Fiasko na valné hromadě podle Pelty významně poškodí FAČR

16.09.2011, 15:49
Aktuality

Text článku byl v souladu s podmínkami smlouvy s autorem článku, agenturou ČTK, ze systému vymazán.

Autor: ČTK

Komentáře (63)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Stydím se za to že jsem z Moravy

Reagovat
smazaný uživatel

já taky v tomhle případě... to rozdělení zrušit

Reagovat
smazaný uživatel

Stejně tak se mohou stydět ti, co jsou z Čech, jedná so o dva různé postoje dvou stejně "hodnotných" komor, ani jedna strana neustoupila...

Reagovat
smazaný uživatel

Já su na to hrdý a stydím se za tebe. Pořád je lepší přerušit proces předem aby se dořešily formality, než když by se s velkou slávou zvolil předseda a každý by tu volbu mohl napadnout s tím, že jeho volba odporuje stanovám svazu. A klidně aji u soudu, jak to dělá Sparta a Slávia v případu odvolání Macely.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

tak tahni do čech a vlez peltovi rovnou do rici,nikdo tady na tebe neni zvedavej. Pelta je špína prvniho kalibru 10x horsi nez hasek kostal a nevim kdo este dohromady a tupci kteri nevidi do fotbalove politiky a pisou hovna by sem ani nemeli prispivat.

Reagovat
smazaný uživatel

Ty blbečku,sám si špína....Udělat z Jablonce klub,takovým jakým nyní je,...rozhodně je schopným manažerem

Reagovat
sosna

Jablonečáci a jejich komentáře o skvělém manažerovi. Jako taky by se mi líbilo, kdyby do čela kandidoval někdo z klubu, kterému fandím. Ale nezaujatí vědí o tomhle mafošovi z dob Koštěte svoje.

Reagovat
Ronaldo.com

Reagovat
smazaný uživatel

no jasně za dob krále klacka třeba vole!!! tak se podívejte na předtím Synot mafiánskej,nebo teď Slavii a jejich šéfa tuneláře přes silnice,ten má s fotbalem společného jako já s vodním pólem,Sigma a Střížkov,jděte s těma kecama o Peltovi už do prdele...

Reagovat
smazaný uživatel

Morava má pravdu,vždyt to skrytě řekl i Pelta -Sám je pro to, aby došlo u problematického bodu ke kompromisu. "Já jsem pro to, aby se zachovala zastupitelnost přes plnou moc, ale mělo by jít o pověřenou osobu, která pracuje v klubu. To je potřeba upravit. Třeba v Teplicích mají statutární orgány zahraniční vlastníci, ale pověří pana Hrdličku jako ředitele klubu. Jinak souhlasím s tím, že klub nemůže zastupovat někdo zvenku,"

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

to má pravdu, ale na druhou stranu je správnej taky argument, že takhle si to odhlasovali moraváci ve VV a teď najednou těsně před volbou předsedy jim to začalo vadit. proč to nikdo neřešil předtím? z toho čouhá ta účelovost, aby tam zůstal Kučera co nejdýl.

Reagovat
smazaný uživatel

O nic jiného Moravě nešlo,než jen o to,at tam nejsou nějací podezřelí typci.

Reagovat
smazaný uživatel

to jsem si mohl myslet ze nikoho nezvolej :/ sasci

Reagovat
Liquid

právěže lidi jako je Pelta, Horník, Starka, Řebíček... poškozují již tak špatné jméno českého fotbalu zdaleka nejvíc

Reagovat
smazaný uživatel

zase vesnicani z moravy bojej se kluku z PRAHY tak vymslej picoviny za jihlavou bych ty ksindly odstrihnul a pripojil k polsku nebo ke slovakum

Reagovat
smazaný uživatel

CHUDÁKU

Reagovat
smazaný uživatel

já bych celou čr připojil k německu, ale němci by nás ais nechtěli

Reagovat
Paddy

to asi ne ale BL u nas ikdyz spis druha BLiga

Reagovat
homeles8

kreténe

Reagovat
sosna

Já už myslel že se nikdo tak primitivní nenajde.

Reagovat
smazaný uživatel

Čecháčci nikdy nezklamou. Vždycky jednomu rupnou nervy a založí si nick, vyblije svůj vztek a zase se odporoučí.

Reagovat
homeles8

Reagovat
božský John

To zas pr, pičusové jsou na oboustranách, čecháčci by hodili mopravu do koše a moraváci zas furt brečej, to si nevybereš...

Reagovat
Kenneth

Co je tohle za primitivní hádky?

Reagovat
smazaný uživatel

Tož přečti si toho blbečka nahoře. A nebo toho úplně dole. A nebo toho z neapole. Akorát kopou a očividně ten článek vůbec nečetli. A nebo nepochopili.

Reagovat
smazaný uživatel

Mě je úplně jedno jakou komoru zrušej klidně tu českou pro mě za mě ale není možný aby jedna menšina-v tomto případě moravská- držela celej republiku vhrsti a požadovala po většině za každý hlasování náký výhody!!! Podle mě se chováte úplně stejně jak cikání,

Reagovat
sosna

Jaký výhody? Myslíš aby nehlasovali na plnou moc lidi jako Vejsada, Kapr a podobní, co škodí českému fotbalu už několik let?

Reagovat
smazaný uživatel

a jakej to má reálnej dopad? podle mě žádnej, protože tu plnou moc by stejně nedostali, kdyby nehlasovali jak chtěj ty kluby. Podle mě je to buřt, kdo tam tu ruku zvedne.

Reagovat
sosna

Třeba Vejsada by určitě hlasoval jak chce klub Litol. Prosimtě... Reálnej dopad je, že tam jsou furt ty samý svině a kamarádíčci.

Reagovat
smazaný uživatel

něco na tom je, to je fakt... ale zajímalo by mě, kdo měl moravě svoje lidi, kdo z nich to zatrhnul (pelta/rajchl)... a na čí straně byl vejsada a tahle parta s plnejma mocema.

Reagovat
smazaný uživatel

Když se podíváš, tak ani jednoho kandidáta nepodporuje jediný klub z Moravy nebo ze Slezska. Čili ať už slíbili cokoliv, Morava z toho nemá nic. Protože by stačilo aby jeden z nich získal podporu jediného klubu z Moravské komory a předseda by byl zvolen, páč by obě komory měly kandidáta.

Reagovat
smazaný uživatel

Bože, nejdřív si o tom něco zjisti a pak reaguj. To sou stejné kecy jako když lidi nadávali Paroubkovi že zrušil předčasné volby. A to že ten celý proces byl dohodnutý někde v kuloárech místo v parlamentní debatě, že byl protiústavní a s právním státem měl společného asi tolik co lidová demokracie se liberalismem, a že on jediný se tímhle zachoval přesně tak jak by politik měl už nikdo neřešil. Paroubek něco udělal, poďme na něho nadávat. Proč já se tady hádám s takovéma nedoukama.

Reagovat
smazaný uživatel

to bylo nědco trochu jinýho, předčasný volby byly jasně protiústavní. Tady to bylo ve stanovách, pokud se nepletu, že můžou hlasovat na plný moci - moraváci to chtěli změnit a podmínili tim svou součinnost při volbě předsedy.

Reagovat
smazaný uživatel

Jo, ale mělo to tak být od příště. S čímž souhlasíjou aji Čechy. Ale smetli to ze stolu, bez toho že se to bude řešit. Tak Morava smetla ze stolu program volby. Problém nevidím ve dvou komorách, bikameralismus je preferovaný systém kontroly moci ve většině států světa, a jeho symetrická verze, čili že žádná komora nemůže přehlasovat tu druhou skvěle funguje třeba v USA a nebo v Itálii. Problém je v tom že se bafuňári dohodnout nechcou, respektive v dohody nevěříjou. Minimálně ne v takové které jsou na papíře a jako výsledek transparentního jednání. Čili se někde v zákulisí dohodne něco za něco. Kdyby byla jenom jedna komora, tak by takové dohody byly taky, akorát by nebyly ty skupiny tak viditelné.

Reagovat
smazaný uživatel

je fakt, že bikameralismus spousta teorie různě zdůvodňuje, ale podle mýho názoru (kterej není bůhvíjak fundovanej) je to furt jen způsob, jak vytvořit více koryt. ono ti teoretici k politice taky nemaj kolikrát daleko, takže co kdyby náhodou a pak pro ně třeba nebylo křeslo že? :-) já ty ústavní systémy znám a má to pár výhod (podle teorie), ale podle mě to jsou spíš zbytečnosti než nějaký zásadní výhody.

Reagovat
smazaný uživatel

To je pěkně primitivní názor, protože už jenom podle statistiky je jasné že prakticky všecky demokratické státy v lidských dějinách byly dvoukomorové. Rozdělení mocí alespoň na dvě složky, ale ideálně na tři je pro zachování demokracie naprosto nezbytné. A jak zkušenost ukazuje, když je výkonná moc příliš silná, tak jsou lidská práva a demokracie na ústupu. Jediné co to dokáže zvrátit je silný smysl pro demokracii a silná politická kultura. Takže si severské státy můžou dovolit ten luxus mít jednokomorový systém, a USA může mít silného prezidenta s právem veta, ale v Jižní Americe a Africe takové prezidentské pravomoce zákonitě vedou k vojenské diktatuře.

Reagovat
smazaný uživatel

možná je to primitivní názor, ale neni mi úplně jasný, jak souvisí trojsložková dělba moci s bikameralismem... neexistence bikameralismu dělbu moci nijak nevylučuje a naopak.

Reagovat
smazaný uživatel

Je to další pojistka proti hromadění moci. Většinou je horní komora kontrolní, je obsazovaná jiným způsobem a nebo v jiné periodicitě než dolní a tím vyvažuje moc zákonodárnou. Třeba teďka je v poslanecké sněmovně pravicová vláda, ale senát je levicový, což odpovídá rozložení preferencí ve společnosti. Vláda se teoreticky musí dohodnout se senátem na tom aby jí schválil její zákony, nebo si pro ně musí v poslanecké sněmovně najít větší podporu. Odpovídá to tak vůli voličů kteří vládě nevěříjou a proto má oslabený mandát - musí přistupovat na dohody a nemůže vládnout neomezeně. Jinak by mohla své návrhy zákonů házet rovnou do koše.

Reagovat
smazaný uživatel

ovšem tý reálný důvody existence 2 komor v takový spoustě zemí jsou daleko víc historický (šlechta+duchovní X třetí stav) než funkční... ono to neni tak, že by právní teorie vymyslela bikameralismus, proč je dobrej a on potom vznikl. bylo to opačně - bikameralismus tady byl a právní teorie ho pak začla funkčně zdůvodňovat. To je hlavní příčina, proč mi ta argumentace o "další pojistce" připadá slabá. Já na to můžu zase říct, že země s jednou komorou taky fungujou úplně normálně (třeba slovensko)

Reagovat
smazaný uživatel

To taky není pravda. Vzorem pro horní komoru většiny států je Senát USA, podle kterého se taky většina horních komor jmenuje, nejmenujou se po britské Sněmovně lordů. A v USA vznikl Senát především s důrazem omezit moc centrální vlády. Ne z historických důvodů. Teorie bikameralismu je probíraná už od starověku, jako ideální forma vlády, a ukázalo se že je to zatím to nejlepší na co lidé od antiky dokázali přijít. Podiv se na EU. Státy si stěžují mají malý vliv na přijaté směrnice. Kdyby existovala horní komora EP kde by sedělo 27 států a každý měl dva hlasy, stejně jako v USA, tak by bylo mnohem míň reptajících, stejně tak by byla mnohem větší ochrana malých států proti síle velkých.

Reagovat
smazaný uživatel

A zrovna třeba Slovensko, spolu s Maďarskem - jednokomorová země - je stát která má pořád obrovské problémy se sklouzáváním do ne až tak demokratických forem vlády. - Mečiar, Slota, lhaní Viktora Orbána, Jobik, maďarský mediální zákon, zákon, zákon na ochranu slovenštiny, atd. U nás Senát funguje jako "svědomí poslanecké sněmovny", kandidáti jsou vybírání regionálně, většinovým způsobem, klidně aji nezávislí, jejich úkol je kontrolovat poslaneckou sněmovnu. Tohle na Slovensku a v Maďarsku chybí. Minimálně by v těch dvou státech premiér musel počítat s tím že většina v dolní komoře nestačí a že se bude muset dohodnout i s horní komorou. Oba státy jsou v Evropské Unii a pořád ještě mají ústavní soud, takže u nich skluz k nedemokratické vládě nejspíš nehrozí, ale se senátem by u nich takové excesy nebyly tak časté. Respektive se správně fungujícím a vhodně obsazovaným senátem.

Reagovat
Chazy

Ty si fakt neskutečnej hlupák

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Naprostý souhlas !

Reagovat
smazaný uživatel

Celá ta slavná Asociace je takový Soubor kreténů

Reagovat
homeles8

to je celej svět

Reagovat
smazaný uživatel

Zrušít posr... moravskou komoru a je klid.Proč nemáme mi severočeši taky svoji komoru nebo jižní čechy? Aby pár moravskejch hnupů mělo právo veta na všechno? Kde to sme? Ještě aby cikáni nechtěli taky založit svoji komoru to by ste moráci čuměli

Reagovat
sosna

Už jste dva.

Reagovat
smazaný uživatel

Já bych zrušil českou komoru, stejnak si pořád jenom něco vymýšlí, postaví dva kandidáty kteří odporujou stanovám, jeden větší mafián než druhý. Co s nima.

Reagovat
sosna

Hlavně mě pobavilo, že se tam zas vesele producíroval Kapr. Ta jejich slavná Goldova disciplinárka mu napařila stop ve všech funkcích a za rok zas jede jako by se nic nestalo.

Reagovat
smazaný uživatel

Nauč se psát,ty TALIÁNE

Reagovat
smazaný uživatel

Moraváci dělají celé zemi zase jen ostudu. Moc pěkně si to naplánovali, už předem věděli, že budou vše jen bojkotovat. Hnus, pořád ten jejich komplex, kdy musí hájit nějaké "svoje" zájmy, místo aby hájili fotbal

Reagovat
sosna

Zatím nejlepší.

Reagovat
smazaný uživatel

Mně se líbila ta myšlenka připojit Moravu a Slezsko ke Slovensku. Do toho bych možná aji šel, spolem bysme měli přes devět miliónů lidí, čechy jenom šest, byly by tam 4 skoro stejně velké města. Akorát ta liga by byla trocha horší no.

Reagovat
smazaný uživatel

tak to kdyby se z stalo, z toho bych blil možná nejen virtuálně

Reagovat
smazaný uživatel

má pravdu v tom, že do toho šli předem s tím, že nikdo nebude zvolenej. to musí vidět i slepej

Reagovat
sosna

To nepopírám. Ale ty kecy o komplexu jsou jako obvykle úplně mimo. Viz moje přízpěvky výše.

Reagovat
smazaný uživatel

Na druhou stranu, kdyby doopravdy někoho zvolili, tak je klidně do týdne další soud, páč Svaz v klidu ignoruje svoje vlastní stanovy. A není to poprvé. My sme dostali trest který podle stanov Svazu dostat nemůžeme, Macela byl odvolán způsobem kterým odvolaný být nemůže a předseda Svazu je volen lidmi které nemají mít hlasovací právo. To sou tři soudy jako vyšité. A řeší to někdo? Ne, blije se na Moravu, Spartu, Slavii a Sigmu.

Reagovat
Ronaldo.com

MORAVA MORAVA MORAVA

Reagovat
smazaný uživatel

a my slezané jsme z toho vyšli s čistým štítem

Reagovat
smazaný uživatel

Přesně. Jako vždycky. Moraváci se hadájí s lidmi z Čech, jestli se má říkat u nás v Čechách nebo u nás v Česku, ale u nás ve Slezsku se nikdy říkat nebude.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele