Evropské koeficienty po pohárovém týdnu (6)

30.10.2015, 13:52
Aktuality
Základní skupiny Ligy mistrů i Evropské ligy jsou v polovině a vyhlídky na postup do jarní fáze obou pohárů jsou u jednotlivých týmů opět o něco konkrétnější. Stejně jako pořadí jednotlivých soutěží v žebříčku národních koeficientů za období pěti sezón (2011/2012 - 2015/2016), které rozhoduje o účastnických místech pohárové sezóny 2017/2018.

Ve třetím hracím týdnu se nejlépe vedlo španělským klubům. Dobrou letošní formu a vážnost ataku na nejlepší šestku potvrdily ruské týmy, dařilo se také Portugalsku, Německu, Turecku či Polsku. Nevedlo se naopak ukrajinským týmům a zcela vyhořely kluby nizozemské Eredivisie. Z přímé konfrontace nejlepších čtyř evropských soutěží vychází překvapivý debakl německých týmů.

Nejlepší čtveřice

Španělsko je v posledních letech králem pohárových soutěží a zdaleka to není jen zásluhou gigantů Barcelony a Realu Madrid. Díky nejvyššímu zisku ve třetím kole (1.571 za bilanci 5 výher, 1 remízy a 1 porážky) překonala Primera División na čele letošního žebříčku Rusko, dál zvyšuje svůj náskok na špici sledovaného pětiletého pořadí a žene se za magickou stovkou. Z rekordní pětice v LM ztratila body Sevilla FC, která prohrála De Bruyneho trefou z nastavení na Etihad Stadium a Real Madrid, který veze bod z Paříže. V EL byly oba kluby stoprocentní a míří k postupu.

Solidní výsledek si připsalo Německo. Zisk 1.286 za bilanci 3-3-1 představuje další zvýšení náskoku na třetí Anglii. V LM si druhé vítězství připsal Wolfsburg, první bod zaznamenala ve skupině smrti Borussia Mönchengladbach v Turíně a remízu vybojoval také Bayer Leverkusen v divoké přestřelce s AS Řím. Jedinou porážkou bundesligových klubů tak skončil ostře sledovaný duel Arsenalu s Bayernem Mnichov. V EL se vede Borussii Dortmund i Schalke 04, které ztratilo první body až se Spartou, naopak zlý start napravuje Augsburg, který poprvé zvítězil.

Založeno na další ne zrovna povedenou sezónu má Anglie. Ztráta dvou týmů již v předkolech představuje velkou přítěž do dalších bojů ve skupinách, které navíc také nejsou bez chyb. Důležitou zprávou pro příznivce Premier League je návrat Arsenalu do boje o postup v LM díky vítězství nad Bayernem. Z počátečního šoku se probralo také City, které zvítězilo dokonce podruhé, na čtyřech bodech jsou pak díky důležitým venkovním remízám druhý klub z Manchesteru i Chelsea. Ve všech čtyřech případech bude boj o postup velmi zajímavý, nic není rozhodnuto, nic není ztraceno. V EL pokračuje Liverpool v dělání radosti zejména těm, kteří ho v poslední době dávají na tiket s křížem. V zamotané skupině, kde vítězí překvapivě pouze Sion, však Liverpool drží i tak postupovou příčku. To Tottenham zaváhal v Bruselu a druhá polovina soubojů v jeho skupině bude také velmi zajímavá. Zisk Anglie jen 0.875 za bilanci 2-3-1.

Itálie se po letech úpadku chce vrátit do nejlepší trojice, která může nasadit do LM hned tři týmy přímo. Má k tomu nakročeno zejména díky skvostné poslední sezóně. O trojku však bude bojovat nejspíš až příští rok, pro letošek to na posun před Anglii zatím stále nevypadá, byť jasněji bude až po bilanci postupujících do jarní fáze. Ve třetím hracím týdnu oba kluby v LM v souboji s těmi německými "jen" remizovaly, v EL překvapila porážka Fiorentiny, kterou vyvážily úspěchy Lazia a Neapole, jež míří za postupem. Zisk Itálie 1.000 za bilanci 2-2-1.

Zajímavé srovnání poskytuje pohled na přímou konfrontaci týmů Španělska, Německa, Anglie a Itálie. V ní si nejlépe vede Premier League, která z pěti duelů prohrála pouze jediný, když Manchester City doma v prvním kole padl s Juventusem. Ze čtyř vítězství patří dvě opět City, jedno Arsenalu (s Bayernem) a Manchesteru United (s Wolfsburgem). Dvě španělské porážky jdou na vrub Sevilly FC, která v našlapané skupině padla s Juventusem a se City, připsala si ale také jedno vítězství (nad Mönchengladbachem), stejně jako FC Barcelona (nad Leverkusenem) a Athletic Club (nad Augsburgem).

Slušně si vedou i celky Serie A. Jednou prohrálo pouze Lazio v předkole s Leverkusenem, po hříchu však tato porážka stála římský celek účast v LM. Jinak ale v těžkých skupinách statečně bojují Juventus (2-1-0) i AS Řím (0-2-0). Naprosto tragicky z tohoto srovnání vychází německá Bundesliga. V hlavní soutěži s celky z předních lig ještě nevyhrála (pouze zmíněný Leverkusen v předkole), jen dvakrát remizovala, shodou okolností až ve třetím týdnu (Leverkusen s AS Řím a Mönchengladbach s Juventusem) a hned sedmkrát odešla poražena.

zemězápasy, bilancekoeficient - průměr na zápas
Anglie5 (4-0-1) 1,60
Itálie7 (3-3-1) 1,29
Španělsko6 (3-1-2) 1,17
Německo10 (1-2-7) 0,40

Souboj o 6. místo

Dvě soutěže ze tří se budou moci na konci sezóny radovat z umístění v nejlepší šestce, která garantuje dvě místa v základní skupině LM pro sezónu 2017/2018. Souboj trojice Portugalsko, Francie, Rusko je kolo od kola zajímavější. Portugalsko (zisk 1.333, bilance 4-0-1) letos zatím drží krok a uplynulý týden se mu povedlo poodskočit Francii i Rusku. Stoprocentní bilanci pokazila pouze porážka Benfiky v Istanbulu, překvapilo naopak Belenenses v Basileji. Týmům Francie (zisk 0.833, bilance 2-1-3) se vedlo o poznání méně. Pozici ve skupinách si vylepšily pouze Monaco a Saint-Étienne v EL. Ani tentokrát nezaváhaly ruské kluby (zisk 1.200, bilance 1-4-0), které stejně jako ve druhém kole neprohrály, vyššímu zisku však brání hned čtyři remízy. Zvítězil jen Zenit Petrohrad, který je jediným celkem se stoprocentním ziskem v LM.

V předkolech a základních skupinách došlo na celkem šest duelů týmů z této trojice. Hned třikrát se v nich radovaly ruské kluby (z toho jednou v předkole LM, když CSKA vyřadilo Sporting, dále v LM Zenit nad Lyonem a v EL Lokomotiv nad Sportingem) a dvakrát portugalské (Sporting v předkole LM proti CSKA a Braga proti Marseille). Jeden skončil remízou (Kazaň - Bordeaux), což představuje jediný bodový zisk pro francouzské celky.

zemězápasy, bilancekoeficient - průměr na zápas
Rusko5 (3-1-1) 1,40
Portugalsko4 (2-0-2) 1,00
Francie3 (0-1-2) 0,33

Za velkou vřavou o nejlepší šestku panuje klidné ticho nevýrazné trojice, které se někdy nedaří méně, někdy více. Ukrajina (zisk 0.200, bilance 0-1-2) zabodovala pouze díky remíze Dynama Kyjev s Chelsea, naopak Šachtar se v LM stále trápí a prohrál i v Malmö. Belgie (zisk 0.600, bilance 1-1-1) trochu vylepšila letošní tristní bilanci, stále je však letošní sezóna zklamáním. No a Nizozemsku (zisk 0.167, bilance 0-1-3) přistály uplynulý týden body na konto pouze díky známému libereckému zpackanému závěru. A možná bude ještě hůř, protože zezadu se už tlačí i Turecko a Švýcarsko, a k avizovanému vypadnutí Nizozemska z dvanáctky tak může dojít už v této sezóně.

Souboj o 12 a 15. místo

V souboji o dvanáctou (jisté místo pro mistra ligy 2016/2017 v základní skupině LM 2017/2018), respektive třináctou příčku (může také zaručit místo pro mistra v základní skupině LM, pokud si obhájci vítězství LM i EL vybojují přímý postup do LM z domácí ligy) si výrazně pomohlo Turecko (zisk 1.000, bilance 2-1-0), které bodovalo se všemi třemi istanbulskými celky. Turecko tak přeskočilo Švýcarsko (zisk 0.400, bilance 1-0-1), kterému překvapivě selhala Basilej, opět však zvítězil Sion, jenž navíc míří za postupem.

Smíšené pocity panují z výsledků českých týmů, jejichž zisk 0.400 zaostává za tureckým a bohužel i řeckým. Bilance 0-2-1 nevypadá zle, navíc když dva celky hrály venku proti lídrům skupiny, ovšem mohlo být i lépe. Mrzí především ztráta Liberce, který mohl v tabulce na druhém místě výrazněji poodskočit. Plzeň bude mít postup již velmi těžký, Sparta jej naopak má ve svých rukou. Pozitivní je fakt, že body na konto Česka přibývají každým hracím týdnem a aktuální výsledek 4.100 je při počtu pěti týmů v aktuální fázi sezóny slušným výsledkem. V 23leté historii samostatného Česka jsme byli svědky již devíti horších sezón. Trocha spekulace - v případě zisku dalších jedenácti bodů (například tři vítězství a pět remíz) by se jednalo dokonce o celkově šestou nejlepší a při počtu více než čtyř týmů o vůbec nejlepší sezónu.

Vrcholem by pak bylo udržení třinácté pozice, která slibuje jakousi naději směrem k lepšímu nasazení. Tu však stále musíme bránit před Řeckem (zisk 0.600, bilance 1-1-1), které aktuálně ztrácí na Česko osm bodů (tedy například tři výhry a dvě remízy). To není tak úplně málo, ovšem v případě postupu Olympiakosu v LM (aktuálně nijak nereálného) by na konto Řecka rázem připlulo bonusových bodů pět. Souboj je tak stále otevřen.

A zajímavý souboj se odehrává také o patnáctou příčku, která umožní dvěma klubům usilovat o LM, byť v předkolech. Bezbranné Rumunsko každým hracím týdnem stahuje rakouský (zisk 0.400) Rapid, který ve skupině už šest bodů uhrál a dalších šest ještě potřebuje. Teoreticky je ve hře i Chorvatsko (zisk 0.000) díky Dinamu Záhřeb, který však od překvapivého vítězství nad Arsenalem již nebodoval.

Pořadí na dalších místech

Z celkem dvanácti dalších soutěží, které ještě mohou sbírat body do národního koeficientu, jich ten svůj vylepšily ve třetím hracím týdnu pouze čtyři. Díky vítězství si připsaly 0.500 bodu kyperský APOEL, švédské Malmö a norské Molde, o velmi slušných 0.750 bodu pak obohatily polský národní koeficient Lech Poznaň a Legia Varšava díky vítězství a remíze.

Výpočet národních koeficientů

Vedle standardních 2 bodů za vítězství a 1 bodu za remízu (v předkolech pouze polovina, tedy 1 a 0,5) hrají důležitou roli body bonusové. V současném formátu připisují kluby do národních koeficientů 4 body za účast v základní skupině LM a 5 bodů za postup z ní do osmifinále LM. V jarních vyřazovacích bojích pak týmy vylepšují národní koeficienty ještě vždy 1 bodem za účast ve čtvrtfinále, semifinále i finále obou pohárů. Tyto zisky se dělí počtem všech klubů jednoho státu, které v sezóně do pohárů nastoupily.

Koeficienty UEFA
 ZeměCelkemLetosM LMM ELT LMT EL
1.Španělsko89.1427.3574352
2.Německo70.1776.4284343
3.Anglie67.2845.2504342
4.Itálie63.9395.0003323
5.Portugalsko48.0825.5003323
6.Francie47.2495.5833324
7.Rusko46.6827.1002323
8.Ukrajina39.2834.2002321
9.Belgie35.6003.0002312
10.Nizozemsko32.5632.7502313
11.Turecko31.8003.8002312
12.Švýcarsko31.5753.1002302
13.Česko29.7254.1002303
14.Řecko28.3004.0002312
15.Rumunsko25.3832.2502300
16.Rakousko24.3003.0001301
17.Chorvatsko23.8754.5001310
18.Kypr22.1753.0001301
19.Polsko21.7504.7501302
20.Švédsko19.8754.7501310
21.Bělorusko19.0004.1251311
22.Izrael18.6252.2501310
23.Dánsko17.8504.7501301
24.Norsko17.7505.7501302
25.Skotsko17.0502.7501301
26.Ázerbájdžán14.3753.8751302
27.Srbsko14.1253.7501301
28.Kazachstán13.3753.8751310
29.Bulharsko13.1251.0001300
30.Slovinsko13.1251.0001300
31.Slovensko12.0003.7501300
32.Lichtenštejnsko10.5005.0000100
33.Maďarsko9.8751.6251300
34.Moldavsko9.1251.2501300
35.Island8.7501.1251300
36.Gruzie8.1250.6251300
37.Finsko7.4001.0001300
38.Bosna a Hercegovina7.1251.5001300
39.Albánie6.1251.6251301
40.Makedonie6.0001.5001300
41.Irsko5.4500.7001300
42.Lotyšsko5.3751.6251300
43.Lucembursko5.2500.7501300
44.Černá Hora4.8751.0001300
45.Litva4.6250.7501300
46.Severní Irsko4.5000.7501300
47.Estonsko4.2501.0001300
48.Arménie4.1251.6251300
49.Faerské ostrovy3.6250.3751300
50.Malta3.5830.8751300
51.Wales3.5001.5001300
52.Gibraltar1.0000.7501200
53.Andorra0.9990.1661200
54.San Marino0.3330.0001100
Celkem - celkový aktuální koeficient. Body letos - část koeficientu získaná v této sezóně. M LM a EL - počet míst v pohárech platný pro sezónu 2017/2018. T LM a EL - počet týmů zbývajících v aktuální sezóně pohárů

Autor: Martin Lavický

Komentáře (103)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Spanielska futbalova nadradenost

Reagovat
smazaný uživatel

Slovensko x Slovinsko, litý boj o identitu

Reagovat
vacin

No v tvým případě mi přijde poukazování na boj o identitu přinejmenším úsměvný...

Reagovat
smazaný uživatel

Jo jo, jsem jmenovec slavného fotbalisty, to je dost podobné.

Reagovat
fenixLFC

si hlavne kkt s miliónom uctov

Reagovat
smazaný uživatel

Ten už Slovensko prohrálo. Next round - Maďarsko vs. Slovensko.

Reagovat
mario23

to nemůže nikdo vyhrát, když je to 1 stát.

Reagovat
smazaný uživatel

Magyarorsagh, horne uhorsko a kralovske uhorsko .. Nazov hungary(uhorsko) sme mali prebrat skor mi slovaci a ne magyari

Reagovat
Uwe háže buly

Jihlava je okresní město ty vole!!!!!!

Reagovat
Lorcan

díky za ty konfrontace nejlepších

Reagovat
Y.N.W.A

oujé, najednou to s tou PL není tak tragický

Reagovat
NA*JEBANY ABSTINENT

Aspoň dačo

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
ZB 07

Plážovej fotbal už ať je zase léto!

Reagovat
smazaný uživatel

My už začínáme teď

Reagovat
ZB 07

No jo, ale přeci jen, já na to koukám hlavně v TV a tam v době skoků a běhů na lyžích moc prostoru plážový fotbal nedostává

Jinak mi je ale celkově tento sport velkou neznámou, prakticky kdykoli, když to sleduju, tak mezi sebou hrají reprezentační celky a opravdu nepamatuji si, kdy a nebo jestli vůbec jsem někdy viděl souboj dvou klubů..neexistuje např. nějaká soutěž formátu Liga Mistrů ve fotbale? A nebude se hrát v ČR nějaký kvalitně obsazený turnaj? Případně bych se zajel podívat..

Reagovat
smazaný uživatel

Existuje,Bohemians vypadli v 1.kole

Reagovat
smazaný uživatel

Liga mistru se hraje kazdorocne. Letos jsme byli ,ale chytli jsme italskyho,spanelskyho a nemeckyho mistra, takze jsme vypadli ve skupine. Jinak mezinarodni turnaj se hraje 21. a 22. listopadu v Praze.

Reagovat
ZB 07

Ok, díky

Reagovat
smazaný uživatel

Však na tom beachsocceru.com to taky najdeš ve výsledcích

Reagovat
smazaný uživatel

PL > koeficienty. Ale tie 4 miesta do LM je potrebné udržať, neviem si predstaviť koľko dobrých hráčov by odišlo z tých tímov okolo 4-8 miesta, keby sa postup do LM zúžil len na 3 kluby. Už teraz je tam ohromná tlačenica. WHU nemali ste vypúšťať EL .

Reagovat
smazaný uživatel

Ale vlastne výhra Chelsea v LM to všetko vyrovná, takže pohodička.

Reagovat
Murtago

Tak to jo.

Reagovat
arsavin

Reagovat
Uwe háže buly

Reagovat
smazaný uživatel

čo sa smeješ kamarát?

Reagovat
Uwe háže buly

Tomu WHU, zajímalo by mě, jak by si vedli v LM, kdyby ji letos uhráli

Reagovat
Hokaido

No, kdyby jí uhráli třeba místo Gunners, tak by měli asi na chlup stejný výsledky

Reagovat
smazaný uživatel

Tak s plnou zostavou a hrou akú teraz predvádzajú, by bojovali o postup.

Reagovat
smazaný uživatel

LOL

Reagovat
Shevchenko

Reagovat
F.Torres

Reagovat
Uwe háže buly

taky umíš

Reagovat
smazaný uživatel

..do EL.

Reagovat
One-Real

o dva

Reagovat
smazaný uživatel

To nechápem. Je na tom niečo vtipné?

Reagovat
F.Torres

tvůj názor

Reagovat
Uwe háže buly

To nebyla ironie?

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
cristiano.K.

Reagovat
king23

Reagovat
bayern987

Reagovat
Bayernista18

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

OT: Čo vravíte na ten model MLS s play-off zápasmi? Mne sa to ohromne páči a bral by som to v PL.

Reagovat
Uwe háže buly

Naprostej humus, kterej do fotbalu vůbec nepatří, uplně to znehodnotí celou sezonu.

Reagovat
smazaný uživatel

Jak znehodnotí? Akože by zápasy pred PO stratili atraktivitu?

Reagovat
Uwe háže buly

Jo, byla by z toho podobná sračka jak NHL.

Reagovat
Uwe háže buly

A hokej celkově teda

Reagovat
smazaný uživatel

Ale s ostatnými ligami súhlas.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak označiť NHL za sračku....

Reagovat
Uwe háže buly

Myslel jsem hokej celkově, ale jo NHL je komerční sračka, zmenšený hřiště, aby to vypadalo rychlejc, nesmyslná hra a na zápasech ticho jak v divadle.

Reagovat
smazaný uživatel

Veď to menšie ihrisko tomu dáva náboj. Iba taký hokej ma baví, na eu klziskách ani trochu. Tak ticho na zápasoch to hej, nemôžu tam bubny ani nič, pravidlá podobné ako v PL. Komerčné to je hodne, ale ten hokej tam je skvelý. Nasadenie a rýchlosť hry to je jak iný šport oproti európskemu hokeju. A najväčšie plus je, že tam nemajú reklamy na ľade ani na dresoch. Keby boli zasraté ľady ako v Európe tak by som na to ani napriek skvelému hokeju nepozeral.

Reagovat
Hokaido

já ani na evropskej hokej nekoukám, nebaví mě to. Skoro se dá říct, že jsou to dva jiný sporty.

S tou atmsférou to taky není tak hrozný, vůbec v PO. Takovej Uwe by asi hooodně koukal.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Uwe háže buly

Na PO koukam celkem pravidelně

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

A k divákom - mne to vlastne ani nevadí, lebo mikrofóny pri ľade sú vynikajúce a tie zvuky priamo z klziska mi nahrádzajú bubny a pokriky.

Reagovat
Hokaido

Reagovat
didosh

Tak NHL je určitě komerce o tom žádná...ale říct o hokeji nesmyslná hra... o atmošce v NHL se nemá cenu bavit...

Reagovat
Murtago

První tým za 38 zápasů vydře dvakrát víc bodů než osmý a pak s ním vypadne v jednom zápase na penalty. Boží

Reagovat
Uwe háže buly

Reagovat
smazaný uživatel

Tak by sa hralo na odvety no :) A bolo by viac priestoru pre mladých.

Reagovat
didosh

Jasně!Nakoupit hráče jen na půl sezony...

Reagovat
arsavin

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Patří,je to super věc

Reagovat
smazaný uživatel

Oni tam maj málo zápasů za tu sezonu

Reagovat
smazaný uživatel

Tak 34 tuším. To zas taký rozdiel nie je.

Reagovat
smazaný uživatel

38 + 2 domácí poháry + evropa. Každej sudej rok mistroství,asi ne hele...

Reagovat
smazaný uživatel

Aha. Ok teda.

Reagovat
Hokaido

blbost

Reagovat
arsavin

Za mě absolutně nepáčí. Zrušil bych ho i v hokeji..

Reagovat
Emmett Brown

PL > zbytok slnecnej sustavy

Reagovat
smazaný uživatel

To zase nie. Nežeňme to do extrémov.

Reagovat
Lorcan

tak ono je skoro jedno isi to napíšeš takhle nebo že prostě "PL je nejlepší" Nečekám že by PL v kvalitě měla předčít nějaká marťanská liga

Reagovat
smazaný uživatel

To ma nenapadlo. Pekný pohľad na vec.

Reagovat
bayern987

Reagovat
Lorcan

klubům z Anglie možná konečně dojde (jako před nedávnem klubům Italským) že EL prostě vypouštět nemůžou. Ale jim to taky dojde až budou mít jen 3 zástupce v LM

Reagovat
smazaný uživatel

Nemecko

Reagovat
smazaný uživatel

http://www.oddschecker.com/football/champions-league/winner

http://www.oddschecker.com/football/europa-league/winner

Dortmund favorit na titul v EL, mohli by to dať, hlavne by to chcelo už víťaza z Nemecka, posledný nemecký víťaz bol ešte z roku 1997 (Schalke), to už je neskutočne dlhá doba

Reagovat
Andis

pro čechy je EL akorát, v LM nemají tyhle týmy co dělat, mistrovská část o ničem

Reagovat
mario23

Reagovat
vanGomm

Andis naprostý souhlas.Mistrovskou a nemistrovskou část zrušit a losovat podle koeficientů,když už se s těma koef. léta tak počítají.

Reagovat
Uwe háže buly

Reagovat
Uwe háže buly

Reagovat
smazaný uživatel

LM a EL jsou akorát 2 divadelní soutěže pro lůzu, aby se měla na co dívat. Ale od losování a skupin je řízená a v mnoha věcech předem rozhodnutá soutěž. Jen divadlo. Hlavně rozhodčích. Co každé kolo udělají za chyby, i když stojí metr od dění, to je děs.

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
Pokahontas

Není nad to trochu sledovat fakta,než člověk napíše takovou hloupost,jako že ,,mistrovská část je o ničem".

Z pěti postoupivších z mistrovské části doposud nebodovalo jen Maccabi(hrálo v nadupané skupině zatím jen jednou doma),Malmo,BATE i Dinamo už vybojovaly ve skupině cenné výhry(nad Šachťorem,Romou,Arsenalem).A to nechaly v kvalifikaci za sebou tradiční celky jako Basilej,APOEL(byť oba dost se štěstím) či Celtic,tedy týmy,z nichž každý již dokázal v nedávné minulosti postoupit ze skupiny...

Stojí za to občas mančafty,o nichž člověk píše,trochu sledovat,a nespoléhat se jen na neuvěřitelně zkrácené sestřihy na ČT či dříve Prima Cool,které značnou část týmů dlouhodobě zcela ignorují...

Reagovat
vanGomm

Reagovat
vanGomm

Musíme si přiznat,že do LM se naše týmy občas dostanou pouze pomocí systému mistr.-nemistr část.Navíc se tam naše týmy nemohou měřit s takovýma jako Bayern,Real,Barcelona atd.Jak správně napsal Andis EL je pro naše týmy tak akorát.Zde můžem hrát celkem vyrovnané partie s týmy jako APOEL,Groningen,Rapid Vídeň,Poznaň,Belenenses atp.V této soutěži můžem reálně myslet na postup ze skupin a při určité shodě šťastných náhod na postup i z OF.Což v LM je nemožné.Je vidět,že naše týmy už na to začínají přicházet a letošní ročník EL je toho jasným důkazem.Stále zde mají naše všichni 3 týmy šance na postup!!! Největší má Sparta.Pravda u Liberce jsou menší a u Plzně se už jená pouze o teorii.Ale jak říkám šance tu stále existuje.

Reagovat
KingMaster13

Tak to je Ideální je dostat se do LM a z prvních 2 košů dostat nějaký giganty a ze třetího někoho slabýho kterej se dá porazit a postoupit ze 3. fleku do EL. Vydělaj prachy, hráči získaj zkušenosti a ještě nevypadnou z pohárů. Třeba jak se to teď 2x povedlo Plzni je paráda a předtím i SKS

Reagovat
smazaný uživatel

To je zase píčovina..

Reagovat
Andis

Díky týmům z mistrovské části, nemá skupina konkurenci, i když ten jeden dva zápasy zvládnou, na postup to stejně nemá vliv v jejich případě. K čemu to, že se vymydlí Leverkusen a Lazio a místo něj tam pak hraje Tel Aviv, který s postupem nezahýbe. Skupina MU Wolfs, Eind, CSKA je daleko zajímavější. A i ta Sevilla a Gladbach můžou zatopit ještě favoritům skupiny. To mistrovské části fakt nehrozí. Vyjímkou bývala Basilej, i když letos posvícení neměla.

Reagovat
vanGomm

Naprostý souhlas tohle já říkám už dlouho.Věřím,že na to časem příjdou,zvítězí selský rozum a v předkolech se bude,tak jak je to jinak přece normálně běžné nasazovat podle koeficientů.Nic přece pak nebude bránit těm týmům jako npř. Tel Aviv,Plzeň,Žilina,aby si postup vybojovali přes Manch.U.Dortmund,Atl.Madrid atp.Není přece normální,aby o LM byla npř.jedna dvojice Žilina-Plzeň a druhá Manchester City-Inter Milan.

Reagovat
smazaný uživatel

Jenže to zase snižuje šance menších lig se do LM vůbec podívat. City a Inter si to mají vybojovat především v domácí lize.

Nakonec by LM byla jen o 6 ligách. UEFA dobře ví, proč tu mistrovskou část zřídila a já tomu fandím.

Reagovat
vanGomm

Pro týmy z těch tzv.menších lig je právě zřízena ta EL.Tam se můžou tzv.vyřádit a hrát proti zhruba stejně silným soupeřům.Do LM by jim samozřejmě nikdo bránu nezavíral,ale ať si to vybojují tak jak je losována npř. baráž MS,EURO,tedy nasdazený-nenasazený.Tím,že se do skupin dostanou pomocí součastného systému týmy ze slabších lig,tak tím se LM degraduje.Po 2-3 kolech bývá už někdy hotovo a že těch případů každý rok je.A co jsi budem povídat ta prává LM začína až od OF na jaře.

Reagovat
vanGomm

Názor máme tedy přesně opačný.Říká se,pokud mají lidé na vše stejný názor,nemusí pak debatovat

Reagovat
king23

V podstatě souhlasím, ALE... důvod zřízení mistrovské části podle mého názoru nebyl o tom, že by se chtělo vyjít vstříc malým zemím, ale o zvýšení sledovanosti, tedy o prachách. Je logické, že čím víc zemí bude hrát LM, tím víc bude lidí LM sledovat. Ano, fandíme i zahraničním týmům, nicméně ne každý a vlastenectví prostě dělá svoje..... co mě mrzí víc je ten nesmysl, že do prvního koše budou zařazovány týmy nikoliv dle koeficientu, ale díky vítězství v domácí lize, to je kardinální blbost.

Reagovat
smazaný uživatel

Není,to je správné,koeficienty jso hovadina,mělo by se to dělat jednoduše,že 1.nasazené by měly být všechny celky z 1.země žebříčku,podle pořadí v lize popř. poháru,pak z 2. atd.A mělo by to být rovnou určeno-1.s posledním,čili,kdyby např. ve čtvrtfinále byly 4 španělské a 4anglické,tak by hrál vítěz šp. ligy se 4.z anglické atd.

Reagovat
smazaný uživatel

Stejně tak nechápu,proč se losujou kvalifikace repre. soutěží,když je teda těch 9 skupin,tak by měl hrát v 1.skupině 1.z žebříčku(mimo těch nasazených pořadatelů),pak 18.,19.36. atd.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele