Emanuelson chce titul a rád by hrál na levém okraji obrany

07.08.2013, 19:52
Aktuality
Urby Emanuelson po půl roce znovu bojuje o místo v sestavě AC Milán. 27letý bývalý hráč Ajaxu strávil druhou polovinu loňské sezony na hostování v londýnském Fulhamu a jeho výhodou je univerzálnost. Trenér Massimiliano Allegri ho předloni využíval v záloze, sám hráč by ovšem raději nastupoval na levém okraji obrany...

"Cítím se připraven na to nastupovat na jakékoli pozici, jakou mi trenér určí. Je pravdou, že jsem univerzálním fotbalistou, ale musím říct, že mým oblíbeným postem je levý okraj obrany," prohlásil.

Rossoneri loni skončili na třetím místě tabulky Serie A a brzy je čeká kvalifikace do Ligy mistrů. Na mistrovský Juventus přitom ztratili patnáct bodů, manko na stříbrnou Neapol bylo šestibodové.

"Nechceme si dávat za cíl jenom umístění v první trojce. Chceme sezonu zakončit jako mistři Itálie!" vyhlásil Emanuelson útok na Scudetto, z něhož se v AC naposledy těšili v sezoně 2010/2011.

Autor: Tomáš Pavlík / football-italia.net

Komentáře (110)

Přidat komentář
smazaný uživatel

tragikomický hráč

Reagovat
smazaný uživatel

môžete si dať spolu placáka

Reagovat
smazaný uživatel

pamätám si ked v ajaxe povedal, že on hrávať LB nebude, že len krídlo, kde je tragický, no v obrane mu to šlo, možno sa tam naštartuje tak uvidíme ...

Reagovat
smazaný uživatel

No, na levém kraji obrany asi určitě hrát nebude Urby.

Reagovat
CubONE

To dufam nie, ta jeho pozicna hra je komicka. Cez De Sciglia a Constanta sa nepresadi.

Reagovat
panca

celkem sympatak, ale v AC nema co delat.

Reagovat
El-Pistolero-68

Jsem docela rád, že se vrátil. Je to velký univerzál a pro mě žolík, který umí na pár závěrečných minut oživit hru, když je to potřeba. Základní sestava však jen v případě nouze nejvyšší.

Reagovat
smazaný uživatel

Dokud ho budou sázkové kanceláře vést jako obránce, doufám, že bude nastupovat v útoku nebo útočně laděné záloze... ty kurzy na něj bývají luxusní

Reagovat
rossoneri89

dnes v noci o 0:30 AC Milan - LA Galaxy ........ Forza Milan

Reagovat
Pettirosso

Podle Pedully situaci kolem odchazejiciho Etoa peclive sleduje Neapol, ktera by ho chtela, kdyz nevysel Jackson.

To snad nee

Reagovat
smazaný uživatel

Klid, víš kolik bere Messi? 100 krav + 50 otepí slámy a k tomu 10 sluhů Tolik mu v Neapoli nedají.

Reagovat
olis

ale podla toho ako to prelozil prekladac to nevyznelo tak ze by sme mali momentalne nejaky zaujem len ze by sme mohli mat, ci ? pochybujem ze si mozme dovolit jeho plat aj keby isiel o polovicu dole, Di Marzio a este aj ine zdroje dnes vecer prisli so spravou ze by sme mohli ziskat Duvana Zapatu ale jeho vobec nepoznam takze neviem

Reagovat
Pettirosso

http://www.football-italia.net/38102/napoli-pounce-etoo

Tak on má 20 mega (te´d nevím, zda čistýho, nebo hrubýho), ale i tak je to pálka jak sviňa, i když je DL magor a má tlustou šrajtofli, tak pochybuju, že by mu alespoň 40% ze současné mzdy mohl dát. Posila by to ale byla jak kráva.

Toho Zapatu neznám, slyším poprvé.

Reagovat
olis

jj to som uz cital, zalezi od toho ci to ma v hrubom alebo cistom, pochybujem ze by mu da ADL v cistom viac ako 6

Reagovat
olis

no a za toho magora

Reagovat
Pettirosso

Podle TS se dohodlo Sassuolo na přestupu Zieglera. To by byla bomba

Reagovat
smazaný uživatel

A já doufal, že bude v tom Toru. V tomhle případě je to jedno, Sassuolo taky dobré.

Reagovat
Pettirosso

já bych byl se Sassuola nadšenej, moc se na ně těším i bez něj

Reagovat
Inzaghi

Vždy ho na soupisce uvidím radši, než Traorého s Nocem, ale do základu to není jak na levým beku, tak nikde jinde.

Reagovat
smazaný uživatel

Nemáš rád Noceho?

Reagovat
Inzaghi

Mám, ale nerad ho vidím na hřišti v dresu AC. Nocemu nelze upřít snahu, ale fakt mi hrozně vadí ta jeho technická omezenost. Kdyby to mělo být Urby vs. Noce, tak je vždy větší pravděpodobnost, že Urby alespoň něčím té hře přispěje - nějakým povedeným slalomem, umí řešit brejky, má skvělý standardky... Noce jen běhá. Ale je to sympaťák, přál bych mu základ v nějakým menším klubu.

Reagovat
smazaný uživatel

Noce je box-to-box záložník. On tam není od toho, aby se "mazlil" s míčem. Mít já na výběr, rozhodně upřednostním Noceho než Urbyho. Noce je motor a se správnými spoluhráči je platný i pro ofenzivu. Urby vezme míč a běží, sem tam se zastaví, zkusí obejít protihráč, ztratí míč u kličky a nic. V na kraji obrany si v konkurenci De Sciglia s Constantem neškrtne a do rvát ho do tříčlenné zálohy? Ani omylem. Toť můj názor

Reagovat
Inzaghi

Na základ nemá v AC ani jeden a z lavičky za nepříznivého stavu bych prostě vždy raději poslal na hřiště Urbyho, u kterýho je alespoň nějaká šance na geniální záblesk. V Urbyho prospěch hraje taky univerzálnost, přičemž podle mě klidně může být proti slabším soupeřům, kde si nemusí dávat takovej pozor dozadu, dobrou variantou právě na beka. Oni jsou celkově s Constantem hodně podobní hráči. Jen mi jde o to, že pokud máme zúžit kádr na těch Gallianiho proklamovaných 25 lidí, zbavil bych se raději jiných hráčů, než Urbyho. Podle mě solidní squad player. Tebou zmiňované Noceho schopnosti nepopírám, ale za poslední rok bylo těch zápasů, kde byl na hřišti úplně na nic, na mou trpělivost už moc.

Reagovat
smazaný uživatel

Záleží hodně na spoluhráčích. Noce i Boateng šli po Zlatanově odchodu dolů o level, klidně dva, oba. AC vloni nezastihlo začátek ligy a s Nocem i Boatengem se to táhlo celou sezónu. Noce je hodně slušný hráč a já bych do Juve bral, byť jen na lavičku. Pořád má AC co dát. Urbyho styl hry se mi nelíbí. Jeho bezhlavost mi přijde až příliš bezhlavá a jako fotbalista na mě působí dost zmateným dojmem. Vnímám ho hůř než De Ceglieho s Pelusem, jen pro srovnání.

Reagovat
Inzaghi

Právě, ten Ibra faktor byl na obou hrozně znát a je jasný, že tu mistrovskou sezonu už ani jeden z nich nezopakuje. U Noceho byl taky problém s očekáváním. Každej v něm viděl novýho Rina (8čka, vzhled), pak ta povedená sezona a loni to bylo pro hodně fanoušků probrání ze sna, i když je potřeba taky vnímat, po boku jakých hráčů oba hráli. Navíc z těch pár minut, co v přípravě odehrál Poli, se už teď jeví jako takovej lepší, hlavně techničtější Noce. Teď je otázka, jestli si nechat v kádru Noceho, kterýho je na hřiště ideální poslat na posledních pár minut když se vede, nebo Urbyho, kterej je sice, jak správně říkáš, fakt hrozně bezhlavej, ale dokáže něco vymyslet, a to z víc pozic. Beru tvoje argumenty, ale já bych stejně asi volil raději Urbyho. I když mám takový tušení, že Max s Gallianim by taky upřednostnili Noceho. Uvidíme..

Reagovat
smazaný uživatel

Pokud postoupíte do LM, tak budete potřebovat oba, takže bych to nehrotil

Reagovat
Inzaghi

Jasně, sezona bude dlouhá a hodit se můžou oba, tuplem s naší obvyklou marodkou. Jen mě ještě napadlo, že svou roli může hrát i rozestavení, jelikož kdyby se hrálo primárně náhodou 4-2-3-1, jak některé indicie naznačují, tak tam by pro Noceho místo nebylo už nikde.

Reagovat
smazaný uživatel

Vždyť nemáte hráče na kraje. Podle mě klasika 4-3-1-2 nebo stromek se staženým Stephanem, který se už takhle v Balotelliho společnosti hodně stahuje a hraje trochu z křídla. Ale já do toho nemám moc co kecat, jen postřehy za teplého letního večera

Reagovat
Inzaghi

Máš pravdu, zatím nemáme, ale těmi indiciemi jsem myslel ten intenzivní zájem o Hondu s Ljajičem, přičemž příchod jednoho z nich údajně nebrzdí přestup toho druhýho. Rázem jsou na kraje El Sha, Ljajič a jako alternativa Robson a Niang. Hondu pak může alternovat Saponara. Kdyby se fakt 4231 ani nezvažovalo, nevím, jak jinak si zájem o ty 2 vysvětlit. Do 4312 by bylo na ty tři ofenzivní pozice těch hráčů už moc.

+ dnes Allegri pro Gazzettě údajně prohlásil: "Bude to ofenzivní AC, 4 ofenzivní hráči, tak jak Berlusconi chce."

Stejně se bude ale formace podle mě odvíjet podle toho, jaký příležitosti se Gallianimu během mercata ještě naskytnou. Využívání příležitostí je totiž mnohem víc jeho styl, než nějaká koncepční práce.

Reagovat
Inzaghi

*Gazzettu

Reagovat
smazaný uživatel

A tohle je to, proč si nedokážu představit AC v plnohodnotném boji o titul nebo boj o horní pozice v LM. Dokud se bude Silvio srát Allegrimu do práce, tak to bude problém a bude se to tam bít. Gallianimu pak nezbývá nic jiného než se přizpůsobit prezidentovi. Ovšem i přesto umí dělat skvělou práci. AC by bylo výš, kdyby do toho Silvio nekecal.

Reagovat
smazaný uživatel

Constant je uplne zly..technicky, takticky a je pomalý...cez neho ma Urby šancu...dufam, že ho Galiani pošle Janovu späť a príde Criscito....a ešte Abate...kraje sú veľká slabina...keď spomeniem 10 rokov späť na Cafu- Serginho tak je to tragédia

Reagovat
Inzaghi

Kraje teď slabina rozhodně nejsou. Reprezentační základ DeS-Abate a Constant je solidní alternativa, jen na poziční hře ještě musí zapracovat. Mnohem více by mě děsilo, kdyby na delší dobu vypadl jeden z dvojice Mexes-Zapata, třetí záložník k Montymu a DJovi je taky pořád docela problém (snad ho vyřeší Poli) a největším problémem je absence trequartisty, pokud máme hrát 4312 (i když dnes říkal Max něco o čtyřech útočnících). Až přijde stoper, záložník a Honda, pak bych možná řešil kraj obrany.

Reagovat
smazaný uživatel

Prišiel Silvestre...vzhľadom na to, že nehral celú sezónu tažko bude v základe, Poli hral dobre jediný raz čo som ho videl a to v odvete osemfinále LM Inter - Marseille..zabudni na to, že bude tvoriť hru ...pokiaľ nepríde Honda nebude to ani na postup zo skupiny LM a doma určite za Juventusom, Violou a Neapolom i Rímom...nechápem tiež snahu živiť 4 defensori Traore, Nocerino, muntari, Flamini...nech sa predá Flamini a peniaze investujú do Hondu...určite by som riešil hosťovanie Criscita a Menéza a Nicolas Nkolou je vynikajúci stopér a nestál by viac ako 6 mil....nechapem na čo sa čaká...na posledný deň mercata?

Reagovat
smazaný uživatel

Na to, až jim to tam přijdeš všechno zařídit

Reagovat
smazaný uživatel

na to keď sa bude hrať o záchranu...úvod minulej sezóny to bola taká avantgarda k tomu čo príde...

Reagovat
olis

cena Nkolou je cca 20 mega ale ok

Reagovat
smazaný uživatel

podľa ktorej tabuľky?

Reagovat
olis

ziadnej

Reagovat
smazaný uživatel

Transfermarkt to vidí na 11,5 mega a to je jen jakási "tabulková" hodnota. Na trhu to bude 15 a výš.

Reagovat
olis

Reagovat
olis

11,5 v librach, su tam vzdy dve hodnoty, druha je v eurach co je 13

Reagovat
smazaný uživatel

Jasný.

Reagovat
Inzaghi

Dokud jsi nezmínil Flaminiho, chtěl jsem reagovat, ale pak jsem pochopil, že to nemá moc cenu, když očividně nesleduješ ani dění v klubu.

Reagovat
smazaný uživatel

Sledujem najmä dianie na ihrisku...Flaminiho som spomenul preto, že z tej štvorice je jediný ktorého sa dá relatívne slušne speňažiť

Reagovat
Inzaghi

Aha, ok.

Reagovat
smazaný uživatel

takze teraz môžeš reagovať

Reagovat
CubONE

Keby tak Flamini bol este v klube.... A Constant, ze nema techniku? To je jedna z jeho velkych prednosti, kolkokrat minulu sezonu potiahol loptu a presiel cez viacero protihracov.

A k teme Noce - ja by som si ho nechal, ale to je subjektivne, dobry player na lavicku, velky sympatak a chcem jeho dres.

Reagovat
Ragazzo d'oro

Co slovo, to perla pokud o klubu nic nevis, tak se alespoň nesnaž tvářit jako mudrc

Jen tak vypíchnu:

Flamini by se měl prodat

Constant nemá techniku

Kraje jsou naší největší slabinou

Reagovat
El-Pistolero-68

Constant úplně zlý? Ty jsi opravdu pablb. Pro mě jedno z nejpříjemnějších překvapení loňského ročníku (spolu s De Scigliem a El Shaarawym).

Reagovat
Yanek

Reagovat
smazaný uživatel

Kolik zápasů si ho viděl hrát ? Rozhodně neni pravda, že je pomalej a už vubec neni technicky špatnej Teď ještě řekni, že Traoré je základní stavební kámen týmu Pak to možná pochopim

Reagovat
Free_player

měl radši zůstat v Ajaxu kkt .. nebo si přinejmenším vybrat klub podobné úrovně

Reagovat
Mada
Reagovat
olis

do zoznamu moznych posil ak by neprisiel Martinezpribudli podla SKY tri mena: Barrientos, Zapata a Bergessio, v zozname stale ostavaju aj Abel Hernandez a Gilardino

Reagovat
olis

Nie barrientos ale barrios

Reagovat
Ragazzo d'oro

Abel třeba by se z nej u vás stala stejna mašina jako z jiného Uruguayce co přišel z Palerma.

Reagovat
smazaný uživatel

Rayo Vallecano a Levante spojuje touha zlákat do svých řad hvězdnou posilu v podobě Lucase Barriose.

Reagovat
smazaný uživatel

u nás by musel ísť veľmi dolu s platom, to isté aj v Levante, takže ste jediný, kto ho dokáže zaplatiť

Reagovat
CubONE

AC Milan: Abbiati, Zaccardo, Zapata, Silvestre, Emanuelson, Montolivo, Poli, Nocerino, Niang, Balotelli, El Shaarawy

Reagovat
CubONE

Baloooooooo

Reagovat
Ragazzo d'oro

Slusny fík od Nianga

Reagovat
CubONE

Niang 2-0

Reagovat
Ragazzo d'oro

Zatím se mi nejvíc líbí křídla. SES i Niang hraji velmi dobre

Reagovat
Inzaghi

Niang jakoby chtěl ukázat, že na to fakt má.

Reagovat
smazaný uživatel

A ukázal, že na to fakt má. Nevím sice, jak hrál druhý poločas, protože to jsem usnul s hlavou na klávesnici, ale první půlku se mi fakt líbil.

Reagovat
CubONE

Allegri zasa skusa Poliho na RB.

Reagovat
olis

Reagovat
Alberto Aquilani

FORZA ROMA, asi zachrápem :D

Reagovat
Pinturicchio

CUBONE : Počítám s tebou do Fanty.

Reagovat
CubONE

Ok.

Reagovat
Pinturicchio

OT : Co se týče mercata, využil bych nastále situace v Anži a okamžitě podepsal Zhirkova.

Reagovat
Pettirosso

Uz o tom psalo tusim SKY, ze situaci sledujeme

Reagovat
Pinturicchio

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Pinturicchio

?

Reagovat
smazaný uživatel

Se podívej pod článek o Anži...

Reagovat
Pinturicchio

Aha, já to nečetl, kouknul jsem tam až ted. , ... tak snad to vyjde.

Reagovat
Pipo123

Ahoj, zle som sa vyjadril pod tým článkom, zaujímal by ma tvoj názor prečo skôr Zhirkova ako Kolarova

Reagovat
Pinturicchio

Jedním z důvodů je dostupnost, Kolarov bude za pálku, navíc si ho Pelle chce podle všeho nechat, ... Zhirkov bude dostupnější, řekl bych, že levnější a je minimálně stejně kvalitní, jako Kolarov.

Můžeme mít v týmu okamžitě kvalitu a ne honit zbytek léta Kolarova a pak to na poslední chvíli lepit někým průměrným, respektive nechat tam znouzectnost De Ceglieho.

Reagovat
Pettirosso

Ja bych okamzite podepsal Williana, skoda, ze na jeho post nehrajeme

Reagovat
smazaný uživatel

Ten by sedl do Neapole, AC nebo Říma.

Reagovat
Pinturicchio

Tak proč bys ho podepisoval?

Reagovat
Pettirosso

Kvuli kvalite

Reagovat
smazaný uživatel

Willian asi nebere tolik, že by se ho museli zbavovat, nevěřím, že by šel pod 25 mega.

Reagovat
Pettirosso

Ten musi byt fakt stastnej, kam to sel..ted pulka hvezd odejde, kvuli velkymu platu a on tam zustane a bude hrat o stred tabulky

Reagovat
smazaný uživatel

Je jiný level. Dozadu neprůstřelný, dopředu lepší. V podstatě nejlepší.

Reagovat
smazaný uživatel

A taky je Zhirkov srdcovka. Měl u nás být už někdy 2008.

Reagovat
olis

je tam viacero zaujimavych hracov, som zvedavy kto tam ostane a kto odide

Reagovat
olis

ja by som sa nehneval keby sme skusili Diarru, cital som ze sa mu v Rusku celkom darilo a ani v Reale mi neprisiel ako slaby hrac

Reagovat
smazaný uživatel

No, až na to, že ma v šeste minutě třeti faul a žlutou kartu. Jinak je dobrej.

Reagovat
snuff24

Rolando má prý přestoupit do Interu,už proběhli nějaká jednání a do konce týdne by se mělo rozhodnout jestli přijde nebo ne.......Jak se mu vedlo v Neapoli ?

Reagovat
olis

skoro ani nehral, ale ked ano tak v pohode, nic extra ale ani nesklamal

Reagovat
smazaný uživatel

Abbiati-Abate-Mexes-Zapata-De Sciglio--Montolivo(C)-Prince-Nocerino-Poli-Faraon-SuperM.

snad prijde Astori!!

Reagovat
Ragazzo d'oro

Co to je?

Reagovat
CubONE

Ja neviem, ale nepaci sa mi Prince a Poli na trequartistovi.

Reagovat
Ragazzo d'oro

Ja hlavne vůbec nechápu co to je za formaci a kde je NdJ..

Reagovat
smazaný uživatel

Abbiati-Abate,Mex,Zapata,Mattia-Monto,NDJ,Poli-Honda-EL,Balo, případně 4-3-3: Abbiati-Abate,Mex,Zapata,Mattia-Monto,NDJ,Poli-EL,Balo,Niang/Ljajič.

Reagovat
Ragazzo d'oro

*Niang/Honda, Poli/Honda

Reagovat
El-Pistolero-68

Pro mě by úplně nejideálnější varianta byla 4-2-3-1, pokud by přišel jak Honda, tak Ljajić.

Abbiati - De Sciglio, Mexes, Zapata, Constant - Montolivo, De Jong - Ljajić, Honda, El Shaarawy - Balotelli.

P.S. Nejsi náhodou jeden z adminů na facebookovém AC Milán CZ/SK?

Reagovat
CubONE

Je (N).

Reagovat
El-Pistolero-68

Jo, jo, přesně toho jsem myslel. Podle stylu psaní.

Reagovat
smazaný uživatel

Jak píše CubONE.

Reagovat
smazaný uživatel

Poli se podridi tymu Prince bude mit letos famozni sezonu!!

Reagovat
CubONE

Kludne, ale dufam, ze mimo ACM.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Il Architetto

100. pro zlatý hattrick Juve

Reagovat
Pinturicchio

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele