FIFA bude projednávat návrh Premier League

08.02.2008, 18:37
Aktuality
Světová organizace FIFA v pátek prohlásila, že prostuduje kontroverzní plány vedení anglické Premier League, které chce v budoucnu hrát své zápasy v zahraničí. FIFA nyní očekává, že obdrží oficiální dokumenty, díky nimž bude návrh prodiskutován výkonným orgánem na zasedání 14. března v Curychu.

Zástupci anglického fotbalu jasně deklarovali, že by extra zápasy začaly od sezóny 2010-11 hned v pěti světových velkoměstech. A odehrály by se v lednu.

Mezi největší zájemce patří města jako Bangkok, Beijing, Dubaj, Hong Kong, Johannesburg, Melbourne, Miami, New York a Singapur.

Šéf exekutivy Premier League Richard Scudamore navíc prozradil, že by kluby mohly za každý výlet vyinkasovat pět milionů liber.

Plány ovšem vyvolaly smíšené reakce. Jedni jsou z této možnosti nadšeni, jiní v návrhu vidí porušení anglických tradic za účelem výnosu.

Autor: Pavel Janega / soccerway.com

Komentáře (23)

Přidat komentář
smazaný uživatel

takovýhle výstřelky bych zakázal

Reagovat
Devil

Jestli toto schvali tak to bude uplna katastrofa pro anglickej fotbal ! To neni dobry ani jako vtip !

Reagovat
One-Real

ja sem jeste vysmatej z volby ceskyho presidenta takze si myslim ze toto je fraska jako ten navrh

Reagovat
smazaný uživatel

no doufám, že to vyhraje Klaus... Švejnar není ani za mák taková klasa.

Reagovat
One-Real

ja bych radsi zmenu zmena jen zivot takte svejnar

Reagovat
smazaný uživatel

vůbec.. Klaus..

Reagovat
Devil

To uz nema s fotbalem nic spolecnyho ! Prachy prachy a zase jenom prachy ! Trochu me sere ze krasna hra jako fotbal temto vecem zacina pomale , ale jiste ustupovat !

Reagovat
smazaný uživatel

Jak se takovou picovinou muzou vubec anglicane zabivat kurva ??? Toho kdo to navrhl bych zabetonoval do zeme a nechal bych koukat jen hlavu ! Kazdej kdo by sel kolem by si kopl a psi by na nej chcali ! V dnesni dobe je posrany co se da , tak at nam nechaji aspon fotbal kurna !

Reagovat
smazaný uživatel

-co to tu kecate??? -fitbal by byl krasny at by se hral kde chtel -nechapu, co proti tomu máte, výhody jsou: vidělají si a ¨zvětší popularitu fotbalu v odlehlých zemích, nevyhody??? -žadne -ale rad se nějakou dozvim, předem dik za odp

Reagovat
smazaný uživatel

Nenapadají tě žádný nevýhody? Co kdyby jsi se trochu zamyslel. Jak chceš prodloužit ligu o jedno kolo? V týmy v premier league mají už teď extrémně moc zápasu, + 2 domácí poháry, který se hrajou na odvety + evropský poháry. Furt tě nic nenapadá? A zvětšovaní popularity je taky docela blbost, už teď je extrémně populární. Jde jim akorát o prachy, nic jiného.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak nevím jako vtip to moc originální není, neboť nedávno se psalo, že rusové chtějí jeden a možná i více zápasů hrát v Anglii. No svět se sice globalizuje a tudíž i fotbal čehož důsledkem je to, že můžeme přes internet sledovat svoje oblíbené týmy. Ale anglická liga např. v Dubaji? Smysl je jasný peníze, peníze, peníze, ale fotbalově je to nesmysl.

Reagovat
Radin

Snad si to Angličani nenechaj líbit,já být fanouškem z Anglie,tak bojkotuju třeba zápasy,řekl bych máme se dělit o naší ligu,byť jen na jedno kolo?Nikdy!Já osobně bych se nechtěl dělit o Sigmu s nějakýma ťamanama atd

Reagovat
lojzah

a co říkáte na to, že se má hrát NHL v Praze? to nám nebude vadit??

Reagovat
Radin

Kolik hráčů z Thajska nebo Singapuru hraje v Anglické lize?

Reagovat
smazaný uživatel

to je jiný případ - NHL je "celosvětová" liga - jediná nejlepší - zatímco Premier League je NÁRODNÍ liga v Anglii - jedna z pěti top evropských ...

Reagovat
smazaný uživatel

to je ale pekna blbost..som zvedavy co im na to povedia fanuskovia tych tymov co ich tymi budu hrat v hong kongu....to ako poletia na zapas cez pol zemegule?a financne to asi pre nich bude tiez o nicom

Reagovat
smazaný uživatel

zaprvý, nevim proč by to měl bejt extra zápas, proč by to nemoh bejt jeden z těch 38 standartních ligovejch zápasů.

zadruhý nechápu finanční význam, hlavně pro ty větší týmy - v Hongkongu určitě nebude o moc větší stadion než třeba Old Trafford nebo Emirates, takže víc platících diváků asi nebude, a ti dělníci co tam dělaj za dva dolary denně taky nedaj za ten zápas těch 150-250 liber kolik stojí lístek v premier league. takže na tom vydělaj stejně jak na normálním zápase.

Reagovat
bakasa

150-250 liber ???

Reagovat
smazaný uživatel

tak 30-100, to je jedno. de o to že týpek co se živí prodejem melounů někde v singapuru tohle prostě nedá.

Reagovat
smazaný uživatel

Nemyslím, že by na tyhle zápasy chodili prodavači melounů. Horních padesát tisíc je všude. Ale ten extra zápas mě taky vrtá hlavou, zdá se mi to dost neobjektivní, někdo lehce získá body s outsiderem, někdo nemá šanci třeba s ManU. Navíc srovnání s NHL dost kulhá, v hokeji nemá domácí prostředí zdaleka takový vliv jako ve fotbale. No nevím, zdá se mi to divný.

Reagovat
smazaný uživatel

každopádně, vydělaj na tom zápase tolik, jako by se hrál v Anglii, takže je to nesmysl.

tak mohl by se nasadit 1. s 20., 2. s 19. atd. ale otázka je proč. proč by to nemohl bejt jeden z těch normálních ligovejch zápasů, už jenom z časovejch důvodů - i těch 38 zápasů za sezonu je fakt dost.

Reagovat
smazaný uživatel

-a co třeba popularizace fotbalu a ROZVOJ fotbalu v zemích, kde je to potřeba???

Reagovat
Devil

To by jim hodne pomohlo !

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele