Eredivisie - preview 11. kola

01.11.2014, 09:00, aktualizováno 02.11.2014, 09:07
Previews
Cambuur zažil povedený vstup do sezony a pokud vyhraje v Tilburgu, poskočí na čtvrté místo. Alkmaar přivítá Excelsior, Vitesse cestuje do Utrechtu, Go Ahead Eagles změří síly s Heraclesem a nejvyšší nizozemská soutěž se dnes hraje i v Groningenu...
FC Utrecht - SBV Vitesse  (neděle 12:30)
Fotbalisté Utrechtu si prozatím v holandské lize nevedou úplně špatně a po deseti kolech mají na kontě 13 bodů, ovšem ve vyrovnané soutěži jsou až na třináctém místě a určitě chtějí toto své postavení vylepšit. Nyní přivítají v domácím prostředí konkurenční Arnhem, který má na kontě o dva body více a patří mu sedmé místo Eredivisie. Vítězný celek se může v tabulce posunout i o několik příček výše.

Utrechtu se v poslední době příliš nedaří a rád by nelichotivou sérii přerušil. V prvních šesti utkáních vybojoval slušných deset bodů, jenže od porážky ve 2. kole národního poháru na půdě vedoucího PSV to šlo z kopce, ve čtyřech následujících duelech vybojoval jen jedno vítězství nad Dordrechtem. V posledním střetnutí doma přivítal Eindhoven a tentokráte musel skousnout vysokou porážku po výsledku 1:5.

Vitesse mělo tragický vstup no nového ročníku, v poslední době mu to celkem šlape. Zatímco v prvních čtyřech kolech získalo jen jeden bod, tak v těch dalších šesti ani jednou neprohrálo a na konto si připsalo úctyhodných čtrnáct bodů za čtyři vítězství a dvě remízy. Navíc se mu podařilo postoupit do osmifinále národního poháru a určitě myslí na nejvyšší příčky. V minulém střetnutí doma nešťastně remizovalo s Bredou v poměru 2:2.

Ve vzájemných zápasech se dlouhodobě daří Arnhemu, který v minulých šesti střetnutích čtyřikrát zvítězil, jednou remizoval a jednou prohrál. Porážku zaznamenal v posledním měření sil v loňské sezóně, když v Utrechtu padl po výsledku 1:2, v předchozím domácím klání si se soupeřem poradil a porazil ho 3:1. Domácí kouč Rob Alflen má stále velké problémy s marodkou, do nedělního utkání nenastoupí hned sedm hráčů užšího výběru.

Kvůli poraněnému tříslu nebude k dispozici Ruiter, zraněné koleno na trávník nepustí Baraziteho se Zullem. Verbeek dlouhodobě laboruje s poraněnými zády, Duplan nenastoupí vinou zlomeniny a Kali je mimo hru kvůli svalovým potížím. Aby toho nebylo málo, tak karetní trest si navíc musí odpykat také van der Maarel. Hosté naproti tomu nemohou počítat jen s jednou tváří, Angličana McEachrana zlobí poraněný kotník.

"Budeme sice hrát před domácím publikem, ale jasným aspirantem na bodový zisk bude rozhodně Arnhem. Ten předvádí skvělou hru, je psychicky nahoře a má ty nejvyšší ambice. Jako každý rok je silný hlavně v přechodu na útočnou polovinu středem hřiště i po křídlech a k tomu má velmi schopné útočníky, kteří dokážou skórovat z jakékoliv pozice. Pokud chceme uspět, tak musíme zapomenout na minulé duely a předvést nadstandardní výkon," uvedl Alflen.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 3.80 - 3.60 - 1.91
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
Go Ahead Eagles - Heracles Almelo  (neděle 14:30)
Fotbalisté Heracles se stále nacházejí na samém dně tabulky a jejich bodový zisk je opravdu tristní. V deseti duelech vybojovali pouhé tři body, a i když je začátek sezóny, tak to do dalších utkání rozhodně nevěští nic dobrého. Hosté ztrácejí na předposlední Dordrecht jen dva body, ovšem jejich manko na šestnáctou Bredu již činí sedm bodů, Nyní se svůj účet pokusí rozšířit na půdě Go Ahead, které je čtrnácté s jedenácti body.

Ani jeden celek na tom tedy není v tuto chvíli nijak růžově, bodový zisk určitě více potřebuje hostující výběr. Ten v celém ročníku zaznamenal jen dvě výhry v národním poháru, v Eredivisii porazil v 8. kole Bredu po výsledku 6:1. Od této chvíle předvedl statečný výkon na půdě favorizovaného Feyenoordu a podlehl mu těsně 1:2, ovšem naposledy v domácím prostředí nezvládl duel s nováčkem z Tilburgu a podlehl mu v poměru 1:3.

Go Ahead vypadlo ve 3. kole národního poháru se silným Twente, nicméně po bezbrankové remíze prohrálo až v penaltovém rozstřelu. Na ligové scéně minule nestačilo na silný Ajax, když v Amsterdamu padlo po výsledku 1:3. Předtím však zaznamenalo dvě výhry v řadě za sebou, po úspěchu 3:2 v Utrechtu dokázalo překvapit favorizované Zwolle a v domácím prostředí ho zdolalo stejným poměrem.

V loňských vzájemných zápasech bylo úspěšnější Go Ahead a mírným favoritem bude také teď. Nejprve v domácím prostředí hrálo s Heracles nerozhodně po výsledku 1:1, z následné odvety na jeho půdě si odvezlo tři body po vítězství 2:1. Prozatímní hostující kouč John Stegeman se stále bude muset obejít bez Castra, který laboruje s poraněným stehenním svalem, Hemminka na trávník nepustí poraněné koleno a Vujičeviče problémy s kotníkem.

Domácí se nemohou spolehnout jen na jednoho hráče, de Sa má problémy se zády. "Bohužel v utkání s Tilburgem jsme doufali v bodový zisk, jenže další hrubé chyby v defenzívě nám neumožnily splnit tento cíl. Doufám, že nám pomůže minulá vysoká výhra v národním poháru, v lize už potřebujeme nutně tři body. Naše situace sice není kritická, ale přinejmenším hodně nepříjemná," uvedl s mírnými obavami kouč Almela Stegeman.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.25 - 3.50 - 3.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Willem II - Cambuur Leeuwarden  (neděle 14:30)
Fotbalisty Willemu i Cambuuru zastihl úvod nového ročníku ve výtečné formě, jež budou chtít využít také ve vzájemném souboji. Favorit neexistuje; naopak se můžeme těšit na lítou bitvu jako řemen.

Od Willemu jakožto nováčka nikdo žádné zázraky neočekává, Tricolores se přesto perou jako lvi. A pokud dokážou podobné výkony předvádět i ve zbytku sezony, směle mohou pomýšlet na účast v playoff o Evropskou ligu, což by pro tilburgský celek pochopitelně znamenalo obrovský úspěch, zvláště po posledních nepříliš vydařených letech.

Byť Willem své soupeře zpravidla nepřehrává (většinou naopak divákům připraví vyrovnanou a nervy drásající podívanou), dokáže na jeho poměry nezvykle často vyhrávat. Z předešlých šesti ligových duelů opanoval hned čtyři.

Také Cambuur odstartoval nový ročník ve velkém stylu. V současnosti má dokonce na svém kontě o bod více než Willem (16) a okupuje fantastickou šestou příčku. Podobně jako loni, taktéž letos se s ním tedy musí počítat.

Jak se navíc zdá, Cambuuru je prozatím víceméně jedno, zdali hraje doma, či venku: z celkových pěti případů, kdy čelil svému protivníkovi mimo svůj stadion, vyšel naprázdno pouze jednou (porážka 0:4 v Eindhovenu), ve všech zbývajících zápasech uhrál minimálně remízu.

Bez šance tedy nebude ani na půdě Willemu, musí se však obejít bez zraněného kvarteta ve složení Meleg, Pereira, De Ridder a Droste. Na straně domácí podle všeho nenastoupí pouze ostřílený zadák Van der Struijk.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.20 - 3.50 - 3.10
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
AZ Alkmaar - SBV Excelsior  (neděle 14:30)
Fotbalisté Alkmaaru by se určitě po deseti odehraných kolech nacházeli na lepším než desátém místě tabulky a nyní se pokusí potvrdit úlohu favorita v domácím prostředí proti Excelsiroru. Doposud posbírali čtrnáct bodů, což je v součtu všech odehraných kol méně než půlka. Na druhou stranu ztrácejí na třetí Feyenoord jen tři body. Excelsior má na kontě o jeden bod méně a náleží mu dvanáctá pozice v Eredivisii.

Domácí výběr předvádí střídavé výkony, v předchozích třech lihových duelech nedokázal ani jednou zvítězit a vyhrát se mu podařilo pouze ve 3. kole národního poháru po jasném výsledku 5:0. Po vítězstvích nad Zwolle a Den Haagem remizoval se silným Twente 2:2, následně nestačil na vedoucí PSV po výsledku 0:3 a minule musel doma dotahovat dvoubrankové vedení s Groningenem, nakonec musel brát alespoň bod po výsledku 2:2.

Excelsior s pravidelností boduje v každém druhém kole, nicméně naposledy dokázal toto pravidlo porušit a před domácím publikem zdolal favorizované Twente po výsledku 2:1, předtím si odvezl cenný bod z Groningenu za remízu 1:1. V loňských vzájemných zápasech byl o něco úspěšnější Alkmaar, který v prvním utkání na stánku SBV uhrál nerozhodný bezbrankový výsledek a v odvetě porazil doma svého konkurenta 2:0.

Kouč AZ John van den Brom se v nedělním střetnutí bude muset obejít bez brankáře Estebana kvůli nemoci, Tankoviče na trávník nepustí zraněné tříslo a Henriksena dlouhodobě trápí poraněné kolenní vazy. "Pochopitelně nemůžeme být s naší situací úplně spokojeni, ovšem já pevně věřím, že jedno vítězství nás může vrátit na vítěznou vlnu. Nemůžeme se vymlouvat na těžký los, protože v takhle vyrovnané soutěži se jen těžko hledá jednoduchý soupeř," uvedl domácí stratég.

Excelsior nemůže využít služeb van Mieghema, kvůli poraněnému lýtku nenastoupí ani Stolte. "Excelsior má velkou sílu a rozhodně bych neřekl, že patří do dolních pater tabulky. Duel s Twente zvládl po taktické stránce, měl svého soupeře dokonale přečteného a s podobnou taktikou musíme počítat také teď. Pevně doufám, že s podporou fanoušků předvedeme dobrý výkon a vybojujeme důležité tři body," dodal van den Brom.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.50 - 4.50 - 5.75
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
FC Groningen - NAC Breda  (neděle 16:45)
Breda před pár dny vyhodila trenéra Gudelje a hned na úvod si připsala nečekaný bod na půdě rozjetého Vitesse. Její psychická pohoda okamžitě obrovsky narostla, a tak není divu, že proti Groningenu hodlá zabojovat dokonce o vítězství. A rozhodně nebude bez šancí.

Pravda, výkon Bredy proti Vitesse nebyl nikterak vyčnívajícím oproti jejím předcházejícím, většinou nepříliš vydařeným, vystoupením, o to větší měla konečná remíza 2:2 cenu. Zvlášť když NAC v zápase hned dvakrát prohrával a svůj druhý gól vstřelil s obrovskou dávkou štěstí až čtyři minuty před koncem řádné hrací doby.

Na průběh zápasu se ale historie neptá, a proto na jihu země všichni věří, že je právě úspěch z Arnhemu nakopne do dalších bojů. Breda totiž potřebuje body jako sůl, jelikož v úvodních deseti kolech jich uhrála pouhých deset, což stačí pouze na umístění na barážové šestnácté pozici.

Zatímco Breda má letos obrovské potíže především s hrou směrem dozadu (25 inkasovaných branek), v případě Groningenu je tomu právě naopak. Svěřenci Van de Looiovi ekipy nastříleli v posledních osmi ligových kolech pouhopouhých šest branek a z čela tabulky se velmi záhy, ač pochopitelně velmi neradi, přesunuli do středu tabulky. Aktuálně jim náleží jedenáctá pozice.

Proti Bredě se tak Groningenští budou, obdobně jako jejich protivník, hnát za třemi body. O zábavu by tedy mělo být postaráno. Na domácí straně každopádně neuvidíme v akci hned několik hráčů. Konkrétně se jedná o Van der Veldena, Hoesena, Ben Moussu, Burneta, Bakkera a Van der Laana.

Hostující trenérské duo Eric Hellemons a Rob Penders se naopak musí vypořádat s absencemi zraněné dvojice Swerts, Hooi a vykartovaného útočníka Pericy.
FC Groningen - pravděpodobná sestava:
Padt - Hateboer, Kappelhof, Botteghin, Van Nieff - Hiariej, Kieftenbeld - Antonia, Chery - De Leeuw, Hoesen.
NAC Breda - pravděpodobná sestava:
Ten Rouwelaar - Ssewankambo, Damčevski, Drost, Amieux - Falkenburg, Suk, Matić - Boateng, Seuntjens, Tighadouini.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.67 - 4.00 - 4.75
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
AFC Ajax - FC Dordrecht  (sobota 18:30)
Duel druhého s předposledním týmem tabulky nabídne jedenácté kolo holandské Eredivisie. Nováček z Dordrechtu od prvního kola nevyhrál a poslední čtyři utkání dokonce ani nebodoval. Naopak Ajax si drží šestizápasovou šňůru bez porážky a dotahuje se na vedoucí PSV Eindhoven.

Fotbalisté Ajaxu naposledy porazili Go Ahead Eagles a roli favorita budou chtít potvrdit také v sobotu. Kouč obhájce titulu Frank de Boer však varuje před přílišným sebevědomým. "Dordrecht by si za své výkony zasloužil být v tabulce určitě výše. Nehrají vůbec špatně. Mají velmi dobrý tým a opírají se především o tři bývalé špičkové mládežnické talenty," prohlásil de Boer.

"Joris van Overeem pochází k akademie AZ, Funse Oja zase pro velký fotbal vychovalo PSV Eindhoven a Ricky van Haaren od malička působil v mládežnických celcích Feyenoordu Rotterdam," pokračoval.

Bývalý nizozemský reprezentant doufá, že se jeho týmu opět povede brzy otevřít skóre, jako se to podařilo proti Go Ahead, když se již v desáté minutě trefil mladičký Anwar El-Ghazi. "Musíme začít tak, jako proti Go Ahead Eagles minulý týden. Nejlepší půlhodinka sezóny," řekl.

Ajax a Go Ahead se v nedávné historii utkaly pouze jednou a to na podzim 2009 v rámci nizozemského poháru. Tehdy nakonec dle očekávání zvítězili Godenzonen, avšak o své triumfu rozhodli až v prodloužení.

Každému mužstvu schází dva zranění hráči - na straně domácích Nicolai Boilesen a Viktor Fischer. Ernie Brandts zase pro změnu postrádá Adnana Alisice a Giovanni Korteho.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.14 - 7.50 - 17.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Feyenoord Rotterdam - PEC Zwolle  (sobota 19:45)
Stačily pouhé čtyři zápasy a Feyenoord je konečně tam, kde toužil od začátku být - v boji o pohárové příčky. Rotterdamský celek to vzal skutečně hopem a rázem si může plánovat stíhající jízdu za druhým Ajaxem a vedoucím PSV. Proti Zwolle, svému nadcházejícímu soupeři, tak bude chtít pochopitelně protáhnout svou vítěznou šňůru o další zářez.

Když Feyenoord prohrál v 6. kole doma 0:1 s Ajacieden a měl tehdy na kontě pouhopouhých pět bodů, leckdo jej začal už odepisovat. Navíc ani výkony celku z přístavního města nebyly, eufemisticky řečeno, zrovna oslnivé.

Feyenoord se ale dokázal z nelehké pozice vylízat a znovu budí patřičný respekt. Jeho cesta vzhůru začala přesvědčivým vítězstvím 4:0 na půdě GA Eagles; podobný výsledek pak uhrál také doma Groningenem, zatímco na poslední dvě vítězství - 2:1 s Heraclesem a 1:0 s Cambuurem - se už přeci jen nadřel kapánek více.

Jak vidno, zejména defenzíva Feyenoordu skutečně funguje tak, jak má, což pro Zwolle pochopitelně představuje nemilou skutečnost. Ač Jansova skvadra se střelbou branek problém vyloženě nemá, její potence na hřištích soupeřů také není bůhvíjaká. Pět gólů v pěti zápasech to ostatně vcelku přesvědčivě dokazuje.

Pokud navíc Zwolle někde boduje, pak je to zpravidla před vlastními fanoušky, kde vybojovalo hned třináct bodů z celkových sedmnácti. Venku si prozatím vyšláplo jen na předposlední Dordrecht (2:1).

Co se absencí týče, musí se Zwolle obejít hned bez čtveřice fotbalistů. Zranění do hry nepustí Mustafu Saymaka, Wouta Bramu, Dimitriose Ferfelise a Leroye Labylleho. Na domácí straně pak nemohou počítat s výpomocí Lexe Immerse, Jorise Mathijsena a Rodneyho Lopese Cabrala.
Feyenoord Rotterdam - pravděpodobná sestava:
Vermeer - Wilkshire, Van Beek, Kongolo, Nelom - Clasie, El Ahmadi - Toornstra, Vilhena, Manu - Kazim-Richards.
PEC Zwolle - pravděpodobná sestava:
Hahn - Van Polen, Van der Werff, Broerse, Van Hintum - Lam, Rienstra - Lukoki, Drost, Thomas - Necid.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.30 - 5.50 - 9.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
FC Twente - SC Heerenveen  (sobota 19:45)
Klání mezi dvěma týmy s ambicemi na postup do evropských pohárů se uskuteční v sobotu večer. Do Enschede přijede Heerenveen. Ani jeden z celků se nenachází zrovna v optimální formě. Oba nevyhrály již třikrát v řadě a fotbalisté Twente dokonce naposledy padli v Rotterdamu proti tamnímu Excelsioru.

Hráči Heerenveenu mohli v týdnu pořádně načerpat síly, neboť na rozdíl od většiny svých prvoligových soupeřů již nefigurují v KNVB Bekeru, hned ve druhém kole totiž vypadli s Rodou. Twente naopak stále v poháru pokračuje, ve středu vyřadilo Go Ahead Eagles.

Kouč Tukkers Alfred Schreuder se sobotního šlágru již nemůže dočkat. "Bude to určitě krásný zápas, oba týmy se snaží hrát hodně ofenzivně, prostě chtějí hrát fotbal," řekl. "Musíme zůstat stoprocentně koncentrovaní. Tři utkání týdně nejsou problém - hrát zápasy, to přece každý fotbalista chce," dodal jednačtyřicetiletý lodivod.

V podobném duchu mluvil také trenér hostů Dwight Lodeweges. "Twente má velkou individuální kvalitou, nesmíme jim proto dát příliš prostor," zdůraznil a prohlásil, že náročný program nebude pro klub z východu Nizozemska žádný problém. "Mají velmi široký kádr, mohou některé hráče prostřídat a dodat tak sestavě nový impuls."

Lodeweges se spoléhá především na svého kanonýra Marka Utha, jenž nastřílel za deset kol už osm gólů a nachází se včele tabulky střelců celé Eredvisie. Sedmapadesátiletý manažer postrádá pouze dlouhodobě zraněného Sama Larssona, který se už však postupně zapojuje do tréninku.

Alfred Schreuder má mnohem větší starosti, na marodku patří Andreas Bjelland, Shadrach Eghan, Renato Tapia a Felipe Gutiérrez. Navzdory tomu budou chtít jeho svěřenci v domácím prostředí nepochybně navázat na duel z února tohoto roku, kdy nad "srdíčkáři" zvítězili 2:0.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.57 - 4.00 - 5.50
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
PSV Eindhoven - ADO Den Haag  (sobota 20:45)
Fotbalisté PSV Eindhoeven po dvou zaváháních v krátkém sledu opět najeli na vítěznou vlnu a z posledních třech zápasů mají devět bodů a skóre 11:1. A nakonec také hráči Haagu musí být v dobré náladě, jelikož po šesti utkáních konečně vyhráli. Na Phillips Stadionu bude každopádně o favoritovi jasno.

Nic jiného si nepřipouští ani trenér PSV Phillip Cocu. "PSV by mělo domácí zápasy přeměňovat ve tři body. Každopádně nesmíme našeho soupeře podcenit, to je to nejhorší, co můžete udělat. Proti Utrechtu jsme předvedli výborný první poločas, podobně bychom měli začínat vždycky," řekl bývalý kapitán holandského národního týmu.

Důležitý muž v kádru PSV se jmenuje Memphis Depay. Přestože čtyři duely kvůli zranění vynechal, řadí se společně s dalším mladým spoluhráčem Adamem Maherem na třetí místo tabulky střelců a jsou zároveň nejlepšími kanonýry svého mužstva.

Ještě většího zabijáka má však ve svém týmu Henk Fräser. Michiel Kramer se za deset utkání trefil osmkrát, což činí více než polovinu všech branek ADO. Kouč žlutozelených se bude muset obejít bez Mitchella Scheta, Rolanda Alberga, Timothyho Derijcka a Dannyho Bakera. Na druhé straně Cocu stále nemůže využít Oscara Hiljemarka, Stijna Schaarsea a Abela Tamatu.

Z předchozích dvaceti vzájemných střetnutí se pouze jednou podařilo ADO Boeren porazit. Připíší si hráči Haagu v sobotu senzační tři body?
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.20 - 6.50 - 13.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.PSV Eindhoven1080230:824
2.AFC Ajax1062220:1220
3.Feyenoord Rotterdam1052315:717
4.PEC Zwolle1052318:1417
5.SC Heerenveen1044215:1116
6.Cambuur Leeuwarden1044217:1416
7.SBV Vitesse1043326:1815
8.FC Twente1036117:1215
9.Willem II1050515:1515
10.AZ Alkmaar1042415:1714
11.FC Groningen1042412:1714
12.SBV Excelsior1034313:1613
13.FC Utrecht1041513:1913
14.Go Ahead Eagles1032514:2011
15.ADO Den Haag1024414:1710
16.NAC Breda1024414:2510
17.FC Dordrecht101279:235
18.Heracles Almelo1010914:263

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (9)

Přidat komentář
AjaxFans

Kdyby švábové nehráli tak pozdě,tak zajdu omrknout atmošku na De Kuip.

Reagovat
Elliasson

Ty jsi v Rotterdamě?

Reagovat
AjaxFans

Uz neé.Kdyby pasoval spoj zpět,tak bych šel.Ale nevim,jestli by šel koupit lístek,na ajaxclub kartu asi těžko

Reagovat
Elliasson

Na Ajaxkartu asi ne, no. Jinak, ty umíš holandsky?

Reagovat
AjaxFans

No pracuju na tom.Ale je to docela masakr na učení.Ale už rozumím víc,už to není pro mě samé grrrr a chro chro.Ale třeba v okolí Groningenu nerozumí ani holandan z Utrechtu či Rotterdamu,natož pak cizinec.

Reagovat
Elliasson

Co tam vůbec v Nizozemsku děláš?

Reagovat
smazaný uživatel

lije a hulí

Reagovat
AjaxFans

holandský standart,od pondělí do střely pálím a od čtvrtka do nuděle leju Dělám si srandu,ale už mám docela alergii na smrad z trávy

Reagovat
smazaný uživatel

jj ten puch by mě tam asi jako jediná věc pěkně sra...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele