Ferguson: Nahradit by mě mohl Mourinho

03.12.2012, 11:58
Aktuality
Sir Alex Ferguson vede Manchester United od roku 1986 a zatím se nechystá skončit. Až se tak jednoho dne stane, bude mít jeho nástupce nesmírně těžkou pozici. Ferguson si myslí, že by ho mohl nahradit trenér Realu Madrid José Mourinho, protože dokáže uspět kdekoliv.

"Nechci předpovídat, co se stane, až skončím. José ale je manažer, který dokáže uspět kdekoliv, o tom vůbec nepochybuju," nechal se slyšet Ferguson.

Mourinho už má s anglickým fotbalem zkušenosti, úspěšně působil na lavičce Chelsea. Úspěšný je i nyní v Realu, přestože za sebou nemá žádné hráčské zkušenosti. "Nikdy bych si nepomyslel, že chlapík, co neodehral jediný větší zápas, může být špičkový trenér. Stačí se ale podívat na Mourinha a je jasné, že to jde. Je to obrovská osobnost, překonává tím veškeré nedostatky," ocenil ho 70letý Skot.

Portugalec Mourinho je známý vysokým sebevědomím, dobře o něm ví i Ferguson. "Vzpomínám si na jeho první tiskovou konferenci v Chelsea. Pomyslel jsem si, že to je velký náfuka. Řekl hráčům, že je Special One, že nebudou prohrávat. Byl mladý, teprve přišel do Anglie a už tohle řekl. Jenže on tím dodal hráčům sebevědomí a vyhráli ligu," doplnil Ferguson.

Autor: Radim Šantrůček / goal.com

Komentáře (617)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele