Fernández se vrací do Paříže, tentokrát povede akademii PSG

19.08.2017, 13:51
Aktuality
Jako kapitán dovedl Paris Saint-Germain k prvnímu ligovému titulu v klubové historii, jako trenér s celkem z hlavního města vyhrál dalších pět trofejí včetně Poháru vítěze pohárů, nyní se Luis Fernández opět vrací do klubu svého srdce, aby byl pro změnu zodpovědný za správu jeho mládežnické akademie...

Rodák ze španělské Tarify podepsal s PSG první profesionální kontrakt roku 1978 jako devatenáctiletý mladík a postupem času se vypracoval v kapitána týmu. Na pozici defenzivního záložníka si v PSG odkroutil přes dvě stě startů a je podepsán pod historicky prvními ligovými vavříny z roku 1986.

Již roku 1981 Luis Fernández obdržel francouzské občanství, aby se záhy stal reprezentantem své adoptované země i francouzským hráčem roku 1985. Jako trenér prorážel v Cannes, samotné PSG pak vedl mezi lety 1994-96 a 2000-03, přičemž s ním vyhrál národní i ligový pohár, PVP či Intertoto Cup.

Do loňského roku Fernández platil za trenéra reprezentace Guiney, nyní ho ale v Paříži čeká výrazně odlišná výzva: v pozici šéfa akademie se bude zodpovídat sportovnímu řediteli Anterovi Henriquemu a má mimo jiné vytvořit novou síť kontaktů, aby se PSG snáze dařilo posílat nadějné mladíky na hostování.

Autor: Tomáš Daníček / espnfc.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Hernandéz nebo Fernandéz teda?

Reagovat
fantomas

F

Reagovat
smazaný uživatel

Detail, jsou maličkosti

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele