně rád jako já a nebudu mu škodit nefér hrou

2. článek opravdu neměl být o Nanim. nicméně jako situace z nedávné minulosti to prostě mělo být zmíněno. kdo četl pozorně, pochopil, že jsem jen na jeho příkladu chtěl poukázat na možné řešení, byť utopické. tak jako tak, Naniho branku bych bral jako chytrou v případě, že by o chvili předtím neležel na zemi jako člověk přejetý parním válcem

3. ano, uznávám. je to článek na flame. ale zamyslete se! když i zde se staví lidé do role odpůrců a prosazovatelů (bohužel tak 80 ku 20), opravdu si nemyslíte, že FIFA fair play je jen bezduchá fráze?

4. článek neměl být faktografický. měl být jistou glosou, úvahou, k níž se může vyjádřit každý

5. nejsem fandou Spurs, Manchester mám poměrně rád

6. beru kritiku člena "domingo". máš pravdu, je to příliš patetické, ale to tomu nebere ani v nejmenším původní účel. není mi jedno, kam fotbal směřuje a když se setkáš v poslední soutěži s někým, kdo se o aut na polovině hádá i přes jasný opak, je to nejen k smíchu, ale i pláči.

jazyk je volen záměrně takto, aby téma do jisté míry odlehčil. fakta samozřejmě žádná nepřináši, ale to nebylo účelem. má snad nějaká glosa povědět něco, co ještě čtenář neví? jen naznačit cesty, popíchnout, rozesmát...

tvou kritiku beru. jsi jeden z mála rozumných zde na serveru

7. ne, Polák nejsem

8. děkuji všem za projevenou

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

ad 3 - sorry, nevím, co to je flame?

Reagovat
smazaný uživatel

Projevenou ... ?

Reagovat
smazaný uživatel

za tuhle extrémně překroucenou část věty...,,a naposled téměř polomrtvý Portugalec, který vzápětí jako laňka vyhupne vzhůru,,

Reagovat
r.mrazik

osobne si myslim,ze Fifa fair play prazdna fraze je

Reagovat
smazaný uživatel

když hraješ fotbal...rád bych tě potkal na hřišti...protože já se s hráčem,který by například za stavu 0:0 v 90.minutě přiznal že hrál v pokutovém území ,ještě nepotkal...narážím na tvé FAIR PLAY

Reagovat
smazaný uživatel

hrál v pokutovém území rukou

Reagovat
smazaný uživatel

Tak hraní rukou je trochu jiný případ. Trefí tě to do ruky, sudí to nevidí, tak nejsi idiot, aby ses přiznával. Pokud je to nechtěná hra rukou, přijde mi to ok. Pokud to ale uděláš úmyslně (Henry), nebo zcela úmyslně využiješ chyby rozhodčího a brankáře (Nani), tak to rozhodně není košer. Btw třeba na Herym mi nevadí to, že se nepřiznal, jako mnoha jiným. To by ho asi zabili. Mně vadí jen to, že tou rukou hrál!!!

Reagovat
smazaný uživatel

ale udělal...sejde na to, že hraju okres nebo čtyřku? soutěž stejné hovno jako ta druhá. sejde na bodech? ani ne..jsi lepší a zasloužíš si dát gól. já ti tam dám omylem ruku a zabráním tak tomu, du se přiznat.věř,nevěř

Reagovat
smazaný uživatel

Tolik bezbřehého idealismu a touhy "jít proti proudu a zdravému rozumu" jsem ještě neviděl a to mám za sebou pět Star Trekovských seriálů.

Reagovat
Puskas

Tak nějak, sice mají všichni svým způsobem pravdu, jenže kolik drobných "podvůdků" - záměrně v uvozovkách - dělá plno lidí během dne - nevrátím prachy, které mi prodavačka dala omylem navíc, kopíruju si na firemní kopírce svoje věci...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

ser na to, nikdy se nezavděčíš, kadžej tu radši bude bečet, než aby sám něco napsal a zjistil, jak je to těžký

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
fantomas

Neni pravda, že se nikdy nezavděčíš.

Reagovat
smazaný uživatel

je, vždy se ti najde chudák ,co se bude bu´d záměrně chovat jako kretén, jen v případě, že píšeš ty pravdoláskařský plky ne, a to mě nebaví. Z vlastní zkušenosrti vím, o čem mluvím, těch článků tu mám desítky a desítky a byť jsou převážně výborně hodnocený, tak mě to prostě nějak neuspokojuje, páč když se pustí mdo něčeho aspoń trochu subjektivního, hned čtu brek nad tím, jak jsem zakomplexovanej a uznávám jen Inter. OT: Per ADMINI - Mimochodem nechápu, proč admini mé články dál nevydávají, možná už to nyní není "v normě", co pánové?

Reagovat
Ligter

Zní to frustrovaně.

Reagovat
smazaný uživatel

ále ne, spíš rezignace než frustrace, ta už dávno pominula

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Puskas

Co se všichni divíte, jaké Fair play, co je údajně propaguje FIFA? Rozhodčí, který nevidí Henryho ruku proti Irům, je nominovaný na další zápasy i na MS; nepřiznávají se rohy nebo auty, natož ruky ve vápně. Bude to znít pateticky, ale co se můžeme divit tomu, jak to vypadá na hřišti, když mimo ně, tj. ve společnosti to je, jaké je...

Reagovat
smazaný uživatel

Nani jen využil chyby brankáře Gomeze a rozhodčího Clettenburga...nevidim na tom nic špatnýho...pokud nebyla hra přerušena rozhodčím,pak nevim o čem tu je ta diskuze a celý ten článek...a když jsi defakto vemete to slovo FAIR PLAY,ono to spíš má pomoc rozhodčím,kteří dělají chyby...když se třeba srazí hráči,druhý míč zakopne,protože rozhodčí nepískl...když míč tečuje hráč na roh a rozhodčí ukáže odkop,tak se hráč přizná k teči,idkyž spíš nepřizná...a proto já nehledám chyby na hráčích,ale v rozhodčích...hráč simuluje,padá,dělá všelijaká gesta,dobře divák u televize to vidí během pár vteřin snad z 10 pohledů,tak proč tu možnost nemají i rozhodčí...míč přešel nebo nepřešel brankovou čáru...Anglie vs Německo...nebo ofasjd byl nebyl...Argentina vs. Mexiko...dokud bude řídit fotbal člověk budou dál vznikat podobné články a diskuze,takže je to zbytečný...gól Naniho znamel tři body pro United,ale ve srovnání s chybami na MS 2010 ve zmiňovaných zápasech,kdo ví jestli bude mít Anglie nebo Mexiko za 4 možnost bojovat o čtvrtfinále a to je horší

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

to casper: viděl jsem Naniho pád snad 100krát,ale že by tam dělal nějáká gesta že mu něco je? on padl po lehkém přidržení a pak si lehl na záda s gestem které vypovídalo spíš o tom že se diví že to rozhodčí nepísk,pak hned vstal,protože píšťalka nezazněla,stoupl si před míč koukl na rozhodčího ten pokrčil rameny a gól byl na světě...

Reagovat
smazaný uživatel

jenže tady si prostě většina co nemá Naniho ráda našla svou pravdu která jim vyhovuje a budou se jí ohánět furt dokola aji když budou vědet že pravdu nemají..

Reagovat
smazaný uživatel

a to nevim co by se tu spustilo,kdyby tohle udělal Cristiano Ronaldo :-))

Reagovat
smazaný uživatel

Myslím že zhruba to stejný akorát by se zdesetinásobil počet komentářů

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel

Co to je s tím Di Caniem? Pošlete někdo odkaz pls?

Reagovat
REPLIKATOR

Jak se sesypal ten rozhodčí

Reagovat
REPLIKATOR

Super článek

Reagovat
madridcan

http://www.youtube.com/watch?v=EoKX31Rh8Tg toto bolo tiez celkom fer.Hrac dostal co si zasluzil

Reagovat
Puskas

Vždy se jednou za čas vybere nějaký případ, který se propere v médiích, hafo fanoušků se k němu vyjádří a je na chvíli klid. Nani hrál rukou, protihráči si MYSLELI, že rozhodčí pískl a přestali hrát... A roje sršňů, mravokárců se vyrojilo hájit fair play. To by se muselo po každém kole,byť to tam není tak do očí bijící, jako tu, navíc v Anglii, kde si na fair play přeci jen ještě potrpí.

Reagovat
Puskas

S těmi sršni to není nic proti nikomu, jen obecné konstatování, žádná reakce na cokoli výše napsaného.

Reagovat
smazaný uživatel

Tady se hlavně zapomíná, že kdyby Gomez neudělal chybu tak by ten gól nikdy nepadl bez ohledu na rozhodčího. Mimochodem pokud si myslel, že je přerušená hra proč nerozehrával z místa přestupku? Kdyby v téhle situaci rozhodčí chtěl pomoct tak pískl penaltu a bez problému by ji obhájil.

Reagovat
smazaný uživatel

Gomes udělal hrubku, ale to nic nemění na unfair hře Naniho. A s rozehráváním z místa si doufám děláš srandu. To se prostě neděje nikde a nikdy, možná tak na PlayStationu. A sice je Gomes za idiota, ale já ho vlastně i docela chápu. Kdybych to viděl z jeho pohledu, byl bych si na 100% jistej, že sudí píská a myslel bych si, že jsem se jen přeslechl.

Reagovat
smazaný uživatel

Rozehrání z místa.To je přece přesně ono. Pravidla mluví jasně ale realita je jiná, je stejné jako s kartou na Naniho ruku, já si teda navzpomínám na žádnou situaci kdy hráč zahrál rukou na zemi v situaci kdy chce odpískat faul, naopak dost často mi přijde ,že to rozhodčí posoudí jako faul jen proto aby nemusel písknout ruku.

Reagovat
madridcan

,,V době, kdy lidstvo posedl mamon a honba za úspěchem, v čase, kdy zloděj a vrah je televizní hvězdou" neviem preco som si spomenul na V ako Vendetta

Reagovat
smazaný uživatel

Dexter Poslední sezóna je doopravdy zběsilá.

Reagovat
smazaný uživatel

ještě jednou...ČLÁNEK ROZHODNĚ NEMĚL BÝT O NANIM! bohužel tak vyzněl. má chyba

diskutovat k Nanimu k tomuto článku jednoduše nepřísluší..je to škoda

tedy...Pinto, Henry I., Henry II., x. milionu dalšich

Reagovat
r.mrazik

nechapu,cos jinyho cekal,kdyz jsi to sem hodil den/dva dny po dalsich X clancich...navic toho Naniho tam zminujes...

Reagovat
smazaný uživatel

jasně, ale to byl jasně nejzřetelnější příklad. navíc, všem v živé paměti. je smutné, že diskuse tady je z 85% tvořena opět tím samým. tak tomu být nemělo

Reagovat
kiwwi

sam si za to mozes

Reagovat
smazaný uživatel

uplně zbytečnej članek nevim o co vam de

Reagovat
smazaný uživatel

Zase je tu hon na Naniho,vždyt nic nesportovního neudělal spíše udělal blbce z Gomese,rozhodčí možná mohl naznačit výhodu viditelněji,ale Gomes s rozhodčím to posrali,Nani byl pohotovej nic víc vše podle pravidel.

Reagovat
smazaný uživatel

No jistě že to byla chyba Gomese, ale jestli myslíš, že Nani neudělal nic nesportovního, tak

Reagovat
smazaný uživatel

je to tu omíláno pořád dokola

Reagovat
smazaný uživatel

Já si myslím, že se tady mísíjou dvě věci. a) dodržování pravidel, b) fair play. Když se ode mě odrazí míč do autu a já se nehrnu vhazovat, ani nedávám rozhodčímu najevo že bych měl vhazovat, tak to je normální hra podle pravidel. Ale když zakopnu balón když jdu do útoku jenom protože soupeř leží na zemi, tak to je fair play. Úplně by stačilo aby hráči dodržovali pravidla, pak by se nějaká fair play nemusela řešit.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
kiwwi
Reagovat
smazaný uživatel

Jo, hele.. tak zrovna pro Chamakha ten způsob hry v PL musí být naprosto vyčerpávající.. Tomu rozumim.

Reagovat
kiwwi

tak ale o niecom to vypoveda nie?

Reagovat
smazaný uživatel

že se tam hraje jinak.. Ten má štěstí, že hraje za Arsenal, kterej sám hraje aspoň Evropsky, kdyby hrál za Hull, Stoke nebo podobně, tak by umřel po poločase..

Reagovat
kiwwi

Reagovat
smazaný uživatel

Dobrej článek

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

možná tak na zatápění pokud by byl v tištěné verzi

Reagovat
homeles8

ty jsi fakt blbej jak bys chtěl zatopit jednim papírem?

Reagovat
smazaný uživatel

Počky ještě pár hodin a on se příspěvkama protáhne na tlustou bichlu.

Reagovat
Carlos Juan Pablo

Reagovat
smazaný uživatel

Mě příde že je kolem toho mnoho povyku pro nic .... to že rozhodčí udělal chybu je jasný a to že toho Nani využil je jen dobře ...

Reagovat
smazaný uživatel

"naposled téměř polomrtvý Portugalec, který vzápětí jako laňka vyhupne vzhůru, vysměje se bezmála osmi desítkám tisíc návštěvníkům "divadla snů" a s infantilně vypláznutým jazykem nakonec zesměšní před celým světem zejména sám sebe" jedinej kdo se zesměšnil byl ten autor toho článku

Reagovat
Tomanatura

Chválím článek , ale bojuješ s větrnými mlýny. V současném fotbale nemá nejmenší šanci taková fair play být na denním pořádku, jde o strašně moc slávy, peněz a kariér. Je lepší být bohatým úspěšným "chytrákem", než bez úspěchu "blbcem".

Ty narážky na United už mi jsou fakt jedno, jen jdeš ve stylu všech dnešních novin, které si rády rýpnou do SAF a United, čiže nic nového.

Reagovat
smazaný uživatel

opět připomínám, že to není proti ManU. po Evertonu mám rudé ďábly v Anglii nejraději

Reagovat
vladis271

kiwwi strašne rád by som videl tvoju argumentáciu ak by sa toto stalo v opačnom garde. Stavím svoju ruku aj obe vajca, žeby bola úúúúúplne iná ako teraz.

Reagovat
kiwwi

odpovedz mi na otazku, mam pravdu alebo nemam?

Reagovat
smazaný uživatel

Najednou je fair play na pokraji zkázy,kvůli Nanimu a "Góly a přihrávky rukou, hráči létající vzduchem po nevybíravých zákrocích soupeře, otočená kolena a kotníky,otevřené zlomeniny" pan autor by se měl tedy dívat na nějaký jiný sport např.Šachy,Poker,Piškvorky...

Reagovat
terry

Škoda, ten článek šel asi pojmout trochu jinak, takhle mi to přijde jako jen takový blábol do větru. Hlavně se mi nelíbí, že tam snad není jediná "klasická" věta, ale v každé je nějaké to neotřelé slovní spojení, výraz apod. Často jsem se úplně ztrácel. Ale to je jedno, spíš jsem chtěl něco k říci tématu.

Řešíme tu fair play na dospělé úrovni, jenže jak chcete něco naučit dospělého člověka? Tomu chování se přeci mají učit už malí kluci od přípravky. Jenže tomu tak není, ani náhodou! Když vidím, jak je ten mládežnický fotbal, podotýkám u nás, veden, nechce se mi tomu kolikrát věřit. Trenéři už malé kluky učít nehrát fair, respektive ne tak, jak se sluší a patří. Vrcholem pak jsou výkony sudích v mládežnických soutěžích, které se na tom vše taky výrazně podepisují.

Reagovat
smazaný uživatel

Najednou se rozhoří vášně jak je na tom fair play,po jednom golu Naniho a faulovat se bude,simulovat taky není co řešit. Nedělejte tady z toho tragédii autore

Reagovat
smazaný uživatel

Pěkný článek. Sice souhlasím, že je drobet patetický, ale to nemusí být nutně na závadu. Je to v sekci názory a komentáře a jsem rád, že místo rádobyobjektivistického tlachání dal autor do článku kus srdce. Mně také velmi trápí, když se vychcánci Naniho typu oslavují a že se z podobného chování stává pomalu norma. Tady nelze psát o nějakém východisku, to je o osobnosti každého hráče. Někomu je nízké chování blízké, jinému nikoliv. Chápu že hráči jsou pod ohromným tlakem, který si normální smrtelník ani nedokáže představit, takže těžko hráče soudit. Přesto jako veřejně známé osobnosti by měli jít příkladem. To se netýká jen chování na hřišti, ale i mimo něj. Nani se chová jako šašek na hřišti i normálně, jiní hráči to nemají zapotřebí. Jsou mi nesmírně sympatičtí hráči jako Messi, Xavi, Song, van Persie a trenéři jako Wenger či Guardiola, kteří nemají arogatní styl vystupování, jsou skromní, pracovití a fotbal berou spíš jako koníček než zaměstnání. Naproti tomu hráči jako C.Ronaldo, Nani, Krasić a trenéři jako Mourinho dělají z fotbalu divadlo plné přehnaných gest, simulací a razí heslo - účesl vsětí prostředky, kdy fotbal redukují jen na vyhrávání trofejí. Já dávám přednost rozhodně té první skupině, kteří sice nejsou bezchybní a jako každý mají své vroubky, ale nepovyšují nečestné chování na normu

Reagovat
smazaný uživatel

za první tři věty

Reagovat
smazaný uživatel

NO zrovna Wenger po porážce hází nesmyslně oheň a síru. Bývá často neobjektivní.

Reagovat
smazaný uživatel

Messi, van Persie

Reagovat
vodka

ale no tak, van Persie? tím simulováním? tím, že mu docela často ujížděly nervy a dělal prasácké zákroky?

Reagovat
j_mrazik

To jsou ty vroubky na chování.

Reagovat
smazaný uživatel

Myslím van Persieho posledních 3-4 roky, kdy se nesmírně zklidnil a zpokorněl

Reagovat
fantomas

No Van Persie je teda solidně mimo.

Reagovat
smazaný uživatel

...s timto souhlasim.....jinak nektere vety tohoto clanku by se mozna daly napsat trochu jinak, ale urcite to nejsou jen formalne odcitovane skutecnosti a souvislousti jakych jsou miliony...toto obzvlaste cenim

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

nedávám zatím nic

Reagovat
smazaný uživatel

reakce na homelese

Reagovat
homeles8

Reagovat
smazaný uživatel

Taky pamatuju ty doby, kdy jsem byl vysloveně jen idealista... Neříkám, že nějaké ideály ve mne nepřežívají, to určitě ano, a přežívat budou, ale upřímně pochybuji, že v současnosti ještě někdo na gentlemanské praktiky myslí ... nehodí se to, doba je jiná. Čest výjimkám!

Já osobně mám v kopané zatím čisté svědomí, ale tak brankář toho moc nenapáchá, to je pravda. Na druhou stranu vždycky spoluhráče nabádám k respektu a aby do spoluhráčů nezajížděli. A jaká je pointa? V posledních třech sezónách jsme byli nejslušnější mužstvo ve III. a letos zatím i ve II. třídě. Za 3 sezóny 1 červená karta, a maximálně do 10 karet za nějaký faul. Jde o přístup nejen trenéra, ale i celého kolektivu. A taky jaký má tým v kolektivu lidi, myslím charakterem. No ... ideály třeba v malých klubech v jakém jsem já přežívat mohou, ale ve vrcholové kopané čas od času prostě zajiskří. Však je to jejich práce ... v podstatě.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak na téhle úrovni hraje člověk fotbal pro radost, i když pocit z výhry je také nádherný. Náš tým co hraje amatérskou ligu třetím rokem patří každoročně k nejslušnějším týmům a vyhrává trofej Fair play. Za ty tři ročníku jsme neobdrželi ani jednu červenou kartu a jednu žlutou - za špatné střídání. Já osobně se ostrým zákrokům vyhýbám a když je souboj o míč, který zavání zraněním, tak radši do něj nejdu. Přitom mě nesmírně baví pressovat a donutit soupeře k chybám. Dorážet, vypichovat míče, ne okopávat. Nesnáším hru rukama, ale nevadí mi hra tělem. Zkrátka fotbal plný nasazení, narážeček, pohybu a perfektní taktiky, to si prostě užívám

Reagovat
fantomas

Byla by nuda, kdyby tu všude kolem bylo samé fair-play.

Reagovat
homeles8

ale moh by ten svět bejt aspoň trochu spravedlnější

Reagovat
smazaný uživatel

To je jak kdybych napsal že je nuda, když nejsou kolem nás žádní psychicky narušení šílenci, co vezmou kalašnikov a pokropí půlku ulice. To já tedy radši nudu

Reagovat
smazaný uživatel

To teda není to samé..

Reagovat
homeles8

toje dobrej nápad akorát nemam AK

Reagovat
$dolar$

Reagovat
fantomas

No to je teda fakt to samé.

Reagovat
smazaný uživatel

Nic není dokonalé

Reagovat
smazaný uživatel

Fair Play. Jak krásný pojem. Jak neuskutečnitelná myšlenka. Vzpomínám, jak kdysi - tuším na Euru 88 nebo snad v Itálii 90 - šel k zemi zraněný hráč, útočící protihráči zakopli míč do autu, aby jej vzápětí získali po vhození zadarmo zpět. Tenkrát to byla scéna jako z říše snů. Dnes se to zvrhlo v to, že se hráči skládají k zemi a hraním na city nutí protihráče přerušovat hru, až se nakonec dohodlo, že hru bude přerušovat jen rozhodčí. Je zvláštní, že i morálka se dá zneužívat. Jasně, představa férového fotbalu v dnešní době je hodně utopická. Je to škoda, ale je to tak. Nedivím se. Lidé mají tendenci ke sviňárnám a sviňárny jsou obvykle mnohem účinnější než čisté morální postupy. A kdo někdy zkusil bojovat se "sviňským" tankem a přitom měl jen "morální" holé ruce, ví, jak je snadné se nechat zlákat k usednutí do svého vlastního (byť sviňského) tanku. Nedivme se, vždyť jsme jen lidé. A o to víc si ceňme Fair Play.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Politická korektnost taky vznikla z ostrého odmítání rasismu a diktatury a vnešla z ní taková obluda bez které by se svět radši obešel.

Reagovat
Josifek

Tak to je přirozený vývoj na základě "velkých" událostí, řekl bych, že bude cyklický, v jistou dobu dosáhne určité míry absurdity (vrcholu) a bude zase směřovat opačným směřem, až zase sedne na dno a tak pořád dokola...

Reagovat
smazaný uživatel

Cyklický vývoj dějin po spirále... Safra, kde jsem to slyšel?

Reagovat
smazaný uživatel

Tož to snad ani ne. Ale je to lepší než moje prognóza, že se přílišnou politickou korektností lidem "uzavře" směr myšlení a hlavně schopnost pojmenovat problém a tím ho řešit a místo toho budou hledat řešení mající s daným problémem jenom povrchní vztah.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Koukám,že málokdo pochopil správný smysl tohoto článku.

Autor chtěl řečnickou otázkou poukázat na to, jak i ty nejlepší kluby nedodržují fairplay.

Navíc fotbalista,který dá takhle nečestně gol jako Nani a hned na to o sobě vyhlašuje do světa, že patří mezi nejlepší fotbalisty, není fotbalista.

Reagovat
smazaný uživatel

Kdo ví jestli to vůbec řekl není tam napsaný ani zdroj,média si píšou jak se jim hodí

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

skvely clanok + nani je najvacsi simulant na svete nikto nedokaze behom prvych 2minut pydnut na zem 4 krat iba nani ja som sa na to iba smial a cely zapas som pocital naniho pady na zem bolo ich 27 a z toho iba jeden jediný vinou súpera takže nani

Reagovat
Usty

Dobrý článek, mně se líbí

Reagovat
Josifek

Až trochu příliš utopický a moralizující článek, nicméně se ztotožňuji s hlavním gró, a sice že fair play hra musí často ustoupit stranou - z důvodu zřejmého - a tím je kapitál, prostě všechny prachy, které určité skupiny (sponzoři, majitelé, fanoušci atd.) do týmu cpou a za ně požadují co nejlepší výsledky. To vytváří neúprosný tlak na management týmů, trenéry a skze ně na hráče, kteří pak často nemají na fair play pomyšlení a nemůžeme se jim ani divit, je to prostě odraz moderní doby. (čímž si však na dnešní "uspořádání" nechci stěžovat, nesním o minulosti, zkrátka jen konstatuji).

Reagovat
smazaný uživatel

Zajmavy gol, zajmava situace, ale nezdalo se mi tam něco unfair. Nani využil akorat situace, a poslal Spurs na parek. Jak dat gol a neumazat si ruce a eště se pobavit

Reagovat
smazaný uživatel

Super, konečně někdo kdo fandí Sigmě a není to bláznivý idealista a snílek Už sem si připadal jak na srazu odpůrců globalizace.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak zaleži na člověkovi, že jo. Ja bych takovou ,,čurakovinu" udělal taky.

Reagovat
C-M@ster

TRAGEDIE

Nekdo nevydejchal vikendovy zapas a nestacilo mu uz svinit komenty, tak musi svinit i clanky.

Robin Kasprzyk

Tohle na eurofotbal nepatri...

Reagovat
smazaný uživatel

ale no tak...co nevydejchal. vždyť nejsem fandou spurs. jen fandou Fair play. opet a znova..tu nejde o Naniho nevěříš? k předchozím článkům o Nanim nemám ani jeden komentář, klidně si projeď diskusi. posté tedy..jen jsem na exemplárním případu chtěl ukázat, jak to je myšleno. krásně se mi tam vložil "Sir" Alex, který by ze své "rytířské" pozice mohl zakročit. krásně mi tam hraje Anglie, která si stále hraje na gentlemanskou a hlavně nejlepší ligu na světě. prostě jsem to rozvedl. a promiň jestli jsem ti urazil ďáblíky, ale jak píšu výše..v anglii je můžu po evertonu prakticky nejvíc. tedy opět útok mimo mísu.

mrzí mě, že hodně komentů jsou komenty fandů a ne konstruktivně diskutujících. viz. domingo, který mě sepsul až běda, ale já to respektuju, protože sestřelil můj článek a ne fakt, že tam je nějaký poblázněný Portugalec. za to mu díky

Reagovat
kiwwi

a cital si aspon tu diskusiu o Naniho gole? Ak by si cital tak by si nenapisal to co si napisal.

Reagovat
smazaný uživatel

Obdivuju tvojí tvrdohlavou trpělivost

Reagovat
Ligter

Patří to sem. Jak vidíš, splnilo to svůj účel. ... Možná až moc.

Reagovat
smazaný uživatel

zvláštní, že až druhá polovina komentářů se konečně věnuje pravému smyslu článku a Naniho nechává Nanim. finally

Reagovat
smazaný uživatel

Rozumní dopoledne pracují... Anebo spí po flámu...

Reagovat
Tomanatura

Tak ono stačí, když tu jeden hodí blijící smajlík a další půjdou jak lavina za ním. Vůbec bych si toho nevšímal

Reagovat
C-M@ster

V zapasu se uskutecni stovky veci, co se mohli odpiskat. Spatne prircene fauly, rohy, ofsajdy atd...

Kdyz nekdo haze aut, ikdyz mel hazet druhy tym, z toho autu nahraje hracovi, ten nahraje jinemu hracovi a ten da gol, je to stejna chyba jako to co se stalo ted s Nanim. Stava se to v kazdem zapase, ale jen Nani se za to zde "linčuje", protoze ten gol nasledoval rovnou...

Fakt hnus, vic k tomu clanku nemam co rict.

Reagovat
smazaný uživatel

na něco ti odpovím a ty o pár řádků napíšeš totéž..

Reagovat
One-Real

Házení hracu na zdi. Tohle se v lidech nezmění a věci jako nepřiznání se k rohu, penaltě beru, protože každý chce jen to nejlepší pro svůj tým a fair play je věc, která se sice často říká, ale někdy ani tak nemyslí. Nadruhou stranu věci jako goly rukou odsuzuju. Tohle změnit je nepřekonatelný oříšek, už od mladí na dětských pláccích, školních tělocvicíh, nebo turnajích v malé kopané, se na nějaké fair play nehraje a kdo hraje, tak na to doplácí výsledkově a v kabině, i když morálně se může cítit, jako "vítěz".

Reagovat
smazaný uživatel

Když příkladem fair play nejde ani tým, který je "více než klub" s mimozemšťanem v čele, těžko to chtít po jinejch

http://www.youtube.com/watch?v=Vp2AJMrrKj4 Ta obrovská radost

Oproti tomu je Nani svatoušek

Reagovat
kiwwi

Reagovat
alcantara

ty vole to je logika, nazor minimalne na nobelovku

a radost je podobna u oboch, tak neviem, co riesis

Reagovat
kiwwi

vsak ma pravdu, tu nie je co oponovat

Reagovat
alcantara

s myslienkou, ktoru chcel povedat, sa da suhlasit, idea fair-play je pekna teoreticka vec , ale pre jej uplatnenie v praxi nie je v tejto dobe priestor a v jej praktizovanie v sirsom spektre mozu verit ba ak ludia s dvojnasobnou davkou ruzovych dioptrii na ociach, kazdopadne to nezmyslene zdovodnenie, ospravedlnovanie nedodrziavania fair- play barcelonou a nicim neodovodnene pouzitie motta klubu je hlupost ako mraky.

Reagovat
smazaný uživatel

Říká ti něco jít příkladem? Kluci co si za barákem hrají na Messiho a vidí, že jejich idol dává gol rukou, prochází mu to a má z toho obrovskou radost Jak pak budou hrát a zachovávat se oni. Může je to ovlivnit? Vždyť to dělá i Messi. Proč bych nemohl já? Nic? Tak se směj dál

Reagovat
alcantara

a preco nespominas aj 1000 dalsich idolov a vypichujes iba barcelonu, ktory robia to iste?

messi nesimiluje, nehadaze sa o zem, zakerne nefauluje ani nikoho niekam neposiela, nechlasta po baroch, nestrieda zeny ako ponozky, akurat ma jeden moment , za ktory je sice dovod sa hanbit, ktorych by sme ale nasli x dalsich na x dalsich hracov, preto nerozumiem vypichovanie prave jeho.

Reagovat
smazaný uživatel

Vidím, že jsem se dotkl tvého idola. Prostě jako se autorovi článku hodil Nani, mě napadl Messi.

Reagovat
alcantara

vedla, ale nevadi

Reagovat
smazaný uživatel

397. pro to ať skončí ta taáhnoucí se nuda v práci

Reagovat
kiwwi

mne uz skoncila...po 20 hodinach

Reagovat
smazaný uživatel

Mě se to líbí. Lidé jsou příliš zaujatí - já řeknu upřímně, že je mi nějakej ManU a nějakej Nani jedno. Já řeším, co je mému rodišti nejblíže. Článek se mi líbí, je v něm myšlenka, chce něco vyjádřit, je napsán hodně honosným jazykem, který je mi blízký, takže dávám

Reagovat
smazaný uživatel

pěkné článek, aspoň jde vidět, že slušní lidi ještě úplně nevymřeli, dokonce ani ve fotbale

Reagovat
uff

ale hlavne je v tom vsetkom vidiet ako chce fifa fair play ,keby ho chcela da kamerovy system a je pokoj a nemusime sa tu bavit o nikom ci nani messi maradona henry...

Reagovat
smazaný uživatel

naposled téměř polomrtvý Portugalec, který vzápětí jako laňka vyhupne vzhůru, vysměje se bezmála osmi desítkám tisíc návštěvníkům "divadla snů" a s infantilně vypláznutým jazykem nakonec zesměšní před celým světem zejména sám sebe.

Reagovat
rufus

Líbí se mi články s názorem.

Reagovat
krysa23

Heslo FIFA FAIR PLAY se mi znechutilo ve chvíli, kdy FIFA neudělila trest Henrymu. To si teď s tou vlajkou můžou vytřít prdel. Jelikož Henry od začátku věděl že hraje rukou (nebylo to omylem ani sporný), takže se měl přiznat rozhodčímu a ten měl odvolat gól. Rozhodčí udělal chybu, neviděl ruku, uznal gól. Ale FIFA měla za nefér hru udělit jednoznačně přísnej trest, v tomhle případě by stačilo stop na 3 zápasy (i když já bych mu napařil tak 10) aby si nezahrál na MS, celej svět by viděl že unfair se nehraje.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele