Ferguson chválil Scholese a varoval před uspokojením

19.02.2009, 09:59
Aktuality
Sir Alex Ferguson byl nadmíru spokojen s výkonem svých svěřenců ve včerejším duelu s Fulhamem. Moc se mu zamlouval hlavně výkon ryšavého veterána Paula Scholese. Přesto nezapomněl své hráče varovat, že titul ještě zdaleka není na cestě na Old Trafford.

Nicméně všechno pomalu ke třetímu mistrovskému poháru pro United v řadě směřuje. Edwin van der Sar nedostal branku už více než 14 utkání a s kvalitou, jakou se pyšní United v ofenzivě, je téměř jisté, že alespoň jeden gól Fergusonův soubor pokaždé dá.

Včerejší výkon United proti Fulhamu mu dal zapravdu, Bezchybná defenziva podpořená třemi góly, z nichž nejkrásnější byl ten první z kopačky Paula Scholese. "Paul byl prostě naprosto fantastický. Jeho gól i přihrávky byly pro soupeře zničující. On a Ryan Giggs jsou perfektním vzorem pro mladé hráče, jak naložit se svými životy. I po tom, čeho už dosáhli, stále mají jen ty nejvyšší ambice, to je moc důležité. Jsme moc hrdí, že je máme oba v týmu," chválil Ferguson.

Skotský lišák na lavičce United však také své svěřence varuje: "Nikdy si nemůžeme být stoprocentně jistí. V roce 1997/98 jsme vedli před Arsenalem o 12 bodů a stejně jsme nakonec o titul přišli." Letos už by se podobný scénář opakovat rozhodně neměl. Arsenal ztrácí z páté pozice dokonce ještě o tři body víc. Také čtvrtá Chelsea už je podle Fergusona s desetibodovou ztrátu ze hry o titul. "Je příjemné necítit po letech tlak Chelsea v zádech. Myslím, že výměnou manažera se definitivně odepsali z boje o titul," prohlásil Sir Alex.

Největším a jak to tak vypadá také jediným pořádným soupeřem Manchesteru v boji o titul je Liverpool. I ten už ale na druhém místě ztrácí pět bodů. Navíc komplex z toho, že na triumf v Premier League čeká od jejího vzniku a na anglický titul dokonce 19 let, hraje do karet United.

Autor: Jiří Fišara / yahoo.com, bbc.co.uk

Komentáře (71)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Scholes ho tam dobre poslal

Reagovat
smazaný uživatel

NO s takovym stestim ...že to už snad neni možný...ostatně i jako další dva góly...

Reagovat
Devil

Tady to zes nekdo neumi unest...

Reagovat
smazaný uživatel

Ne..United hrajou dobrej fotbal a jsou po zasluze asi první..jen je toho štěstí podle mě až moc..

Reagovat
smazaný uživatel

spis bych rek...tady to zas neumí někdo uznat

Reagovat
Devil

No moc stesti,podivej na zapas Pompey vs.Liverpool.Kazdej ma nekdy trosku stesti.Taky by se mohlo mluvit i o smule,vcera tem dvoum neuznanejm golum taky moc neschazelo.Mohlo byt i lip.

Reagovat
PJ

Stastnej byl jen ten prvni, druhej byla blbost obrany a treti vyborna prihravka Parka, nerek bych ze to byla strela.

Reagovat
smazaný uživatel

myslím že to byla střela Park se díval na balon dle mě aby ho dobře trefil myslím že spíše střílel ale je to jedno v celku hlavně že to tam spadlo

Reagovat
smazaný uživatel

ale v opakovaným záběru bylo jasně vidět že Rooney si na Parka mávnul zrovna když Park zvedl hlavu, takže o něm stoprocentně věděl. Otázka je jestli to fakt takhle prudce přihrál nebo se rozhodl zakončit sám a sjelo mu to

Reagovat
smazaný uživatel

¨Ten Berbatova i Rooneyho byly dobry akce

Reagovat
smazaný uživatel

Hlavne Van der Sar by se mel drzet pri zemi.

Reagovat
Bakary3

Tak u toho nebude problém. S jeho inteligencí a třiceti osmi roky..

Reagovat
scholes18

Reagovat
smazaný uživatel

O jeho inteligenci bych nemluvil. Ae stacilo mi vcera jaky delal opicky na divaky, kdyz jedna strela letela tesne mimo jeho pravou tyc a on prakticky ani nezareagoval. A v minulosti to byl golman co obcas udelal nakej ten kix, tak uvidime estli uz je na tolik zkuseny a chyby jako driv nedela. Ja myslim ze udela nakou krpu zrovna v nejnevhodneji okamzik.

Reagovat
smazaný uživatel

opicky na divaky dela celou fotbalovou karieru

Reagovat
smazaný uživatel

Ted jak mu narostl hrebinek po dlouhe serii bez golu, dela opicarny casteji. Ja mam dojem ze udela v blizke dobe nakou krutou minelu. Mozna se pletu ae to ukazou pristi 3 tydny.

Reagovat
smazaný uživatel

at ukaze klidne dalsi rok jestli udela minelu, kazdy chybuje, ale on si drzi stabilni vykonnost uz treti sezonu. v jeho letech je to fenomenalni

Reagovat
smazaný uživatel

Tak bacha at to nezakriknes.

Reagovat
smazaný uživatel

Co ty jsi zač?

Prej poté co mu narostl hřebínek...bla bla...

Ty máš dost

On si prostě oddychl, že to tam nakonec nespadlo a on nestihl zareagovat. Ž e dělá kixy? No tak to teda nevím co potom dělá Čech, Reina a Almunia .

Pokud je otázka ,v interview s nějaký hráčem United, kdo je nejinteligentnější hráče v týmu tak řeknou Edwina. A na tom už něco bude. To, že včera udělal ksichtík na kameru neznamená, že je to blázen namachrovanej

Reagovat
smazaný uživatel

Fanousek Man U. Ktery jako argument vytahne nake golmany o kterych neni vubec rec. Inteligenci sem taky neresil. Ja poukazal nato aby se Sar necitil az moc a diky tomu neudelal nakou krpu. Napr v LM s Interem.

Reagovat
smazaný uživatel

Prosimte, omez se na manutd.cz a delej ostudu jen tam. To je zas priserny projev. Ja jsem teda ve vetsine tech rozhovoru videl, ze jako nejinteligentnejsiho rikali jednoho z trojce giggs-o'shea a fletcher. Sar byl vetsinou ve spojeni spis s oblecenim. Co se tyce golmanu, je fakt vypovidajici, ze vytahnes zrovna Big Four, protoze tam holt tvoje znalost asi konci. Jinak nechapu proc porovnavas jednoho z nejlepsich v PL s jednim z nejhorsich, tedy Almuniu a napr: Reinou, ktery ty kiksy fakt nedela. Sar je driv delaval, to je fakt, ackoliv je to uz pryc. Kazdopadne ta tvoje reakce je naprosto stupidni. Stejne jako vzdycky.

Reagovat
smazaný uživatel

Almunia a jeden z nejhorších? gratuluju... spíš bych řekl že je slušný střed

Reagovat
smazaný uživatel

A kdo je horsi nez on?

Reagovat
smazaný uživatel

tak nejhorší není, ale určitě jsou v PL kvalitnější gólmani

Reagovat
smazaný uživatel

Ja nerek nejhorsi, ale jen jeden z nejhorsich. Podle me se da s nim srovnavat akorat Robinson a oba dva brankari jak v Boru, tak v Hullu. Ackoliv Jones v posledni dobe chyta brilantne. Pak bych dodal asi i Carsona.

Ale Cech, Reina, Sar, Sorensen, James, Gordon, Kirkland, Jaskelainen, Given, Green, Schwarzer, Friedel, Gomes atd, jsou rozhodne nad nim.

Almunia neni proste nic jinyho, nez jistota, nepousti lehky strely, ale temer neda nic navic. PL ma ze vsech lig mozna nejkvaltinejsi brankare a tady je znat, ze i ty kvality, co ma Almunia, nestaci ani na ten stred.

Reagovat
smazaný uživatel

jo ale položil si otázku kdo je horší než on jak kdyby nikdo takovej nebyl já bych řekl taky golmany Boro, pak Carson, a Schwarzer je taky poslední dobou na nic, aspon mi to tak přijde

Reagovat
smazaný uživatel

Videl jsi ho vcera poprvy po pul roce a soudis?:))) letos prave chyta vetsinou velice dobre... Vcera fakt nemel den.

Reagovat
smazaný uživatel

podle včerejška ne neboj, podle posledních 2 sezon mi nepřijde že by tým nějak podržel

Reagovat
smazaný uživatel

No dobra, kazdy muze mit individualni pohled na vec. Ale na faktu, ze Almunia patri do te nejhorsi skupiny brankaru v PL to nic nemeni. Jak uzasni brankari se v PL sesli, to je obcas vazne neuveritelny. Specialne kdyz to clovek srovna s jinyma ligama.

Reagovat
smazaný uživatel

nechme Schwarzera Schwarzerem, s tím Almuniou souhlasím. Rád bych ho jednou viděl třeba v Portsmouthu nebo podobným týmu, pak by se ukázalo jak moc je "kvalitní". Protože v Arsenalu sem od něj neviděl žádnej zákrok navíc a to by v horším týmu podle mě nestačilo. Kvalitní gólmani jsou i v ostatních ligách ale myslím že v Anglii má kvalitního golmana většina týmů premier league, v tom je její výhoda

Reagovat
smazaný uživatel

nějaký kix udělá každý golmán takže tohle bych sem nepsal na te opičce jsem nic špatnýho neviděl normal legrace jeho inteligenci bych nehodnotil protože ho neznám a ni nevím jaký má vzdělaní a tak a při formě MU a náskoků bych těch okamžiků muselo by být víc aby Mu někdo v PL zastavil

Reagovat
scholes18

nechcem nikomu ublizovat ale SAF je najlepsi trener vsetkych cias v anglicku a patri medzi dvoch troch najlepsich na svete....ak sa mylim tak ma presvedcte o opaku...

Reagovat
Bakary3

Já s tim souhlasim, ale asi nejen u mě si ublížil některýma těma jeho výrokama. Ale obdivuju na něm, jak umí poskládat tým, to je nádhera

Reagovat
smazaný uživatel

prosimte trapne vyroky ma kazdy trener. u mourinha by to vydalo na tisici strankovou knizku

Reagovat
Bakary3

Já vim, že jo, ale proto je musí mít i on ? Někdy to fakt přeháněl

Reagovat
smazaný uživatel

tak to knemu patri no.je to prostoreky skot.navic kdyby ty vyroky nedelal tak se nemas nad cim rozcilovat

Reagovat
Studna

je zvlastni, ze k nemu to patri a nevadi to, ale u Mourinha je to spatne?

Reagovat
Bakary3

A to je pravda, byla by nuda Ale může říct něco provokativního, ale musí to mít aspoň nějakej základ, někdy to bylo úplně mimo.

Reagovat
scholes18

presne tak dokaze z mala mnoho...

Reagovat
vladis271

bill shankley,bob paisley

Reagovat
scholes18

SAF considered to be one of the best football managers in the history of world football...according to vikipedia...to si moze kazdy najst o svojom manazerovi..ako este ten Bob Paisley bol urcite hviezda...to bez pochyb...mozno aj trochu zrovnatelny s SAF ale myslim ze Shankley na nich nema aj pri tom co dokazal...

Reagovat
vladis271

ze trocha zrovnatelny SAF sa na tichto dvoch ani nechyta.

viem,ze si myslis,ze som zaujaty,ale tito dvaja urobili z LFC najlepsi klub sveta po dve dekady.

a v podmienkach,ked sa po 2.sv. zacinalo vlastne odznova.saf prisiel do timu so zazemim,tito dvaja v time zazemie vybudovali.

Reagovat
smazaný uživatel

To si delas srandu, SAF kdyz prisel do Man Utd, tak bojovalo o zachranu. Nemluv o tom, cemu absolutne nerozumis.

Reagovat
Devil

Pekna hovadina...

Reagovat
homeles8

to je nuda tydle tituly predem tady je to jasny, ve spanelsku radsi nemluvit v italii taky jasny... asi zacnu sledovat bundesligu

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Nevím jak můžeš V PL a Serii A říct, že je to jasný , navíc ani Barca nemá bohužel nic jistýho fotbal je nevyspitatelný sport. FCB má sice 10 bodů náskok, ale na jaře hraje na Realu a pokud tam lehne (snad ne) tak je to jen 7 a to není nestáhnutelný.

Reagovat
Devil

Scholes muj nejvedsi oblibenec v MU.Jeho centry byly vcera takrka milimetrove. Naopak Ronaldo temer nulovej.Jestli se mylim tak me opravte,ale myslim,ze za celej zapas nemel zadnej svetlej okamzik.A to jakym zpusobem zacina cim dal vic stracet balony,uz me trosku zacina srat.

Reagovat
r.mrazik

Ronaldo ze nemel svetly okamzik? jsme se asi koukali na jiny fotbal...z toho primaku zasvitil nahodou skvele

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

no sleduju to taky psolednich par zapasu,zbytecne taha balon, ztraci ho, neprihraje, rozhazuje rukama a chodi po hristi.treba si tak chce vytrucovat prestup do realu

Reagovat
Bakary3

No možná , že by tam timhle projevem zapad

Reagovat
smazaný uživatel

kritizuješ ho ve špatným zápase včera především první poločas hrál chvalitebně druhej řekl bych spíš už jen tak se bavil chtěl to někdy tahat ale to k němu patří a neměl by se toho vzdávat včera na hřišti byly lepší než on ale nepatřil mezi nejhorší to určitě ne

Reagovat
Devil

Nerikam,ze byl nejhorsi.(i kdyz si to mozna myslim).Ale nikdo nestratil snad tolik balonu co on.Kdyby alespon zvedl prdel,snazil se zabojovat a svou chybu napravit .On ale radej bude sedet a rozhazovat rukama jak osel.Ja osobne bych byl asi rad,kdyby udelal Man.United pa pa.

-Dekujeme odejdete-

Reagovat
smazaný uživatel

Kurňa, je vůbec někdo schopnej dát Manchesteru branku???

Reagovat
smazaný uživatel

LFC...

Reagovat
smazaný uživatel

ti tragedi?

Reagovat
smazaný uživatel

Pozri si tabulku...

Reagovat
Xavi8

aby si sa nahodou necudoval v LM...

Reagovat
smazaný uživatel

hull nám dal doma bohužel tři sice jedna haluz a jedna penalta ale góly to jsou

Reagovat
smazaný uživatel

to už je hodně dlouho

Reagovat
Swarley

doufám, že už je titul doma...samozřejmě, že se nesmí nic podcenit, ale vypadá to hodně dobře...

Reagovat
smazaný uživatel

Titul samozřejmě bude doma,taky kdo by tam byl jinej že jo.........Chelsea ??? no to už by bylo vážně k smíchu.Jinak Van Der Sar mě nikdy moc svýmy výkony neoslnil, spíš bych řekl, že za tím jeho rekordem stojí duo Vidič-Ferdinand.....jinak ManUtd RULE !!!!!!!!!!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Až vyletíte s Mourinhem tak vám snad spadne hřeben z hlavy,že?

Reagovat
smazaný uživatel

Tomu snad ani sám nevěříš? ....v této době nemá žádný tým na MU...

Reagovat
smazaný uživatel

Troubo Tak silná slova? Uvidíme.

Reagovat
Xavi8

zas neprehanaj

Reagovat
smazaný uživatel

scholes včera zahrál skoro až nadlidsky , pěkné střely a dokonalé dlouhé přihrávky .... kdo by to do něj ještě řekl

Reagovat
smazaný uživatel

Paul Scholes je důvodem proč je zážitek dívat se na zápasy Manchesteru

Reagovat
scholes18

vcera bol bezkonkurencny...to boli prihravky presne na milimeter na nohu...ukazkove..

Reagovat
smazaný uživatel

manchester united je van der sar

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele