FA CUP: SOUHRN 5. KOLA

17.02.2007, 20:14, aktualizováno 18.02.2007, 21:30
Komentáře a souhrny
Londýnská Chelsea bez potíží postoupila do čtvrtfinále FA Cupu, když si poradila s druholigovým Norwichem. Lídr Premier League Manchester United si zápas zopakuje, neboť doma s Readingem jen remizoval, stejně jako Arsenal s Blackburnem a Middlesbrough s West Bromwichem. Tottenham v derby rozstřílel Fulham, postupuje i Manchester City, jenž otočil utkání v Prestonu.

Chelsea měla v pátém kole ze všech favoritů nejsnazší los, v cestě jí stál Norwich, tým ze spodní poloviny tabulky druhé ligy. I přesto mohl favorit prohrávat, v 17. minutě Petra Čecha zastavila tyč a pak i obranný zákrok Boulahrouze. Do vedení šla Chelsea se štěstím ve 39. minutě, kdy pálil Shaun Wright-Phillips a jeho střele pomohla do sítě teč soupeře. Krátce po přestávce se po skrumáži před brankou prosadil Drogba a bylo rozhodnuto. Norwich držel přijatelnou porážku, ale až do konce nevydržel - v nastaveném čase se ještě prosadili střídající Essien a Ševčenko.

Manchester United svého konkurenta v boji o titul napodobit nedokázal. V utkání s Readingem sice kontroloval hru a svého soupeře výrazně přestřílel, dokonce dal i gól do šatny, když se podruhé od svého letního příchodu trefil Michael Carrick, jenže po přestávce o postup přišel. Na konečných 1:1 vyrovnal hlavou po rohovém kopu Islanďan Gunnarsson.

Arsenal sehrál na Emirates stadium s Blackburnem zápas, jakých už tento nový stadión viděl několik. Jasná převaha Kanonýrů, poměr střel 17:2, ale nerozhodný výsledek. V brance Rovers zářil Brad Friedel, Arsenalu tentokrát nepomohl rozhodčí, když přehlédl penaltový zákrok na Aliadiera, a tak se zrodila bezbranková remíza a o postupujícím rozhodne opakovaný zápas v blackburnském Ewood Parku. Kouč Wenger šetřil Tomáše Rosického, ten nastoupil na posledních dvacet minut.

Opakovaný zápas čeká i Middlesbrough, které doma nedokázalo porazit druholigový West Bromwich Albion. Dvakrát vedlo, ale soupeř sehrál s favoritem vyrovnaný duel a v obou případech dokázal odpovědět. Konečné skóre 2:2 stanovil bývalý anglický reprezentant Kevin Phillips. Zaváhání s týmem z nižší soutěže se naopak vyhnul Watford, i když se na výhru 1:0 hodně nadřel. Ipswich sice hrál celou druhou půli v deseti, ale držel remízu. Nakonec ji neudržel - o postupu Sršňů rozhodl dvě minuty před koncem Francis. Dalším čtvrtfinalistou je Plymouth, jenž v souboji druholigových týmů zdolal 2:0 Derby County.

V neděli hsotil druholigový Preston Manchester City a byl to domácí kanonýr David Nugent, kdo už po osmi minutách otevřel skóre. Postupně však promluvila kvalita týmů, City ještě do poločasu srovnalo Ballem a v závěru pak hosté rozhodli o svém postupu - nejprve si Samarasovu střelu srazil do vlastní branky Hill a na konečných 3:1 pro City upravil parádním volejem Ireland.

Londýnské derby na fulhamském Craven Cottage zcela ovládli hosté, alespoň co se gólového účtu týče. Zápas byl vyrovnaný, ale jen Tottenham proměňoval šance. Už v šesté minutě se poprvé trefil Keane, další branky padaly po přestávce, konečnou podobu dali skóre nejprve znovu Keane a pak dvakrát Berbatov.

Výsledky:

Arsenal - Blackburn 0:0

Chelsea - Norwich 4:0 (1:0).
Branky: 39. Wright-Phillips, 51. Drogba, 90. Essien, 90. Ševčenko.

Middlesbrough - West Bromwich (II) 2:2 (2:1).
Branky: 29. Arca, 45. Yakubu (pen.) - 41. Kamara, 58. Philips.

Plymouth (II) - Derby (II) 2:0 (1:0).
Branky: 14. Gallen (pen.), 83. Sinclair.

Watford - Ipswich (II) 1:0 (0:0).
Branka: 88. Francis.

Manchester Utd. - Reading 1:1 (1:0).
Branky: 45. Carrick - 67. Gunnarsson.

Preston North End (II) - Manchester City 1:3 (1:1).
Branky: 8. Nugent - 35. Ball, 85. Hill (vl.), 90. Ireland.

Fulham - Tottenham 0:4 (0:1).
Branky: 6. Keane, 68. Keane, 77. Berbatov, 90. Bernatov.


Autor: Petr Starý / soccernet.com, sports.yahoo.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele