Eredivisie - preview 26. kola

02.03.2018, 08:23, aktualizováno 04.03.2018, 08:30
Previews
Nedělní menu nizozemské Eredivisie nabízí první chod tradičně hned po obědě. Zwolle přivítá na svém hřišti Venlo. Pak se představí Sparta Rotterdam proti Den Haagu a Vitesse Arnhem na svém hřišti bude hostit slavný Ajax. Program uzavře bitva Twente s Groningenem.
PEC Zwolle - VVV Venlo  (neděle 12:30)
Zwolle se stále nemůže dostat do pohody z podzimní části, v novém roce prohrálo hned pětkrát a jen dvakrát dokázalo zvítězit. Tabulkou se propadlo na šestou pozici s devětatřiceti body a přímý postup do Evropské ligy se mu vzdálil. Reputaci si pokusí vylepšit proti nováčkovi z Venla, který naopak ve druhé polovině nebodoval pouze jednou a je jedenáctý s dvaatřiceti body, záchranářské starosti vůbec řešit nemusí.

PEC v úvodu roku 2018 zdolal jiného nováčka z Bredy 1:0, ale na herním projevu bylo znát, že to není ono. Následně neuspěl s Arnhemem (1:2) a s PSV (1:4), na poslední tříbodový zisk dosáhl začátkem února proti Heerenveenu (3:2). Od té doby prohrál třikrát v řadě, před týdnem zavítal do Almela a místnímu Heracles podlehl 1:2. VVV v jarní části získal velmi cenný skalp, když před vlastními fanoušky přehrál obhájce z Feyenoordu 1:0.

Jediný neúspěch zaznamenal v Tilburgu (0:3), následně třikrát po sobě remizoval. Zaskočit dokázal Alkmaar (0:0), před týdnem hrál nerozhodně s Arnhemem (2:2). Domácí kouč John van 't Schip doufá v pozitivní impuls. "Jsme v lehké krizi, ze které se těžko dostáváme. Všichni jsme věděli, že v nabité konkurenci může přijít a teď je čas ji překonat. Venlo má kvalitu, ovšem k poražení určitě je," řekl van 't Schip na předzápasové tiskové konferenci.

Až do konce sezóny bude postrádat Kopperse kvůli poraněné achilovce, dále nemá k dispozici Marcellise (problémy s třísly) a Švéda Israelssona. Naopak po potížích se stehenním svalem by se v základní jedenáctce mohl objevit Ligeon. "Není to jednoduché období, na druhou stranu zůstáváme optimističtí. Sezóna se pro nás nevyvíjí špatně, v tuto chvíli se musíme vrátit k naší sebevědomé útočné hře," doplnil stratég PEC.

Hosté přijedou bez van Bruggena, jehož trápí zadní stehenní sval, kvůli kartám nebude hrát Seuntjens. "Náš sobotní protivník je důrazný v osobních soubojích a svou hru zakládá na rychlém přechodu na útočnou polovinu. Na druhou stranu má při svém současném pojetí slabiny v defenzivní činnosti, čehož bychom rádi využili," uvedl krátce trenér Venla Maurice Steijn. Ve vzájemném podzimním střetnutí vítěz znám nebyl (1:1) a vyrovnaný průběh může být k vidění klidně i nyní.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.05 - 3.38 - 3.58
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Sparta Rotterdam - ADO Den Haag  (neděle 14:30)
Spartě Rotterdam se krátí čas, nicméně i přes velmi malý bodový zisk má stále šanci na přímou záchranu. V dosavadních pětadvaceti zápasech vybojovala patnáct bodů a je poslední osmnáctá, na největší rivaly z Rody a Twente momentálně ztrácí dva body. Nyní se pokusí vylepšit postavení v utkání s Den Haagem, který se vyhřívá v horní polovině tabulky a na rozdíl od svého nedělního protivníka může být se svým umístěním spokojený.

ADO neprohrál v nejvyšší soutěži pětkrát po sobě a z toho dvakrát zvítězil, díky tomu poskočil na osmou příčku se šestatřiceti body a rozhodně atakuje alespoň dodatečnou kvalifikaci Evropské ligy. Před týdnem se postaral o překvapení, když v Amsterdamu zastavil rozjetý Ajax a remizoval s ním bez branek. "Je to cenný výsledek, určitě jsme ho nečekali. I přes velké šance soupeře se domnívám, že jsme si bod zasloužili," řekl Alfons Groenendijk.

Hostující trenér věří, že jeho svěřenci nepodlehnou euforii a v Rotterdamu opět nastoupí s maximální koncentrací. "Nemáme dostatečné kvality na to, abychom vítězili bez stoprocentního úsilí. Sparta je i přes současné postavení kvalitní, bude více než vyrovnaným soupeřem. Proto je potřeba pracovat stále stejně a nic nepodcenit," dodal Groenendijk se vztyčeným prstem na předzápasové tiskové konferenci.

Sparta pod vedením kouče Dicka Advocaat zvítězila jednou, k tomu zaznamenala hned šest porážek. Po jeho příchodu se výkony zlepšily, jenže body scházejí. "Neustále opakuji, že je nutné udržet klid až do samého konce. Jsme pod tlakem a z toho vznikají chyby, které bychom za jiné konstelace nedělali. Nikdo neschovává hlavu do písku, všichni chtějí hrát první ligu i v příštím ročníku," vyjádřil se Advocaat s jasně nastavenými plány.

Rotterdamský klub se minule představil v Alkmaaru a podlehl mu 1:2, ve všech šesti neúspěšných střetnutích prohrál o jediný gól. Advocaat musí řešit problémy s marodkou, na které jsou Brongo, Nelom, Saksela a Kortsmit. Hosté přijedou bez vykartovaného Beugelsdijka, dále chybějí Becker s Kishnou. První vzájemný duel vyzněl lépe pro Den Haag, jenž přehrál Spartu svým tradičním způsobem (1:0), jediný gól vstřelil kanonýr Abdenasser El Khayati.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.34 - 3.30 - 2.99
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
SBV Vitesse - AFC Ajax  (neděle 14:30)
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 5.15 - 3.82 - 1.65
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
FC Twente - FC Groningen  (neděle 16:45)
Twente Enschede zažívá velmi nepovedený ročník a zbývá mu už jen devět zápasů v základní části, aby současnou pozici vylepšilo. V dosavadním průběhu získalo pouhých sedmnáct bodů a je až šestnácté o skóre před Rodou a o dva body před poslední Spartou. Na patnáctou Bredu má manko čtyř bodů. Teď bude mít celkem reálnou šanci na úspěch proti Groningenu, který zaostává za očekáváním a jistotu prvoligové licence pro příští ročník taktéž nemá.

Hosté mají na kontě pětadvacet bodů a jsou třináctí, případná porážka by je mohla dostat do složitější situace. V celém ročníku vyhráli pouze pětkrát, na kolena je sráží vysoký počet nerozhodných výsledků. Těch mají na kontě už deset, z toho pět remíz zaznamenali v předchozích šesti zápasech. Naposledy hráli 1:1 s Bredou a předtím stejným poměrem také s Venlem, nerozhodně bez branek se rozešli s Den Haagem.

Gertjan Verbeek je na tom ještě hůře a po svém příchodu výsledkově příliš nepomohl. Domácí klub naposledy zvítězil v polovině prosince, kdy uspěl v Bredě (2:1). Od té doby čeká na tříbodový zisk devět utkání v řadě, což je opravdu hodně dlouhá doba. Minule se představil v Utrechtu a prohrál 1:3, o týden dříve nedokázal zdolat ani velkého rivala ze Sparty (1:1). Podzimní vzájemný souboj mezi oběma rivaly vyzněl lépe pro Groningen (1:0).

"Nevíme, kde je chyba, a pracujeme na tom. Možná schází větší sebevědomí, jediná výhra by mohla vše obrátit vzhůru nohama," řekl toužebně stratég Twente. Ten se nově musí obejít bez obránce ter Avesta, jenž má zlomený kotník. Dlouhodobě mimo hru je Maročan El Hamdaoui (natržený stehenní sval), ještě více schází jeho krajan Assaidi. Devětadvacetiletý forvard skóroval v tomto ročníku sedmkrát a je nejlepším střelcem svého výběru.

"Pomoci nám mohou fanoušci, jejich hlas má v mnoha případech velký vliv. Náš nadcházející soupeř neprohrává příliš často a po taktické stránce je vyspělý, ani tentokráte to nebude snadné. Půjde o hodně, dá se očekávat lehce nervóznější průběh," dodal závěrem Verbeek. Groningen přijede bez nemocného Dána Larsena, Reise tíží svalové problémy v oblasti lýtka.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.01 - 3.51 - 3.56
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
PSV Eindhoven - FC Utrecht  (sobota 18:30)
PSV Eindhoven stále kráčí za svým snem a i v jarní části působí celkem suverénním dojmem, v sedmi duelech nového roku hned šestkrát zvítězil a pouze jednou remizoval. Nyní má před sebou těžký úkol, neboť Utrecht se taktéž prezentuje skvělou formou a momentálně drží šňůru čtyř vítězných střetnutí v řadě za sebou. Domácí celek vede Eredivisii s pětašedesáti body o sedm před druhým Ajaxem, hosté jsou čtvrtí se čtyřiačtyřiceti body.

Šlágr 26. kola bude mít velmi zajímavý podtext, jediný letošní vzájemný zápas měl totiž hodně nečekaný průběh. Koncem září utrpěl Utrecht obrovský debakl a před vlastními diváky nestačil na PSV po výsledku 1:7. "Soupeř nám ukázal svou výtečnou ofenzívu a vyšlo mu vše, na co sáhl. Rozhodně mu máme co oplácet a pokusíme se složit reparát. PSV si nemůže myslet, že zažije podobně snadný průběh," řekl s úsměvem na tváří trenér Jean-Paul de Jong.

Ten sice vede svůj tým teprve od ledna roku 2018, nicméně inkriminovaný zápas sledoval. "Byla to demolice, nijak se to ani nazvat nedá. Našim cílem je hrát mnohem zodpovědněji na všech postech, musíme potvrdit své silné stránky," dodal de Jong odhodlaně. Jeho svěřenci naposledy přivítali Twente a otočili nepříznivý vývoj ve svůj prospěch (3:1), předtím zavítali do Kerkrade a místní Rodě nedali žádnou naději (4:1).

Kouč Phillip Cocu dobře ví, že nyní to bude zcela jiný zápas. "Bojujeme o titul a každé zaváhání nás může hodně mrzet, určitě budeme pod větším tlakem než na podzim. Utrecht je nesmírně silný a momentálně i sebevědomý klub, který patří mezi elitu nizozemské ligy. Očekávám vyrovnaný souboj, rozhodovat mohou maličkosti," uvedl Cocu s opatrností v hlase. Eindhoven před týdnem zvládl důležitý duel v Rotterdamu a Feyenoord přehrál 3:1.

Domácí se musejí obejít bez nejlepšího kanonýra Eredivisie Hirvinga Lozana, mexický snajpr byl vyloučen proti Heerenveenu a od disciplinární komise dostal stopku na tři zápasy. Jednu si již odseděl s Feyenoordem a v tuto chvíli bude pykat podruhé. K tomu jsou na marodce Argentinec Romero (svalové zranění v oblasti stehna) a Koopmans (potíže s ramenem). Hosté přijedou bez Francouze Bahebecka (problémy s achilovkou), Makienoka s Joostenem trápí koleno.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.40 - 4.82 - 7.09
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
SBV Excelsior - AZ Alkmaar  (sobota 18:30)
Rotterdamský Excelsior dosáhl ve dvou předchozích zápasech na skalpy silných protivníků a tím udělal velmi důležitý krok k záchraně. Momentálně se vyhřívá na solidním desátém místě s dvaatřiceti body a do horní poloviny to vůbec nemá daleko, naopak před barážovou pozicí Twente disponuje patnáctibodovým náskokem. Teď se v domácím prostředí pokusí zaskočit třetího favorita, v sobotním utkání přivítá Alkmaar.

SBV je na své poměry celkem vysoko a zásluhu na tom mají právě souboje na venkovních stadionech. Ve třinácti střetnutích vybojoval dvaadvacet bodů a v této bilanci je čtvrtý nejlepší. Minule se představil v Heerenveenu, přežil několik obrovských možností protivníka a zvítězil nejtěsnějším poměrem 1:0. O týden dříve dokázal najít recept i na Arnhem a zdolal ho 2:1. V současnosti přeci jen narazí na ještě kvalitnějšího soupeře.

AZ zažívá povedený ročník. Nachází se na třetí příčce s třiapadesáti body a na druhý Ajax má manko pěti bodů, před čtvrtým Utrechtem je o bodů devět. Ve středu zvládl semifinále národního poháru. Twente přehrál velmi snadno v poměru 4:0, celkově neprohrál už desetkrát po sobě. "Jedna zkouška je za námi, ale klíčové momenty teprve přijdou. Excelsior hraje nesmírně chytře a umí využívat slabých stránek protivníků," řekl úvodem John van den Brom.

Hostující kormidelník upozorňuje na vysokou produktivitu Excelsioru. "Dokáže si vytipovat vhodný moment a pak tvrdě udeří, za příznivého stavu je mnohem klidnější. Proto nesmíme podcenit jedinou minutu, je potřeba hrát aktivně od úvodního hvizdu," nastínil taktické plány van den Brom. Chybět mu budou Stengs, Vejinovič a Boadu (všichni poraněné koleno), stejné zranění nepustí na trávník ani českého krajánka Mihálika. Helmera navíc trápí stehenní sval.

Domácí celek se taktéž musí vypořádat s početnou marodkou, na té se nacházejí de Wijs, Massop, El Azzouzi, Payne a Damen. "Alkmaar je pro nás velká výzva, v této sezóně jsme ho jednou porazili. Nicméně konec se blíží a jeho ambice jsou vysoké, zopakovat tříbodový zisk tak bude mnohem složitější," vyjádřil se lodivod SBV Mitchell van der Gaag, jenž reaguje na podzimní vzájemné klání, které Excelsior senzačně ovládl v poměru 2:0.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 6.27 - 4.52 - 1.47
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
SC Heerenveen - Willem II  (sobota 20:45)
Už čtyři zápasy v řadě čeká Heerenveen na jakékoli vítězství. Ještě se může poprat o první sedmičku, která zajišťuje posezónní play-off o Evropskou ligu, pořád se mu ale nedaří vymanit se středu tabulky blíže svým cílům. Willem II by určitě měl být v jeho silách, nutno však podotknout, že nevykazuje vyloženě špatnou formu.

Co naplat, že se frískému celku podařilo před dvěma týdny remizovat na půdě PSV. Svůj výkon z Eindhovenu totiž následně nedokázal potvrdit a před vlastními fanoušky podlehl Excelsioru, který se na něj bodově dokonce natěsno vměstnal. Vůbec bilance domácích na Stadionu Abeho Lenstry je po celou sezónu spíše tristní.

A všudy všeho doma dokázali vyhrát z dvanácti případů jen čtyřikrát. "Očekávám, že budeme držet míč na kopačkách dlouho. Je to pro nás důležitý zápas, protože několik týmů nás chce v tabulce předskočit," mínil záložník Kik Pierie. "Musíme být efektivní v pokutových územích. A to jak v tom útočném, tak i v tom obranném."

Sibiřský mráz zmítá prakticky celou Evropu a nejinak tomu je i v Heerenveenu, který kromě slušného fotbalu žije také rychlobruslením. Kolem města údajně zamrzají jezera, na nichž se dá bez problémů bruslit. "Ale že bych vstával v sedm hodin ráno, abych jezdil kolečka, to ne. Tak fanatický bruslař zase nejsem," dodával teprve sedmnáctiletý Pierie.

Oba celky se letos střetly celkem dvakrát, jednou v rámci Eredivisie a jednou v rámci KNVB Bekeru, a vzájemná bilance je fifty fifty. Vůbec poprvé se Heerenveen tentokráte představí na vlastním hřišti. "Vítězství je ta nejdůležitější věc. Samozřejmě raději vyhrávám, když hrajeme hezký fotbal, ale pořád je lepší hrát hůře a bodovat, než body ztrácet," povídal Pierie.

Willem II bude muset zmobilizovat co nejrychleji síly po nepovedeném klání v semifinále domácího poháru, v němž padnul na půdě favorizovaného Feyenoordu. Jeho prvořadou ambicí je záchrana a k té má ze čtrnácté příčky nakročeno poměrně dobře. V uplynulých čtyřech kolech hned dvakrát zvítězil, a to nad Venlo a Rodou.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.41 - 4.69 - 7.22
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
NAC Breda - Feyenoord Rotterdam  (sobota 20:45)
Breda si ze dvou nováčků soutěže prozatím vede hůře, nicméně devět kol před koncem má reálnou naději na přímou záchranu a určitě o ní bude houževnatě bojovat. Teď se v domácím prostředí pokusí zaskočit obhájce mistrovského titulu z Feyenoordu, kterému se naopak nedaří podle představ, i když ještě může získat alespoň jednu trofej. Domácí celek je patnáctý s jednadvaceti body o čtyři před Twente a Rodou, hosté jsou pátí s dvaačtyřiceti body.

NAC v novém roce bodoval naplno pouze jednou a to s Heracles, které deklasoval naprosto fenomenálním způsobem po výsledku 6:1. Na tento výkon navázal v Rotterdamu s Excelsiorem (0:0) a před týdnem v Groningenu (1:1), mezitím podlehl Alkmaaru 1:3. Hosté zvládli semifinálový duel národního poháru. Ve středu přehráli Tilburg celkem hladce 3:0 a v dubnovém finále si to o cenný triumf rozdají s Alkmaarem.

Na ligové scéně předvádějí nevyrovnané výkony, daří se jim pouze před vlastními fanoušky na stadionu De Kuip. Až do minulého zápasu na něm zvítězili čtyřikrát po sobě, sérii přerušili s vedoucím PSV po porážce 1:3. "Nejsme tak suverénní jako v předešlém ročníku, obhájit titul v takto nabité konkurenci je nesmírně složité. Výhra nad Tilburgem nás povzbudila, nyní se plné koncentrujeme pouze na Bredu," řekl Giovanní van Bronckhorst.

Ten dále upozorňuje, že NAC umí překvapit. "Sami jsme toho byli svědkem, v podzimní části jsme neproměňovali šance a nakonec prohráli 0:2. Je dost možné, že nás tento moment lehce srazil na kolena, pak totiž následovala dlouhá krize. Soupeři rozhodně máme co oplácet a chceme ho porazit, musíme se však připravit na velký odpor spojený s bojem o holé přežití," doplnil na předzápasové tiskové konferenci třiačtyřicetiletý rotterdamský odchovanec.

Hosté v těžkých chvílích budou spoléhat na schopnosti zkušeného hvězdného navrátilce Robina van Persieho, jenž se po ledovém příchodu začíná dostávat do optimálního rozpoložení. V poháru s Tilburgem zaznamenal svůj 300. gól kariéry a výrazně oživil ofenzívu. "Bude přínosem, o tom není pochyb," uvedl na jeho adresu van Bronckhorst. Domácí nemají k dispozici Belgičana Rommense, Feyenoord postrádá St. Justeho se Švédem Larssonem.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 5.75 - 4.29 - 1.53
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Roda JC - Heracles Almelo  (pátek 20:00)
Roda se stále nemůže dostat do optimální pohody a její šance na přímou záchranu se s každým zápasem snižují. Teď se pokusí naladit na vítěznou vlnu proti konkurenčnímu Heracles, které sbírá body hlavně na domácí půdě. V tuto chvíli je na dvanáctém místě se třiceti body a určitě se chce probojovat do horní poloviny tabulky, sestupové starosti řešit nemusí. Domácí jsou sedmnáctí se sedmnácti body o skóre za šestnáctým Twente.

Kerkrade naposledy zvítězilo koncem ledna, kdy dokázalo přehrát Excelsior po výsledku 2:1. Od té doby nebodovalo naplno pětkrát v řadě a v těchto duelech vybojovalo pouhé dva body. Velmi nečekané remízy uhrálo v Heerenveenu (1:1) a v Alkmaaru (2:2), ovšem po porážce 2:4 s Ajaxem nemělo šanci s Utrechtem (1:4) a před týdnem nezvládlo ani klíčový souboj s Tilburgem (0:1). Nyní má tedy velkou motivaci uspět.

Domácí trenér Robert Molenaar se musí vypořádat s početnou marodkou, na které se nacházejí Werker, Avdijaj, Gnjatič, Götz, Djim a Paulissen. "Situace není kritická, ale v Tilburgu jsme potřebovali bodovat a to se nepovedlo. Před vlastním publikem chceme složit reparát a jen s remízou spokojeni nebudeme. Všichni věříme, že se do konce základní části zvedneme a ještě dosáhneme alespoň na patnáctou příčku," řekl optimisticky Molenaar.

Almelo v předchozích pěti domácích utkáních vybojovalo solidních deset bodů, ale na cizích stadionech se mu nedaří. Ve stejném počtu střetnutí dosáhlo na pouhé dva body a tuto bilanci chce jistě vylepšit. "Elitní devítka není daleko, na druhou stranu nás v Kerkrade nečeká jednoduchý zápas. Náš protivník se evidentně zlepšil a určitě bude hrát odvážně od samého začátku," vyjádřil se s opatrností v hlase hostující lodivod John Stegeman.

Jeho svěřenci zdolali před týdnem silné Zwolle po výsledku 2:1, předtím byli vyrovnaným rivalem rotterdamskému Feyenoordu a podlehli mu nejtěsnějším poměrem 0:1. Chybět bude Hardeveld kvůli problémům s kolenem, Belgičana Van den Buijse trápí oblast mezi třísly a pánví. V letošním vzájemném klání byl úspěšnější Heracles, jenž v 6. kole zdolal Rodu 2:1 a vítěznou branku vsítil až ve třetí nastavené minutě.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.57 - 3.42 - 2.61
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.PSV Eindhoven25212265:2665
2.AFC Ajax25184366:2158
3.AZ Alkmaar25165448:2453
4.FC Utrecht25128541:3544
5.Feyenoord Rotterdam25126747:2742
6.PEC Zwolle25116833:3439
7.SBV Vitesse25108742:3038
8.ADO Den Haag25106931:3436
9.SC Heerenveen2588934:3932
10.SBV Excelsior25951130:3532
11.VVV Venlo25711728:3332
12.Heracles Almelo25861135:5130
13.FC Groningen255101036:4125
14.Willem II25651433:4723
15.NAC Breda25561429:4521
16.FC Twente25451628:4717
17.Roda JC25451626:5417
18.Sparta Rotterdam25361620:4915

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (3)

Přidat komentář
Stiksxx

Tak Hunter chybiii...Vitesse pooooooojd si pro body!!!

Reagovat
AjaxFans

Holanďanů už jsou smíření,že jsme bez titulu.Skoda nakonec,že nevyšel Bodů.Pod ním byla nádherná hra

Reagovat
Stiksxx

Bosz byl sice vyzkouseny ale ten Hag urcite nebylo slapnuti vedle.

Ale já bych to jeste neviděl tak jasne. Čekají nas důležité zápasy. Rozjety AZ pak vzájemný zápas a pak samozřejmě muze překvapit treba den Haag apod.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele