El Clásico nás stálo hodně sil, lamentoval po vypadnutí Mourinho

26.04.2012, 09:58
Aktuality
José Mourinho včera jen nevěřícně sledoval, jak jeho hráči zahazují v penaltovém rozstřelu semifinále Ligy mistrů jednu šanci za druhou. Real Madrid nakonec Bayernu v penaltové loterii podlehl a finále si nezahraje. Kouč Bílého baletu viděl v neúspěchu náročný program...

Real totiž musel nastoupil k odvetnému zápasu jen čtyři dny po náročném El Clásiku s Barcelonou, v němž se rozhodovalo o tom, jak dopadne letošní španělská ligová sezona. Přitom proti Bayernu ale nezačali domácí špatně - už po 15 minutách vedli 2:0 a za tohoto stavu postupovali. Na dvě trefy Cristiana Ronalda ovšem z penalty odpověděl Arjen Robben a tento stav nakonec vydržel až do konce prodloužení. V penaltách vyhořeli tři ze čtyř exekutorů Realu, a tak se z postupu radovali Bavoři.

"Musíte zůstat vyrovnaní, když vyhrajete, i když prohrajete. Hráči ale podali skvělý výkon, proti výbornému soupeři. Jsem na ně hrdý," uvedl Mourinho.

"Zasloužili jsme si vyhrát. Především díky tomu, že ty zápasy byly velice vyrovnané, a je to úplně jiná situace, když mužstvo hrající o titul hraje proti týmu, který o něj již nebojuje," narazil Mourinho na fakt, že Bayern už o víkendu nemusel nastoupit v Bundeslize v plné síle. "Zažil jsem stejnou situace s Chelsea, když jsme hráli v semifinále s Liverpoolem. Liverpool byl 30 bodů od prvního místa a proti Fulhamu nastoupil s rezervou, zatímco Chelsea každý zápas bojovala o titul," připomněl portugalský stratég.

"Kdybychom o víkendu nehráli o titul, měli bychom čerstvější hráče, nicméně mužstvo bylo po fyzické stránce připraveno skvěle. Barcelona hrála Clásico a dva dny poté prohrála s Chelsea, únava hraje velkou roli," míní Mourinho.

"Stačí se podívat na složení finále, ve kterém se utká pátý tým z Anglie proti druhému týmu z Německa, přičemž oba týmy o víkendu hrály s náhradníky," prohlásil sice Mourinho, avšak vzápětí dodal: "Němečtí i angličtí fanoušci jsou skvělí a já doufám, že si to užijí a uvidíme skvělé finále. Osobně ale doufám, že vyhraje Chelsea."

Autor: Ondřej Holzman / fifa.com

Komentáře (595)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele