Empoli už počtvrté vsadí na trenéra Andreazzoliho

19.09.2023, 16:57
Aktuality

Debakl 0:7 s AS Řím se dle očekávání stal osudným trenérovi Empoli Paolovi Zanettimu, který po čtyřech kolech jako jediný v lize zůstával bez bodového zisku. Loni 14. celek Serie A se hned na startu sezony obrací ke starému známému Aureliovi Andreazzolimu.

Andreazzoli již klub vedl dvakrát v letech 2017-18, 2019 a 2021-22, přičemž počátkem listopadu oslaví už kulaté 70. narozeniny. Naposledy po pouhých třech měsících ve funkci skončil v čele druholigové Ternany, kam se měl pro start nadcházejícího ročníku opět vrátit, ale kvůli změně majitele k poněkud nezvyklé otočce nedošlo. Teď je zpátky na místě činu.

Právě Andreazzoliho přitom Zanetti před startem minulého ročníku nahrazoval a úspěšně klub zachránil v nejvyšší soutěži, když zopakoval předchůdcovu 14. příčku. V Empoli doposud Andreazzoli napříč třemi různými štacemi nastřádal 34 výher z 87 pokusů. Je podepsán pod postupem ze Serie A na jaře 2018, které zůstává jeho nejlepším obdobím v klubu.

Autor: Tomáš Daníček / football-italia.net, empolifc.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
Largo

Chudák Aurelio.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele