Fergusonovy tři kroky k titulu

13.04.2008, 11:59
Aktuality
Tři kroky chybí podle Sira Alexe Fergusona jeho Manchesteru United k titulu. Nedělní zápas s Arsenalem je prvním, pak jedou United do Blackburnu a 26. dubna se představí na Stamford Bridge proti Chelsea. Pokud ve všech třech duelech zvítězí, pak budou mít před svěřenci Avrama Granta dvě kola před koncem ligy šestibodový náskok, podpořený velmi dobrým rozdílem skóre.

Ferguson ovšem varuje, že v případě porážky od Arsenalu může být rázem všechno jinak. "Musíme vyhrát následující tři utkání. Pokud se tak stane, pak nás titul nemine," řekl Ferguson.

"Vyhrát Premier Legaue je velmi obtížné, ale pokud pojedeme do Wiganu k poslednímu zápasu s tím, že nám vítězství zaručí titul bude to fajn," uvedl Ferguson. "Jsem velmi spokojen s přístupem hráčů, s jejich výkony, i s tím jakou energii vkládají do každého zápasu," dodal.

Následující tři zápasy United hodně napoví, kdo nakonec získá anglický titul. První krok z Fergusonova seznamu mohou Red Devils udělat už za pár hodin, kdy hostí Arsenal.

Autor: Jiří Fišara / skysports.com

Komentáře (72)

Přidat komentář
Devil

Doufam,ze to vyjde a titul pujde zaslouzene k nam!

Reagovat
smazaný uživatel

Já jsem tomu moc nevěřil po 4 kolech PL

Reagovat
Devil

Jj rozjezd byl trochu pomalejsi no,ale v minule sezone Man.Utd.vyhral titul stilem start-cil.Hned v prvnim kole byl prvni a az do konce nas nikdo nepredbehl.Ason je to ted zajimavejsi,ale nerikam ,ze bych se zlobyl kdyby MU mel trochu naskok!

Reagovat
Devil

mam tam hrubky jak cip,sorry

Reagovat
smazaný uživatel

máš no alemyslim že man. utd. má šanci na titul ale chlesea mu šlape na paty arsenal je odle mě out

nemá šanci musel by mít strašný štěstí

Ale jestli Chlesea nebo Manchseter to je ve hvězdách

Jsem sice fanoušek Chelsea hlavně kvůli Čechovi ,ale myslim že Manchester má na to aby Chelsea porazil a naopak. ale ohelenýho Fergusona bych chtěl vidět

Reagovat
smazaný uživatel

promintě net pořádně nefunguje ale hrubek je tam moc...

Reagovat
Devil

Jj je to jeste otevreny,uvidime kdo se bude na konec smat a kdo bude nasranej.

Reagovat
fantomas

o co go?

Reagovat
smazaný uživatel

naozaj to je otvorene, no mysli ze by si to zasluzili man utd, hraju jednoducho najlepsie, a maju vyrovnanu formu, prve 4 kola nepocitam

Reagovat
smazaný uživatel

Takze ty vlastnis Man UTD, nebo za ne hrajes?? Kdyz rikas, ze vas nikdo nepredbehl?? Asi jo, ze?? Jo a mimochodem, uz pro vsechny kulturni barbary vcetne tebe - CYP se nepise s i. To neni zadny cip ubrusu nebo tak. Stejne jako bo neznamena nebo. Pokud si to nedokazete zapamatovat tak to nepouzivejte. Pouziva snad nekdo to vase: heleeeee, viiiiiiiiid?? Krome uzavrene lokace s populaci asi 1 mil obyvatel, nepouziva...

Reagovat
Devil

Pani ucitelko, za prve su z Moravy,takze hele a vid nepouzivam a za druhe jestli jsi nepochopil jak jsem to myslel s tim "nepredbehli",tak ses debil.Kazdej to tu tak nekdy pise a kazdej(krome vola jak jsi ty)to vzdy pochopi!

Reagovat
smazaný uživatel

přesně tak!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Doufam ze dneska vyhraje arsenal

Reagovat
smazaný uživatel

tož dani ....UNITED do toho!!!

Reagovat
ElectrickMann

arseenal musi vyhrat

Reagovat
smazaný uživatel

Néé asi...

Arsenal forever!!!!!!

Clichy si C. Ronalda pohlídá

Reagovat
smazaný uživatel

Clichy uvidí jméno C.Ronaldo pouze s 5metrovým odstupem....

Reagovat
smazaný uživatel

Ronalda si už hlídalo hooodně skvělých obránců a stejně dokázal dát góly ..

Reagovat
fantomas

to právě neni pravda, Ronaldo se proti fakt dobrý obraně prosadí jen málokdy...to bylo videt i proti ASR, tam ty jeho kličičky taky nikdo nežral

Reagovat
Devil

A proto si hraci AS stezuji,ze je R7 zesmesnuje kolobezkama!A asi ti unikl fakt,ze se proti obrane AS golove prosadil.

Reagovat
fantomas

a ten gol si videl? Hlavou

Reagovat
Devil

Ale Ronaldo07 nerekl jakym zpusobem a jestli ho da hlavou ci nohou,to je uplne jedno.Jde o to,ze se zase prosadil a dal gol.

Reagovat
fantomas

já ale myslel tema kličkama...v první větě sem sice naspal "prosadí" ale v té druhé sem to doplnil tema kličkama, že mu je nikdo nežral, ale nevadí, asi si mě nepochopil

Reagovat
Devil

Fotbal,ale neni jen o klickach.A ze tri golu co dal MU AS tak dal zas jeden R7,takze se opet podepsal k postupu MU.

Reagovat
fantomas

mě ale naky postupy nezajímaj, mě zajímá jak se prosadí ze hry...to že dá gola hlavou je sice pěkný, ale bylo to hlavně dílo centrujícího ( o prosazení dneska ani nemluvim ) - k ronaldově dobru lze přičíst snad jen výběr místa a slušné zakončení, ale jedna akce nemusí zápas rozhodnout a když zbytek duelu hrál tužku, snad neřekneš, že hrál celkově dobře ,ne?

Reagovat
Devil

Dnes nebyl videt,proti AS byl stejny jako ostatni a jako bonus dal gol,ale urcite nehral hur jak jini.

Reagovat
fantomas

hrál pod svou uroven, to sem tim myslel...jistě že nehrál špatně ale nehrál jak bůh jako hraje proti Fulhamu a jemu podobým...chápeš mě?

Reagovat
Devil

Ale ty jsi rikal,ze se prosadi malo kdy a ja tvrdim,ze i kdyz nehraje zrovna nejlip tak mu to tam pada.A to je jeho sila.

Reagovat
fantomas

ale ty zase obracíš na gólové prosazení, já však neustále poukazuju na to, že ty jeho kličky sou mu absolutně na nic proti takovym soupeřum...myslim že sem to dostatečně osvětlil dole Ronaldovi07

Reagovat
Devil

O tech klickach tady mluvis porad jen ty! A asi jsi videl prohlaseni jednoho z hracu AS,kterej z tech klicek byl asi uplne mimo vzhledem k jeho trapne reagci.Ja,ale nemluvim o nejakych klickach,ale o tom,jak je pro tym dulezitej i pres to ,ze mu zapas zrovna nevychazi.

Reagovat
fantomas

to právě neni duležitej...jen občas vstřelí gol, ale jak řikám bez spoluhráču by byl zachvíli utopenej v kličkách...sám si šanci jen málokdy připraví, neni to ten typ jako Messi apod...on je jen lacinej driblér, kterej u čáry dejme tomu jednoho souepře zesměšní, ale pak udělá další kličku navíc. Neříkám, že to neni dobrej technik, patičku ve správnou chvíli dát umí, to jo...ale prostě to neni týmovej hráč, i když na tom trochu zapracoval.

A když ty si na mě reagoval, a evidentně si stále nepochopil, že já se ted nebavim o jeho přínosu pro tým, tak musíš brát v potaz, že já měl svou poznámkou na mysli POUZE jeho kličkování, které mu vychází proti souepřům jako Derby, Fulham, ale obránci AS Řím ( ten ubožák mě vážně nezajímá, co to řekl, muže si za to sám, že je ztrapnován, protože todle se žere akorát v přeboru, ne v LM) a dnes ještě lépe ti Arsenalu si s ním prostě snadno poradí a jeho kličky mu nesežerou, nebo ho k nim ani nepustí...

Reagovat
Devil

Sorry,ale to nema cenu!

Reagovat
fantomas

taky si myslim

Reagovat
smazaný uživatel

promiň, ale když by nebylo takových hráčů, jako je Ronaldo, kteří dělají kličky a hrají poutavým a pohledným stylem, tak by se na fotbal nedalo koukat. No řekni, ty se radši díváš na nějakou blbou nakopávanou přes půl hřiště???? Já teda rozhodně ne!!!

Reagovat
fantomas

ne, já se rád koukám na kombinační hru a ne na nejaké utápění se v kličkách...jistě, je to pěkné, ale když to Ronaldo dělá co minutu, tak sry, ale to už je snad i trapas...navíc nakym přešlapovanim by oblbnul leda tak hráče přeboru, ne Arsenalu

Reagovat
smazaný uživatel

A většinu hráčů PL

Reagovat
Devil

A AS Rim.

Reagovat
smazaný uživatel

Ano v Římě dal Ronaldo branku. Prokázal, že je solidní hlavičkář. Jeho výkon byl výkonem lehce nadprůměrného hráče a ne nejlepšího hráče světa, jak o něm denně posloucháme. Nejlepším hráčem světa je jak už psal Fantomas proti Fulhamu, Readingu, Aston Ville a jim podobným. Proti solidnímu mužstvu se vždycky ukázal jako lehce nadprůměrný fotbalista, kterých běhají po trávnících desítky.

Reagovat
Devil

Presne tak a i presto opet dokaze vycuhovat produktivitou strelenych golu!

Reagovat
smazaný uživatel

Tak vyčuhovat produktivitou proti AS Řím dokáží i Di Natale, Leon, Rossi, Giovinco a spousta dalších a nikdo o nich neříká, že jsou nejlepší na světě.

Reagovat
Devil

Je jasny,ze v LM nebude prochazet obrany souperu jako proti slabsim klubum v PL.Ja jsem jen naznacoval,ze i pres to ,ze nehraje tak dobre jak v PL,tak se dokaze strelecky prosazovat a je nej strelec jak PL tak i LM.To je vse a to ze neumi hrat proti silnym souperum jak proti slabsim je jasny a nepostihuje to jen jeho,ale asi vsechny hrace.

Reagovat
smazaný uživatel

Částečně máš pravdu, ale částečně ne. Většinou, pokud hráč vyčnívá v klubu proti slabšímu soupeři, tak stejně vyčnívá i proti silnému soupeři. A Liga mistrů? C. Ronaldo dal 3 branky Dynamu Kyjev, 2 branky Sportingu, čili slabším soupeřům. Jeden gól dal Lyonu a 1 AS Řím, nutno dodat, že ze 4 zápasů. Rozdíl mezi výkonností proti "slabým" a "silným" je markantní.

Reagovat
Devil

Kdyz to beres takto ,tak jo,ale on tymu pomaha dost tim,ze se pohybuje nejak na hristi a vaze na sebe pozornost dvou hracu.V Lm se hraje vice na obranu a hraci ho zdvojuji,on kdyz nema prostor a nemuze byt v plnym behu tak nic nezmuze,ale dela tim vice prostoru pro druhe spoluhrace a svym pohybem na hristi je pro tym dost dulezitej.

Reagovat
smazaný uživatel

Nejde o góly, ale o celkový herní projev. On prostě má proti lepšímu soupeři problémy přejít jeden na jednoho a důvodem je to, že mu nestačí to, co mu stačí s těmi slabšími.

Reagovat
Devil

Ja nerikam,ze ne .Je jasny,ze proti kvalitnim obrancum nebude prochazet tema kolobezkama,ale porad je na hristi o dost platnejsi jak normalni radovy hrac,kterej na sebe nepouta takovou pozornost.

Reagovat
smazaný uživatel

nemyslíš, že to, že je nejlepším střelcem nejen anglické ligy, ale i ligy mistrů je dostatečný argument pro to, že se umí prosadit i proti dobrým obranám?

Reagovat
Devil

jj

Reagovat
fantomas

dnešní zápas jasně ukázal, že mám pravdu

Reagovat
Devil

zase dal gol

Reagovat
fantomas

totéž co výše

Reagovat
smazaný uživatel

A doufám že dá Ronaldo do konce sezóny aspoň 3 góly, protože chci vidět plešatýho Fergusona

Reagovat
smazaný uživatel

tu sazku uz prekonal ne? o kolik slo golu?

Reagovat
smazaný uživatel

dneska 2, a pak ten jeden nebude problém

Reagovat
papos182

este ze nam to ferguson spocital..jinak by nam nedoslo ze mu staci tri vyhry

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Devil

klid

Reagovat
smazaný uživatel

to je sranda jak to nekdo nemuže vydychat...

Reagovat
fantomas

tjn

Reagovat
papos182

jo klid

Reagovat
smazaný uživatel

V Arsenalu mam taky par oblibenych hracu,tak kdyby se to pokazilo a Manchester nevyhral PL tak at ji vyhraje Arsenal...hlavne ne Chelsea jinak tip: 3:1 (28.Giggs,43.Carrick,72.Ronaldo-12.Adebayor)

Reagovat
smazaný uživatel

Ja akorat vim ze ten zapas urcite neskonci 0:0 ja bych to videl tak 2:2

Reagovat
smazaný uživatel

blázníš?? Arsenal, že by dal 2 góly?

Reagovat
fantomas

přesně, dyt furt betonujou

Reagovat
smazaný uživatel

Jediný jejich schopný ofenzivní hráč (Rosický) je zraněný a od té doby nehrají vůbec nic ... a Adebayor je taky k ničemu - ten si nic neumí vytvřit sám, jediné jeho práce je, že dává góly z pozic, které mu vydřou jeho spoluhráči ..

Reagovat
smazaný uživatel

Manchetser je krasny tym preji jim vse nej ,ale jako fanousek Arsenalu preji vice ArS. Barcelona postoupi pres M. doufam. Adios muchachos !!!

Reagovat
smazaný uživatel

Co je vice nez fotbal ??!?!!?!?! Krasny zivot s krasnymi kamarady,prateli !!!! To je pravda, neni tak ???!!!

Reagovat
Devil

Uz to svinstvo nezer!

Reagovat
smazaný uživatel

poprvý v životě budu fandit arsenalu, doufám že i naposled GUNNERS LETS GO!

Reagovat
smazaný uživatel

Pan Ferguson, to je počtář!

Reagovat
smazaný uživatel

Spíš génius

Reagovat
smazaný uživatel

Nad CHELSEA nevyhrajou ta serie je dost jendoznačná pro CHELSEA a doufám že taky vyhrajou titul

Reagovat
smazaný uživatel

Řekl bych, že mají tým i formu na to Chalsea porazit, ale jim bohatě stačí i bod za remízu - to Chalsea musí dohánět jejich náskok

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele