FERGUSON VYBRAL PĚT NEJLEPŠÍCH

15.12.2006, 09:05
Aktuality
Eric Cantona, Peter Schmeichel, Roy Keane, Ryan Giggs, Wayne Rooney. Tuto pětici považuje Alex Ferguson za nejkvalitnější hráče, které ve své bohaté kariéře trénoval. Sir Alex sedí na lavičce Manchesteru United už dvacátý rok, a to je příležitost k malému bilancování.

Asi by bylo překvapivé, kdyby tento trenér a manažer v jedné osobě nejmenoval nejvýznamnější zástupce veleúspěšných 90. let. Do elitní společnosti se ale dostal i 21letý Wayne Rooney, který na Old Trafford působí teprve třetí sezonu. Naopak opomenul hráče jako David Beckham nebo Ruud van Nistelrooy, s nimiž ovšem v době odchodu z klubu neměl zrovna ideální vztahy.

Mezi pěti nejúspěšnějšími má uznávaný trenér také svůj žebříček. "Peter Schmeichel a Ryan Giggs, to jsou pro mě naprosté jedničky," vyjádřil kompliment vynikajícímu dánskému brankáři a 33letému Velšanovi, který běhá po trávníku na Old Trafford už od roku 1993.

"Eric Cantona mohl být vždycky lepší, ale v určitých chvílích jste ho museli mít pořád pod kontrolou," upozornil na kontroverzního fotbalistu. "Čtyřka je Wayne Rooney a pátý Roy Keane," doplnil hvězdnou formaci. Zároveň ale nedal zapomenout na další hráče, kteří mají potenciál se do podobného výběru dostat. Jedná se o nadějného Portugalce Christiana Ronalda a Paula Scholese, podle Fergusona nejchytřejšího hráče, jakého kdy poznal.

"Pracovat s těmito lidmi byla pro mě obrovská čest a veškeré mé ambice se díky jim naplnily," zakončil svou rozpravu jeden z nejznámějších Skotů posledních let.

Autor: Pavel Mašlaň

Komentáře (15)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Ferguson je namysleny hovado......Jak se chova arogantne to nema obdoby,sice to neni tak hrosny jako Mourino,ale stejne ho nemam rad......neumi pracovat s mladyma talentama a neumi vychazet s hvezdama.......ma se co ucit od Arsena Wengera.......muj nazor:)

Reagovat
smazaný uživatel

No tak Fergusona nemám taky rád, ale že by neuměl pracovat s mladýma? To asi ne, dyť LM vyhrál s týmem, kterej na odchovancích stál a akorát se doplňoval. Že na to momentálně Fletcher, Brown a spol. nemají není vina Fergusona...

Reagovat
smazaný uživatel

Ja to myslim tak,ze v MU nevidis zadnyho 17ti nebo 18ti leteho mladicka kteryho nikdo nezna...a aby znej udelal hrace zakladni sestavy:)...viz Fabregas.....asi to az moc prehanim...mozna je to kvuli mi nenavisti vuci MU....vidim na Fergusonovi jen nedostatky...nesnazimse na nem hledat svetle stranky.....

Reagovat
HOST*minta

LOL a na co mit v sestrave "juniory", kdyz to jde se "seniorama"??? A zadne mlade hrace? Roony zacal pokud vim strilet za MAN UTD v osmnacti, Ronaldo na tom nebyl o moc lip.

A kdyz rikas, ze Arsenal ma mlade hrace, tak se koukni, jak je na tom v tabulce....

A Solskjaer vypada i ted na patnact :D

Reagovat
smazaný uživatel

Arsenal se zvedne.....jde jen oto aby byl fir rosa Henry....ale uznavam ze na titul uz to asi nebude

Reagovat
PJ

No, tomu řikam "názor"

Reagovat
smazaný uživatel

Tvuj teprve druhej příspěk a už mám na tebe jasnej názor: k smíchu a k pláči . To je fakt hrozný.

Reagovat
HOST*

preboha to nemyslis vazne dlho som sa takto nezasmial hehe myslim ze ty si len spomenul jeho najlepsie stranky heh s tou aroganciou :neviem kto "skocil" do vtedajsieho trenera west hamu Pardewa..a tie jeho reci na tlacovkach

Reagovat
HOST*Jag

Ty magore ten clovek vi co dela. Ne jako murino to curak nejvisiho formatu!

Reagovat
Devil

dalsi debil!!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Cantona blázen, Keane ešte väčší, Rooney ani nehovorím žeby Ferguson obľuboval takéto typy? No ale hráči to boli a sú dobrí, o to pokoj.

Reagovat
smazaný uživatel

ma rad vitezny tymovy typy hracu co poslouchaj trenera, divny :)

keana taky vyhodil ze dne na den, je to tak?

Reagovat
HOST*Cantona

Nemyslím si, že je Furguson zase tak namyšlený, ale za to, co dokázal, by namyšlený trochu mohl být, v době, kdy přebíral Manchester United bylo toto mužstvo v anglii naprostrým průměrem, co se týká kádru i finančních prostředků a velkou zásluhu má Alex Ferguson na tom, jak na tom je Manchester v dnešní době. Rozhodně Ferguson nemluví žádné nesmysly jako Mourinho nebo občas další. Vystupuje přirozeně a nějaké konflikty s hráči a jejich odchody zase tak moc neuškodily. Vystupuje přirozeně a není to nějaká náfuka jako Mourinho. Je to prostě osobnost..

Reagovat
HOST*Jag

Stimhle jde jen souhlasit

Reagovat
Devil

Scholes????

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele