El Ghaziho situace v Mainzu se eskaluje. Nizozemec obvinil bundesligový klub ze lži

01.11.2023, 15:58
Aktuality
Anwar El Ghazi (© AFP)

Situace kolem Anwara El Ghaziho v bundesligové Mohuči se neuklidnila, spíše naopak. Nizozemský útočník marockého původu na sociální síti popřel, že by projevil lítost nad svým předchozím vyjádřením ke konfliktu mezi Izraelem a hnutím Hamás, jak tvrdilo vedení klubu. Svého zaměstnavatele obvinil ze lži, napsala agentura SID.

Vedení Mohuče uvedlo, že je jeho dalším příspěvkem překvapeno a nechápe ho. Hráčovo jednání nechá prověřit právníky a pak ho vyhodnotí.

V pondělí FSV oznámil, že El Ghazi projevil lítost po sdílení protiizraelského příspěvku. Od klubu dostal důtku a po téměř dvoutýdenním vyřazení z týmu se mohl vrátit ke společnému tréninku. To se však nestalo, podle klubu je hráč na nemocenské.

El Ghazi dnes v novém vyjádření na instagramu konstatoval, že nelituje svého postoje a nemá žádné výčitky svědomí. Od toho, co uvedl dříve, se nedistancuje. "Lidskosti a utlačovaných se budu zastávat až do posledního dechu," uvedl dvojnásobný nizozemský reprezentant s tím, že je proti válce a násilí, proti zabíjení všech nevinných civilistů, každé formě diskriminace, islamofobii, antisemitismu, genocidě, apartheidu, okupaci a útlaku. "Proto jsem nemohl s čistým svědomím mlčet," napsal a vyzval k ukončení zabíjení v Gaze.

Osmadvacetiletý El Ghazi přišel do Mohuče v září. Předtím působil v PSV Eindhoven, Aston Ville a Evertonu. V německém klubu nastoupil do tří zápasů jako střídající hráč.

Autor: ČTK

Komentáře (178)

Přidat komentář
cr7sux

Reagovat
zekq

frajer narozdil od jinych se neboji rict svuj nazor v cem ma i pravdu

Reagovat
Salfovic

To jo, dneska si dovolit vyjádřit názor podporující Palestinu, to se jen tak nevidí

Reagovat
Blasphemer

Reagovat
kilobyte

Reagovat
vladino10

Reagovat
Elliasson

Za sebe - co je frajerského na tom vyjádřit podporu Palestině, když jedno hnutí zabíjí, unáší nevinné občany a to ještě tak neuvěřitelně odporným způsobem? Jasně, chápu to, že Palestinci mají právo na stát, ale po tom, co Hamás zabíjí tolik lidí jen díky tomu, že jsou Židé nebo že jsou na zábavě v Izraeli. To je nechutné.

Reagovat
Mass

Pokud bysme brali hranice z roku 1947 schválené OSN, tak ta zábava byla vlastně v Palestině.

Jinak myslíš že Izrael nikdy nezabil žádnýho civilistu na okupovaných územích, třeba při tomhle? https://www.hrw.org/report/2009/03/25/rain-fire/israels-unlawful-use-white-phosphorus-gaza

Reagovat
Shevchenko

Proč bychom měli brát hranice OSN z roku 1947, když je především Palestina neuznala?

Reagovat
Mass

Tak když to OSN navrhla, tak by to sama měla dodržovat, ne?

Tenkrát Arabům se málokdo divil, když Izrael dostal 2/3 území a přitom měl 1/3 obyvatel. Teď už by si Palestinci možná dali říct. Každopádně to my si v ČR nedokážeme představit, někdy se divím, proč máme vůbec armádu, když jí stejně v případě možného konfliktu ihned předáme okupantovi.

Reagovat
kilobyte

Britové snad nabízeli rozdělení větší část Palestině a neutrální Jeruzalém několik let před OSN a stejně to odmítli. Oni prostě chtějí jen Palestinu.

Reagovat
Talker

Vždyť v tomhle tisíciletí (tuším 2006 i 2014) jim nabízeli 96% západního břehu+Gazu jako samostatný stát a Palestinci to odmítli.

Já chápu, že jsou nasraní, kdyby nám tu někdo vytvořil izraelský stát v ČR, dal jim 2/3 území, asi bychom taky nebyli nadšení. To řešení bylo prostě špatné, protože nikdo v té oblasti s tím nesouhlasil.

Reagovat
KubaM

O tom teda nevim, ze by jim Izrael nabizel uznani samostatneho statu. Tim spis, ze by to muselo znamenat stazeni se ze Zapadniho brehu a ukonceni blokady Gazy. Co jsem si studoval, dvou-statni reseni bylo nejbliz v 90. letem, kolem dohod v Oslu. Pak uz nikdy.

Mas k tomu prosim zdroje?

Reagovat
Talker

Tyjo, teď to video nenajdu, co jsem našel, tak byla jen Annapolis conference 2007, takže 2014 byla moje chyba.

https://en.wikipedia.org/wiki/Annapolis_Conference

Reagovat
Kinky7

2014 jednání byla ale sabotoval je jak Netanjahu tím že začal hromadne vydávat povolení pro osady v West Bank tak Hamás tím že řekl že Fatah za ně nemluví a hitovo

Reagovat
KubaM

Diky. Jen podle Wiki to vyzniva jako neuspech z obou stran, byt snaha to byla jiste skvela. A jednani podle clanku skoncila v roce 2009 invazi Izraele do Gazy.

Reagovat
Mass

Tady máš článek o tom, že Palestinci mají zruba 6x tolik civilních obětí než Izrael.

https://www.aa.com.tr/en/middle-east/bombing-refugee-camp-is-unconscionable-british-mp-says-on-israeli-attack/3040543

Reagovat
Elliasson

To není důvod, proč hájit Izrael, ale ani to tuplem není důvod, proč hájit Hamás.

Reagovat
Mass

To jen k tomu, že tenhle konflikt není černobílý a v podstatě obě strany nechtějí mír. Podpora jak jedný, tak druhý strany znamená válku.

Podle mě jediná možnost jak tam nastolit aspoň iluzi míru je obnovit hranici z roku 1947 a vynutit její dodržování podobně jako v Bosně nebo na Kypru za pomoci jednodek OSN.

Reagovat
kilobyte

Tak za Hamas bojují "civilisti" a jen Izrael sestřeluje nepřátelské rakety. Hamas jen útočí.

Reagovat
Mass

Jak se setřelují rakety bombami s bílým fosforem? https://www.hrw.org/news/2023/10/12/israel-white-phosphorus-used-gaza-lebanon

Reagovat
kilobyte

Blbě. Ale kdyby Izrael nebránil civilisty, tak jako Hamas, tak by těch civilních obětí měl asi stejně, možná i více.

Neříkám, že hodně kroků Izraele není za hranou. Jenže jsou v situaci, která nemá dobré řešení. Ať udělají cokoliv, tak budou ti špatní a nebo to odserou.

Reagovat
zekq

jako to jsi delas srandu ne?a proc nemluvis o tom co spacha Izrael…vsak je to genocida co oni delaji…oni za 8-9 dni zabili vic civilistu v Palestine nez Rusko za celej rok na Ukraine

aspon ze uz lidi opravdu neveri tem medium kterej jsou jenom pro Izrael…mrknete na Ligu Mistru pred tydnem Celtic vs Atletico jak fanousci mavaly Palestinskymi flajkami

uz to nikdo Izraeli nezere ty lzi

Reagovat
Salfovic

Kdyby Izrael prováděl genocidu, tak už je Gaza dávno srovnaná se zemí.

Reagovat
Mass

Zrovna dneska sem se koukal na jména civilních obětí v Gaze a jsou mezi nimi z poloviny ženy. Neříkám že v Hamásu nejsou ženy, ale přijde mi to, že Izraelci zabíjejí náhodně civilisty. V podstatě stejně jako Hamás.

Reagovat
kilobyte

Jedná strana schovává ženy a děti a rakety sestřeluje. Druhá strana schovává bojovníky.

Reagovat
exot12

Nechcem sa baviť o celom konflikte, neviem kde sú korene a ako to celé začalo a ani nechcem hodnotiť to, kto koľko zverstiev spáchal. Rád by som zostal pri poslednom incidente.

Teroristi napadnú Izrael, teroristi používajú civilné obyvateľstvo ako živé štíty a ty tu vytiahneš počet zavraždených civilistov?

Neviem, asi žijeme v inom svete, ale ako by mal postupovať Izrael?

Reagovat
Kinky7

Ok. Máš schovaného velitele teroristického komanda v bunkru pod uprchlickym táborem. V tu chvíli máš dvě možnosti. Buď ho zlikvidujes bombou i s civilistama nahoře nebo ho necháš být protože jinak se k němu nedostaneš. Myslíš že po tom co se stalo 7.10 ho měl nechat Izrael být? Hamas používá civilisty za lidské štíty a nechává lidí jako ty aby ho bránili. Tam kde to je možné dává Izrael alespoň výstrahu ale to prostě nejde vždy. A mezi námi kdyby ti civilistů měli zájem na likvidaci Hamásu tak je dávno po něm. Stejně tak jako spousta lidí zemřela při bombardování Německa na konci 2. Války tak je bohužel collateral damage i tady. Něco jiného je West Bank. Tam je chování izraelských osadníků opravdu průser.

Reagovat
KubaM

Takze kdyby v Praze teroriste obsadili cele hlavni nadrazi, s tisicovkou rukojmich, za ktere by se schovavali, tak take rovnou vybombardujeme cele nadrazi?

Reagovat
Kinky7

To je trochu dost jiný případ ne? Spíše kdyby česká vláda zaranžovala útok na Poláky, zmasakrovala jich spoustu plus spoustu unesla pak se schovala do metra a vyhlašovala že jejich cílem je likvidace Polska tak chápu že by nám Poláci to nádraží srovnali se zemí

Reagovat
Mass

A kdyby ta vláda nebyla vláda, ale revoluční hnutí odboje a to nádraží by se vyskytovalo na území okupovaném Poláky?

Reagovat
Kinky7

Gazu nikdo neokupuje od roku 2004 a Hamás fakt není revoluční hnutí odboje

Reagovat
Mass

Když se Izrael rozhodne, že zítra nebudou v Gaze jíst, tak se tak stane. Když se zítra rozhodnou, že tam vypalí uprchlický tábor, tak se tak stane. Když jim chtějí vypnout eletřinu, tak jí vypnou. Co jiného to je, když ne okupace. Když se ti nelíbí hnutí odboje, můžeš jim řikat Hamásu třeba militatní skupina, to je jedno, každopádně nejsou žádná vláda.

Reagovat
bobis21

Současný stav bych přirovnal spíš k obléhání než okupaci. No z mezinárodního práva v tom není rozdíl, civilisty odstřihnout od pitné vody nebo jídla je pořád válečný zločin.

Reagovat
Kinky7

Vláda bohužel jsou od té doby co je Palestinci zvolili sami v roce 2006? 4? To že od té doby jedou diktaturu z nich neděla hnutí odboje

Reagovat
Mass

Hamás v Palestině vládnou asi podobně, jako zločineckej kápo ve věznici. Izrael je ale ředitel věznice.

Reagovat
Kiss Me Polka!

Samozřejmě že jsou vláda, kdo myslíš, že tam vládne když ne oni?

Reagovat
KubaM

Mne jde spis o to, ze preci nakonec existuji i jine zpusoby, mene drasticke, jak bojovat s terorismem. V tom pripadne jsem presvedceny, ze navic mohou dlouhodobe neco resit jen diplomaticka vyjednavani.

A jinak: snad kazdy lidsky zivot ma stejnou hodnotu, nebo ne? Zvlast u civilistu. Tak je jedno, kdo je zrovna ten napadeny apod.

Reagovat
Mass

Beru argument, že Hamás si bere lidi z Gazy jako rukojmí. Ale neměl by být Izrael "ten hodný" a rukojmí nestřílet?

Reagovat
Kiss Me Polka!

A to by jako neměl Izrael dělat nic nebo jak si to představuješ? Ve chvíli, kdy mu cizí ozbrojené síly zabili přes tisíc občanů a další stovky stále drží jako rukojmí.

Reagovat
Mass

Tim že Izraelci budou střílet do davu s omluvou, že v davu se skrývá zločinec držící rukojmí, si moc sympatií nezískají. Spíš si vyrobí další, násilí plodí násilí. Ale to asi obě strany chtějí.

Reagovat
Kiss Me Polka!

takze by podle tebe opravdu nemeli delat nic.?

Reagovat
Mass

Ne, z toho plyne, že by podle mě neměli střílet do davu. Pokud zločinec drží rukojmí, první možností je vyjednávat, ne?

A příště si líp opevnit a zajistit hranici místo stavění vlastních nebráněných vesnic na okupovaném území.

Reagovat
Kiss Me Polka!

jestli sis ale nevsiml, tak hamas neustale pokracuje v utoku raketama na izrael. jedina cesta je zniceni hamasu, cehoz opravdu nejde docilit vyjednavanim, i kdyz to vyjednavani kvuli zajatcum i tak probiha.

"priste si lip opevnit hranici" pred chvili si tady brecel, ze ted zijou gazane ve veznici a ted radis, aby to bylo jeste vyrazne pro ne horsi?

okoli gazy neni okupovane uzemi, to si zase pletes s west bankem, proste totalne nahodna hovna z tebe padaji..

Reagovat
Mass

Okolí Gazy je okupované území, na mapě z roku 1947 je Gaza podstatně větší, např. i o ten Aškelon, kam většinou dopadají rakety Hamásu. Gaza je v podstatě jediné, na co se smrskla Palestina, Západní břeh už v podstatě neexistuje, už je zastavěnej izraelskejma osadama. Na Gazu dopadají rakety Izraele.

Současnou taktikou evidetně taky Hamás zničit nejde. Navrhoval sem řešení alá Bosna nebo Kypr, ale ty diskuzu nečteš, jen arogantně sem napíšeš píčovinu o tom, že já sem házim hovna.

Nikde sem nebrečel, jen sem psal o tom, že Gazani žijou jako ve věznici. Opevnit líp hranice nerovná se zastavit dodávky čehokoliv mimo jiné i jídla do Gazy. To že si tentokrát nechali proniknout plotem takový množství ozbrojenců je chyba jejich obrany.

Na závěr jestli nechceš diskutovat a jen flamewar o hovnech, tak jo i z tebe padají hovna když zrovna nebrečíš

Reagovat
Talker

Tak Hamas funguje tak, že si civilní obyvatelstvo bere jako lidské štíty. Haman nebojuje někde z pouště, nemají nějaké vojenské základny, oni mají všechno prostě postavené na tom, že veškeré důležité věci pro válku (vchody do tunelů, zbraně, munici, velení) mají v nemocnicích, velkých budovách, prostě tam, kde je můžeš zasáhnout jen s velkými ztrátami na životech.

Já to "chápu", protože oni by jinam neměli šanci vzdorovat, ale házet ty oběti na Izrael kompletně ignoruje to, že oni nemají jinou možnost, pokud chtějí oslabit Hamas, protože ten se vyloženě skrývá v takovýchto pozicích.

Reagovat
Mass

A Izrael ochotně do těch štítů střílí.

Reagovat
Mass

Jinak je možný, že do dvaceti let z Gazy nic nezbyde, podobně jako teď ze Západního břehu. Nemůžeš udělat tu genocidu tak rychle, přece jen se svět kouká.

Reagovat
Kinky7

Zkus si někdy přečíst nějaké práce z terénu . Tady máš třeba výzkum mezi Palestinci z roku 2021 . 59% proti 2 státům a většina by volila Hamas před Fatahem. https://www.pcpsr.org/en/node/866

Reagovat
bobis21

V průzkumu není zmínka o tom, jakým způsobem byli vybráni lidé do průzkumu nebo jaká byla struktura dotázaných, jaká byla non-response, ...

To je tolik červených vlajek, že ten průzkum nejde brát moc vážně.

Reagovat
Kinky7

Je to ten nejoficialnejsi průzkum co najdeš. Pokud máš lepší zdroj tak sem s nim

Reagovat
bobis21

To že není lepší neznamená, že tenhle není na hovno. Realita je že netušíš, jakou má podporu. A tento průzkum ti v tom nijak nepomůže. To je jako bys bral za ukázku podpory v ČR anketu na parlamentích listech.

Reagovat
Kinky7

Spíš jako ná idnesu. I tam je čtenářská struktura zkreslena ale je to pořád oficiální medium stejně jako je PSR oficiální úřad Palestiny

Reagovat
bobis21

PSR není oficiální úřad Palestiny.

Představa že získáš něco jako nezávislý průzkum v takovém místě je stejně absurdní, jako představa nezávislého průzkumu v zemích jako Rusko, Čína nebo Severní Korea. Ale já předpokládám že věříš i všemu od nich ...

Reagovat
Kinky7

Hele já beru i tenhle průzkum s rezervou ale lepší fakt nenajdeš a i tenhle je s podporou Hamásu úplně nejstrizlivejsi. A věř mi že jsem hledal hodně. Nepopírám že to může být zmanipulované ale lepší zdroj prostě nemáme.

Reagovat
bobis21

Nahraď větu "lepší zdroj nemám" větou "žádný zdroj nemáme". To že nemáš nic lepšího než sračku neznamená, že budeš používat sračku. Je naprosto v pořádku říct, že prostě nevíme.

Reagovat
Kinky7

Za cituji sracku to považujes ty. Pracujeme vždy s daty která máme byť mohou být chybná ale pokud nemáme žádná data která námi sebraná data zpochybňují nemůžeme je zpochybnit.

Reagovat
tofupust

Nesouhlasim s tebou.

Reagovat
Kinky7

I v Rusku najdeš demonstrace proti válce s Ukrajinou. I v Rusku se našli lidi co odsoudili útok na Ukrajinu. A pokud to má v Gaze Hamás pod palcem jako v severní koreji tlusťoch tak tím spíše je potřeba ho zlikvidovat

Reagovat
Elliasson

Jsem fanoušek Atletika Madrid. Bohužel o Celtiku vím, o to méně jim přeji.

A proč nemluvím o tom, co páchá Izrael? Protože Izrael sice není svatý, ale toto je odporné.

Reagovat
zekq

Ano souhlasim je to odporne a je jedno z jake strany to je….ale proc ti neprijde odporne co dela Izrael podivej se na ty videa primo z Gazy ne na media co ti ukazujou tady ale primo videa z Gazy…tolik mrtvych deti vsude se valej jen se mrkni tohle je jeste odpornejsi

Reagovat
Kinky7

Protože je rozdíl mezi cíleným utokem na civilní obyvatelstvo a druhotným útokem při cíleni útoku na armádní cíl.

Reagovat
Mass

Rozdíl je v tom, že Izrael nakonec zabil víc civilistů.

Reagovat
Black Jagir

To nejspíš ano, pouze řečí čísel... Ale chceš spíš umřít po zásahu leteckou bombou, nebo sledovat, jak ti hamásovci podřezávají nebo upalují rodinu? Navíc Hamás nevraždil jen izraelské civilisty. Pověz mi, čím ohrožovali Hamás sezónní dělníci z Nepálu a Thajska, že je postříleli na ubytovnách.

Reagovat
Mass

Třeba bych nechtěl zemřít jako tenhle palestinský chlapec, který s Hamásem nemá nic společnýho. https://wrp.org.uk/features/hundreds-of-burns-victims-in-gaza-and-only-one-operating-theatre/

Reagovat
Black Jagir

Tvoje mlčení na vraždění civilistů jiné národnosti než izraelské teda beru jako schvalování. Taky bych nechtěl být tím palestinským klukem, ale jaké další možnosti má teda Izrael, když předák Hamásu mluví o tom, že Izrael nemá právo na existenci a okolní státy se klepou na to, aby je zahnaly do moře? Nereagovat na to, dá záminku ostatním, aby vyzkoušeli, jestli Izrael vyměknul. Palestina by měla mít svůj stát, ale jak to vyřešit, když doteď vše odmítali a chtějí zničit Izrael? To by byli Izraelci padlí na hlavu, aby jim dali větší předpolí pro další útoky.

Reagovat
Mass

Ne to sprostě lžeš, já žádné násilí neschvaluju. Nepodporuju ani jednu stranu v násilí.

Reagovat
Dirtyfoxx420

A vy si asi neuvedomujete, ze to co se stalo a deje, tak za to muze jen a vyhradne Hammas.

Oni s tim pocitali a takhle jim to hraje do karet. Izrael je v klestich a je spatne ze zautcil, ale bylo by i spatne, kdyby nezautocil. Ted se vsichni koukaj jen na to ze Izrael bojuje se zalezlima krysama, co pouzivaj jako stity civilisty a ten jejich nechutny utok ze 7. rijna uz nikdo neresi.

Nejhorsi na tom je, ze kdyby Izrael neudelal odvetu, tak by se stal dalsi utok a pak dalsi, tak ze by je stejne vyprovokovali a to co se ted deje v Evrope a Americe jen nahrava do jejich planu. Udelat nenavist proti zidum a pote az by se podle jejich nerealnyho planu zbavili vsech zidu na planete, tak by se snazili vyhladit krestany a pak ateisty atd. dokud by nezustali jen tihle posahany muslimsky extremisti, ktery by se i tak vyhodili do luftu..

Uplne kazdej ted prehlizi co se stalo toho 7 rijna, ale byt to napriklad ceska republika a komukoliv z vas by zabili, zmasakrovali a znasilnili rodinu, tak by vam bylo uplne fuk, kolik raket by letelo do Gazy.

Spina se musi vycistit a bojuje se proti ni spatne, kdyz ma civilisty jako brneni, ale jak s nima maji potom bojovat?

Udelali by tohle Ukrajinci nebo jine armady z normalnihi sveta?

Nedivejte se na Izrael jako na ty spatny a divejte se na to, co dela Hammas a co ma v planu a ano je to presne tohle, aby jste jim zobali z ruky. Izrael je ted v klestich a vsechno co udela bude spatne, ale jen proto, ze nema moc na vyber. Bud ustoupi, ukaze svou slabost a bude jak ho*no mezi mouchama, tak ze bude celit neustalym utokum z Jordanska a Palestiny nebo bude masakrovat dal, i za cenu civilnich obeti a celej svet se k nim postupne otoci zady, nic z toho pro ne neni dobry a to ty teroristi presne chteji.

A ja si fakt nebudu nic namlouvat, ale radsi at cela Gaza s Hammasem lehne popelem nez aby se takove svinstvo zaclo dit ve vetsi mire v Evrope a jinych rozvinutych zemich.

Reagovat
Mass

Tak nevim, ty si jeden z těch troubů kteří pořád věří, že armády Západu jezdí na blízký východ bojovat proti teroristům, aby se nedostali k nám?

Asi se dá očekávat, že židovští přistěhovalci do Palestiny budou mít problémy s původními obyvateli, zvlášť když si nechali území, který si od nich dobyli v roce 67 a asi zapomněli, že tam ještě žijou lidi. Samozřejmě že Hamás bojují jako krysy, jak jinak se dá v Gaze žít, než jako krysa?

Reagovat
misomy6

Kamo veď v Gaze boli (už vybombardovane) domy s bazénmi a zlatými kluckami co patrili vrchným z Hamasu…za chudobu v Gaze bohužiaľ nemôže Izrael ale práve Hamas, ktorý ju tam cielene udržiava pretože tak môžu ľahšie manipolavat dav…ale veď to poznáme aj u nás, za všetko môže EU/USA len nie ti co tu osem rokov po sebe vládli…nevzdelanych a chudobných, takých by nás radi niektorí politici videli aby sme ľahšie uverili ich klamstvam, aby nám stačili tie omrvinky co nám hodia a hlavne aby sme si ešte mysleli ze nám pomáhajú…plus šíriť nenávisť voči ostatným etnikám, národom, náboženstvám… všade je to rovnaké

Reagovat
exot12

Úprimne, väčšine obyvateľov je uprdele, kto je tvoj sused, pokiaľ to nie je zrovna kokot, ktorý ťa otravuje.

To, že v Gaze žijú ako krysy je nie je zásluha Izraela, ale Hamasu a úprimne som za zastavenie humanitárnej podpory pre Palestínu. Pokiaľ máš peniaze na zbrane, tak humanitárnu pomoc nepotrebuješ.

Reagovat
Mass

Chceš teda říct, že v té obrovské věznici velkosti města není za stav odpovědný ten, kdo jí zřídil, ale ten kdo tam dělá kápa mezi vězni?

Reagovat
Drevar

Predstavme si žeby Rusi vybombardovali Kyjev takto do tla civilné štvrte, lebo sa tam pohybujú banderovske nacistické krysy. To by bolo kvikotu... Našťastie vedenie Ruska tak nejedná.

Ja som len zvedavý kedy to začne vo velkom. Hizballáh, Irán a iný spojenci sa nebudú donekonečna len prizerať.

Reagovat
misomy6

Tu to mas popletené lebo su to odlišne situácie, Agresor Rusko bojuje na cudzom území, okupuje ho…Agresor Hamas urobil výpad aby spôsobil teror a zajal rukojemníkov, stiahol sa spat na svoje územie a dúfa ze následne odvetné kroky Izraela vyprovokuju reakciu v islamskom (a ako vidno nie len v tom) svete…takze by sa viac hodilo ak by Ukrajina ako odvetu vybombardovala Moskvu, pretože ako Hamas tak aj Rusi majú na svedomí stovky ( tisíce) civilných obetí

Reagovat
Drevar

Dejiny píšu, že mestá ako Mariupol, Odesa atď vybudovalo ruské impérium. Krym, Sevastopoľ založila Katarína II veľká pred stáročiami. Do 1. svetovej vojny nebola žiadna Ukrajina, bola len Kyjevská Rus. Po rozpade sovietskeho zväzu Rusko nechalo Ukrajine veľké územie za viacero podmienok napr: že Ukrajina nikdy nevstúpi do NATO, že nebudú utláčať ruskojazyčných ukrajincov... zakázali ruštinu aj pravoslávnu cirkev. Takže dá sa povedať, že Rusko bolo dotlačené do špeciálnej operácie.

Ale keď si pozrieš mapu Izraela, Palestiny po 2. svetovej vojne a porovnáš terajšie hranice, tak uvidíš ako sa Palestina zmenšila.

Už som to tu raz písal......Vieš jak prebieha vysídlovanie? Ide vojenská kolona a len tak strieľa do domov. A za pár dní znova a znova, až kým ľudia neopustia svoje domovy, lebo nechcú aby ich trafila náhodná guľka, alebo ich deti. Takto nejak si Izrael posúva hranice už množstvo rokov. Potom zvolávajú židov z celého sveta a ponúkajú im ubytko zdarma.

Vedel si že pred rokom 2000 objavili pri pobreží Gazy veľké ložisko plynu? Jásir Arafát povedal že to je boží dar pre palestínčanov, ale Izrael im zakázal ťažiť, že peniaze by použili na rozvoj. Neskôr im navrhovali barterový obchod, ale aj to zavrhli. A tak tam funguje totálna blokáda do dnes, úplne embargo humanitárnej pomoci. Lieky, potraviny a iný životu dôležitý tovar sa tam pašuje z Egypta podzemnými tunelmi.

Vieš kto je agresor? Pekne to povedal čínsky hovorca MNO:

„Spojené štáty sú závislé na vojne. Nebojovali len za 16 z viac ako 240 rokov svojej existencie. Vybudovali viac ako 800 zámorských vojenských základní vo viac ako 80 krajinách a regiónoch po celom svete. Americká vojenská mašina prešla z Afganistanu do Iraku, zo Sýrie do Líbye. Kamkoľvek narazí americká vojenská mašina, ľudia sa ocitnú v zúfalej tiesni.

USA poslali na Ukrajinu muníciu s ochudobneným uránom a kazetové bomby, vyslali bojové skupiny nosičov do Stredozemného mora a zbrane a muníciu do Izraela. Fakty dokázali, že USA sú základným zdrojom chaosu v medzinárodnom poriadku, zákulisným manipulátorom globálnych nepokojov a najväčším ničiteľom regionálneho mieru a stability.“

Reagovat
Kinky7

Ty fakt vážně věříš těm kecem o vojensko průmyslovém komplexu USA? Vlastně si Ukrajina může za to sama že ji Rusko napadlo...

Reagovat
Drevar

Pamätám si jak na CNN live zavraždili Kaddáfiho, celý liberálny svet jasal, že zvíťazila demokracia a po 12. rokoch to tam ako vyzerá? Nefunguje tam ani splachovač, ľudský život tam nemá cenu. A pritom to bol najvyspelejší štát v Afrike, školstvo, zdravotníctvo, elektrina zdarma. Ktorý politík by si mohol dovolil takto vyraziť do ulíc....

https://www.mojevideo.sk/video/10e71/preco_musel_kadafi_a_libya_zomriet.html

Reagovat
kilobyte

Mariupol vznikl jen asi 8 století před Ruským impériem. A je o dost starší i než Moskva.

Ukrajinci tak utlačují ruskojazyčné Ukrajince, že tam mluví velká část jen rusky.

Ta podmínka, že Ukrajina nevstoupí do NATO je někde písemně zaznamenaná a odsouhlasena oboustranně? Nebo je to další báchorka o ústním slibu, na který si nikdo z přítomných nepamatuje?

Ukrajina dostala od Ruska záruky, že výměnou za vzdání jaderných zbraní, Rusko zajistí Ukrajině územní celistvost a nebude jí vojensky ani ekonomicky ovlivňovat.

Reagovat
Drevar

Budapeštianske memorandum 1994 podpísal ukrajinský prezident Leonid Kučma, ruský prezident Boris Jeľcin, americký prezident Bill Clinton a britský premiér John Major.

V odseku 2 Deklarácie o štátnej suverenite Ukrajiny sa píše: úmysel riadiť sa vo svojej politike dvoma úplne jasnými zásadami: zrieknutím sa jadrových zbraní a prijatím princípu trvalej "neutrality".

A s Mariupolom si sa sekol tiež haha že....Mariupol vznikl jen asi 8 století před Ruským impériem. A je o dost starší i než Moskva. Hehe Vygoogli keď nevieš ináč

Reagovat
kilobyte

Mají na Ukrajině jaderné zbraně? Ne.

Je Ukrajina neutrální? Ano.

Takže Ukrajina nic neporušila. Naopak Rusko Ukrajinu napadlo už dvakrát.

S Mariupol jsem si spletl, ale to že ho založili rusáci neznamená, že jim patří. Nebo si naší zem může taky rozebrat Rakousko a Německo?

Reagovat
Drevar

To bol iba odsek 2... Ukrajina chce vstúpiť do NATO zelinsky stále žobre

Reagovat
Talker

Pokud ho založili, tak nám patří po právu Kaliningrad, tedy Královec.

Díky Dravere.

Reagovat
Drevar

Si Prus?

Reagovat
tofupust

Je plus byt Prus nez Rus.

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
Talker

Koukám, že tu máme proruského slovenskoho nacionalistu Ficova střihu.

Když budu akceptovat tvojí logiku - Slovensko nemělo do 1993 ani tu Kyjevskou Rus, prakticky neexistující entita po celou historii lidstva kromě nacistického Slovenska za 2. světové. Takže by bylo OK, kdybychom my nebo Maďaři anektovali Slovensko? Podobně i další evropské státy.

Kazetová munice, ochuzený uran - wtf? Vždyť to používá Rusko od začátku války.

Poslání zbraní a letectva do středozemního moře - Izrael je jejich spojenec, který je pod útokem.

Co se týče Izraele - podle mého se měl židovský stát založit jinde, třeba jim dát část US/Kanady. Od té doby je to prostě průser, protože mají od té doby nepřátelé jak venku, tak uvnitř. Aby přežili, tak musí být extrémně ostří.

Reagovat
Kinky7

Průser bylo hlavně to že když už se udělal stát Izrael tam co se udělal tak prostě OSN mělo od začátku bránit hranice Izraele a Palestiny tak jak byly navrženy. A ne že odtud vypadnou a nechají židy s araby ať si to spolu vyřídí

Reagovat
Talker

Tak to by tam byli doteď, protože ani jedné straně se to nelíbilo.

Reagovat
Kinky7

Po 70 letech by si zvykli když by nebyla krevní msta....

Reagovat
Drevar

Nacistické Slovensko to myslíš mníchovskú zradu?

Rusko nepotrebuje používať zakázanú muníciu, má vysoko presné hypersonické zbrane s rýchlosťou mach 15, ktoré používajú na vojenské objekty.

Rusi sú bratia, tak ako česi a iné slovanské národy, tak to berem ja. Ukrajinci sú tiež Slovania, len škoda že sa nechali zombiefikovať.

A radšej byť ficovolič, ako progresívny zapredanec. Ale je pravda že vo voľbách volíme pár ľudí, ktorí potom v parlamente volia rôzne sračky a vedú národ do peknej pici.

Jediná demokracia je priama demokracia.

Reagovat
Talker

Jasný, mají hromady hypersonických zbraní, jen jim lítají do paneláků. Blbě se to řídí, no. Co se týče kazetové munice, máš spoustu zdrojů o tom, že ji rusové využívají.

"bratia" - V čem vlastně jsou to "bratia"? Že máme společné kořeny pár tisíc let zpátky a podobný jazyk? Vy máte mnohem více historicky společného s Maďary, my s Němci a Rakušáky, s Rusáky nemáme společného vůbec nic kromě podobnosti jazyka.

Fuck off, žádní bratia s tebou. Rusáci jsou imperialisti, kteří panslavismus využívali k porobení zbytku slovanských zemí. Panslavismus je prostě další odporná sračka, kterou proruská pátá kolona používá. Naprosto nechutné.

Reagovat
Drevar

Bratia nás oslobodili od fašizmu, ináč by sme tu neboli. Ty nevieš ani čo bola mníchovská zrada v 1938. Bratričkuj sa kľudne aj s banderom je mi to jedno. 5 kolónu máš teraz vo vláde hehe

Reagovat
JarousFCB

jako od toho fašismu, se kterým byli od začátku spojenci, dokud je nackove nezradili? A jak krásně se mezitím chovali ke svým slovanským bratrům v Polsku. Třeba v Katyni. Navíc nás osvobodili stylem, že jsme jim čtyřicet let dělali vazala a při náznaku odporu sem přijeli v tanku a přes dvacet let tu pak strašili. Děkuju pěkně za takového "bráchu".

Reagovat
Drevar

Dobrý koment som ti našiel... Zaujímavé čítanie hoši

Jedním z hlavních argumentů, které Pátá kolona a Západ využívají k očernění historie Sovětského Svazu, je obvinění z rozdělení Polska. Stalin a Hitler prý podepsali nějaké „utajené protokoly“ ke Smlouvě o vzájemném neútočení mezi SSSR a Německem (jejichž originály nikdo nikdy neviděl!) a mírumilovné bezbranné Polsko okupoval na podzim roku 1939.

Nic není vzdálenější pravdě, než tato tvrzení.

Tak si to probereme:

1. Polsko vůbec nebylo státem s antihitlerovským směřováním. Naopak – 26. ledna 1934 to bylo právě Polsko, které jako PRVNÍ z evropských států podepsalo smlouvu o vzájemném neútočení s Hitlerem. Této smlouvě se také říká – Pakt Pilsudski-Hitler.

2. Polsko se SPOLEČNĚ s Německem připravovalo na agresi proti SSSR. Právě z tohoto důvodu byla všechna opevnění budována… na hranici se SSSR. Na hranici s Německem se nestavělo nic jiného než týlové sklady, což velmi pomohlo Němcům při útoku na Polsko a porážce polské armády na podzim roku 1939.

3. Polsko stejně jako Třetí říše získalo po Mnichovské smlouvě solidní kus území Československa. Hitler dostal Sudety a Polsko zabralo Těšínsko.

4. Smlouvu o vzájemném neútočení Hitler oficiálně vypověděl 28. dubna 1939 kvůli takzvaným „zárukám“, které dala Velká Británie Polsku. (Tyto dva státy totiž v podstatě uzavřely dohodu směřovanou proti Berlínu, což bylo nacisty vyhodnoceno jako nepřípustné).

5. Z tohoto důvodu se zničení Polska Hitlerem jevilo Sovětskému svazu následovně – jeden rusofobní režim zničil druhý rusofobní režim. Stalin neměl žádné důvody pomáhat Polákům. Navíc, byli to oni sami, kdo OFICIÁLNĚ zakázali SSSR poskytnout jakoukoliv pomoc, když zakázali Rudé armádě vstoupit na své území (to bylo v průběhu návštěvy anglo-francouzské delegace v Moskvě v srpnu 1939).

Veškerá obviněním směřovaná na SSSR a Stalina jsou založena na jediném postulátu: Byla podepsána smlouva, to znamená, že SSSR pomáhal Německu a byl dokonce jeho spojencem. Se stejnou logikou západních sdělovacích prostředků by tedy samotné Polsko bylo na 100 % spojencem Hitlera. Měly Německo a Polsko uzavřenu smlouvu o vzájemném neútočení? Měly. A v době anšlusu Rakouska, okupace části Československa a Litvy (Klajpedy) byla stále platná. Samotné Polsko okupovalo část Československa.

Proto vy, liberální historikové, buď přestaňte plácat hlouposti na téma „Stalin – spojenec Hitlera“, nebo buďte důslední a mezi spojence Třetí Říše pěkně zařaďte i Polsko. Pište, že v září 1939 Hitler napadl svého bývalého spojence, který byl ještě půl roku předtím věrným druhem šíleného Führera.

A teď další fakta. Napřed ze současnosti. Tady je dopis mého čtenáře z Polska:

„Dobrý den, Nikolaji Viktoroviči! Jmenuji se Ruben, jsem Armén a v současné době bydlím ve Varšavě. Chtěl bych se s Vámi podělit o svá pozorování z varšavských muzeí, z expozic věnovaných Druhé světové válce. Nedávno jsem navštívil Muzeum gestapa ve Varšavě a všimnul si toho, jak tam předkládají některá historická fakta. Například, je velmi zvláštní číst, že Německo v roce 1938 anektovalo Sudety, zatímco Polsko zabralo Zaolží (východní část Těšínska). Všimněte si, že pouze použití jiného slova přidává Němcům jasnou agresivitu, zatímco Poláci si prostě jenom tak zabrali nějaké území. Jakoby to bylo prostě prázdné, nikomu nepotřebné území, tak si ho prostě jenom tak zabrali. Hezké, že?

A dále mě pobuřuje Vaše tupá nenávist ke všemu ruskému, k SSSR a komunizmu. V muzeích věnovaných obětem Němců je více nenávisti vyjadřováno směrem k Rusům než k samotným Němcům. Jsme v jedné řadě s nacisty a někdy i hůře. Například v jednom sále jsou uvedena Stalinova slova lítosti a soustrasti vyjádřená v souvislosti s oběťmi Varšavského povstání (které bylo podle Stalina předčasné) a ve druhém je Stalin představen jako krvežíznivý kat, který jednou rukou dusí esesáka a druhou, držíce srp, se chystá odseknout hlavu osvobozenému Polákovi. Takových urážlivých karikatur je tam na toto téma mnoho.

Je velmi udivující, že si nepokládají otázku, že když se tedy Rusové dopouštěli podobných zvěrstev, proč se v Polsku nacházejí pouze německé koncentrační tábory Auschwitz, Majdanek apod.? Kde jsou ty tábory smrti vystavěné Rusy? Kde jsou fotografie, kde jsou filmy? Všechny fotografie a filmy jsou jenom o Němcích! A o nás žádné neexistují? Pouze karikatury a zanícená hysterie. Je mi velice líto, že tomu lidé ochotně věří a nenávidí Rusy více než samotné Němce.“

Co k tomu říci? Vštěpování nenávisti k Rusku a Rusům je prostě hlavní politickou linií Západu VŠUDE. Pokud snad pochybujete, podívejte se na Ukrajinu! A ve skutečnosti? Po strašné Druhé světové válce spolu našli SSSR a Polsko společnou řeč a žily v míru. Nenávist tenkrát zmizela v minulosti a teď ji opět křísí. Vždyť Stalin se postaral o Polsko ne méně, než o svoji vlastní zemi. Dnešní Polsko je ve svých hranicích zejména díky Stalinovi.

Co se týče toho, jak Polsko využilo toho, že Anglie a Francie darovaly Československo Hitlerovi, a uštípnulo si Těšínsko, tak o tom velice pěkně vyprávějí fotografie. Víte co? Budeme si tedy pamatovat, že v roce 1938 okupovali Československo nejenom Němci, ale také Poláci!

Reagovat
JarousFCB

:) přiznám se, že čerpám data jen ze své paměti ze ZŠ a věřím, že to co nás učí, se taky nějak příkrašluje a ohýbá. Nemám problém připustit, že Poláci chtěli využít situace a "vyřešit" tak Těšínsko. Ale Stalin, coby nějaký milovník Polska, nebo co to mám pochopit z toho komentáře, to se mi nějak nezdá . Co ta Katyň? K tomu jsem tam nějaké argumenty neviděl. Taky nějak nechápu proč by měl SSSR stavět nějaké koncentráky v Polsku, když měli síť koncentráků tam kde svět neviděl. Nebo to co napsal Rus Solženicyn, je taky jen západní propaganda?

Reagovat
Drevar

Sovieti mali pracovné tábory, kde oficiálne zomrelo viac ako 1800 poliakov.

"Katyňský případ se zdál být po mnoho desetiletí jasným. Celý svět, kromě polské exilové vlády v Londýně, se shodl, že šlo o jasnou, Goebbelsem připravenou provokaci z roku 1943. Zpráva Sovětské komise pro vyšetřování zločinů německých nacistů na sovětském teritoriu, vedené prezidentem Akademie lékařských věd Burděnkem, celou záležitost plně objasnila. Likvidaci Poláků v Katyni provedly německé bezpečnostní síly tak, aby mohly z tohoto zvěrstva obvinit NKVD (ministerstvo vnitra)."

Niekde som aj čítal, že európsky súd pre ľudské práva v Štrasburgu 2014 vyniesol rozhodnutie, na základe dokumentov,že Rusko nenesie zodpovednosť za vraždu tisíce poľských dôstojníkov v Katyni. Niečo na tom bude, lebo teraz je rusofóbna doba na najvyššej úrovni za posledných 200 rokov a polaci vôbec o Katyni nekvičia, dá sa povedať že od spustenia špeciálnej operácie to nespomenuli.

Ale nakoniec to bola červená armáda, ktorá zachránila poľský národ pred likvidáciou.

Sovietsky zväz ako víťaz vojny sám zaplatil veľmi vysokú cenu (26000000 obetí) za oslobodenie veľkej časti Európy.

Reagovat
Talker

Tvl, vždyť jste měli nacistickou vládu.

Takže uznáváš, že Slovensko jako stát nemá nárok na existenci, protože je to umělý útvar a měl by být pod Maďarskem, případně pod Českem?

Reagovat
Drevar

Reagovat
Talker

A co se týče Nacistického slovenska, tak myslím Hlinkovo Slovensko. To je historicky 6 let za posledních 1000 let, které mělo Slovensko vlastní státní útvar.

Reagovat
Talker

Takže souhlasíš, že Slovensko je patvar, které je teď ovládáno neonacisty SNS a Ficem, tudíž by mělo být denacifikováno a rozděleno mezi Maďarsko, Česko a Polsko?

Reagovat
Drevar

Súhlasím že by si mal ísť ku zverolekárovi.. zaplatiť injekciu a nechať sa utratiť" čo ti mám na to povedať

Reagovat
Dirtyfoxx420

spermík se vylíhnul z prostěradla

Reagovat
Drevar

Podľa seba súdiš mňa?

Reagovat
Kiss Me Polka!

neni to oliver?? ma tam liverpool v oblibenych

Reagovat
vilp

Reagovat
Kiss Me Polka!

rusko a ty

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
vladino10

*iní

Reagovat
Drevar

Reagovat
Talker

Tak si to shrnme:

1) Rusko vede dobyvačnou válku, zaútočilo na svrchovaný stát. Hamas zaútočil na Izrael bez varování.

2) Rusko bombardovalo veškerá města na začátku války, na to se úplně zapomíná. Tam lítaly rakety všude a bylo jedno, jestli tam byl vojenský cíl nebo ne. Máš tam videa, jak to letělo do paneláků.

3) Rusáci jsou nacistické, imperialistické krysy, ne Ukrajinci, máš to popletené.

Reagovat
fenixLFC

to prirovnanie kulha na vsetky 4 nohy tvl

Reagovat
Kinky7

Palestina měla 4 možnosti mít vlastní stát. Poslední v roce 2003. Všechny odmítla. Všechny. A ve všech Palestina požadovala území Izraele a vyhnání židovského obyvatelstva.

Reagovat
Kinky7

Víš třeba o tom proč obyvatelstvo Gazy nemá vlastní vodu? Protože Hamás zakázal v roce 2015 výkop veškerých studní aby se nepoškodilo obrané postavení Hamásu

Reagovat
bobis21

Protože Palestina a Hamás není to samé. Gaza byla roky označována za největší vězení světa. Představ si situaci, že dozorce na mírově někoho zabije a tvé řešení bude vyhlazení všech vězňů.

Reagovat
Kinky7

Zajímavé je že většina vězňů by toho dozorce volila. A neslavilo se náhodou v věznici poté co dozorce někoho zabil. Jejda....

Reagovat
bobis21

Jelikož volby tam byly naposledy v době, kdy většina dnešní populace ani nežila, je to tvrzení hodně na vodě. K průzkumu který jsi poslal jsem se už vyjádřil nahoře

Reagovat
Kinky7

Já taky. Pokud nenajdeš lepší zdroj hodláme pracovat s tím co mám

Reagovat
bobis21

Používej si co chceš. To ale nic nemění na tom, že to je naprostá propagandistická píčovina.

Reagovat
Kinky7

Ok. Mám několik zdrojů které hovoří jedním směrem a doslova žádný který hovoří opak. Pokud nebudu věřit tomuhle byť s pochybami tak si jak muzu rovnou házet korunou co se tam děje.

Reagovat
bobis21

Tak jaké zdroje teda máš? Poslal jsi jeden, kde je metodologie úplně nepoužitelná.

Ano, můžeš si hodit mincí. Prostě taková informace neexistuje, takže pro tvrzení "Hamás má 100% podporu" a "Hamás má 0% podporu" máme úplně stejné důkazy = žádné.

Reagovat
bobis21

Vždyť ten článek používá úplně ta stejná data. To není 2. zdroj, ale 2. článek na datech ze stejného zdroje.

Reagovat
Kinky7

Ne máme data která lze považovat za nevěrohodné pro jeden názor a žádná data pro opačný.

Reagovat
bobis21

Takže žádná a žádná.

Reagovat
fenixLFC

skor spochybnitelne a ziadne

Reagovat
tofupust

Reagovat
Kiss Me Polka!

proc je ta metodologie uplne nepouzitelna? mne to prislo docela ok, jak jsem to ted proletel https://www.pcpsr.org/en/node/153 mas tam napsanane, jaka je jejich obvykla nonresponse, jak vybiraji lidi atd

Reagovat
bobis21

Z pohledu "matematické" statistiky je hlavní problém "10 homes are selected in each cluster using systemic sampling" - kvótní výběr dělá výpočet přesnosti prakticky nemožný (sám o sobě ne, ale v kombinaci s dalšími metodami ano - což je tento případ). To je tedy první věc, kterou z takto získaných dat nijak nespočítáš.

A u non-response není tak zajímavá typická, kterou zmiňují tady, ale ta konkrétní v daném průzkumu. A pak když máš dvoucifernou non-response, musíš ověřit, jestli není vztah mezi non-response a výsledkem. To jsem taky nenašel, že by někdy řešili.

A třetí věc je ta hlavní v totalitních státech - kolik lidí je reálně ochotných neznámému člověku říct, že nepodporují současnou totalitní vládu. Proč myslíš, že v každé totalitní zemi vychází, že mají vlády většinovou podporu? A pak když jsou první porevoluční volby, ta stará garnitura reálně nezíská téměř žádné hlasy? Kam se všichni ti podporovatelé poděli? No nikam, jen už nemají strach to říct nahlas.

Reagovat
Talker

Spíš Mírov ovládnou radikální vězni, kteří chtějí smrt všech Čechů nebo jejich odchod. Vyvraždí vesnice v okolí. Pak se vrátí, mají zbraně a stále útočí a ostřelují okolí. Zbytek věznů je brání/chrání, nikdo nic neřekne, byť v tom většina nejede.

Reagovat
Kinky7

Hezké přirovnání

Reagovat
bobis21

Ale tohle všechno udělali ti dozorci, tedy Hamás. To jsou ti, kdo drží 2 miliony vězňů a používají je jako rukojmí.

Reagovat
Kinky7

A co podle tebe měl teda Izrael udělat? Mají 1200 mrtvých většinou žen a dětí přes 200 unesených včetně žen a dětí. Měl by to snad nechat být?

Reagovat
bobis21

A řešení má být vyhlazení 2 milionů lidí, z toho milionu dětí?

Reagovat
Kinky7

Nikdo 2 miliony lidí nevyhladil to zaprve a zadruhé - neodpověděl si.

Reagovat
bobis21

Takže souhlasíš, že řešení vyhlazení všech kdo žijí v oblasti a označení všech za nepřítele je špatně.

Odpověď je z pohledu mezinárodního práva úplně jasná. Cílem války musí být zničení síly nepřítele, ne obyvatelstva. Takže všechny ty Izraelské kroky jako vyhladovění, odstavení od pitné vody apod. jsou prostě neakceptovatelné a jsou válečným zločinem.

Nikdo nemá problém se zničením hamásu - oni i všichni jejich podporovatelé by měli viset, stejně jako Putin a jeho podporovatelé by měli viset. To ale neznamená, že to vztáhneš na celý národ a budeš náhodně vyvražďovat všechny.

Reagovat
Kinky7

Izrael neoznačil Obyvatelé Gazy za nepřítele. Kdyby chtěl plošně Gázu zlikvidovat tak už teď Gaza není. Rozhodně nejde o náhodné útoky. Obyvatelstvo Gazy naopak Hamás chrání minimálně pasivně neboť nenastal ani jediný pokus o to vyjádřit na začátku Izraeli podporu či účast z Gazy....

izrael se naopak snaží zlikvidovat Hamás jak to jen může a zároveň se bránit. Což je například odstavení od přívodu elektrické energie a paliva. S tou vodou souhlasím že to je problém nicméně například dovoz pitné vody s Egypta Izrael neblokuje. Kde jsem naopak zcela proti Izraeli je chování na West Bank. Tam ztrácí Izrael absolutně legitimitu.

Reagovat
bobis21

Takže oni jim řeknou, že je nechají vyhladovět a pak čekají od těch, které chtějí aby zemřeli hladem podporu? To snad nemyslíš vážně ne?

Reagovat
Kinky7

Já myslím že jsi úplně zacyklen v představě nevinnych obyvatel Gazy a zlého židovstva..pokud vím tak Izrael neovládá všechny hraniční přechody do Gazy. fakt ne

Reagovat
bobis21

Můžeš mi sakra říct, kde píši něco o "zlém židovstvu"?

Tyhle kecy že každý kdo 100% nepodporuje současnou izraelskou vládu je nějaký protižidovský si narvi někam. Takové hovna na mě vůbec nezkoušej.

Reagovat
Kinky7

Jinak stále čekám na tvou odpověď co měl Izrael udělat když je to co dělá dle tvého špatně

Reagovat
bobis21

Takže celý 2. a 3. odstavec nevidíš?

Reagovat
Kinky7

Píšeš co nemá dělat. Ne to co má dělat....

Reagovat
bobis21

"Cílem války musí být zničení síly nepřítele, ne obyvatelstva" - takže cíleně na Hamás. Ne plošně - třeba to vyhladovění plošné je.

Vezmi si třeba teď - řekli lidem, ať se evakuují z místa - lidi jdou do uprchlického tábora - Izrael teď bombarduje ten uprchlický tábor. Jak tohle obhájíš?

Takže útočit na vojenské cíle a POUZE na vojenské cíle. Ve chvíli kdy útočí na civilní, musí být schopní to obhájit. A ne stylem "byl tam hamás, ale důkazy pro to vám neukážeme, musíte nám bezmezně věřit a pokud chcete vidět důkazy, jste antisemiti". S tím můžou jít do prdele.

Reagovat
Kinky7

Ty důkazy ať ukážou na konci války jinak ať jdou do prdele souhlas... Ale pokud tam ty velitele Hamásu byli tak jako sry ale ty oběti jdou na vrub jemu

Reagovat
bobis21

Ano, ale MUSÍ ty důkazy ukázat. Ne že se jim bude slepě věřit.

Ale když jim nechci slepě věřit a místo toho chci, aby to dokazovali, jsem podle tebe antisemita?

Reagovat
Kinky7

Píšu že se omlouvám. Ano já jsem proto aby to prokázali. Chápu že to neudělají okamžitě protože utajení ve válce apod ale prokázat to musí

Reagovat
Kinky7

Nicméně co má Izrael dělat pokud je vojenský cíl pod civilním nebo uvnitř něj. V tu chvíli se z něj přece dle práva stává cíl vojenský ne?

Reagovat
Kinky7

Mimochodem pokud Hamás krásně porušuje mezinárodní právo a schovává se za civilní obyvatelstvo tak je vlastně nedotknutelný že?

Reagovat
bobis21

Není, už jsem jasně vysvětlil proč a jak není. Ale ty odmítáš číst argumenty a začneš vykřikovat nesmysly o "zlém židovstvu". Pokud jsi schopen si vymyslet něco takového, je jasné že diskuze s tebou nemá cenu.

Reagovat
Kinky7

Myslím že my dva se fakt neshodneme.

Btw. Omlouvám se za svůj výblitek o zlem židovstvu. Ruply mi nervy.

Reagovat
Mass

Tim že Izrael staví vlastní nebráněné vesnice na okupovaném území se tak trochu schovává za civilisty taky, ne?

Reagovat
Salfovic

Co

Reagovat
Salfovic

Já nechápu to schovávání za civilisty. Jako kdyby tohle snad mělo araby nějak omezovat

Reagovat
Mass

No představ si situaci, vylodim se v Americe, nechám tam pár lidí, aby si postavili baráky na území indiánů. Indiáni těch pár lidí zabijou a já budu křičet svině indiáni, zabte je všechny! V Evropě dostanu armádu a můžu zabrat území indiánům. Super, ne?

Reagovat
Salfovic

To by si Izraelci mohli výskat, kdyby byli zabíjeni jen na ZBJ.

Reagovat
Mass

Kdo chce kam.. Ti Židé co se přestěhovali do USA a Kanady mají klid.

Reagovat
Salfovic

No asi ne na moc dlouho.

Reagovat
Mass

Kolik těch unesených lidí osvobodili bombardováním upchlickýho tábora?

Reagovat
Posledni Kovboj

Zekime, jak jde prestupovy rizeni?

Reagovat
Mass

"Hele tak vypadá to že neodvolá, i když my už jsme řekli, že odvolal. Co teď s tím?"

"Řekni že je nemocnej, 39 horečky. "

"Ok. "

Reagovat
Werkrider

OT: Schick není v poháru ani na lavičce, je zraněný.

Reagovat
Greny

Prý Zase svalový zranění, obávám se že to už dobrý nebude ..

Reagovat
Salfovic

Reagovat
smazaný uživatel

Tak po tak dlouhé absenci je svalové zranění celkem běžné.

Reagovat
Kluivert9

Reagovat
Kucka

Reagovat
Godwinson

Hezky od El Ghaziho

Za pár let žádný Izrael nebude existovat a tyhle "problémy" ubydou.

Reagovat
Shevchenko

Nechlastej

Reagovat
Kucka

Reagovat
Salfovic

Celej svět na tom usilovně pracuje, až na čestné výjimky ČR

Reagovat
Drevar

El Ghazi by mal zažalovať klub, že klamlivo rozpráva v jeho mene a šíri dezinformácie.

Reagovat
nani92

krása všetkých PR manažérov treba povyhadzovať

Reagovat
Sandstorm

Pro antisemity není v Evropě místo. El Ghazi může jít kopat do některých svých zemí Alláhem zaslibenych. Bohužel západní Evropa v čele s Francií je velmi vlažná, kdy toto chování nedokáže odsoudit. Vrátí se jim to jako bumerang. Vlastně už se jim to vrací a Macaron max. nasvítí Eiffelovkou.

Reagovat
Salfovic

Momentálně jde Evropa zcela opačným směrem, pro židy brzo nebude v Evropě místo.

Reagovat
db18

Dement

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele