FA CUP - SOUHRN ČTVRTFINÁLE

11.03.2007, 13:24, aktualizováno 12.03.2007, 09:50
Komentáře a souhrny
Letošní ročník FA Cupu zná dva semifinalisty a překvapivě jimi nejsou Manchester United a Chelsea. Vedoucí týmy Premier League jenom remizovaly na půdě Middlesbrough, respektive doma s Tottenhamem, a čekají je opakované zápasy. Jistotu již má Blackburn, který si doma dokázal poradit s Manchesterem City. Mezi nejlepší čtyři se podívá i poslední tým prvoligového pelotonu Watford...


Middlesbrough - Manchester United 2:2 (1:1)

Domácí už od začátku utkání se snažili vedoucí tým Premier league potrápit a povedlo se jim to. Middlesbrougho hrál už od začátku aktivněji a vypracovalo si mnohem více gólových příležitostí, než Manchester, jenže je nebylo schopno je využít, a proto se jako první mohli radovat Red Devils. Wayne Rooney dostal balón na hranici pokutového území, nikým nestřežený se dokázal prosadit a poslal Manchester do vedení. Gól United hodně pomohl. Najednou jich bylo plné hřiště a domácí se nestačili divit. Jenže v nastaveném čase prvního poločasu se dokázal prosadit Lee Cattermole a srovnal na 1:1.

Zaskočený Manchester dorazil kapitán domácích Boateng, který si hned po návratu z kabin naskočil na roh a bez problému prostřelil polského brankáře Tomasze Kuzscaka. United se opět potřebovali zvednout, protože Middlebrough hrálo mnohem lépe a sahalo po vítězství. Jenže to by hvězda domácích Boateng nesměl udělat takovou chybu. V pokutovém území si počínal až moc bojácně a nešťastně fauloval Cristiana Ronalda, čímž zařídil penaltu, kterou samotný Ronaldo bez problémů proměnil. Konec zápasu už byl vyrovnaný, bez výrazných šancí.

Týmy si tak měření sil zopakují, tentokrát v Manchesteru na Old Trafford.

Branky: 45. Cattermole, 47. Boateng - 23. Rooney, 68. C. Ronaldo (pen.)
Middlesbrough: Schwarzer, Arca, Parnaby, Pogatetz, Taylor, Woodgate, Boateng (89. Euell), Cattermole (80. Morrison), Downing, Viduka (89. Lee), Yakubu.
Manchester United: Kuszczak, Ferdinand, Heinze, Neville, Vidič, O'Shea, Carrick, Giggs, C. Ronaldo, Larsson, Rooney.


Chelsea - Tottenham 3:3 (1:3)

Stamford Bridge byl svědkem přímého souboje dvou českých brankářů. Petr Čech je u Chelsea jistota, na druhé straně ale chyběl zraněný Paul Robinson a do brány se tak dostal Radek Černý. A bývalý brankář pražské Slavie musel mít v prvním poločase z výkonu svých spoluhráčů velkou radost.

Už v páté minutě připravili Defoe s Lennonem střeleckou pozici pro Berbatova a ten mířil přesně - 0:1. Bulharský útočník mohl brzy přidat druhý zásah, místo zakončení však ještě volil přihrávku na obsazeného Defoa. Ve 22. minutě přišlo vyrovnání. V akci Drogby se Ševčenkem pokračoval Ballack a jeho nepovedenou střelu usměrnil do brány Lampard - 1:1. Z vyrovnání se ale domácí těšili jenom šest minut. Pak z pravé strany odcentroval Lennon a Essien poslal míč do vlastní sítě - 1:2. "Kohouty" potom zachránil na brankové čáře Stalteri. Obrana Chelsea pořádala v první půli den otevřených dveří a ve 36. minutě inkasovala potřetí, když nedůrazu obránců využil Ghaly - 1:3.

V 51. minutě to mohlo být už o tři góly, Čech však kryl ránu Lennona. Zpět do zápasu se domácí vrátili v 71. minutě. Po rohovém kopu vznikl před Černého bránou závar, v němž se nejlépe zorientoval Lampard - 2:3. Chelsea se hnala za vyrovnáním a nakonec ho také dosáhla. Střela Essiena z 80. minuty sice ještě úspěch neslavila, zakončení Kaloua o pět minut později už ano. Útočník z Pobřeží slonoviny využil vynikající práce Drogby a proti jeho střele neměl Černý šanci - 3:3. Opakovaný zápas mohl tři minuty před koncem odvrátit Defoe, jenomže nastřelil jenom břevno.

Branky: 22. a 71. Lampard, 86. Kalou - 5. Berbatov, 28. vlastní Essien, 36. Ghaly.
Chelsea: Čech - Ferreira (34. Wright-Phillips), Carvalho, Essien, Ashley Cole (64. Kalou), Diarra (57. Boulahrouz), Ballack, Lampard, Robben, Drogba, Ševčenko.
Tottenham: Černý - Stalter, Dawson, Rocha, Lee - Ghaly (81. Gardner), Lennon (76. Malbranque), Tainio, Zokora, Defoe, Berbatov (66. Mido).

Blackburn - Manchester City 2:0 (1:0)

Rovers dokázali potvrdil osmifinálovou výhru nad Arsenalem a jsou už mezi nejlepšími čtyřmi. V utkání proti Manchesteru City byli o něco lepším týmem a ve 28. minutě šli po zmatcích v pokutovém území a střele Mokoeny do vedení. V 50. minutě vyrobil hrubku v rozehrávce Distin a k míči se dostal Derbyshire, jehož pěkná střela jenom orazítkovala břevno. Následující minuty patřily hostujícímu týmu. Ve velké šanci netrefil bránu Corradi, další pokus italského útočníka zneškodnil Friedel. Ten se vyznamenal i v 62. minutě, kdy si poradil s hlavičkou Dunna. V 69. minutě Mokoena na levé straně trochu zbytečně stáhl k zemi Corradiho a po druhé žluté se musel poroučet do sprch. City však přesilovku nevyužili, naopak v poslední minutě zakončil nádhernou kombinaci Robertse s Pedersenem mladíček Derbyshire.

Branky: 28. Mokoena, 90. Derbyshire.
Červená karta: 69. Mokoena.
Blackburn: Friedel, Mokoena, Nelsen (46. Chizanišvili), Samba, Warnock, Bentley, Emerton, Tugay (80. Peter), Pedersen, Derbyshire, McCarthy (85. Roberts).
Manchester City: Wiever, Ball, Distin, Dunne, Jihai (57. Beasley), Richards, Barton, Hamann (76. Samaras), Ireland, Corradi (81. Mpenza), Vassell.

Plymouth - Watford 0:1 (0:1)

Nešťastný zápas sehrál Plymouth. Podceňovaný tým došel až do čtvrtfinále a na dosah měl postup mezi nejlepší čtyři. V utkání proti Watfordu měl více ze hry a svého soupeře jasně přestřílel, jenomže nedal gól a tak v soutěži končí. Rozhodla o tom 21. minuta, ve které zajistil prvoligistovi postup Bouazza. Ten se opřel do míče z dvaceti metrů a jeho ránu ještě tečoval do sítě jeden z domácích fotbalistů.

Branka: 21. Bouazza.
Plymouth: McCormick, Connolly, Sawyer (76. Halmosi), Seip, Timar, Gosling (46. Hayles), Nalis, Norris, Ebanks-Blake, Gallen, Sinclair (76. Capaldi).
Watford: Foster, DeMerit, Mariappa, Powell, Shittu, Francis, Mahon, Bouazza, Kabba (59. Chambers), Priskin (73. Henderson), Smith.

Autor: Tomáš Pavlík, Tomáš Honajzer

Komentáře (9)

Přidat komentář
smazaný uživatel

dobrej fotbal jako prase...

Reagovat
smazaný uživatel

Jj.

Reagovat
HOST*R9

Tý jo nakonec po třech??? A já to vypnul a hleděl na milánské derby...ale taky dobrej zápas...s těma dobrejma zápasama se roztrhl tento víkend pytel...

Reagovat
Shevchenko

Vždy jak hraje Tottenham, tak je skvělej fotbal

Reagovat
smazaný uživatel

Jj, přesně jak to má být pro nezávislé fanoušky - skvělý útok, děravá obrana.

Reagovat
HOST*R9

Souhlasím...

Reagovat
HOST*

Chelsea měla kliku...už sem to viděl hooodně bledě...

Reagovat
smazaný uživatel

Defoe

Reagovat
smazaný uživatel

Jinak mě potěšilo, že si zachytal Radek Černý, navíc za žádný gól nemohl.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele