EVROPA BUDE NA MS O JEDEN TÝM SLABŠÍ

07.12.2006, 13:51
Aktuality
FIFA na svém včerejším zasedání zodpověděla některé otázky týkající se MS 2010 v Jihoafrické republice. Evropa bude mít o jednoho účastníka méně, než tomu bylo letos v Německu, místo připadne Africe. Bylo stanoveno přesné datum zahájení a také datum losu kvalifikace.

Na letošním šampionátu v Německu Evropu reprezentovalo čtrnáct týmů, za čtyři roky to bude o jeden méně. Naopak místo navíc dostala Afrika, kromě pořadatelské Jihoafrické republiky si tak na turnaji zahraje dalších pět týmů z černého kontinentu. Nejedná se tedy o změny v počtech kvalifikujících se týmů, ale jen o pochopitelnou účast pořádající země.

Rozhodnuto bylo i o podobě mezikontinentálních baráží, z nichž do Německa postoupily týmy Austrálie a Trinidadu. Pátý tým z jihoamerické kvalifikace se o postup popere se čtvrtým týmem ze severní části kontinentu, vítěz oceánské zóny, kam už po svém "přestupu" do Asie nepatří Austrálie, se pak střetne s pátým týmem z Asie. Ještě je však možné, že se vítěz oceánské kvalifikace zapojí do pozdějších fází asijské kvalifikace.

Datum začátku MS 2010 bylo stanoveno na 11. červen, finále se uskuteční 11. července. Los evropské kvalifikace bude znám 23. listopadu 2007, kvalifikace v Africe a Jižní Americe by měla začít už v září nebo říjnu. V roce 2009 bude Jihoafrická republika také hostit tradiční Konfederační pohár FIFA, ten byl stanoven na 14. - 27. červen.

Mimo to bylo také zahájeno přijímání nabídek na pořádání šampionátu v roce 2014, které přivítá Jižní Amerika. Hlavním favoritem na pořadatelství je Brazílie, za jejíž kandidaturu se také podle slov prezidenta FIFA Seppa Blattera postavilo devět z deseti jihoamerických národních asociací. Jistotu však Brazílie nemá. "Brazílii stejně čekají stejné procedury, jako nabídky na předchozí šampionáty. Laťka byla letošním turnajem stanovena hodně vysoko a pokud jediný kandidát z Jižní Ameriky nesplní požadavky, půjdeme dál na sever," naznačil Blatter, že by pořadatelství mohlo být přesunuto do Severní Ameriky.

O tom, kde se šampionát v roce 2014 uskuteční, by se mělo rozhodnout už v listopadu příštího roku.

Autor: Petr Starý

Komentáře (24)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Blatter je vůl.

Reagovat
Marv

Njn. Uz to zacina Presne to sem cekal ted 1 Africe jen tak..ale priste uz to bude samozrjemost,no a potom Asii a nakonec se dostane i na Antarktidu

Reagovat
Marv

...a Cesko muze na MS zapomenout

Reagovat
HOST*svexa

Zapomenout na MS by v současný formě mohlo, i kdyby bylo dvacet míst pro Evropu.

Reagovat
smazaný uživatel

To je výtvor

Reagovat
Xavi

Má pravdu.

Reagovat
smazaný uživatel

...a proto zřejmě jako jedni z prvních I V SOUČASNÉ FORMĚ postoupíme na Euro, i přesto, že týmů nepostupuje dvacet, ale čtrnáct...

Reagovat
Xavi

Je známo, že kvalifikace na euro nám šla vždycky, zato MS...

Reagovat
HOST*nofan

Když budou hrát dobře, proč ne ?!

Reagovat
sansiro

Prý jeho agent - jeho otec - byl v Miláně a mluvil s představiteli Interu. Nerazurri ho chtějí prý vykoupit za 107 mega liber.....

Reagovat
smazaný uživatel

On je tam kvůli nějakým reklamním záležitostem, sejít se klidně mohli, ale toho se vážně nebojím.

Reagovat
HOST*

Messi je neprodejný....zatím

Reagovat
sansiro

107 mil liber je výkupní klauzule

Reagovat
HOST*Goveman

To je blbost ne?Dyť to by byl přestupovej rekord!Při vší úctě k Messimu pochybuju,že by někdo dával tolik peněz.Myslim,že na to ani Inter nemá,aby vrazil takovej balík do jednoho hráče

Reagovat
sansiro

Příští sezónu slaví sto let klubu a Moratti ho chce údajně jako dárek. Jsou jaksi zatíženi na ty argentince, přitom to je možná jejich kámen úrazu....

Reagovat
smazaný uživatel

Už ani ne, problémy dělal hlavně Verón...

Reagovat
HOST*svexa

Uvidíme Svazijsko na MS. A Lesotho!

Reagovat
smazaný uživatel

Celkem slušný mančafty...

Reagovat
Shevchenko

Pobřeží Slonoviny - Brazílie 3:2

Reagovat
HOST*robik

Dobře, že přidali africe jedno místo, alespon nebude fotbal taková nuda jako když hrajou dva evropský týmy proti sobě, určitě to z atraktivní celý turnaj. Pobřeží slonoviny hráli nejlíbivější fotbal na posledním mistroství, a těch mužstev je víc, třeba ted chyběl Kamerun, který by si zasloužil na MS hrát.

Reagovat
smazaný uživatel

jo a co taková Angola a podobný sračky, to byly nejhorší zápasy na šampionátu, když hrály tyhle týmy

Reagovat
HOST*1860

Jednou to je mistrostvi sveta, to znamena ze by se tam meli utkat nejlepsi tymy sveta, a to ze fotbal hrajou nejlip v evrope prece nemuzeme... spis me to pripada, ze si zase kupuje hlasy..

Reagovat
HOST*Tyky

Už 20 let se říká,že teď to ty "afričánci" už vyhrajou(nebo se alespoň dostanou do finále) a furt hovno, prostě na to ty negři nemaj a jejich arabští bráškové ze severu už tuplem ne...ty tak max. prodat nějaký drogy a teď jim nakonec přidaj ještě 1místo...neskutečný!!! VIVA ARGENTINA!!!

Reagovat
smazaný uživatel

taky bych ho radši přidal Jižní Americe, tam je fotbálek, ale bohužel je to nezajímavý region o málo státech

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele