EF Podcast #21: Druhá nejlepší liga na světě

09.08.2019, 12:46
Názory a komentáře
Na nejlepší ligu na světě jsme si posvítili před necelým měsícem, teď má před svým výkopem také ta druhá nejlepší - anglická Premier League. A abychom se tentokrát u preview tolik nenadřeli, sešli jsme se prostě na hodinu a půl nad mikrofony, mobily a kalkulačkami a rozebrali si smetánku soutěže, ale i ty ostatní spolu s Manchesterem United...

Jako obvykle s trochou nadsázky a možná i humoru vystupuje moderátor Honza Pikous (Piky), kterého po přelouskání všech článků na StatsBomb doplnil vrchní papoušek a nerd přes statistiky Tomáš Daníček (fantomas), ale také zástupce hustých řad fanoušků Evertonu na tomto fóru, Jaroslav Řehák (Zaschrona).

Nejvíce podporované prvoligové kluby Anglie probíráme v pořadí, jak se v uplynulé sezoně umístily. V první řadě se tak pokoušíme identifikovat slabiny u Manchesteru City a následně se bavíme o tom, co tedy může Liverpool vlastně udělat lépe, aby již tentokrát suverénního šampiona sesadil z trůnu.

Vzápětí přichází na řadu jakýsi "druhý sled" - (fatálně?) oslabená Chelsea, (dostatečně?) posílený Tottenham a oslabený i posílený Arsenal. Chybět nesmí ani stěží uchopitelný Manchester United a samozřejmě Everton, k němuž měl co říct zvláště speciálně pozvaný Zaschrona.

EF Podcast #21:

• O Manchesteru City (01:30 - 10:30)
• O Liverpoolu (10:35 - 19:50)
• O Chelsea (19:55 - 38:05)
• O Tottenhamu (38:10 - 46:00)
• O Arsenalu (46:05 - 56:25)
• O Manchesteru United (56:30 - 1:10:00)
• O Evertonu (1:10:25 - 1:23:45)
• Letem zbytkem (1:23:50 - konec)

Pozn.: Podcast si lze v rozhraní Soundcloudu také stáhnout a poslechnout v offline režimu. Stačí kliknout na "more" a "download file". Účet není potřeba.

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (410)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Každý ví, že PL je nejlepší liga na světě.

Reagovat
smazaný uživatel

ne, neni

Reagovat
9augi9

Je a dôkazom je titul pre Leicester, vyrovnanosť rozdelenia peňazí z TV práv (čo v Španielsku nehrozí), Live ako víťaz LM, atď.

Reagovat
Messiáš

a tech 8-9 poslednich let, kdy La Liga s prehledem vladla se kvuli kvuli dvou anglickym finale v roce budou ignorovat, jo ? Neuveritelny, ze staci jedna LM za 10 let k takovemuhle velkohubemu prohlaseni

Reagovat
Luc-Luc

spanelska liga nema sledovanost, protoze krome el clasica nikoho ty zapasy nezajimaji...koho zajima, kdyz barca prijede nekam do huelvy ? bpl je atraktivnejsi, porad jeste vyrovnanejsi a je tam daleko vic zajimavych zapasu, proto je to liga nejsledovanejsi a tudiz nejlepsi...

Reagovat
smazaný uživatel

Nejsledovanější přece automaticky neznamená nejlepší

Reagovat
Luc-Luc

znamena, zejmena v kombinaci s tim, ze sem tam i nejaky anglicky mancaft vychraje LM

Reagovat
Luc-Luc

*vyhraje

Reagovat
smazaný uživatel

Posledních 10 sezon:

Španělsko - 6x LM, 6x EL

Anglie - 2x LM, 3x EL

Už jen kvůli tomuto, kdy z 20 možných vítězů je hned 12 ze Španělska, zatímco 5 z Anglie, bych tak jednoznačně netvrdil, že je PL nejlepší ...

Reagovat
Luc-Luc

tak si pust bpl v tv a uvidis

Reagovat
h8_sfatto

proč bych koukal na okopávanou ,když můžu mít technickej pohlednej fotbal ? to je jako srovnávat americkej wrestling a řeckořímskej zápas, když chci šaškárnu,tak si zapnu PL

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
dinss

Protože absolutně nerozumis fotbalu a evidentně i sportum jako takovým.

Reagovat
smazaný uživatel

Dlouhou dobu mám Digi a tím pádem možnost Premier League v TV sledovat. Tu soutěž mám rád, baví mě, ale štve mě, jak většina českých fandů Premier League bere soutěž jako suverénně nejlepší. Přitom posledních 10 let vládne v Evropě spíš La Liga, která je rozhodně i více technická než PL, spousta lidí má raději choreografie a živější (ne automaticky pouze v dobrém slova smyslu) fanoušky ze Serie A než fandy na stadionech v PL, návštěvnost pak mluví pro Bundesligu. Fandové ostatních lig vnímají i ostatní soutěže a najdou si něco, co se jim tam líbí. Jen fandové PL jsou většinou zabednění podobně jako ty a vše spojené s Premier League je automaticky nejlepší ...

Reagovat
fenixLFC

bez spanielskych choreografii by sa futbalovy svet pokojne obisiel

Reagovat
Lawman

Absolutne souhlasím. To co je nejdrahší a nejpopulárnejší neznamená nejlepší. Už jen fakt, že v LM, která je nejkvalitnější soutěží na světě získalo Spanělsko 11 titulu a 10 x druhé místo v porovnání s Anglii, která získala 5 titulu a 6 ve finále je bez akéhokoli komentáře.Popírat anebo spochybňovat tento jasný fakt muže jen ignorant anebo zadubenec. V PL jsou mužstva od 8. pozice herně nejen výrazne slabší co potom vytváří obrovské bodové rozdíly mezi špičkou a ostatními, co v jiných ligách nevidíme ale herní projev v těchto týmech je žalostný. Dominuje v něm sila a zarputilost, technika je absentující a tak tyto mužstva se spoléhají pouze na bojovnost a nepoddajnost. Múže to mít nějakou kvalitu porovnatelnou s La Ligou ? Sledovat například San Sebastian či jiné " prumerné" mužstvo je zážitkem, o zápasech první šestky je zbytečné se rozepisovat.

Reagovat
dave30

Tady to porovnávání lig mi příjde směšné a hloupé. Ani jednoho fanouška samozřejmě nepřesvědčíš. Jednomu se líbí toto, druhému něco jiného. A už vůbec si nejsem jistý, že by Barcelona či Real kralovali v PL, nebo City či Liverpool ovládli PD. Ale samozřejmě klidně se dohadujte, vždyť to je takový místní folklór...

Reagovat
smazaný uživatel

Nemůžeš určit nejlepší ligu na základě toho, že Real vyhrál 4 LM v posledních 5 letech a Sevilla 3x EL. Ve Španělsku jsou pouze 3 tými a zbytek hraje druhé housle. Real měl minulý rok jednu z nejhorších sezón v historii a stejně skončili třetí, tam je to prostě dané. V Anglii by s takovou skončili v druhe půlce tabulky. PL je prostě vyrovnanější, atraktivnější, sledovanější, ziskovější a prostě lepší.

Reagovat
smazaný uživatel

Zase podle čeho chceš porovnávat kvalitu ligy než podle evropských pohárů? Že je PL vyrovnanější je sice hezké, ale neznamená to hned, že je nejlepší.

Reagovat
tr1p

Reagovat
Bandita_Harry

Uz sa tu táto.debata viedla milión krát, bohužiaľ sa tímy ako Southampton, Westham, Everton, na tú EL vždy vyseru na úkor PL lebo tam sú peniaze, pritom by tieto tímy mali na to bojovať vo vyradovacke EL a zvýšiť tým reputáciu PL výsledkami v Európe, no odkedy má víťaz EL zaručenú miestenku v LM tak tam vidno zlepšenie od tmov top 6 keďže v lige majú miestenky 4 vždy je niekto v semi alebo vo finále a takto to bude aj naďalej. La liga má silnejšiu špičku alebo aspoň mala, ale PL je silnejšia stredom a hlavne spodkom tabuľky.

Reagovat
smazaný uživatel

Střed tabulky la Ligy by si střed premiér league namazal na chleba... Takový Watfrod nebo jiná bojovna mužstva ala Southampton Burnley Bournemouth by si na takový Real Sociedad přijel pro pěkný příděl doprovázeny technicky krásným fotbalem.

Reagovat
Bandita_Harry

Never tomu

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

V čem přesně spočívá ta bajná vyrovnanost PL? City a Liverpool loni utekli všem o 25+ bodů. Pak další 4 týmy bojující o evropský poháry a další mezera. Nebejt Wolves tak je hranice mezi evropskými poháry a prvním nesestupujícím 30(!) bodů. Sestupující týmy tak tragický, že dva nenahrály ani 30 bodů, jeden dokonce ani 20. Poslední ztrácel na záchranu 20 bodů. V LaLize naopak 17. Celta ztrácela na evropský poháry jen 12 bodů. Co se týče sestupujících, tak všichni získali přes 30 bodů, všichni naskládaný v rozmezí 5 bodů. Poslední byl 9 bodů od záchrany.

Reagovat
Anacron

Reagovat
Hachim Mastour

Reagovat
tr1p

Reagovat
Kluivert9

Reagovat
celeb

Reagovat
valloire

jasná věc

Reagovat
Ragazzo d'oro

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
Phillipinho

Reagovat
Allianz_Arena

Real v druhé půlce tabulky? Však by i s tou loňskou bídou uhráli top 4. Zbytečně se přeceňuje anglická špička a naopak podceňuje Sevilla, Valencia apod. V obou zemích se hraje fotbal jinak, každá si najde své příznivce.

Argumentovat vyrovnaností ligy je hezké, ale bohužel tady dlouhé roky nebyl v Anglii nikdo, kdo by se kvalitou alespoň trochu blížil Barceloně a Realu. Až přišli City a povedlo se jim to. Tak schválně sledujme, co bude následovat. Kolik titulů v řadě má v sobě tento tým? Myslím si, že hodně. Za poslední dvě sezony získali 198 bodů! To nemá v Evropě zdaleka nikdo. Ani naprosto výjimečný a zřejmě neopakovatelný bodový zisk Liverpoolu na to nestačil. Mimochodem City s Liverpoolem loni převálcovali tu slavnou PL snad ještě více, než kdy Real s Barcelonou LL.

Letos očekávám bodový pokles Liverpoolu a zlepšení Tottenhamu. Tak jako tak to vidím na hladký titul pro City, už opravdu budeme moci hovořit o dominanci a pomalu ta vyrovnanost typu "titul může získat i takový Leicester" půjde do kytek.

Reagovat
KarlVonBanhof

V anglii nebyl nikdo dlouhy roky kdo by se kvalitou priblizil barçe a realu? Nevim teda co povazujes za dlouhy roky, ale Manchester united pod Fergusonem.... nic? Jinak teda se vsim souhlas

Reagovat
Kluivert9

Vyrovnanost Myslíš těch 198 bodů City za 2 sezóny, ke kterým si nikdo v Evropě ani nepřiblížil?

Reagovat
smazaný uživatel

Ono by se dalo o tech vyhranych poharech hodne diskutovat, protoze diky prehustenemu programu a drive nulove zimni pauze anglicke tymy byly vzdy dost znevyhodnene.

Reagovat
Lawman

Top není problém Barcelony anebo Realu ale to je problém konzervatismu anglických tradicionalistu, kteří nechápou vývojové trendy a lpí na "tradici" fotbalového prosince ( 7 zápasu ) za 25 dní !!!!!

Reagovat
dave30

Je to opravdu o tom, že Angličané nemají evropské poháry na takovém piedestalu, jako ostatní. Prostě upřednostňují vlastní ligu (pohár) ať se to někomu líbí, nebo ne. Je to prostě jejich věc a ostatní alespoň můžou spekulovat, že PL nestojí za nic...

Reagovat
pantondavo

Ale to prece neni argument pro lepsi ligu, jen maji lepsi top tymy, to je vse. Zapasy tymu ze stredu tabulky a niz jsou jednznacne lepsi v PL a ta komplexnost a narocnost pri mnozstvi lepsich tymu z ni dela nejlepsi ligu. Ne fakticky, ale realne ano.

Kluci si chteli jen rejpnout v titulku

Reagovat
h8_sfatto

Každý nemůže pravdu vidět, ale každý může být pravda. ( F.Kafka)

Reagovat
pedroLFC

Reagovat
mistr129

Španělskou ligu považuji za o kus nejlepší, i když ji oproti PL sleduju jen minimálně

Reagovat
Kily

je nejlepší, protože je nejsledovanější

je nejlepší, protože si tam lépe rozdělují peníze za televizní práva

sedmnáctý tým PL je automaticky lepší než sedmnáctý tým LL, jelikož má mnohem víc peněz

Reagovat
Luc-Luc

presne tak, ve spanelsku se vsechno nasype realu a barce a mozna atleticu a ty ostatni tymy pak nikoho nezajimaji, protoze nemaji kvalitu...

Reagovat
Kily

to byl jenom výčet legračních argumentů, které někteří používají ve prospěch PL

Reagovat
Luc-Luc

ja nevim, co je na pravde legracniho

Reagovat
h8_sfatto

to,že ty máš k pravdě hodně daleko, kámo...hodně hodně moc, argumenty jak od Babiše, to ti sežerou jen lidi s IQ pod 60

Reagovat
Kluivert9

Ale chytil se.

Reagovat
YNWA__MSN

Tak si někdy pust PL a uvidíš

Reagovat
torcida

no pustil som si a nedočkal som sa 3 prihrávok po sebe v rozmedzí 5 minút. viac som nedal, lebo by som videl svoju včerajšiu večeru druhý krát. a bolo to zrovna tvoj liverpool...

Reagovat
YNWA__MSN

Hahaha.... Ty raději skupinovou simulaci v PD

Reagovat
valloire

Reagovat
janinho

najvacsia sranda je ,ze prijmy maju vyssie timy 2.sledu v PL ale v europe viac vody namutia timy 2.sledu z la ligy

aby bolo jasne... system rozdelovania penazi je jednoznacne najlepsi v anglicku (uplne spravodlivy podla umiestnenia v lige a poctu tv-prenosov), ale ked 12 z 20 trofeji zobrali timy z la ligy, tak neviem ako moze niekto tvrdit ze PL je kvalitnejsia

je PL vyrovnanejsia? ano, lebo tu spicku tam tvori s prizmurenymi ocami 6 timov, nie 3

je PL atraktivnejsia? ano, lebo tym ze je tam viac tychto top timov, tak je tam viac vzajomnych zapasov medzi nimi

je PL kvalitnejsia? ak je, tak nech to dokazu v eur. poharoch. neviem preco je to tak, ale timy ako sevilla, valencia, villareal a pod. v poslednej dekade namutili v eur. poharoch ovela viac vody nez everton, newcastle, wolves a pod. je smutne ze z TV prav ma vyssi prijem posledny tim v PL nez vitaz LM, ale ked maju take moznosti, tak preco potom nedominuju poslednych 5-6 rokov v europe? city da poslednych 10 rokov v priemere kazdu sezonu 110 mil. GBP do posil (net spend) a este neboli vo finale LM...

Reagovat
Lawman

Reagovat
Bandita_Harry

Začína sa to meniť

Reagovat
janinho

mozno ano, ale na to bude treba viac nez len 1 uspesnu sezonu... uvidime o 2-3 roky.

Reagovat
Bandita_Harry

Jasne no v EL majú dobré výsledky v podstate od roku 2016 a LM to sa nedá odhadnúť

Reagovat
janinho

tak 16/17 ManU vyradil Celtu Vigo az v semifinale a bolo to LTT (pritom ked porovnam rozpocty klubov tak je to niekolkonasobny rozdiel). v tom istom roku mali spanieli vitaza aj semifinalistu LM.

17/18: Atletico vyradilo Arsenal v semif. EL a vyhralo ju. v LM v tu sezonu mali spanieli 3 timy vo 4finale (anglani 2) a finale znova pre Real.

ta sezona 18/19 bola jednoznacne na strane anglickych klubov, ale aj ked sa zlepsovali, tak tie sezony predtym mali spanieli stale mierne navrch. takze zatial je to pre mna stale len ta 1 sezona, uvidime co bude dalej. ale trend k lepsiemu tam urcite je, lebo tie sezony predtym boli od anglickych timov v europe cista bieda.

Reagovat
smazaný uživatel

Otazka zni, podle kterych kriterii se urcije poradi. Pokud podle LM a EU za poslednich X roku, tak je PD jasna jednicka. Hacek je v tom ze PL ma velke nevyhody oproti PD ktere se nezohlednuji.. Prestupove okno je kratsi, liga startuje o tyden drive. PL ma 2 pohary a PD jen 1 a jeste ktomu PL nema zimni prestavku. Vsechno tohle hraje v neprospech PL. v PD neni tak dulezita stridacka.. Nehraji dve kola po sobe s top kluby o top 4 aby se kvalifikovali do LM. I kdyz mel real nejhorsi sezonu za roky stejne mel postup jisty. PD je jen o barce a realu. Je tam malo velkych zapasu, ktere by museli odmakat a ktere by jim ztezovali evropske pohary tak jako v PL. Unava hracu je vetsi, pravdepodobnost na zraneni taky. Zaver ligy je jiny, rozdil mezi 4-6 mistem je vetsinou minimalni, a primarni pro kluby je top 4 nez treba semifinale LM. Barcelona a Real tohle neresi, po polovine sezony maji postup do LM jisty.

Reagovat
janinho

to si len zopakoval co som tu uz X krat povedal. anglicka liga je vyrovnanejsia, ale v europe to s vynimkou minulej sezony nedokazuje.

a sorry, ale la liga uz nie je len real a barca. atletico moze nakupovat tiez vo velkom a v LM maju velmi dobre vysledky.

sevilla vyhrala EL 3 krat po sebe.

a co sa tyka napr. toho ligoveho pohara... tak na ten vacsina klubov sere az po semifinale. dovtedy tam dava hracov rezervy aby sa rozohrali.urcite la ligu nesledujes, lebo to ze je tam podla teba malo zapasov ktore musi aj real odmakat je bohapusta kktina. pozri si vysledky PL toto kolo. Lpool mal uz polcas 4:0, WHU doma dostal 0:5. to je vyrovnana liga?

Reagovat
smazaný uživatel

Nechapu tve argumenty. Duvod dominance teamu z PD v Evropskych poharech neznamena ze kvalita jejich ligi je vyzsi. A to ze pool vyhraje 4:0, 5:0 nemeni nic natom ze ma v lize vice tezsich souperu. Manchestery, Chelsea, Arsenal, Totthenam a pokud pocitas sevillu mezi silne teamy muzu pridat i Wolves, Everton nebo Leicester. Pro takovej Real je tam - Barcelona, Athletico, Sevilla, Valencia.. A to treba letos Sevilla utratila jen o 4 miliony vic, nez dostala za prodane hrace..

Reagovat
smazaný uživatel

ligy*

Reagovat
smazaný uživatel

Samozrejmne jako v kazde lize i v PL je kvalitativni propad. Na druhou stranu 4:0 od liverpoolu dostala i Barcelona, takze dostat 5:0 od nich muze kazdy. Podivej se kolik utraceji prumerne teamy v PL a kolik v PD. Wolverhampton utratil 38 mil za jednoho hrace. Dohromady utratil 69,5 mil a prodal za 3,5mil. Watford koupil hrace za 30 mil. Brighton utratil dohromadu 67 mil. a to bych mohl pokracovat. Nato ze se jedna o prumer PL to je mnohem vic nez se utraci v PD. Krome Barcy a obou Madridu jedina Valencia utratila vic nez 60m. To uz aspon trosku vypovida o kvalite PL.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Talker

Já moc nechápu ty hádky.

Teď měla své období španělská liga, předtím Anglie, předtím Itálie. Uvidíme, jak Real a Barca ustojí dlouhodobě odchody Messiho a Ronalda, přece jen hráli obrovskou roli v té síle té ligy.

Reagovat
h8_sfatto

tituly Sevilly a Atletů zařídila konkurence Barcy a Realu ? i to je možné

Reagovat
Nihilister

Reagovat
Majk91

A koho zaujima ked City ide hrat niekde do Bournemouthu?

Reagovat
Bandita_Harry

Pikyho

Reagovat
9augi9

Neuveritelné je, že si z kontextu vytrhneš čo sa ti hodí.

Reagovat
Messiáš

Tak to je snad jediné legitimní měřítko z toho, co si nabídl ty. Je úplně jedno, kolik peněz si v Anglii rozdělíte, když se ty peníze v PL rozlijí do všech ostatních lig díky relativní neschopnosti nakupovat za rozumný peníz, teda pardon, občas se nakoupí nekopa za 20 mega liber + z druhé ligy, protože je to Angličan. Je fajn, že po dlouhé době vyřadil tým z PL, tým z La Ligy v LM. Teď to zkuste předvádět skoro dekádu... nebo se raději oháněj marketingem , to je jistější

Reagovat
smazaný uživatel

Miláčku, pleteš si pojmy. Bavíme se tu o nejlepší lize, ne nejlepším klubu. To že je ve Španělsku Real s Barcou, kteří vyhráli Champions league 5x z posledních šesti ročníků, ze Španělska nedělá nejlepší ligu, když dalších 17 týmů hraje tužku.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Messiáš

Jakože zbytek Anglie za něco stojí? Kromě té první dvojky je tam snad tým, co je schopen porazit Atletico? A jak se to teda měří, když ne vzájemnou konfrontací ?

Reagovat
smazaný uživatel

Ano, jsou tam týmy, které jsou na stejné úrovni jako Atletico, popř. schopné ho porazit.

Reagovat
Pipo123

A take nie su v spanielsku? Ja mam PL rad, no tych blbosti bolo uz vela

Fyzicky najnáročnejšia liga

Najlepsi fanusikovia

Liga kde sa nepresadia mensi hraci

Liga kde futbal Pepka nema sancu

Reagovat
Kluivert9

Reagovat
Messiáš

Porazit jednou někoho se občas povede každému, jestli to myslíš takhle

Reagovat
smazaný uživatel

Spíš jsem to myslel tak, že s TOP6 v Anglii mi přijdou srovnatelné 3 kluby ve Španělsku (které jsou asi +/- srovnatelné s Liverpoolem a City a o něco lepší než zbytek top6), 1 ve Francii (srovnatelný s top6), 2 v Něměcku (horší než City/Live a srovnatelné se zbytkem v top6) a max 2 v Itálii (Juve na úrovni City/Live a dejme tomu druhý nejlepší tým +/- srovnatelný spíše slabší než zbytek top6. Ten zbytek týmů v ostatních ligách mi přijde pak už o hodně výkonnostně níže a tím, že je ta špice v Anglii největší vyvozuji, že je i liga nejlepší . Čistě můj osobní názor, klidně ho zkuste změnit

Reagovat
Messiáš

A z čeho vyvozuješ, že ta špice je tak široká, nebyl snad rozdíl mezi 1,2 a 3. propastný asi jako v Serii A mezi Juve a zbytkem nebo v Ligue 1 mezi PSG a Lille ?

To, že je PL vyrovnaná liga je minimálně poslední roky mýtus (po první Pepkově sezóně). To nemluvím o naprosto zoufalé kvalitě spodní půlky ligy, která je třeba konktrétně s La ligou neporovnatelně slabší a člověk má pocit jako kdyby se dívál na Skotsko

Reagovat
smazaný uživatel

Když se podíváš na zápasy v té top 6, tak jsou velmi vyrovnané, často o jediném rozdílovém gólu. Naopak "slabé" týmy z Premier League velmi často obírají i ty silnější o body, což se v ostatních ligách tak často neděje. Když pak vezmu porovnání těch týmu ze spodku top 6 s těmi z ostatních lig, tak můžu poukázat na výrazný rozdíl v kvalitě týmů - ArsenalxNeapol minulou sezónu v Evrospké lize, kdy Neapol nebyla ani schopna vstřelit poměrně špatně hrajícímu Arsenalu gól, ArsenalxValencia minulý ročník Evropské ligy, kdy Valencia v domácím zápase vůbec nestačila, Tottenham x Dortmund minulou sezónu ligy mistrů, kdy si Dortmund v dvojzápase v podstatě ani neškrtnul. Tohle mi přijde jako dobrá ukázka konfrontace té ne úplné špice v Anglii s ostatními ligami (zase ne úplně špice v ostatních ligách), kdy ty konfrontace dopadly velmi jednoznačně pro Anglii. Existujíi některé vyrovnané zápasy, nebo výhry týmů z těch ostatních lig (ale ne nějak dominantní). Pokud bys věděl o nějakých (ne prehistorických), zápasech, které by ukázaly,že jsem třeba zaujatý a vybíral jsem to co se mi hod, tak mi to tu hned napiš

Reagovat
Messiáš

Například dvojzápas Tottenhamu z Ajaxem, kde bylo Spurs lepší zhruba poločas, jinak fotbalově si je mazal na chleba klub, který má nevím kolikrát menší rozpočet. Valencia si třeba ve skupině v obou zápasech poradila s United a v obou zápasech byla lepší. Liverpool ještě nikdy neporazil Sevillu a je snad úplně jedno, kdo jí zrovna trénuje a jací hráči tam jsou. V těch 8-9 letech byly týmy PL poráženy i v jiných konfrontacích než jen s Realem a Barcelonou.

Reagovat
smazaný uživatel

Abych ti dal částečně za pravdu tak City a Liverpool opravdu minulou sezónu nasadili tempo, které ostatní týmy z top 6 nebyly schopny udržet - City jsou tou kvalitou fakt úplně jinde, ale vyrovnanost ligy jako takové není to, o čem se tě snažím přesvědčit. Snažím se říci, že v Anglii je více těch opravdu kvalitních klubů než v jakékoliv jiné lize, což by mělo být indikátorem toho, že ta liga je nejlepší (a dejme tomu hodně vyrovnaná). Když pak vezmeš jak Everton, Leicester, Wolves posilovali tak bych se nedivil, kdyby nastal zvrat v TOP6. Přestože to ukazuje, že na té úplné špici v Anglii nejsou všichni, ještě pár sezón zpět tomu tak nebylo. Zpátky k mému předchozímu příspěvku - snažím se najít co nejvíce konfrontací mezi ne špicí v Anglii s ne špicí v ostatních zemích, které z toho co vím často dopadly vítězstvím Anglie a často i poměrně jednoznačně. Ano, třeba taková Barcelona či Real jsou úplně jinde než takový Arsenal či současný United, ale ligu nedělá jen přítomnost jednoho či dvou velkoklubů.

Reagovat
Messiáš

A podle čeho tu kvalitu definuješ? Jak se to měří než tím, než že kvalitní tým dokáže obrat o body někoho z title contenderů? Nejen Barcelona, Real, ale i Atletico je úplně jinde než zbytek té top 6 v PL. La Liga má dále Sevillu, Valencii, Betis, ale hlavně se to dá protáhnout dál a pokračovat, že nemá takhle polarizovanou první desítku a tu druhou. Téměř o záchranu hrál letos Villarreal nebo Celta Vigo, což si dovolím tvrdit, že jsou úplně jinde než celá dolní desítka v PL, která kvalitou připomíná spíše Champ. Ligu tvoří 20 týmů, ne jenom top 6

A ještě si půjčím od Impa:

Sestupující týmy tak tragický, že dva nenahrály ani 30 bodů, jeden dokonce ani 20. Poslední ztrácel na záchranu 20 bodů. V LaLize naopak 17. Celta ztrácela na evropský poháry jen 12 bodů. Co se týče sestupujících, tak všichni získali přes 30 bodů, všichni naskládaný v rozmezí 5 bodů. Poslední byl 9 bodů od záchrany.

Reagovat
smazaný uživatel

Tohle ja nikdy nepochopim. Proc jsou drevaci z druhy pulky tabulky PL konstantne tak hypovany, kdyz ta uroven fotbalu je uplne otresna? Ekvivaletni tymy v La Lize jsou herne na uplne jiny urovni.

Reagovat
alcantara

A napriklad dnes v denniku Sport Skrtel pise, ako je Anglicka liga uplny TOP, mega, najviac, pricom ako hlavny argument pouziva to, ze timy zo spodku tabulky sa nevzdavaju, su nepoddajne, neexistuju lahke zapasy a pod. To vsetko v case, ked si City ci Liverpool robia svoje bodove rekordy a davaju casto timom nakladacky. Je to roztomile, asi plati, ze ked to budes neustale opakovat, tak to aj bude nakoniec pravda.

Reagovat
Kluivert9

Reagovat
Kily

Reagovat
Phillipinho

Tomu taky nedokazu prijit na kloub

Reagovat
Kily

to je snadné, anglické kluby více vydělávají a mohou vykupovat svoje španělské ekvivalenty, z čehož podle některých plyne, že jsou automaticky lepší

Reagovat
janinho

ta pravda atleti uz boli par krat vo finale LM, sevilla 3 krat po sebe vyhrala EL, este aj Villareal v 2005tom dosiel do semifinale LM, takze obhajca anglickeho titulu ktory do kadra nahadzal vyse 1 mld. GBP len za poslednych 10 rokov uz dokazal vyrovnat tento pocin

naopak, ty si tu zlatinko pleties pojmy. je rozdiel medzi atraktivnou ligou a kvalitnou ligou. lebo anglicke timy boli s vynimkou poslednych 2 sezon takmer celu dekadu v eur. poharoch dost na smiech.

Reagovat
JeséRodriguez

Reagovat
Shevchenko

"Je a dôkazom je titul pre Leicester"

Reagovat
YNWA__MSN

Jo je

Reagovat
smazaný uživatel

Hele vy ubrečený LaLigáčci, první podcast byl věnovanej nejlepší lize světa a to Fortuna lize ( :D ) španělská zajímá jen cigoše... každej soudnej člověk nemůže říct nic jinýho než že PL je TOP

Reagovat
valloire

Reagovat
R22

Reagovat
F.Torres

Trole

Reagovat
ttopi

On to nepochopil hlavně

Reagovat
Kluivert9

Reagovat
Mariano13

Neviem, čo je smutnejšie, to že článok s podcastom o F:L ešte vidno v podobných článkoch, alebo fakt, že polovica diskusie je hádka PL vs PD, tých čo nepochopili vtip.

Reagovat
David4

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
MCFC_8

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
penepi

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
mesyas

nejlepší liga je přece ta naše kapr liga

Reagovat
WhoisGeorge

Přesně tak!!

Reagovat
h8_sfatto

jediný nej = nejméně efektivní liga na světě, poměr investic a týmových výkonů

Reagovat
smazaný uživatel

1. F:L

2. PL

3. BL

Reagovat
YNWA__MSN

Reagovat
oli9

Reagovat
smazaný uživatel

Jak pro koho. Pro mě rozhodně ne

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Každý ví, že PL je jedna z nejlepších lig, která je nejlépe marketingově zvládnutá. Nejlepší není

Reagovat
Mariano13

ak je to trolling, tak , ak nie ...

Reagovat
hyper01

Reagovat
icefish

Diky za to - ale děsivě nevyrovnanej zvuk. Moderátor extrémně tichej a pak přijde strašně hlasitej zvukového předěl a nebo výrazně silnější druhej hlas... do sluchátek se to nedá poslouchat

Reagovat
fantomas

Uaaa, jednou nemáme ozvěnu, a zas je to něco jinýho.

Reagovat
icefish

Promiň ... jsem za Podcasty rad. Nemyslel jsem to zle. Proto jsem začal - díky za to.

Reagovat
fantomas

No to je spíš takovej postesk, že to asi nikdy nevychytáme.

Reagovat
čutalista

Já to zkoušel několikrát ve vlaku v origo sluchátkách od mobilu a fakt se to nedá(v létě maj všichni otevřené okna a je to randál jak <->) :-( musím vždy čekat domů a tam už na to je pak zřídkakdy čas...vychytejte to prosím

Reagovat
smazaný uživatel

Vyborny podcast,len vylepšiť zvuk

Reagovat
Frantszek

Nick. Budoucí GB :)

Reagovat
smazaný uživatel

No v to dufam

Reagovat
Kang & Kodos

Nadpis

Reagovat
mistr129

change my mind

Reagovat
MCFC_8

Reagovat
Wambasen

Reagovat
icefish

Engliš hjůmr!

Reagovat
naheCZ

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Blasphemer

Reagovat
smazaný uživatel

.

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
negrles

Reagovat
smazaný uživatel

Šla by ta bulvarizace Eurofotbalu nějak zvrátit? Už nadpis je zbytečný clickbait.

Reagovat
papanegra

Přesně..

Reagovat
Luc-Luc

Reagovat
Taiger

vám už šibe, jak se snažíte na každý maličkosti něco najít

Reagovat
smazaný uživatel

Však už tu je registrovaný půl roku, tak snad má právo zavzpomínat na staré dobré časy počátku roku 2019

Reagovat
smazaný uživatel

jj protože datum registrace znamená datum začátku čtení článků

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Messier

Reagovat
Stannis Baratheon

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
El Campeon

Reagovat
Euphael

Reagovat
Mariano13

Reagovat
Infi

Reagovat
fenixLFC

to tento pinda uz od afconu na vsetko, asi sa citi dolezity

Reagovat
Taiger

Reagovat
ttopi

Co je divného na nadpi su?

Reagovat
C-M@ster

Reagovat
MCFC_8

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
h8_sfatto

nadpis je pravda, ikdyž komoušům nevoní

Reagovat
smazaný uživatel

počkat, je naprosto irelevantní jestli je to pravda nebo ne

Reagovat
smazaný uživatel

v tomto případě je to vydařená nadsázka

Reagovat
andkoo

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Taiger

Říkejte si co chcete, ale fantík je nejlepší redaktor na EF

Reagovat
C-M@ster
Reagovat
Hokaido

Přesně jsem věděl, co tam bude.

Reagovat
C-M@ster

Já musel, Counter by mu to neposlal totiž

Reagovat
Counter

Na to jsem moc slušný no.

Reagovat
Ondiis

Reagovat
Cobra

Reagovat
fantomas

Aspoň se přitom nevydává za mou ségru.

Reagovat
Counter

Ono to má přidanou kontextuální hodnotu z naší diskuze o fantě, kde pár dnů zpátky Taiger nahodil přesně tenhle meme na mě, když jsem obdobně pochválil někoho jiného.

Reagovat
El Campeon

Reagovat
C-M@ster

Kdo byl vlastně tvoje ségra?

Reagovat
fantomas

Netušim

Reagovat
C-M@ster

A máš seznam podezřelých?

Reagovat
fantomas

Ani ne, nikdy mě to zas tak netankovalo

Reagovat
Azazelo RD

Jeho ségra byl jeho nevlastní bratr.

Reagovat
Hokaido

Tady? Filip13

Reagovat
icka

Reagovat
Kluivert9

Reagovat
Taiger

Slabý, to neumíš vymyslet něco vlastního? Byl si celkem kreativní

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
TopinB

Reagovat
Blasphemer

Reagovat
Kang & Kodos

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
20DollarsInMyPocket

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
hyper01

Reagovat
Masi

Reagovat
Frantszek

Reagovat
Busby babes

Reagovat
smazaný uživatel

*Chazy

Reagovat
miky10

wtf

Reagovat
Zaschrona
Reagovat
SunFells

*hefy

Reagovat
Taiger

Ten už nepíše

Reagovat
MCFC_8

Nadpis navyse ked anglicke timy ovladli LM a EL...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
ttopi

Další co to nepochopil

Reagovat
mesyas

nepochopil

Reagovat
h8_sfatto

po deseti letech

Reagovat
KillSwitch

Reagovat
Stannis Baratheon

česká > anglická ty lopato

Reagovat
wjillm

Konečně někdo s pořádným názorem!

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
stuff

Luxusny uvod

Reagovat
kolouch

OT: kluci muzete mi sem prosim hodit kod do EF skupiny PL fantasy? Diky

Reagovat
C-M@ster
Reagovat
Counter

Parádní souhrn, to si rovnou zkopíruju pro další použití

Reagovat
smazaný uživatel

grabs popcorn

Reagovat
KnoxXx

Reagovat
smazaný uživatel

Eriksen pokojne ešte odísť može.

Reagovat
Zaschrona

Já tak uvažoval, že od vás do konce srpna skoro jistě odejde, i proto u vás s tím posílením nemám úplně jasno, ten Dybala nebo Bruno mi tam za něj chybí.

Reagovat
smazaný uživatel

Za neho prišiel jednoznačne Lo Celso.

Lloris/Gazzaniga - KWP/Aurier/Foyth, Alderweireld/Davinson, Vertonghen/Dier, Rose/Davies - Sissoko/Wanyama, N´Dombele/Winks - Lucas/Lamela, Lo Celso/Alli, Son/Sessegnon - Kane/Parrot

Odchody ešte: Eriksen, N´Koudou

Reagovat
Zaschrona

No, je fakt, že když nepřišel ten Dybala/Bruno, tak asi bude přímo nahrazovat Eriksen, což mi ale na papíře nepřijde GLC okamžitě tak kvalitní jako Eriksen, na druhou stranu Ndombelé zas slibuje výrazné zacelení díry po Dembélém, jenže zas pak ten kraj obrany. Dohromady mi přijdete o něco silnější, ale s Dybalou by to bylo jinde. A teda čekal bych, že Alli bude patřit do jasného základu.

Reagovat
smazaný uživatel

Mne osobne ten kraj nepríde zas o toľko slabší ako v minulej sezóne. Na LB Rose/Davies, teda žiadna zmena. Na RB ok, Trippier odišiel. Ale žeby bol Aurier o triedu horší? To si nemyslím. O KWP mám pochybnosti, i o Foythovi. Ale keď vydrží zdravie Aurierovi tak verím, žeby v tejto sezóne mohol byť jedničkou.

No a Alli? Jasná lavička. Veľmi ho brzdia zranenia. Už neviem po koľký krát má porblémy so stehenným svalom. Má mizernú formu a jednoducho Lucas, Son a Eriksen sú na základ. I ten Lamela mi príde platnejší.

Reagovat
Gajdy38

V zostave city sa ani zo začiatku načaká na ľavej obrane Angeliňo, podľa mňa sa hodí do hry Guardiolu?

Reagovat
Counter

Přednost by měl mít Zinchenko.

Reagovat
smazaný uživatel

Pro kretény - nejlepší liga na světě je ta česká. Díky, konec hlášení.

Reagovat
ttopi

Hurá, konečně to někdo pochopil

Reagovat
doshcz

Reagovat
martin1

Reagovat
naheCZ

Reagovat
mistr129

Reagovat
smazaný uživatel

Kdyby si aspoň všichni přečetli první větu v článku…

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Fabregas@ole

Reagovat
20DollarsInMyPocket

Reagovat
netopier

Tak potom je PL tretia a nie druhá najlepšia

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Frank Lampard 8

Reagovat
Stannis Baratheon

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
smazaný uživatel

No bral jsem ten podcast vážně do té doby než se porovnal NGADEU že je větší skála než LUIZ

Reagovat
smazaný uživatel

Ngadeu má tak o 10 kilo víc, takže je to pravda.

Reagovat
smazaný uživatel

minimalne atraktivity co sa tyka tak na prvom mieste je suverenne anglicka liga...

Reagovat
CHONG

Tyhle rádoby vtipné pokusy o přechcánī koeficientu

Reagovat
n4

chtělo by to sjednotit hlasitost znělek a mluveného slova, jinak mi brzo prasknou bubínky,

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
smazaný uživatel

on teda Laporte měl stejně dobrou sezonu jako VDV, ale pro všechny je to plašan

Reagovat
Counter

Reagovat
Ondiis

ale ty poslední zápasy v CHL strašně blbnul a holt paměť je krátká

Reagovat
Zaschrona

Tak byl zaslouženě v týmu sezony, ale že bych ho cpal až na úroveň VVD, to úplně nevím. Hlavně z něj nemám úplně pocit, že by to byl takový lídr. Ale může do něj dorůst.

Reagovat
Busby babes

Nerd pres statistiky Fantomas rika, ze nas po nastupu Oleho Lukaku tahl... no naskocil az ve tretim zapase na dvacet minut a byl v tom pocatku stridajicim hracem. Urcite to netahl.

Reagovat
oddy

on byl tehdy zraněnej ne?

Reagovat
C-M@ster

21.12.2018 10:06 - Manchesteru United bude chybět Lukaku

Romelu Lukaku podle všeho přijde o nejbližší dva zápasy Manchesteru United. Belgický útočník aktuálně z osobních důvodů nepobývá s týmem, ke spoluhráčům se znovu připojí až ve druhé polovině příštího týdne. (dailymail.co.uk)

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Counter

Po nástupu Oleho vás táhl Pogba, to byly neskutečné fantasyžně

Reagovat
Busby babes

to si pamatuju moc dobre, protoze se nade mnou akorat Chiquita?, nerad bych nekomu krivdil a dve kola pred tim se mnou vymenil KDB za Pogbu.

Reagovat
fantomas

Co? Mluvim o tom celym období prosinec - březen, kde gólama rozhod tři zápasy. Samozřejmě tam byl i Pogba, ale sám Lukaku byl v tý náhlý renesanci velkej faktor.

Reagovat
Busby babes

ale i pak byl primarne stridajicim hracem. nerekl bych, ze byl velky faktor, kdyz mu nase hra, jak se zmenila v te dobe fakt nevyhovovala, protoze na to byl moc tezkopadnej...

Reagovat
YNWA__MSN

Jak to řekl Mourinho.... La liga je jen o pár zápasech Barca vs Real, Atl, Val, Sevilla a zbytek je nuda a nuda a nuda

Reagovat
smazaný uživatel

A co je tak záživného na zápasech typu Brighton - Aston Villa, kde proti sobě stojí 22 dřeváků, kteří berou těžké prahy a přitom si za 90 minut nenahrají 10x po sobě přesně?

Reagovat
smazaný uživatel

*prachy

Reagovat
C-M@ster

Si ty zápasy někdy pusť a uvidíš.

Reagovat
smazaný uživatel

Viděl jsem je hodněkrát, tak mi klidně popiš, co přesně je na nich tak super. Nasazení? Plný stadion? Ale co dál?

Reagovat
C-M@ster

Podle mě i kvalita hráčů a předvedené hry.

Týden zpátky porazil Brighton Valencii, tak asi nebudou úplně zoufalí.

Reagovat
smazaný uživatel

Mně osobně se právě zápasy těch týmů ze spodní poloviny tabulky mezi sebou příliš nelíbí. Ocením, že doma odjezdí zápasy proti City, Liverpoolu, Arsenalu atd a diváci je při tom ženou, ale když hrají mezi sebou, moc koukatelné to není. A výsledky z přípravy bych nebral jako nějaké měřítko. Ale jinak samozřejmě každému se líbí se něco jiného ...

Reagovat
sinter

, hodit do debaty a nesmrtenlnosti chrusta pripravny zapas

Reagovat
C-M@ster

Generálka ale!

Reagovat
sinter

Pre koho generalka?!

Reagovat
C-M@ster

Pro Brighton!

Reagovat
sinter

Fan PL sú fakt vtipní ako dokážu aj najväčšiu blbosť obrátiť v prospech PL

Reagovat
fenixLFC

to mi povedz ekdy si ten zapas mohol vidiet ked naposledy spolu hrali pred dvomi rokmi v championshipe...

Reagovat
smazaný uživatel

Byl to jen příklad. Nebo mám rozepsat všechny vzájemné zápasy týmů ze spodní poloviny tabulky?

Reagovat
fenixLFC

tie ktore si videl ano. inak tu len trepes

Reagovat
smazaný uživatel

Když vynechám, že se nejednalo o zápas Premier League, tak co je na tomhle příkladu tak skvělého? 1:1 s tím, že domácí se v závěru pokusili v 10 lidech urvat alespoň bod a to se jim nakonec povedlo. Nic, co by se nedělo i jinde.

Reagovat
oli9

prostě si pust nějaký zápas PL mezi týmy ze spodu a je to taky mazec protože jsou vyrovnané....

Reagovat
smazaný uživatel

Nic není zazivneho jako v ostatních ligach tyhle podradne týmy

Reagovat
YNWA__MSN

Kvalita týmu od nějakého 7 místo a z po poslední je v PL prostě mnohem kvalitnější.... To tempo, rychlost, nasazení, kvalita,atmosfera... PL je prostě o něco lepší než La liga

Reagovat
El Cid z City

Každý má něco,PD týmy jsou takticky vyspělejší,technický rozdíl je značný(hlavně u obránců je oproti PL práce s míčem na jiné úrovni,hlavně u spodku tabulky).U nás týmy hrají často hurá fotbal,není problém proti nim sbírat body.PD mi připadá hodně defenzivní a taktická, PL je oproti ní takový svěží vítr.

Reagovat
smazaný uživatel

Pro fanoušky atletiky a wrestlingu jsou to náhodou super zápasy.

Reagovat
dinss

Počkej..wrestling je vždycky předem rozhodnutý takže neco jako ve Španělsku?

Reagovat
Counter

To je strašná hovadina.

Reagovat
smazaný uživatel

Hele vy ubrečený LaLigáčci, první podcast byl věnovanej nejlepší lize světa a to Fortuna lize, španělská zajímá jen cigoše. Peace

Reagovat
Puskas

Podle těch reakcí nechci domýšlet, až se to ukáže Podcast k 5. nejlepší lize světa čili II. anglické.

Reagovat
Busby babes

Reagovat
frank

Reagovat
smazaný uživatel

Jeden z vás dobre táral o LFC ... Fabinho (lol), Keita lepší ako minulú sezónu. Základná zostava lepšia ako ManCity.

Reagovat
Bandita_Harry

Sme najlepší, už si to priznaj

Reagovat
smazaný uživatel

Základnú zostavu máme so City vyrovnanú. Obranu máme mierne lepšiu, zálohu majú oni lepšiu o triedu (!) a útok je vyrovnaný. Okrem toho, majú širší káder. Sú proste papierovo lepší.

Reagovat
Busby babes

https://www.theguardian.com/football/2019/aug/09/manchester-united-needed-a-rebuild-this-summer-but-failed-to-act-once-again?CMP=share_btn_tw

Though Alex Ferguson is partially responsible for this pillaging, his genius mitigated its initial impact. But even while he was accumulating silverware, the rot set in: Cristiano Ronaldo was sold for roughly £85m, then replaced by Antonio Valencia, Gabriel Obertan and Michael Owen for roughly £20m; generational players grew old together; and not a single midfielder was purchased between July 2007 and July 2012.

Last season, they finished sixth in the league, 32 points behind Manchester City and with a squad still in need of serious attention.

Instead, United moved on only four and brought in just three. Dan James arrived for £15m, roughly half of which was covered by Marouane Fellani’s January departure, and Harry Maguire joined for £80m, most of which was recouped by the sale of Romelu Lukaku. As such, the net spend is the £50m outlay on Aaron Wan-Bissaka and maximum £20m more.

These numbers, though nauseous, must be viewed in context. United require nothing from their owners save the ability to spend their own money, and are English football’s most profitable club by far – a status which should be reflected in their transfer activity. Except – with a rebuild required – they have been outspent by Aston Villa and Wolves, just as last season they were outspent by Everton, West Ham, Leicester, Southampton, Fulham, Brighton and Wolves.

Reagovat
Busby babes

Of course, the £50m fee Newcastle quoted is ridiculous for a player with just 16 senior starts, but it is a misnomer too: the money is there, and if the board cannot accept Carrick’s expertise in this aspect, why do they employ him? Longstaff will only cost more next summer, when United might have to compete for his signature having made do for a year.

silena castka, ale pointa je to dobra...

Reagovat
r.mrazik

Říkám pořád....tragédi léta...ani top6 nedáme

Reagovat
Busby babes

budem 3.!!!

Reagovat
cr7sux

Reagovat
r.mrazik

tak urcite...s takovou zalohou jasna vec

Reagovat
smazaný uživatel

A příště bude 3. nejlepší liga… španělská

Reagovat
smazaný uživatel

3. nejlepší je německá

Reagovat
smazaný uživatel

Tomas Ehm Danicek Ale jinak se dobre posloucha. Takovy lepsi Karoch

Reagovat
Zark

Takovy lepsi Karoch

Reagovat
smazaný uživatel

Tomas Ehm Danicek Ale jinak se dobre posloucha. Takovy lepsi Karoch

Reagovat
JackDaniels.

OT: Kagawa prestupil z Dortmundu do druhej spanielskej ligy.

Wtf the fuck...to sa na nic lepsie necitil?!?

Reagovat
smazaný uživatel

Lepší Hazard za horším Hazardem do Španělska

Reagovat
smazaný uživatel

Na nič lepšie nema

Reagovat
pobody's nerfect

Než aby se řešily podstatné věci, tak je zase 90% příspěvků o tom, která liga je lepší a přitom je to čistě subjektivní hodnocení

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
MySch017

Ale prosím vás, kde Lukaku ťahal MU po príchode Solskjaera? Veď práve to obdobie bol zranený (aj s Alexisom) a ťahali to Rashford a predovšetkým geniálny Pogba v tom čase. Lukaku práve preto ostal sedieť, lebo sa Olemu už nehodil do koncepcie. United potiahol v odvete LM vonku na PSG.

Reagovat
iamek

Přesně. Někdo něco plácnul a ani si není schopny ověřit fakta.

Reagovat
MySch017

V tom podcaste je celkovo o United veľmi veľa blbostí. Vôbec nebol spomenutý Mata, Matić, Pereira.... takto to vyznelo, ako keby mali United na 11 miest v základe 12 hráčov a jedného mladíka. Jasné, CM rozhodne malo prísť, ale trošku objektivity a hlavne znalosti problematiky by sa hodilo viac. V tomto rozhodne radšej odporúčam vypočuť si podcast devilpage.cz/sk.

Reagovat
fantomas

Nečekaný, že fanouškovskej podcast je informovanější, resp. komplexnější ohledně jednoho klubu.

Reagovat
MySch017

Opäť a zase - nevylučuje to moje tvrdenie, že tento všeobecnejší podcast je plný bludov ohľadne United, a že podcast devilpage je v tejto problematike presnejší - čo je logické.

Reagovat
r.mrazik

meli jste mi zavolat,neco bych tam zakoktal...

Reagovat
fantomas

Když kdybysme takle oslovovali fanouška ke každýmu klubu, tak je to na 5 hodin no.

Reagovat
r.mrazik

ja si delal samozrejme prdel ze jo

Reagovat
Zaschrona

Ono taky platí, že když něco nebylo řečeno, tak ne nutně platí, že jde o blbosti, obecně to prostě jen většinou nebylo řečeno nebo to třeba nebylo řečeno celé, protože už není čas. V tom omezeném čase na to není čas procházet postupně všemožná témata, které ty kluby nabízí. Plus pak samozřejmě platí, že v tomhle formátu jsou podstatně větší šance, že mi tam fandové jiných klubů objeví voloviny, už prostě jen díky tomu, že zatímco já většinu času sledování PL dávám EFC, až pak jiným klubům, vy to zas máte se svým klubem naopak.

A ono na rovinu, do něčeho jako podcast jsem se zapojil poprvé a reálně to je samozřejmě podstatně těžší než když někdy nadávám při poslechu čehokoliv sám. Nebo když znamenitě skvěle hovořím u piva.

Reagovat
MySch017

Tak ako samozrejme, to ja beriem mne ide len o to označenie Lukakua za ťahúňa tímu pod Olem, čo je proste fakt blbosť.

Reagovat
fantomas

Aspoň na 20 minut nastoupil do 7 zápasů a ve čtyřech z nich se gólem podílel na výhře. Celkově v tom období, kdy ste s nim k dispozici vyhráli osm zápasů, on sám rozhodl o třech těch výhrách. Celkem skóroval 6x. Ale jasně no, vlastně tam jen tak přicmrndával a byl "zraněnej". :))

Reagovat
MySch017

To ale nevylučuje môj odpor k tvrdeniu, že to bol práve Lukaku, ktorý United v tej dobe gólovo a bodovo ťahal. To proste nie je pravda. Ťahúni boli iní - Rashford a predovšetkým Pogba.

Reagovat
fantomas

To sem nikdy neřek ale no, že to byl jedinej tahoun. Slyšel si tam, co si slyšet chtěl, a k tomu si vyjádřil odpor

Reagovat
Busby babes

sorry, ale byl. vsak v lize nastoupil v zakladu asi jednou. Tahl nas primarne Rashford a Pogba. Lukaku dal par golu, rozhodl s Newcastlem minutu po prichodu etc. ale celej tym v tom obdobi netahl, to je prehnane...

Reagovat
fantomas

1) prokazatelně nebyl. hovořim tu o nějakym období tří měsíců.

2) zároveň se tu bavim v nějakym kontextu, kdy se o Lukakuovi najednou píše jako o někom odepsanym, kdo je "tlustej" a cojávimco ještě, nikde sem neřikal, ani sem to tak nemyslel, že to na něm stálo, ale jednim z tahounů tam prostě byl. Opakuju stejně jako nahoře - rozhodl pro vás tři zápasy.

Reagovat
Busby babes

jinak teda ja to nemyslim nijak utocne ani jsem se ti neprisel vysmat. Jen me to pobavilo. Prijde mi, ze rict, ze nas tahl v obdobi kdy prisel Solskjaer je prehnane, protoze kdyz prisel Solskjaer tak vsadil na Rashforda a Lukaku zacal stridat. I to je jeden z duvodu, proc chtel odejit. Tak mi prislo prehnane rict, ze tahl United nic vic. Ze ho tu nekdo odepisuje s tim nema podle meho moc spolecneho.

Ja se treba tesil, ze zabojuje a chytne se, rpotoze si myslim, ze behavej fotbal hrat umi, kdyz nebude mit 10 kilo svalovy hmoty navic. On to vzdal, skoda...

Reagovat
MySch017

Pri príchode Oleho bol Lukaku na marodke. Reálne naskočil až do FA Cupu, kde dal myslím gól. Prvých kompletných 90 minút odohral až 9. februára na Fulhame a gól strelil až 27. februára. Mal tri zápasy za sebou, kde dal 2 góly, posledný PSG 6. marca a odvtedy do konca sezóny odohral kompletných 90 minút iba trikrát. Takto nevyzerá hráč, ktorý by bol jedným z ťahúňov. Reálnym ťahúňom tímu bol od 27. februára do 6. marca.

O tom, že je tlstý, vieme svoje. Nedá sa to ani len porovnať s dobou, keď do MU prišiel. Na to, aký je vysoký, je vo vzduchu otrasný a jeho prvý dotyk s loptou ste správne okomentovali aj v podcaste. Solskjaer plánuje hrať kombinačný futbal, a tam mu jednoducho Lukaku nesedel. Aj to je jeden z dôvodov, prečo ho Ole vynechával zo zostavy.

Reagovat
fantomas

Pokud to vztáhnu na všechny soutěže tak tam vidim 10 gólů v 11 po sobě jdoucích startech. Pokud tohle neni (spolu)táhnutí týmu, tak budiž, asi holt tahouna definujeme nějak jinak (a já v tomhle mám podporu i pár článků, co sem o Lukakuovi/MU četl). Já řikám, že bez něj byste udělali zlomek těch výsledků, což statistiky podpíraj. Možná to nepodpírá váš dojem jako fanoušků, ale na předešlý větě, že je pod mnoha z těch výher podepsanej, to nemění zhola nic.

Reagovat
MySch017

Dal 11 gólov v 10 po sebe idúcich zápasoch pod vedením Oleho Gunnara Solskjaera? Nech pozerám ako pozerám, nikde nič podobné fakt nevidím.

Reagovat
vrabejka

Pepe není upgrade na Iwobiho ahaaaaaaa

Reagovat
iamek

A Lukaku táhl Manchester. Z nemocnice a lavičky

Reagovat
pobody's nerfect

Snad nebudeš rozporovat, že tam byl pro tým užitečnější, než kdyby byl na hřišti

Reagovat
MySch017

Reagovat
cr7sux

Reagovat
YNWA__MSN

Divock vol. 2

Reagovat
Zaschrona

Já z Pépého toho Gervinha zatím nějak nemůžu setřást. V době přestupu měli oba 24 let, oba jsou ze stejné země, přestupovali ze stejného týmu do Arsenalu a měli před přestupem statistiky zobrazené níž.

Pepe for Lille 18/19: 22 goals (9 pens), 11 assists

Gervinho for Lille 10/11: 15 goals (0 pens), 11 assists

Když vidím, jaký statistický král je v Marseille Thauvin, který se za Newcastle moc výrazně neprosadil, tak těm statistikám z Francie prostě nevěřím. A když se pak člověk dočte věci, že na AFCON ho trenér posadil za Maxe Gradela pro čtvrtfinále a statisticky tam vyhořel, stejně jako jeho tým, prostě mu v tuhle chvíli nevěřím. Budu ale rád, když budu v tomhle úplně mimo a Pépé mi zavře ústa a Arsenal v něm dostane jakousi svojí verzi Salaha, spíš než toho dalšího Gervinha. Klidně se pak omluvím.

Iwobi je oproti tomu pro mě nedoceněný hráč, patří spíš než na křídlo do středu hřiště, kde by měl sbírat lepší statistiky. Arsenalu bude podle mě chybět jeho schopnost dostávat balon kupředu, hra jeden na jednoho a poté i vytváření šancí. Ve všech těchto statistikách, i v omezeném čase na hřišti, v minulé sezoně za Arsenal vedl. Iwobi naopak na AFCON výborný turnaj, dal gól a uhrál s týmem bronzovou medaili.

Nevím, možná to takhle říct bylo až moc odvážné, ale minimálně prostor pro pochyby objektivně existuje.

Reagovat
SunFells

Zohledňovat AFCON je bullshit největšího kalibru.

A Gervinho byl skvělý hráč ve skutečnosti. Ve skutečnosti v tom nejpodstatnějším (a důvodu proč se u nás neprosadil) byl podobný Iwobimu ...byl to neskutečný impotent. Mnohem větší než Iwobi a to v ideálním věku ...Nebýt tomu tak, tak je u nás velká hvězda, s jeho hrou do zakončení nebyl problém.

A pokud se podíváš na Pepého, tak ten end product je jedna z jeho největších předností.

Mají stejnou barvu pasu a klub, ze kterého přišli no ...to je toho.

Reagovat
smazaný uživatel

a proto dal impotent Gervinho víc gólů že hry

Reagovat
SunFells

V Lille? Tak dal. Třeba jich 5x víc spálil, u nás to tak rozhodně bylo. Jinak by sis káknul při zaznění jeho jména dodnes.

Reagovat
smazaný uživatel

to jistě, smíchy, protože bych si vzpomněl na jeho účes

Reagovat
fantomas

Lol

Reagovat
SunFells

ok

Reagovat
Godwinson

Taky hrál v lepším týmu, který byl dominantnější a měl mnohem větší servis

Reagovat
Busby babes

navic: Dal v poslední sezóně asi o 10 gólů více než by dal Messi ze stejných pozic se svým zakončením. Nemožné, aby to zoopakoval. Nebude to 0,95 G+A na zápas. Čekal bych spíš mezi 0,4 - 0-7 G+A na zápas..

Reagovat
SunFells

On asi nikdo nečeká, že v PL by měl 0,95. Aj 0.5 by bylo letos skvělé.

Reagovat
Zaschrona

A v nižší části toho pásma se pohyboval i Iwobi, který by se ještě měl zlepšovat...

Reagovat
Counter

Je nám to jasné, Iwobi je v podstatě lepší než Pepe

Reagovat
db18

https://www.transfermarkt.de/kevin-danso/profil/spieler/263236 O tom jsem taky psal, tak jsem zvědavý, jak se mu povede.

Reagovat
cristiano.K.

Reagovat
tr1p

mna zaujimaju len cisla a kto co dosiahol za posledne roky v CL a v pohary UEFA a z toho mi jasne vychadza:

- ak berieme v uvahu poslednych 10 rokov, je o nieco lepsia PD

- ak berieme v uvahu poslednych 15 rokov,, su PL a PD v podstate vyrovnane

Zdroj: https://en.wikipedia.org/wiki/UEFA_Champions_League_clubs_performance_comparison

Reagovat
Rarášek

Vy jste z PD sekce všichni úplně natvrdlý, nebo co to má bejt?

Reagovat
placa

Nevim no, ale podle komentu mi spis prijdou natvrdli lidi z PL sekce, ti tu ostatne vetsinu tech flamu zacinaji...

Reagovat
fefo

Zas sa retardi dohaduju, ktora liga je najlepsia Koho nazory vlastne chcete menit? Pre toho, kto ma rad La Ligu, je najlepsia La Liga, pre fanusika PL je to PL, vam to tu uz seckym uplne jebe

Reagovat
smazaný uživatel

Ani jedna.

Reagovat
Bandita_Harry

Najlepšia je predsa Fortuna liga

Reagovat
smazaný uživatel

Koncovka ej u každýho druhého slova je strašná. Zkuste aspoň někdy spisovně.

Jinak v útoku Sotonu jste zapomněli na Adamse

Reagovat
smazaný uživatel

Ach jo. Proc ta provokace "Podcast #21: Druhá nejlepší liga na světě"

Kazdy to vidi jinsk, ale PL je skutecne hodnocena jako nejlepsi. Ale tyto nadpisy jsou akorat spoustecem k hadani...

Jinak ok no

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
negrles

Neplač

Reagovat
Busby babes

50 million down the train, Tony Martial’s 9 again.

Reagovat
9augi9

Snáď dá teda v sezóne aspoň tých 9 gólov.

Reagovat
The Krupy

OT: For Mandzukic, everything depended on the will of the player concerned: on Wednesday night there was a fruitful meeting between Juve & United who had defined an agreement for €12-13m. The Croatian took a night of reflection and on Thursday morning he refused [Romeo Agresti]

Zaujímalo by ma, prečo hráči odmietajú United. Aj napriek dlhotrvajúcej kríze a faktu, že z Juventusu sa hráčom odchádzať nechce, je to stále najväčší klub v Anglicku. Ale ak Mandžu ostane, asi ako jeden z mála budem rád

Reagovat
9augi9

Európska liga? Napr. A najväčší klub je momentálne ten, ktorý diktuje samotné tempo v Anglicku a to je proste City.

Reagovat
The Krupy

To je klub s lepším momentálnym postavením, "veľkosť klubu" je dlhodobejšie kritérium. Ale skôr mi ide o to, že aj nepotrebný Mandžukič ktorý mohol podpísať posledný "veľký" kontrakt v kariére a stále by hral v top tíme to odmietne.

Reagovat
Euphael

nejvetsi klub v Anglii tak ses zase vrat do seria A ty hnupe

Reagovat
The Krupy

Skloňuj, ty kokot.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Klasické blbosti o tom která liga je nejlepší La Liga je papírově, protože měřítko jde kdo vyhrává evropské poháry

Jinak je to novinářská bublina samozdřejmě ten hype kolem tohoto tématu.

Každý je fanda svého klubu, své ligy a proto jí považuje nejlepší na světě. Raději si užívejte fotbal a zvlášt ten kvalitní, když máte možnost ho vidět.

Byli by jste překvapení kolikrát ze zajímavého zápasu v Portugalské, německé či holandské lize

Reagovat
smazaný uživatel

95% zahranicnich fanousku laligy kouka jenom na real barcu, na laligu serou zvysoka

Reagovat
smazaný uživatel

Idu pozerať PL no...

Reagovat
The Krupy

Lebo na nejaký Wolverhampton sa pozerá každý.

Reagovat
smazaný uživatel

no nejenze ma silnou fanoskovskou zakladnu po celem svete, tak letos bude opravdu na ocich jeste vic

Reagovat
dave30

Reagovat
smazaný uživatel

45:12

Reagovat
Jirka3811

Doufám že první je myšlena Berber liga

Reagovat
Müllered

BL>GL>PL>SA>2.BL>>>>>PD

Reagovat
smazaný uživatel

F:L

Reagovat
David143

díky borci (Piky, fantomas) za to, že EF Podcast je tu znovu každý týden

Reagovat
Poll Hamm

Tak nejak nevím co jineho krom toho ze v poslednich par letech real a sevilla par krat vyhráli lm/el by me melo presvedcit ze je laliga nejlepší liga na světě

Reagovat
Poll Hamm

Naprosto nic

Reagovat
Mirek na tenisu

Nový kanál Premier Sport na O2 Nemohl jsem se sice dívat na celý špíl, ale i tak další posílení fotbalové nabídky. Aspoň se nám ty love co do Kyslíků cpeme trochu vracejí.

Reagovat
Mariano13

K tým United. Stále sa držím hesla In Ole we trust. Najhoršia vec celej sezóny bola defenzíva (výsledokom čoho to už nezvládol ani David). Maguire je skvelá posila a nech aj za tieto peniaze. Klub si to môže dovoliť trh tie ceny tak nastavuje a ani si nemyslím (neočakávam), že by dokázal zavrieť ľuďom huby ako Virgil. A u neho mi tá cena nevhodná neprišla ani v čase prestupu. Stred zálohy je na Pogbovi, Fredovi verím, že saa bude zlepšovať a McTominay rastie v skvelého hráča. Matič a Pereira snáď zvládnu aspoň úlohy naáhradníkov. V útoku je to otázne, no odchod Lukakua neberiem tragicky (ani nie som nadšený, že odišiel) Greenwood v príprave ukázal, že si šancu zaslúži a ak to šlo Martialovi a Rashfordovi, prečo by Greenwood musel zlyhať, len pre to, že je mladý. Na koniec dodám, že Ole nemá čo stratiť (okrem práce ), keďže z pohľadu fanúšika je zodpovedný za prípadný neúspech jednoznačne Ed (a vedenie).

Reagovat
smazaný uživatel

Vyhodte redaktora, vetsi hloupost napsat nemohl, neznam na svete cloveka co si muze myslet ze PL je druha nejlepsi liga na svete

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Horcmen

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Pony Slaystation

2/10

Reagovat
dave30

A polovina diskuse o tom, kdo má většího pindíka (tedy, jestli je lepší PD, nebo PL). Přitom je úplně jasné, že fanoušky PL a PD nikdy nemůžeš přesvědčit o opaku. Jednomu se prostě líbí to a druhému zase ono. Jak jsem již psal, je to prostě zdejší folklór.

Reagovat
dave30

Je krásné to sledovat. Fanoušek PD by si tento článek asi vůbec nerozkliknul, ale je potěšen nadpisem. Fanoušek PL, ještě než si pustí video samozřejmě musí reagovat na "nesmyslný" nadpis. Tím aktivuje fanouška PD, který šel jen tak kolem...úžasné.

Reagovat
ACSMan

Nešel by ten jingle ztišit?

Reagovat
Pasha

PL alebo PD. Viete, čo? Dojednajte si schôdzku medzi Prahou a Bratislavou na tichom mieste a pobite sa všetci.

Reagovat
db18

*Před Edenem

Reagovat
Pasha

To skôr pred Letnou, tam bolo ticho hlavne vo štvrtok

Reagovat
Pasha

To som nepostrehol, vďaka.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Pasha

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Pasha

Boj Fandi MUFC!

Reagovat
smazaný uživatel

Hahha, vtipálek.

Reagovat
Pasha

Oľo, tohle není zrada, to je velezrada!

Reagovat
smazaný uživatel

Odpíš radšej na WhatsApp ty Gloryhunter

Reagovat
Pasha

Nemôžem ti hneď odpisovať

Reagovat
smazaný uživatel

Hlavná vec, že tu sa jebkáš, bráško.

Reagovat
smazaný uživatel

Nasrat! La liga je téměř amatérská soutěž!

Reagovat
Pipo123

Argument vyrovnanosti ligy a hned v prvom kole dostane West Ham 0:5 od City

Reagovat
Pharrell

Reagovat
Zark

Ja bych chtel aby se fantomas v podcastech vyjadroval jako tu v diskuzich a ne jako patolizal

Reagovat
fantomas

?

Reagovat
Talker

Víceméně tohle jsem chtěl pod představením nováčků. Zatím jsem stihl první trojici. Dobrá práce, ani jsem si nevzpomněl, že podepsali Rodriho Citizens.

Reagovat
Bandita_Harry

Zaschrona sympaťák dosť pozitívne má prekvapili tie názory, až som neveril že to je naozaj on

Reagovat
cristiano.K.

nejlepší liga na svete se nejlepe poměruje podle evropských poharů. Posledních pět let to byla PD, minulý ročník to byla PL a tímto cejchem vchází i do nové sezony

Reagovat
El Campeon

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele